Saltar al contenido

Οι 9 καλύτεροι τρόποι χρήσης της κάμερας iPad

29 de mayo de 2021

Η κάμερα του iPad διαθέτει ήδη πολλές δυνατότητες που σας επιτρέπουν να κάνετε δροσερά πράγματα αμέσως. Μαζί με τη λήψη φωτογραφιών και την εγγραφή βίντεο, μπορείτε να διαβάσετε κωδικούς QR, να σαρώσετε έγγραφα και να μετρήσετε αντικείμενα σε επαυξημένη πραγματικότητα με την εφαρμογή Measure. Το App Store προσφέρει λογισμικό που βρίσκει ακόμη περισσότερες χρήσεις για τις κάμερες iPad, τόσο μπροστά όσο και πίσω. Ορισμένα, όπως το ProCam 6 και το Filmic Pro, σας δίνουν περισσότερο έλεγχο των ρυθμίσεων της κάμερας κατά τη λήψη φωτογραφιών ή τη λήψη βίντεο. Οι εφαρμογές που ακολουθούν όλες χρησιμοποιούν την κάμερα iPad για να κάνουν κάτι επιπλέον με την εικόνα, όπως χρώματα εξαγωγής, εξισώσεις ή άκρα ή να σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε την εικόνα για να κάνετε κάτι ενδιαφέρον, όπως να δημιουργήσετε μια ταινία, να σχεδιάσετε ή να διαχειριστείτε μια συνάντηση.

Δημιουργήστε μια παλέτα χρωμάτων με το Adobe Capture CC

Τι μας αρέσει

 • Μια ευέλικτη εφαρμογή που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την κάμερα για να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα εργαλεία και παλέτες.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Απαιτείται να συνδεθείτε είτε με δωρεάν αναγνωριστικό Adobe, Facebook ή λογαριασμό Google.

Το Adobe Capture CC βασίζεται στην κάμερα για να παρέχει πολλές υπηρεσίες: για να μετατρέψει μια εικόνα σε διανύσματα, μοτίβα, πινέλα ή ακόμη και αντικείμενο 3D, μεταξύ άλλων. Ένα από τα καλύτερα κόλπα του είναι πώς μπορεί να δημιουργήσει ένα θέμα 5 χρωμάτων από μια φωτογραφία. Μετακινήστε τις κουκκίδες στην οθόνη στα χρώματα που θέλετε ως μέρος της παλέτας σας, αν δεν σας αρέσουν αυτά που επιλέγει αυτόματα. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και επιτρέπει έως και 2 GB αποθηκευτικού χώρου, με αναβάθμιση σε 20 GB αποθηκευτικού χώρου ανά μήνα.

Εντοπίστε ένα έργο τέχνης με το Da Vinci Eye: Όποιος μπορεί να σχεδιάσει

Φωτογραφία της εφαρμογής Da Vinci, που δείχνει μια φωτογραφία γάτας στην οθόνη iPad, με χαρτί και χέρι με μολύβι παρακάτω, σχεδιάζοντας τη γάτα

Τι μας αρέσει

 • Έξυπνη, επιλέξιμη χρήση της κάμερας και ρυθμίσεις αδιαφάνειας.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Φροντίστε να τοποθετήσετε το iPad και να σχεδιάσετε εκεί που δεν θα χτυπηθούν ούτε θα μετακινηθούν. Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να ευθυγραμμίσετε ξανά τα πράγματα.

Αν και δεν σας ταιριάζει, η εφαρμογή Da Vinci Eye: Everyone Can Draw μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να σχεδιάσετε λίγο καλύτερα. Θα πρέπει να τοποθετήσετε το iPad σας αρκετές ίντσες πάνω από ένα κομμάτι χαρτί και στη συνέχεια να επιλέξετε μια εικόνα για να σχεδιάσετε και να την τοποθετήσετε στην οθόνη. Ρυθμίστε την αδιαφάνεια για να δείτε την αρχική εικόνα, το σχέδιό σας ή λίγο και τα δύο.

Λήψη λευκών πινάκων, εγγράφων και άλλων με το Microsoft Office Lens

Στιγμιότυπο οθόνης των επιλογών εξαγωγής για το Microsoft Lens: κυρίως σε άλλες εφαρμογές της Microsoft, αλλά και σε PDF, Φωτογραφία και αλληλογραφία

Τι μας αρέσει

 • Αναγνωρίζει τις άκρες και καταγράφει καλά το περιεχόμενο των εγγράφων και στεγνώνει τις εικόνες της πλακέτας.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεν μετατρέπει πάντα χειρόγραφα γράμματα με ακρίβεια.

Χρησιμοποιήστε τη δωρεάν εφαρμογή Microsoft Office Lens για να τραβήξετε μια φωτογραφία από έναν πίνακα, ένα έγγραφο ή μια επαγγελματική κάρτα. Η εφαρμογή αναγνωρίζει τις άκρες του αντικειμένου, αφαιρεί το έντονο φως και σας επιτρέπει να περικόψετε την εικόνα, να προσθέσετε κείμενο ή να σχεδιάσετε σχολιασμούς. Στη συνέχεια, μπορείτε να το εξαγάγετε σε πολλές άλλες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των OneNote, OneDrive, Word, PowerPoint, Photos, μεταξύ άλλων.

Μετατροπή φυσικών σημειώσεων σε εικονικά άτομα στο Padlet

Στιγμιότυπο οθόνης του Padlet, που δείχνει 4 κολλώδεις σημειώσεις που μετατρέπονται σε ψηφιακές νότες με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους

Τι μας αρέσει

 • Το Catscan μπορεί να είναι ο απλούστερος τρόπος για να κάνετε εικονικές νότες από μικρά τετράγωνα κολλημένα σε έναν τοίχο.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Το Catscan δεν είναι διαθέσιμο στην έκδοση επιτραπέζιου υπολογιστή εάν εργάζεστε σε πολλές πλατφόρμες.

Το Padlet προσφέρει έναν εικονικό τοίχο στον οποίο μπορείτε να οργανώσετε σημειώσεις, συνδέσμους, εικόνες, βίντεο και άλλα, σε μια ποικιλία διατάξεων. Και μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα πλακέτα με την κάμερά σας: Ανοίξτε την εφαρμογή, πατήστε για να προσθέσετε μια νέα πλακέτα, επιλέξτε Catscan και, στη συνέχεια, τραβήξτε μια φωτογραφία σημειώσεων σε έναν τοίχο. Το Padlet τις μετατρέπει σε εικονικές σημειώσεις σε έναν πίνακα στον οποίο μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον περιεχόμενο καθώς αλλάζετε το μέγεθος ή αναδιατάσσετε τις καταχωρίσεις σας. Με τη δωρεάν έκδοση, η εφαρμογή περιλαμβάνει διαφημίσεις και σας περιορίζει στα 10 MB αρχείων και σε τρεις πίνακες. Η αναβάθμιση σε Pro καταργεί διαφημίσεις, αυξάνει τον αποθηκευτικό χώρο στα 250MB και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε απεριόριστο αριθμό έργων.

Σημείο και επίλυση με Photomath

Στιγμιότυπο οθόνης του Photomath, που δείχνει πώς αναγνώρισε μια γραπτή εξίσωση μαθηματικών, -7x ^ 2 + 19x -12, και προσφέρει την επίλυσή της.

Τι μας αρέσει

 • Μια φανταστική εφαρμογή για βοήθεια στα μαθηματικά.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Παρακολουθήστε τα παιδιά για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν πρώτα το πρόβλημα και, στη συνέχεια, αρπάξτε την εφαρμογή και όχι το αντίστροφο.

Κολλημένος χωρίς λύση για μαθηματικό πρόβλημα; Ανοίξτε τη δωρεάν εφαρμογή PhotoMath και στρέψτε την κάμερα σε μια εξίσωση. Η εφαρμογή θα αναγνωρίσει αριθμούς και μεταβλητές και θα σας δείξει κάθε βήμα που χρειάζεστε για να επιτύχετε τη λύση.

Προσδιορίστε αστέρια, πλανήτες και άλλα στον Οδηγό Sky

Στιγμιότυπο οθόνης του Sky Guide, που δείχνει τη λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας που επικαλύπτει έναν αστρικό χάρτη με την εικόνα της κάμερας

Τι μας αρέσει

 • Η λειτουργία νυχτερινής όρασης μειώνει την οθόνη και εμφανίζει αντικείμενα με αχνό κόκκινο χρώμα.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Η εκτεταμένη προβολή του νυχτερινού ουρανού ενώ κρατάτε ένα iPad στον αέρα θα ενισχύσει τη δύναμη του βραχίονα, αλλά μπορεί επίσης να είναι λίγο κουραστικό.

Το Sky Guide εμφανίζει αστέρια, πλανήτες, δορυφόρους και πολλά άλλα στην οθόνη του iPad σας. Πατήστε την πυξίδα και την κάμερα και, στη συνέχεια, δείξτε την οθόνη σας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση για να δείτε αντικείμενα σε σχέση με την τρέχουσα θέση και τον προσανατολισμό σας. Η βασική έκδοση περιλαμβάνει έναν κατάλογο 2,5 εκατομμυρίων αστεριών, ή μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε Supermassive για έναν βελτιωμένο κατάλογο αστεριών και υποστήριξη για ζουμ υψηλής ευκρίνειας.

Δημιουργήστε ταινίες κινουμένων σχεδίων με το Stop Motion Studio

Στιγμιότυπο οθόνης του φλιτζανιού καφέ Stop Motion Studio που βρίσκεται στη διαδικασία της κινούμενης περιστροφής

Τι μας αρέσει

 • Ισχυρή λήψη εικόνας βήμα προς βήμα.
 • Δυνατότητα προβολής της προηγούμενης εικόνας που επικαλύπτεται στην τρέχουσα προβολή της κάμερας (επίσης γνωστή ως «κρεμμύδι».

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Ο συγχρονισμός είναι το παν: Μπορεί να χρειαστεί κάποιος πειραματισμός για να μάθουν οι άνθρωποι πόσο (ή λίγο) να προσαρμόσουν ένα αντικείμενο για να επιτύχουν την επιθυμητή κίνηση κινουμένων σχεδίων.

Δημιουργήστε κινούμενα βίντεο stop-motion καρέ-καρέ με την κάμερα στο iPad σας και τη δωρεάν εφαρμογή Stop Motion Studio. Αποκοπή, αντιγραφή ή επικόλληση πλαισίων, προσθήκη ήχου και εξαγωγή σε μορφές SD ή HD. Αναβαθμίστε για να ξεκλειδώσετε τη δυνατότητα προσθήκης εφέ, εισαγωγής εικόνων, εργασίας με υψηλότερες αναλύσεις και άλλων.

Βρείτε τον τύπο σας με τη γραμματοσειρά

Στιγμιότυπο οθόνης της πινακίδας που δείχνει "See Yukon!" σε μια γραμματοσειρά, με παρόμοιες γραμματοσειρές που αναφέρονται παρακάτω

Τι μας αρέσει

 • Βρίσκει αντιστοιχίες για γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται ευρέως
 • Εμφανίζει εναλλακτικές λύσεις ακόμη και αν δεν προσδιορίζεται ακριβής αντιστοίχιση.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Πρέπει να τραβήξετε τη φωτογραφία γραμματοσειράς μπροστά και επίπεδο. Η εφαρμογή αγωνίζεται να εντοπίσει με ακρίβεια τις γραμματοσειρές που τραβήχτηκαν από πλαϊνή γωνία ή με πλακίδια.
 • Τα αποτελέσματα ενδέχεται να μην είναι ακριβή.

Έχετε δει ποτέ μια πινακίδα, μια διαφήμιση ή ένα εξώφυλλο βιβλίου και αναρωτιέστε … ποια είναι η γραμματοσειρά; Αυτή η δωρεάν εφαρμογή σάς βοηθά να εντοπίσετε πολλές γραμματοσειρές που ταιριάζουν ή είναι πολύ κοντά στη γραμματοσειρά που βρίσκεται στη φωτογραφία σας. Η εφαρμογή περιλαμβάνει συνδέσμους προς το MyFonts.com, όπου μπορείτε να αγοράσετε αναγνωρισμένες γραμματοσειρές (οι τιμές ποικίλλουν)

Zoom Cloud Meetings: Μια φορητή εφαρμογή διάσκεψης

Στιγμιότυπο οθόνης των συσκέψεων Zoom, που δείχνει τις επιλογές συσκέψεων βίντεο, κοινόχρηστου οθόνης και πίνακα

Τι μας αρέσει

 • Το ζουμ περιλαμβάνει τις περισσότερες δυνατότητες που θα θέλουν οι χρήστες σε μια εφαρμογή συνάντησης για κινητά.
 • Η δυνατότητα κοινής χρήσης μιας οθόνης σε πραγματικό χρόνο από ένα iPad είναι μια εντυπωσιακή δυνατότητα.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Κανένας τρόπος να εφαρμόσετε το χρονικό όριο των 40 λεπτών για ομαδικές συναντήσεις σε όλες τις συναντήσεις που παρακολουθούμε και όχι μόνο σε εκείνες όπου χρησιμοποιούμε τη δωρεάν έκδοση του Zoom.

Με εξαιρετική διάρκεια ζωής μπαταρίας και μεγάλη οθόνη, το iPad λειτουργεί καλά για απομακρυσμένες διασκέψεις που χρησιμοποιούν την κάμερα για να σας επιτρέπουν να βλέπετε άλλα άτομα στη συνάντησή σας. Το Zoom Cloud Meetings υποστηρίζει βίντεο, whiteboarding και κοινή χρήση αρχείων και επιτρέπει επίσης την κοινή χρήση οθόνης από το iPad σας σε άλλους συμμετέχοντες. Η δωρεάν έκδοση περιορίζει τις ομαδικές συναντήσεις σε 100 άτομα και 40 λεπτά, αν και οι συναντήσεις μεμονωμένα δεν περιορίζονται στο χρόνο. Οι επιλογές επί πληρωμή καταργούν αυτά τα όρια.