Saltar al contenido

Οι 8 καλύτερες εφαρμογές καρδιακού ρυθμού του 2021

28 de abril de 2021

Ενώ πολλά smartwatch και fitness trackers μπορούν να ελέγξουν τον καρδιακό σας ρυθμό, είναι πλέον δυνατό να παρακολουθείτε τον καρδιακό σας παλμό χρησιμοποιώντας ένα smartphone ή tablet και μια ειδική εφαρμογή. Δεν απαιτείται πρόσθετο υλικό όταν χρησιμοποιείτε μία από αυτές τις εφαρμογές iOS, Android και Windows, καθώς χρησιμοποιούν την προϋπάρχουσα κάμερα και τα φώτα της συσκευής για να ανιχνεύσουν έναν καρδιακό παλμό, σαρώνοντας το δάχτυλο ή το πρόσωπο του χρήστη και μετρώντας τη ροή του αίματος. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί και είναι αρκετά αξιόπιστο για τη γρήγορη εκτίμηση του μέσου καρδιακού ρυθμού σας. Ενώ αυτές οι εφαρμογές λειτουργούν, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εναλλακτική λύση για μια επίσκεψη σε ιατρό και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη λήψη σοβαρών αποφάσεων σχετικά με τη διατροφή, τον τρόπο ζωής ή τη φαρμακευτική αγωγή.

Καλύτερη δωρεάν εφαρμογή καρδιακού ρυθμού για Android: Ακριβής παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού

Τι μας αρέσει

 • Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν χωρίς διαφημίσεις ή περιορισμούς.
 • Όλα τα δεδομένα μπορούν να εξαχθούν ως αρχείο CSV.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Οι αναγνώσεις μπορεί να είναι δύσκολες σε φθηνότερα tablet Android με κάμερες χαμηλής ποιότητας.
 • Δεν είναι δυνατή η εισαγωγή δεδομένων στο Fitbit και σε άλλες παρόμοιες εφαρμογές φυσικής κατάστασης.

Το Accurate Heart Rate Monitor είναι μια δωρεάν εφαρμογή για smartphone και tablet Android που μπορούν να μετρήσουν τον καρδιακό σας ρυθμό χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας πάνω από το φακό της κάμερας, να ενεργοποιήσετε τη σάρωση μέσα από την εφαρμογή και μέσα σε δευτερόλεπτα ο καρδιακός σας ρυθμός θα ανιχνευθεί και να εμφανιστεί.

Λήψη για:

Καλύτερη εφαρμογή δωρεάν καρδιακού ρυθμού για iPhone: Cardiio

Εφαρμογή καρδιακού ρυθμού Cardiio στο iPhone.

Cardiio Inc.
Τι μας αρέσει

 • Η υποστήριξη για το Apple Health είναι ένα φανταστικό χαρακτηριστικό.
 • Επιλογή λειτουργίας προσώπου ή δακτύλου για ανάγνωση καρδιακού ρυθμού.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Η διεπαφή χρήστη της εφαρμογής φαίνεται λίγο ξεπερασμένη και δεν είναι ευχάριστη.
 • Το ενσωματωμένο μπόνους προπονήσεων κοστίζει μεταξύ δύο και 10 δολαρίων για ξεκλείδωμα.

Το Cardiio είναι μια δωρεάν εφαρμογή καρδιακού ρυθμού που λειτουργεί σε συσκευές iPhone, iPad και iPod touch της Apple. Όπως το Accurate Heart Rate Monitor, το Cardiio μπορεί επίσης να μετρήσει τον καρδιακό σας ρυθμό όταν τοποθετείτε ένα δάχτυλο πάνω από το φακό της κάμερας, αλλά μπορεί επίσης να διαβάσει τον καρδιακό σας ρυθμό, σαρώνοντας το πρόσωπό σας με την μπροστινή, selfie, κάμερα. Όλα τα δεδομένα στο Cardiio εμφανίζονται σε κατανοητά διαγράμματα και όλα συγχρονίζονται με την εφαρμογή Apple Health που θα ωφελήσει όσους έχουν αγκαλιάσει πλήρως τις πολυάριθμες υπηρεσίες της Apple.

Λήψη για:

Καλύτερη εφαρμογή καρδιακού παλμού για έγκυες μητέρες: Το μωρό μου χτυπά

Η εφαρμογή καρδιακών παλμών του μωρού μου στο iPhone.

MATIS OMG LTD
Τι μας αρέσει

 • Ένας μάλλον έξυπνος τρόπος για τη σύνδεση των μητέρων με το αγέννητο παιδί τους.
 • Πολύ εύκολο στην εγγραφή και αναπαραγωγή αρχείων ήχου.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Το My Baby’s Beat δεν λειτουργεί στο iPod touch.
 • Ο συνδυασμός κόκκινου χρώματος της εφαρμογής είναι λίγο ανατριχιαστικός.

Το My Baby’s Beat είναι μια εφαρμογή καρδιακού ρυθμού που λειτουργεί σε iPhone και iPad της Apple που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει τον καρδιακό παλμό ενός μωρού ενώ βρίσκεται στη μήτρα. Η εφαρμογή λειτουργεί χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μικρόφωνο της συσκευής iOS που βρίσκεται στο στομάχι της μητέρας. Στη συνέχεια, ο παλμός του μωρού καταγράφεται και αποθηκεύεται στην εφαρμογή και το αρχείο ήχου μπορεί να κοινοποιηθεί μέσω email ή κοινωνικών μέσων. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η εφαρμογή συνιστάται μόνο για μωρά ηλικίας άνω των 30 εβδομάδων και έχει σχεδιαστεί για να είναι περισσότερο εργαλείο συγκόλλησης από μια εγκεκριμένη μέθοδο ανίχνευσης σοβαρών καταστάσεων υγείας.

Λήψη για:

Καλύτερη εφαρμογή ανάγνωσης σφυγμού για οικογένειες: Cardiograph Classic

Εφαρμογή καρδιογράφου καρδιακού ρυθμού στο Android.

MacroPinch
Τι μας αρέσει

 • Καθαρίστε τη σχεδίαση εφαρμογών με πολλά προφίλ για διαφορετικούς χρήστες.
 • Λειτουργεί σε μια μεγάλη ποικιλία τηλεφώνων εκτός από τις συσκευές Apple Watch και Android Wear.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεν υπάρχει υποστήριξη για Windows 8, 8.1 ή 10 tablet.
 • Η εφαρμογή είναι δωρεάν σε τηλέφωνα Windows και Android, αλλά κοστίζει 0,99 $ σε iOS.

Το Cardiograph Classic είναι μια ισχυρή εφαρμογή για τον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού σε iOS, Android και Windows Phone που χρησιμοποιεί την κάμερα του smartphone για να ανιχνεύσει τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη και εμφανίζει δεδομένα σε καθαρά, ευανάγνωστα, αναγνωσμένα και λευκά γραφήματα. Όλα τα καταγεγραμμένα δεδομένα αποθηκεύονται στην εφαρμογή και μπορούν να ταξινομηθούν βάσει αριθμητικών τιμών και ανά ώρα και ημερομηνία. Αυτό που ξεχωρίζει το Cardiograph από παρόμοιες εφαρμογές είναι η υποστήριξή του για πολλαπλά προφίλ χρηστών που επιτρέπει σε πολλά άτομα να αποθηκεύσουν τις πληροφορίες καρδιακού ρυθμού στα δικά τους μοναδικά τοπικά προφίλ.

Λήψη για:

Απλούστερη εφαρμογή καρδιακού ρυθμού: Καρδιακός ρυθμός Plus

Εφαρμογή Heart Rate Plus σε Android.

PVDApps
Τι μας αρέσει

 • Η δυνατότητα υπενθύμισης είναι μια εξαιρετική ιδέα για μια τέτοια εφαρμογή.
 • Υποστηρίζει το Google Fit και το Apple Health.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεν υπάρχει υποστήριξη για παλαιότερες συσκευές Apple που λειτουργούν με λειτουργικό σύστημα κάτω από το iOS 8.
 • Το σκούρο χρώμα δεν θα προσελκύσει όλους.

Το Heart Rate Plus είναι μια καλοφτιαγμένη εφαρμογή για τη μέτρηση του καρδιακού σας ρυθμού και είναι διαθέσιμη σε συσκευές iOS και Android. Η εφαρμογή διαθέτει έναν πολύ καθαρό σχεδιασμό που είναι εύκολο στη χρήση και δεν μπερδεύει αυτούς που συχνά κατακλύζονται από σύνθετα μενού και επιλογές εφαρμογών. Το Heart Rate Plus συγχρονίζει δεδομένα με το Google Fit σε Android και το Apple Health σε iOS, το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση στις πληροφορίες που συγκεντρώνονται εδώ σε άλλες εφαρμογές. Προσφέρει επίσης απεριόριστο χώρο αποθήκευσης δεδομένων για δωρεάν χρήστες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να παρακολουθείτε τον καρδιακό σας ρυθμό στο μέλλον.

Λήψη για:

Καλύτερη εφαρμογή καρδιακού παλμού: Στιγμιαίος καρδιακός ρυθμός

Εφαρμογή Instant Heart Rate στο iPhone.

Τι μας αρέσει

 • Η έκδοση Android υποστηρίζει το Google Fit. Η έκδοση iOS μπορεί να συγχρονιστεί με το Apple Health.
 • Διατίθεται σε iOS, Android και Windows Phone.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Πρόσθετες πληροφορίες και προγράμματα γυμναστικής απαιτούν μηνιαία συνδρομή 9,99 $ Premium.
 • Η έκδοση iOS λειτουργεί μόνο σε συσκευές με iOS 11 και νεότερες εκδόσεις.

Ο Στιγμιαίος Καρδιακός ρυθμός του Azumio είναι μακράν μια από τις καλύτερες εφαρμογές για μέτρηση και παρακολούθηση του καρδιακού σας ρυθμού. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε smartphone και tablet Android και iOS, εκτός από τα Windows τηλέφωνα της Microsoft. Ο Στιγμιαίος Καρδιακός Ρυθμός χρησιμοποιεί τη μέθοδο της κάμερας για την ανίχνευση ενός καρδιακού παλμού και όλα τα δεδομένα αποδίδονται σε μια ποικιλία γραφημάτων που μπορούν να αναλυθούν ανά χρόνο και τη δραστηριότητα που εκτελείται κατά τη λήψη τους. Όλες οι πληροφορίες μπορούν επίσης να εξαχθούν για προβολή σε άλλες συσκευές ή για κοινή χρήση.

Λήψη για:

Πιο κομψή εφαρμογή μέτρησης καρδιακού ρυθμού: Παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού

Παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού σε Android.

REPS
Τι μας αρέσει

 • Οι πληροφορίες καύσης θερμίδων ξεχωρίζουν αυτήν την εφαρμογή από άλλες.
 • Το μεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς διευκολύνει την ανάγνωση του κειμένου.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Το ροζ σχέδιο μπορεί να αποτρέψει ορισμένους χρήστες.
 • Περιορισμένες επιλογές εξαγωγής ωστόσο υποστηρίζει το Google Fit.

Παρά το μάλλον γενικό του όνομα, το Heart Rate Monitor, διαθέτει μία από τις πιο όμορφες διεπαφές σε σύγκριση με τους πολλούς ανταγωνιστές της. Τα ροζ και τα μαύρα γραφικά κάνουν την εφαρμογή πολύ πιο ελκυστική, ενώ το μεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς θα προσελκύσει τους ηλικιωμένους χρήστες και εκείνους που έχουν πρόβλημα να διαβάσουν μικρότερο κείμενο. Το Heart Rate Monitor καταγράφει τον καρδιακό σας ρυθμό με το smartphone Android ή την κάμερα του tablet σας και το κατηγοριοποιεί σε μία από πολλές ζώνες όπως το Rest, Fat Burn και το Peak. Αυτές οι επιπλέον ετικέτες σάς επιτρέπουν να βλέπετε έναν ημερήσιο μέσο όρο του καρδιακού σας ρυθμού με το πρόσθετο περιεχόμενο του τι κάνατε όταν πραγματοποιήθηκε κάθε μέτρηση.

Λήψη για:

Η καλύτερη εφαρμογή που έχετε ήδη: Google Fit

Λογότυπο GoogleFitΤι μας αρέσει

 • Πολλοί χρήστες είναι εξοικειωμένοι με την εφαρμογή.
 • Μετρήστε τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή με εμπρός και πίσω κάμερες.
 • Η μέτρηση του καρδιακού ρυθμού είναι ακριβής έως 2 τοις εκατό.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Οι μετρήσεις καρδιακού ρυθμού και αναπνοής λειτουργούν μόνο σε ορισμένα τηλέφωνα Android.

Το 2021, η Google άρχισε να κυκλοφορεί μια ενημέρωση του Google Fit με νέες λειτουργίες που μετρούν τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή χρησιμοποιώντας τις μπροστινές και πίσω κάμερες υποστηριζόμενων συσκευών Android. Ελέγξτε τον καρδιακό σας ρυθμό τοποθετώντας ένα δάχτυλο πάνω από την πίσω κάμερα, η οποία αναλύει το δέρμα σας και επιστρέφει παλμό. Ελέγξτε την αναπνοή σας τοποθετώντας τον κορμό σας μπροστά από την μπροστινή κάμερα. Το Google Fit αναλύει τις κινήσεις του στήθους σας για να προσδιορίσει τις αναπνοές σας ανά λεπτό. Παρόλο που αυτές οι μετρήσεις δεν προσφέρουν τις σταθερές μετρήσεις που παρέχει ένα φορετό, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την παρακολούθηση της υγείας σας.

Λήψη για: