Saltar al contenido

Οι 8 καλύτεροι εκκινητές Android του 2021

12 de abril de 2021

Οι εκτοξευτές τρίτου μέρους υπήρξαν το στήριγμα του λειτουργικού συστήματος Android σχεδόν από την αρχή και εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό μέρος αυτού που ξεχωρίζει το Android από άλλα λειτουργικά συστήματα για κινητά. Λόγω του πόσο κεντρικοί εκτοξευτές είναι στην ταυτότητα του Android, υπάρχει μια συνεχής περικοπή νέων εκτοξευτών, καθώς και μια ροή νέων ενημερώσεων για τα κλασικά, ως διαφορετικοί ελιγμοί για μερίδιο χρήστη. Για να σας βοηθήσουμε να συνεχίσετε, ακολουθούν οι επιλογές μας για τους καλύτερους εκκινητές Android που μπορείτε να λάβετε τώρα.

Καλύτερος εκκινητής για απλότητα: Evie

Τι μας αρέσει

 • Ένα μικρό σύνολο απλών επιλογών διαμόρφωσης στο οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από την τυπική επιλογή παρατεταμένης αρχικής οθόνης Android.
 • Είναι δωρεάν χωρίς διαφημίσεις και χωρίς ασβέστη για αναβάθμιση (αφού δεν υπάρχει καμία).

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεν θα βρείτε τη σειρά επιλογών για την ικανοποίηση των θεμάτων.

Το Evie είναι ένα σχετικά νέο εκτοξευτή που επικεντρώνεται στην προσφορά μερικών στιλβωμένων χαρακτηριστικών και στην καλή λειτουργία τους. Λαμβάνοντας υπόψη αυτήν τη φιλοσοφία, ενώ δεν προσφέρουν πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, η Evie λάμπει πραγματικά στην απλότητά της. Παρέχει στους χρήστες αρκετές επιλογές προσαρμογής για να σας επιτρέψουν να αλλάξετε πακέτα εικονιδίων και να κάνετε βασικές διαμορφώσεις όπως αλλαγή μεγέθους βάσης και αισθητικής, αλλαγή συμπεριφοράς φακέλου και προσαρμογή των διαστάσεων του πλέγματος της αρχικής οθόνης. Κρίσιμα, δεν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που πλημμυρίζουν μαζί τους ή δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε (όπως μπορεί να συμβεί με εναλλακτικές λύσεις όπως η Nova), αλλά ακόμα αρκετά για να ρυθμίσετε τα πάντα έτσι. Το αποτέλεσμα είναι ένας εκτοξευτής που σας επιτρέπει να δώσετε στη συσκευή σας μια φρέσκια εμφάνιση ακριβώς όπως την θέλετε.

Καλύτερο για επιλογές προσαρμογής σε βάθος: Nova

Το Nova Android Launcher

Τι μας αρέσει

 • Η πλούσια προσαρμογή σάς επιτρέπει να σχεδιάσετε το περιβάλλον χρήστη σας με την ακριβή μορφή και λειτουργία που θέλετε.
 • Εξαιρετικά ωραίες πινελιές όπως νυχτερινή λειτουργία και σήματα εφαρμογών.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Μερικές φορές μπορείτε να ορίσετε κάτι που δεν μπορείτε να επαναφέρετε (όπως αφαίρεση συρταριού εφαρμογών για συρτάρι σάρωσης και μη δυνατότητα επανενεργοποίησης του συρταριού εφαρμογών).
 • Πρέπει να δώσετε στη Nova πολύ χαμηλή πρόσβαση στη συσκευή σας, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο για τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

Το Nova είναι ένα κλασικό πρόγραμμα εκκίνησης Android που είναι από καιρό γνωστό για ένα σχετικά ελαφρύ αποτύπωμα πόρων και επιλογές βαθιάς προσαρμογής. Όπως και με πολλούς εκτοξευτές, η Nova επιτρέπει προσαρμοσμένα εικονίδια και είναι συμβατή με σχεδόν κάθε πακέτο εικονιδίων που θα θέλατε να εγκαταστήσετε. Ωστόσο, ο κύριος στόχος του είναι οι προσαρμογές και σας δίνει πολλά από αυτά για να διαλέξετε. Αυτά περιλαμβάνουν βασικά στοιχεία διεπαφής χρήστη, όπως το μέγεθος πλέγματος αρχικής οθόνης, το μέγεθος της επένδυσης στην άκρη της οθόνης, την εμφάνιση και την αίσθηση της βάσης, ακόμη και τη συμπεριφορά της ένδειξης σελίδας. Ωστόσο, η Nova προχωρά πολύ περισσότερο, όπως επιτρέποντάς σας να τροποποιήσετε πλήρως τον προσανατολισμό, το μέγεθος πλέγματος, τη διαφάνεια, τις κινήσεις ανοίγματος και τις κρυφές εφαρμογές για το συρτάρι. Σας επιτρέπει ακόμη και να ενεργοποιήσετε μια ενσωματωμένη νυχτερινή λειτουργία, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για παλαιότερες εκδόσεις Android που δεν την έχουν ενσωματώσει από προεπιλογή. Το τελευταίο χαρακτηριστικό που αξίζει να σημειωθεί (αν και σίγουρα δεν είναι το τελικό που θα μπορούσατε να βρείτε) είναι η δυνατότητα να ορίσετε τον τύπο και τη λειτουργία των χειρονομιών, σε βαθμό που είναι πιθανότατα δεύτερο μετά το Action Launcher.

Καλύτερο για προσαρμογή χειρονομίας: Action Launcher

Το Action Launcher για Android

Τι μας αρέσει

 • Τα παραθυρόφυλλα είναι ένα πραγματικά φοβερό χαρακτηριστικό και κάνουν το Action Launcher να ξεχωρίζει.
 • Η οθόνη καλωσορίσματος καθοδηγεί τους χρήστες σε αξιοσημείωτες δυνατότητες.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Παλαιότερα ήταν μια συμπαγής εφαρμογή, αλλά τώρα είναι διαθέσιμη μόνο σε μια έκδοση beta που έχει μερικά πολύ έντονα προβλήματα σταθερότητας.
 • Πιέστε με την προσφορά του Plus, (δηλαδή αφήνοντας ενοχλητικά σήματα στα εικονίδια έως ότου δείτε τη λειτουργικότητα του σήματος διαφήμισης μηνυμάτων στο Plus.)
 • Το Plus είναι αρκετά ακριβό στα 6,99 $

Περισσότερο από σχεδόν οποιονδήποτε άλλο εκκινητή, το Action Launcher έφερε χειρονομίες στην αρχική οθόνη του Android με μεγάλο τρόπο. Από αυτή την άποψη, συνεχίζει να προχωρά μπροστά, κάνοντας την αποστολή του να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες του εκκινητή «Pixel» και να ανοίξει την πόρτα σε αυτήν την εμπειρία σε όλες τις συσκευές. Τα παραθυρόφυλλα είναι το επίκεντρο του Action Launcher, επιτρέποντάς σας να σύρετε ένα εικονίδιο εφαρμογής στην αρχική οθόνη για να αποκτήσετε τη λειτουργικότητα widget αυτής της εφαρμογής (εάν έχει κάποια) σε ένα αναδυόμενο παράθυρο. Αυτό είναι πραγματικά υπέροχο εάν έχετε πολλές επιλογές widget υψηλής λειτουργικότητας, αλλά δεν θέλετε να αφιερώσετε σελίδες και σελίδες της αρχικής οθόνης σας ώστε να ταιριάζουν σε όλες. Αυτή η δυνατότητα, τόσο αναπόσπαστη όσο και στην εμπειρία του Action Launcher, δυστυχώς, διατίθεται μόνο στην επιλογή αγοράς εντός της εφαρμογής «Plus».

Καλύτερο για παραγωγικότητα: ASAP Launcher

Το ASAP Launcher για Android

Τι μας αρέσει

 • Η μοναδική διάταξη το ξεχωρίζει από άλλους εκτοξευτές και ξεφλουδίζει τις περισπασμούς.
 • Είναι απλό στη χρήση, ελαφρύ και γρήγορο.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Τα πακέτα εικονιδίων μπορούν να ρυθμιστούν μόνο με την έκδοση «Prime».
 • Η διάταξη δεν είναι για όλους.

Αναχωρώντας από το μεγαλύτερο μέρος των ανταγωνιστών της στη φιλοσοφία σχεδιασμού, η ASAP προσπαθεί να μετατρέψει το τηλέφωνό σας σε ένα κέντρο παραγωγικότητας. Στις σελίδες αριστερά και δεξιά της κύριας αρχικής οθόνης, το ASAP διαθέτει «Κάρτες» με HUD για τις επαφές, τις εκδηλώσεις και την ενσωματωμένη λίστα υποχρεώσεων, αντίστοιχα (μεταξύ άλλων). Στην κύρια σελίδα, μπορείτε να ανεβάσετε την κάτω βάση για να προβάλλονται αυτόματα οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές βάσει του τι μαθαίνει το ASAP για τα μοτίβα χρήσης σας. Σύμφωνα με την εστίασή του στην παραγωγικότητα, δεν υπάρχει ακαταστασία στην κύρια (κεντρική) αρχική οθόνη, καθώς δεν μπορείτε να βάλετε widget ή εφαρμογές σε αυτήν. Με μια διαφάνεια από την αριστερή άκρη, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα συρτάρι εφαρμογών και μια διαφάνεια από τη δεξιά άκρη εμφανίζει γρήγορες εναλλαγές, τοποθετώντας όλα τα απαραίτητα στα χέρια σας. Όπως πολλοί εκτοξευτές που διατηρούν ενημερωμένους, επιτρέπει τη ρύθμιση χειρονομίας και έχει επίσης απλές επιλογές θεμάτων που εξακολουθούν να είναι συνεπείς με τις αρχές σχεδιασμού υλικών.

Καλύτερο για εξοικείωση με το Android: Lawnchair Launcher

Ο εκκινητής Lawnchair για Android

Τι μας αρέσει

 • Σας δίνει αρκετή προσαρμογή στις περιοχές με τις οποίες οι περισσότεροι χρήστες μπορεί να θέλουν να συζητήσουν.
 • Οι καλές επιλογές θολώματος και κλιμάκωσης για το εικονίδιο και το μέγεθος κειμένου (μεταξύ της αρχικής οθόνης, της βάσης σύνδεσης και του συρταριού εφαρμογών) σάς επιτρέπουν να σχεδιάσετε μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Είναι λίγο αμαξάκι (όπως κυλιόμενη ταπετσαρία που λειτουργεί για την αρχική οθόνη αλλά όχι κάτω από την αποβάθρα) και δεν καταχωρεί πάντοτε βρύσες για είσοδο στις ρυθμίσεις του εκκινητή.
 • Μπορεί να είναι κάπως αργό.

Όπως και η Evie, το Lawnchair Launcher είναι μια άλλη επιλογή που ξεπερνά το panache για μια μέτρια προσφορά απλών λειτουργιών, για χρήστες που θέλουν μόνο μικρές προσαρμογές. Εκτός από τις βασικές αρχές που μπορείτε να περιμένετε από τους περισσότερους ανταγωνιστές της, περιλαμβάνει ωραίες ρυθμίσεις για την κορυφαία γραμμή αναζήτησης Google, καθώς και την εμφάνιση καιρού και ημερομηνίας. Τα φωτεινά, σκούρα και μαύρα θέματα προσφέρουν επίσης μερικές κομψές θεματικές δυνατότητες. Συνολικά, ωστόσο, ο Lawnchair προσπαθεί να μην απομακρυνθεί πολύ από την αισθητική και τη λειτουργικότητα του Android, επιλέγοντας να μην ανακαλύψει ξανά τον τροχό.

Καλύτερο για εραστές Windows ή Cortana: Microsoft Launcher

Το Microsoft Launcher για Android

Τι μας αρέσει

 • Αποστέλλεται με μια ωραία σειρά χειρονομιών και ενδιαφέρουσες επιλογές προσαρμογής, όπως κάθετη τηλεοπτική αρχική οθόνη.
 • Η πτυσσόμενη βάση με γρήγορες εναλλαγές είναι πραγματικά βολική.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Πιέστε με τις υπηρεσίες της Microsoft, συμπεριλαμβανομένου ενός φακέλου με περίπου δώδεκα εικονίδια εφαρμογών της Microsoft, είτε τα έχετε κατεβάσει είτε όχι.
 • Τα κινούμενα σχέδια και η κίνηση μπορεί να καθυστερήσουν λίγο.

Αυτός ο εκκινητής ενσωματώνει υπηρεσίες Microsoft και θέματα σχεδιασμού για να δώσει στη συσκευή σας Android μια ελαφριά κλίση των Windows. Το Microsoft Launcher έχει παρόμοια διάταξη με την αρχική οθόνη Android, αλλά με μερικές επιπλέον πινελιές. Πρώτα απ ‘όλα, η αποβάθρα μπορεί να μετακινηθεί προς τα πάνω για να αποκαλυφθεί μια δεύτερη σειρά χώρου αποβάθρας για περισσότερες εφαρμογές και μερικές γρήγορες εναλλαγές για Bluetooth, φακό και άλλες εφαρμογές, καθώς και ένα ρυθμιστικό φωτεινότητας. Καθώς γίνεται όλο και πιο δημοφιλές σε όλα τα προγράμματα εκκίνησης Android και τα λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας γενικά, η αριστερή σελίδα είναι μια ροή για ειδήσεις και προσωπικές πληροφορίες, όπως συμβάντα ημερολογίου και στοιχεία εκκρεμών εργασιών. Αυτή η ροή μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για τους τύπους ειδήσεων που θέλετε να δείτε ή για την εμφάνιση διαφορετικών πληροφοριών στην προσωπική ροή «Glance». Ο εκκινητής προσφέρει επίσης ενσωμάτωση του εικονικού βοηθού της Cortana της Microsoft, αν προτιμάτε αυτό από το Google. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός είναι πιθανώς ο μόνος εκκινητής που διαθέτει έναν ώριμο εικονικό βοηθό και ένας από τους λίγους που μπορείτε να αποκτήσετε σε Android εκτός από το Google.

Καλύτερο για Widget Up-the-Minute: AIO Launcher

Το AIO Launcher για Android

Τι μας αρέσει

 • Προσφέρει ένα μυθιστόρημα που είναι υπέροχο για χρήστες που δεν είναι μεγάλοι σε εφαρμογές αλλά θέλουν μια τρέχουσα περίληψη του τι συμβαίνει με τη συσκευή τους.
 • Επιτρέπει προηγμένη διαμόρφωση για χρήστες ενέργειας με ενσωματώσεις όπως το Tasker.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Ο σχεδιασμός είναι λίγο αδέξιος με αισθητική Lollipop.
 • Είδος ταλαιπωρίας εάν χρησιμοποιείτε περισσότερες από μια χούφτα εφαρμογές σε τακτική βάση.

Ένας από τους πιο μοναδικούς εκτοξευτές σε αυτήν την ενημέρωση, το AIO μετατρέπει την αρχική οθόνη σας σε κάθετη τροφοδοσία με επικαιροποιημένα widget. Η AIO προσπαθεί να σας δώσει μια αίσθηση του τι συμβαίνει, τόσο με τη συσκευή σας όσο και με τις εκδηλώσεις και τις εφαρμογές επικοινωνίας και τις υπηρεσίες που έχετε συνδέσει, με μια ματιά. Για οτιδήποτε δεν είναι άμεσα προσβάσιμο στην αρχική οθόνη, που εμφανίζεται σε ένα από τα γραφικά στοιχεία της οθόνης, υπάρχει ένα κουμπί καθολικής αναζήτησης που αιωρείται κάτω δεξιά. Πάνω από τους άλλους εκτοξευτές εδώ, το AIO είναι ένα UI με σταθερή εστίαση στο widget. Αυτό δίνει εύκολη πρόσβαση σε βολικές λειτουργίες, όπως αριθμομηχανή ή χρονομετρητή αρχικής οθόνης. Επιπλέον, προσθέτει τις δυνατότητες των χρηστών από προεπιλογή, όπως μια γραμμή χρήσης RAM σε πραγματικό χρόνο.

Καλύτερο για μπροστινές και κεντρικές εφαρμογές: Niagara Launcher

Το Niagara Launcher για Android

Τι μας αρέσει

 • Κομψός σχεδιασμός και ευκολία επιλογής εφαρμογών. βασικά βρίσκεστε πάντα στο συρτάρι της εφαρμογής σας.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Πείτε αντίο στα γραφικά στοιχεία.
 • Όχι πολλή προσαρμογή. είναι πραγματικά «αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε».

Εάν το AIO ήταν απλό σπρώχνοντας τις εφαρμογές σας εκτός λειτουργίας για λειτουργικά widget, το Niagara είναι το αντίθετο: Το Niagara βάζει τις εφαρμογές σας μπροστά και στο κέντρο. Αντί για μια αποβάθρα, η κύρια αρχική οθόνη σας είναι απλώς η ημερομηνία, η ώρα και έως και οκτώ από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά (τις οποίες επιλέγετε κατά την προετοιμασία). Για όλες τις άλλες εφαρμογές σας, απλώς σύρετε προς τα κάτω το κατακόρυφα φθίνουσα αλφάβητο στη δεξιά πλευρά για να εμφανίσετε όλες τις εφαρμογές που ξεκινούν με το επιλεγμένο γράμμα. Όταν αφήσετε να επιλέξετε ένα γράμμα, γειτονικά γράμματα και οι εφαρμογές τους γίνονται ορατές, με το επιλεγμένο γράμμα στο κέντρο της οθόνης, ώστε να μπορείτε να πατήσετε την επιθυμητή εφαρμογή. Παρά την απλότητά του, το Niagara σας δίνει έναν λογικό βαθμό προσαρμογής. Μπορείτε ακόμα να ορίσετε ένα πακέτο εικονιδίων αν θέλετε και να επιλέξετε ανάμεσα σε φωτεινά και σκοτεινά θέματα. Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε αν θα εμφανιστεί η ημερομηνία ή η ώρα ή ακόμη και το κατακόρυφο αλφάβητο (αν και σύρετε το σημείο όπου λειτουργούσε κανονικά). Εάν το τηλέφωνό σας αφορά τις εφαρμογές σας πρώτα απ ‘όλα, αυτός ο εκκινητής είναι για εσάς.