Saltar al contenido

Ο οδηγός του Ultimate Parent για το Roblox

22 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Τα παιδιά σας μπορεί να το παίξουν ή τα παιδιά σας μπορεί να έχουν ζητήσει να συμμετέχουν στο Roblox. Πρέπει να είναι; Λοιπόν, αυτό πρέπει να γνωρίζει ένας γονέας για το σύστημα παιχνιδιών. Αυτή είναι η επίσημη ιστοσελίδα της Roblox.

Τι είναι το Roblox;

Το Roblox είναι μια μοντέρνα, διεθνής, δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα παιχνιδιών. Έτσι, ενώ είναι εύκολο να το θεωρήσετε ως ένα μόνο παιχνίδι, είναι πραγματικά μια πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Roblox δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια για να παίξουν άλλοι. Οπτικά μοιάζει με γάμο της LEGO και της Minecraft. Είναι το Roblox ένα παιχνίδι; Ναι, αλλά όχι ακριβώς. Το Roblox είναι μια πλατφόρμα παιχνιδιών που υποστηρίζει παιχνίδια πολλαπλών χρηστών που έχουν δημιουργηθεί από χρήστες. Ο Roblox το αναφέρει ως «κοινωνική πλατφόρμα για παιχνίδι». Οι παίκτες μπορούν να παίξουν παιχνίδια βλέποντας τους άλλους παίκτες και να αλληλεπιδρούν κοινωνικά μαζί τους στα παράθυρα συνομιλίας.

Ποιος δημιούργησε το Roblox και πότε;

Ο David Baszucki και ο Erik Cassel δημιούργησαν την πλατφόρμα στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Κυκλοφόρησε στο ευρύ κοινό το 2006.

Πού μπορείτε να παίξετε Roblox

Το Roblox διατίθεται στις περισσότερες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac, iPhone / iPad, Android, Kindle Fire και Xbox One. Μπορείτε επίσης να παίξετε Roblox στο Chromebook. Το Roblox προσφέρει ακόμη και μια σειρά από φιγούρες παιχνιδιών για φανταστικό παιχνίδι εκτός σύνδεσης. Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ομάδες ή ιδιωτικούς διακομιστές για να παίξουν ιδιωτικά με φίλους, να συνομιλήσουν σε φόρουμ, να δημιουργήσουν ιστολόγια και να ανταλλάξουν αντικείμενα με άλλους χρήστες. Η δραστηριότητα είναι πιο περιορισμένη για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Τι είναι το αντικείμενο του Roblox;

Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία για το Roblox: τα παιχνίδια, ο κατάλογος των εικονικών αντικειμένων προς πώληση και το στούντιο σχεδιασμού για τη δημιουργία και τη μεταφόρτωση περιεχομένου που δημιουργείτε. Διαφορετικά παιχνίδια θα έχουν διαφορετικούς στόχους. Για παράδειγμα, το παιχνίδι «Jailbreak» είναι ένα εικονικό παιχνίδι αστυνομικών και ληστών όπου μπορείτε να επιλέξετε είτε αστυνομικό είτε εγκληματία. Το «Restaurant Tycoon» σας επιτρέπει να ανοίξετε και να εκτελέσετε ένα εικονικό εστιατόριο. Το «High Fairy and Mermaids Winx High School» επιτρέπει στις εικονικές νεράιδες να μάθουν να ακονίζουν τις μαγικές τους ικανότητες. Μερικά παιδιά μπορεί να ασχολούνται περισσότερο με την κοινωνική αλληλεπίδραση και μερικά προτιμούν να περνούν χρόνο προσαρμόζοντας το avatar τους με δωρεάν και premium προϊόντα. Πέρα από το παιχνίδι, τα παιδιά (και οι ενήλικες) μπορούν επίσης να δημιουργήσουν παιχνίδια που μπορούν να ανεβάσουν και να επιτρέψουν σε άλλους να παίξουν.

Πόσα άτομα παίζουν Roblox;

Σύμφωνα με τον Roblox τον Φεβρουάριο του 2020, περισσότεροι από 115 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως παίζουν το παιχνίδι. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε ταχύτατα μέχρι τον Ιούλιο του 2020 σε περισσότερους από 164 εκατομμύρια παίκτες, πιθανώς τροφοδοτούμενοι από την πανδημία και τις παραγγελίες παραμονής στο σπίτι.

RTrack
Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια δημιουργοί δημιουργούν παιχνίδια και κοινότητες, οι οποίες ενημερώνουν συνεχώς την πλατφόρμα με νέες δραστηριότητες και δυνατότητες.

Το Roblox είναι δωρεάν, το Robux δεν είναι

Το Roblox χρησιμοποιεί ένα μοντέλο freemium. Είναι δωρεάν να δημιουργήσετε λογαριασμό, αλλά υπάρχουν πλεονεκτήματα και αναβαθμίσεις για τη δαπάνη χρημάτων. Το εικονικό νόμισμα στο Roblox είναι γνωστό ως «Robux» και μπορείτε είτε να πληρώσετε πραγματικά χρήματα για το εικονικό Robux είτε να το συγκεντρώσετε αργά μέσω του παιχνιδιού. Το Robux είναι ένα διεθνές εικονικό νόμισμα και δεν ακολουθεί τη συναλλαγματική ισοτιμία one-to-one με δολάρια ΗΠΑ. Επί του παρόντος, 400 Robux κοστίζουν 4,95 $. Τα χρήματα πηγαίνουν προς τις δύο κατευθύνσεις, εάν έχετε συσσωρεύσει αρκετό Robux, μπορείτε να τα ανταλλάξετε με πραγματικό νόμισμα. Εκτός από την αγορά Robux, η Roblox προσφέρει συνδρομές «Roblox Builders Club» με μηνιαία χρέωση. Κάθε επίπεδο συμμετοχής δίνει στα παιδιά ένα επίδομα Robux, πρόσβαση σε premium παιχνίδια και τη δυνατότητα δημιουργίας και συμμετοχής σε ομάδες. Οι δωροκάρτες Robux διατίθενται επίσης σε καταστήματα λιανικής και online.

Είναι το Roblox ασφαλές για μικρά παιδιά;

Η Roblox συμμορφώνεται με τον νόμο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA), ο οποίος ρυθμίζει τις πληροφορίες που επιτρέπεται να αποκαλύψουν τα παιδιά κάτω των 13 ετών. Οι συνεδρίες συνομιλίας εποπτεύονται και το σύστημα φιλτράρει αυτόματα μηνύματα συνομιλίας που μοιάζουν με απόπειρες αποκάλυψης προσωπικών στοιχείων αναγνώρισης, όπως πραγματικά ονόματα και διευθύνσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αρπακτικοί δεν μπορούσαν ποτέ να βρουν έναν τρόπο γύρω από τα φίλτρα και τους επόπτες. Συζητήστε με το παιδί σας σχετικά με την ασφαλή διαδικτυακή συμπεριφορά και χρησιμοποιήστε εύλογη επίβλεψη για να βεβαιωθείτε ότι δεν ανταλλάσσουν προσωπικές πληροφορίες με «φίλους». Ως γονέας ενός παιδιού κάτω των 13 ετών, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το παράθυρο συνομιλίας για το παιδί σας. Όταν το παιδί σας είναι 13 ετών και άνω, θα βλέπει λιγότερους περιορισμούς στα μηνύματα συνομιλίας και λιγότερες φιλτραρισμένες λέξεις. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε να επικοινωνείτε με το παιδί μέσης και γυμνασίου σχετικά με τις διαδικτυακές κοινωνικές πλατφόρμες. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέχουν οι παίκτες είναι οι απατεώνες και οι επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος. Όπως κάθε άλλη πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών, υπάρχουν κλέφτες που θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και να κλέψουν τους παίκτες των εικονικών αντικειμένων και των νομισμάτων τους. Οι παίκτες μπορούν να αναφέρουν ακατάλληλη δραστηριότητα, ώστε οι συντονιστές να μπορούν να το αντιμετωπίσουν.

Βία και μικρότερα παιδιά

Μπορεί επίσης να θέλετε να παρακολουθήσετε μερικά παιχνίδια για να βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο βίας είναι αποδεκτό. Τα είδωλα Roblox μοιάζουν με μίνι σύκα LEGO και όχι ρεαλιστικά άτομα, αλλά πολλά από τα παιχνίδια περιλαμβάνουν εκρήξεις και άλλη βία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατο του avatar σπάζοντας πολλά κομμάτια. Τα παιχνίδια μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν όπλα. Αν και άλλα παιχνίδια έχουν παρόμοιο μηχανισμό παιχνιδιού (για παράδειγμα παιχνίδια περιπέτειας LEGO), η προσθήκη της κοινωνικής πλευράς στο παιχνίδι μπορεί να κάνει τη βία να φαίνεται πιο έντονη. Γνωρίζετε το παιδί σας καλύτερα, έτσι η κρίση σας είναι βασική εδώ.

Ασήμαντη γλώσσα στο Roblox

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι όταν ανοίγει το παράθυρο συνομιλίας, υπάρχουν πολλά «poop talk» σε νεότερα παράθυρα συνομιλίας. Τα φίλτρα και οι συντονιστές αφαιρούν τις πιο παραδοσιακές λέξεις ορκωμοσίας αφήνοντας μια μικρή «ασήμαντη» γλώσσα, οπότε τα παιδιά αρέσουν να λένε «επίστεγο» ή να δώσουν στα ονόματά τους κάτι με επίχρισμα. Εάν είστε ο γονέας ενός παιδιού σχολικής ηλικίας, αυτή είναι πιθανώς μια εκπληκτική συμπεριφορά. Απλώς να γνωρίζετε ότι οι κανόνες του σπιτιού σας σχετικά με την αποδεκτή γλώσσα ενδέχεται να μην συμμορφώνονται με τους κανόνες της Roblox. Απενεργοποιήστε το παράθυρο συνομιλίας εάν αυτό είναι πρόβλημα.

Roblox

Roblox

Σχεδιάζοντας τα δικά σας παιχνίδια

Τα παιχνίδια στο Roblox έχουν δημιουργηθεί από χρήστες, έτσι σημαίνει ότι όλοι οι χρήστες είναι επίσης πιθανοί δημιουργοί. Το Roblox επιτρέπει σε οποιονδήποτε, ακόμη και παίκτες κάτω των 13 ετών, να κατεβάσει το Roblox Studio και να αρχίσει να σχεδιάζει παιχνίδια. Το Roblox Studio διαθέτει ενσωματωμένα σεμινάρια για το πώς να ρυθμίσετε παιχνίδια και 3-D κόσμους για gameplay. Το εργαλείο σχεδίασης περιλαμβάνει κοινά προεπιλεγμένα σκηνικά και αντικείμενα για να ξεκινήσετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμπύλη μάθησης. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Roblox Studio με μικρότερο παιδί, προτείνουμε ότι θα χρειαστούν πολλά ικριώματα κάνοντας έναν γονέα να καθίσει μαζί τους και να συνεργαστεί μαζί τους για να σχεδιάσει και να δημιουργήσει. Τα μεγαλύτερα παιδιά θα βρουν πλούτο πόρων τόσο στο Roblox Studio όσο και στα φόρουμ για να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τα ταλέντα τους για το σχεδιασμό παιχνιδιών.

Κερδίστε χρήματα από την Roblox

Μην σκέφτεστε τον Roblox ως τρόπο να κερδίσετε χρήματα. Σκεφτείτε το ως έναν τρόπο για τα παιδιά να μάθουν κάποια βασικά στοιχεία της λογικής προγραμματισμού και της επίλυσης προβλημάτων και ως τρόπο να διασκεδάσουν. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι προγραμματιστές της Roblox δεν κερδίζουν πραγματικά χρήματα. Ωστόσο, μπορούν να πληρωθούν σε Robux, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να ανταλλαχθεί με πραγματικό νόμισμα. Υπήρξαν ήδη μερικοί παίκτες που κατάφεραν να κερδίσουν σημαντικά χρήματα στον πραγματικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένου ενός λιθουανικού εφήβου που αναφέρθηκε ότι είχε κερδίσει πάνω από 100.000 $ το 2015. Ωστόσο, οι περισσότεροι προγραμματιστές δεν κερδίζουν τέτοια χρήματα.