Saltar al contenido

Ποια εξαρτήματα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε τον δικό σας επιτραπέζιο υπολογιστή;

22 de abril de 2021

Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή του πρώτου υπολογιστή σας, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε αποκτήσει όλα τα απαραίτητα μέρη για να δημιουργήσετε έναν λειτουργικό επιτραπέζιο υπολογιστή. Για πολλούς, είναι πιο εύκολο να αγοράσετε ένα προκατασκευασμένο σύστημα, αλλά η επιβράβευση της κατασκευής του δικού σας, καθώς και η εξοικονόμηση κόστους που θα υπομείνετε, αξίζει τον κόπο.

Πρέπει να έχετε για να δημιουργήσετε έναν υπολογιστή

Παρακάτω είναι μια λίστα με τα βασικά στοιχεία που θα είναι απαραίτητα για τη δημιουργία ενός πλήρους συστήματος. Ορισμένα στοιχεία δεν αναφέρονται, όπως εσωτερικά καλώδια, επειδή γενικά περιλαμβάνονται σε άλλα μέρη όπως η μητρική πλακέτα ή ο σκληρός δίσκος. Ομοίως, αν και δεν περιλαμβάνονται περιφερειακά όπως ποντίκι, πληκτρολόγιο και οθόνη, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα έχετε.


Λίστα ελέγχου υλικού για νέους υπολογιστές
Συστατικό Περιγραφή
Υπόθεση Αυτό είναι που κρατά ολόκληρο το σύστημα μαζί. Όλα τα υπόλοιπα μέρη του υπολογιστή θα βρίσκονται μέσα σε αυτόν. Η επιλογή του μεγέθους της θήκης μπορεί να επηρεάσει τα άλλα εξαρτήματα που θα μπορούν να χωρέσουν μέσα σε αυτό. Αυτό είναι επίσης το ορατό τμήμα του συστήματος, οπότε η επιλογή πρέπει να βασίζεται στη λειτουργικότητα και την αισθητική.
Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος Ορισμένες θήκες υπολογιστή θα έχουν προεγκατεστημένο τροφοδοτικό, αλλά πολλές όχι. Ως αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να αποκτήσετε τροφοδοτικό που να λειτουργεί με τα εξαρτήματά σας και να έχει επαρκή ισχύ. Νεότερα χαρακτηριστικά όπως η αρθρωτή καλωδίωση και οι βαθμολογίες απόδοσης είναι επίσης κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη. Βεβαιωθείτε ότι το τροφοδοτικό σας μπορεί να υποστηρίξει τα στοιχεία του συστήματός σας.
Μητρική πλακέτα Η μητρική πλακέτα είναι η ραχοκοκαλιά του συστήματος. Καθορίζει τον τύπο των στοιχείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το σύστημα και τον αριθμό των εσωτερικών περιφερειακών που μπορεί να υποστηρίξει ο υπολογιστής. Θα επηρεάσει άμεσα τον επεξεργαστή που χρησιμοποιείται και τη συνολική ποσότητα μνήμης που μπορεί να υποστηριχθεί.
Επεξεργαστής Η CPU είναι ο εγκέφαλος του συστήματος υπολογιστών. Αυτός θα είναι ο πρωταρχικός παράγοντας για το πόσο γρήγορα είναι το σύστημα. Κατά ειρωνικό τρόπο, η απόδοση έχει γίνει τόσο καλή που πολλοί άνθρωποι δεν χρειάζονται πολύ ακριβό επεξεργαστή για αυτό που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους.
Heatsink Εάν ο επεξεργαστής αγοράστηκε μέσω της λιανικής συσκευασίας, θα περιλαμβάνει τον κατασκευαστή ψύκτρα. Ωστόσο, για όσους αγόρασαν OEM ή εξειδικευμένο επεξεργαστή, θα είναι επίσης απαραίτητο να υπάρχει ψυγείο CPU. Χωρίς αυτήν, η CPU σας θα καεί γρήγορα. Βεβαιωθείτε ότι κάθε ψύκτρα που χρησιμοποιείτε έχει σχεδιαστεί για την πρίζα, έχει βαθμολογηθεί σωστά για τη θερμική έξοδο του επεξεργαστή και θα ταιριάζει στο εσωτερικό της θήκης σας. Είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα ψύξης υγρού στη θέση ενός ανεμιστήρα και ψύκτρας.
Μνήμη Χωρίς μνήμη, ο υπολογιστής δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Η CPU χρειάζεται να αποθηκεύσει τον κώδικα για να του πει πώς να επεξεργάζεται σωστά τα δεδομένα. Θα πρέπει να γνωρίζετε τον τύπο μνήμης RAM που χρησιμοποιεί η μητρική πλακέτα και πόσα χρειάζεστε. Η μνήμη επηρεάζει άμεσα την απόδοση.
Σκληρός δίσκος Η κύρια μέθοδος αποθήκευσης σε όλα τα επιτραπέζια συστήματα είναι ένας σκληρός δίσκος. Στο παρελθόν ήταν συνήθως ένας σκληρός δίσκος 3,5 «. Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης μονάδας δίσκου στερεάς κατάστασης είτε για την κύρια αποθήκευση είτε για προσωρινή αποθήκευση.
DVD ή Blu-ray Drive (προαιρετικό) Οι οπτικοί δίσκοι δεν είναι η απαίτηση που κάποτε ήταν. Μπορείτε ακόμη να αποκτήσετε Windows σε μονάδα USB για εγκατάσταση. Χρειάζεστε πραγματικά έναν μόνο εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα για αναπαραγωγή δίσκων CD, DVD ή Blu-ray.
Κάρτα βίντεο (προαιρετικό) Σχεδόν κάθε επεξεργαστής επιφάνειας εργασίας διαθέτει έναν ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών. Αυτό κάνει τις κάρτες βίντεο πιο εξειδικευμένες από ό, τι στο παρελθόν. Θα χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά εάν σκοπεύετε να παίξετε τρισδιάστατα παιχνίδια ή θα είναι

επιτάχυνση μη τρισδιάστατων προγραμμάτων

όπως το Photoshop ή η κωδικοποίηση βίντεο.
Κάρτα ήχου (προαιρετικά) Οι περισσότερες μητρικές πλακέτες διαθέτουν κάποια μορφή ενσωματωμένου ελεγκτή ήχου. Ως αποτέλεσμα, δεν απαιτούνται κάρτες ήχου, εκτός εάν θέλετε υψηλότερη πιστότητα ήχου υπολογιστή ή λιγότερη εξάρτηση από την CPU για βοήθεια με τον ήχο του υπολογιστή.

Εγκαταστήστε μονάδες δίσκου, λειτουργικό σύστημα και άλλα

Ορισμένες συσκευές δεν είναι σημαντικές στην αρχική διαδικασία κατασκευής, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμες αργότερα. Μερικά παραδείγματα είναι οι μονάδες flash, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και εξωτερικές δισκέτες. Μπορείτε να τα εγκαταστήσετε ανά πάσα στιγμή και ακόμη και να τα αφαιρέσετε εντελώς για πάντα, αν το επιλέξετε, καθώς δεν αντιπροσωπεύουν ένα βασικό στοιχείο υπολογιστή. Ενώ τα παραπάνω εστιάζουν στο υλικό του συστήματος επιτραπέζιου υπολογιστή, είναι εξίσου σημαντικό ο υπολογιστής να διαθέτει λειτουργικό σύστημα, ώστε να μπορείτε πραγματικά χρήση ο νέος υπολογιστής. Τα Windows και το Linux είναι μερικές επιλογές. Μόλις εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε προτού θεωρήσετε ότι ο νέος υπολογιστής σας είναι «ολοκληρωμένος». Περισσότερα από το kalodiozois

 • Εγκατάσταση των Windows 10 σε φορητό υπολογιστή

  Τρόπος εγκατάστασης των Windows 10 σε νέο σκληρό δίσκο

 • HP Pavilion Wave σε ένα γραφείο

  Οι 6 καλύτεροι επιτραπέζιοι υπολογιστές 400 έως $ 1.000 το 2021

 • Επιχειρηματίας που χρησιμοποιεί τον επιτραπέζιο υπολογιστή στην αρχή

  Οι 7 καλύτεροι επιτραπέζιοι υπολογιστές του 2021

 • Οι 7 καλύτεροι μίνι υπολογιστές του 2021

 • Απεικόνιση διάφορου υλικού υπολογιστή, όπως σκληρός δίσκος, RAM, μητρική πλακέτα, οθόνη, ποντίκι και οπτική μονάδα δίσκου

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το υλικό του υπολογιστή

 • EVGA GeForce GTX 750 Ti Superclocked 2 GB

  Οδηγός για αρχάριους για PC Gaming

 • Bloatware στην οθόνη μπροστά από τον άνθρωπο

  Γιατί μπορεί να είναι πρόβλημα το προεγκατεστημένο λογισμικό που φορτώνεται σε νέο υπολογιστή

 • Οι 7 καλύτεροι υπολογιστές All-In-One του 2021

 • Οι 9 καλύτεροι υπολογιστές τυχερού παιχνιδιού του 2021

 • Ένα χέρι που κρατά ένα καλώδιο USB, απομονωμένο σε ένα άσπρο κλίμα

  Πώς λειτουργεί η τεχνολογία Plug and Play;

 • Οι 7 καλύτεροι υπολογιστές προϋπολογισμού το 2021

 • Πρόσωπο που εγκαθιστά επεξεργαστή στη μητρική πλακέτα

  Εγκατάσταση μητρικής πλακέτας επιτραπέζιου υπολογιστή

 • Μεγεθυντικός φακός που επιβάλλεται σε υπολογιστές και τεχνικά στοιχεία

  10 καλύτερα δωρεάν εργαλεία πληροφοριών συστήματος

 • Πώς να μετακινήσετε τα δεδομένα και τα προγράμματά σας σε έναν νέο σκληρό δίσκο

 • Το καλώδιο Serial ATA είναι συνδεδεμένο σε σκληρό δίσκο υψηλής τεχνολογίας

  Εγκατάσταση ενός σκληρού δίσκου Serial ATA

 • Ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού

  Ο ολοκαίνουργιος υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό;

Σωσίβιο

Ακολουθησε μας

 • Facebook

 • Σχετικά με εμάς
 • Διαφημίζω
 • Πολιτική απορρήτου
 • Πολιτική cookie
 • Καριέρα
 • Οδηγίες σύνταξης
 • Επικοινωνία
 • Οροι χρήσης
 • Απόρρητο της ΕΕ
 • Σημείωση απορρήτου της ΚαλιφόρνιαΤα δικαιώματα απορρήτου σας

Η kalodiozois και οι συνεργάτες μας τρίτων μερών χρησιμοποιούν cookie και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά, βάσει της συγκατάθεσής σας για αποθήκευση ή / και πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, προβολή εξατομικευμένων διαφημίσεων και για μέτρηση περιεχομένου, πληροφορίες κοινού και ανάπτυξη προϊόντων. Για να αλλάξετε ή να ανακαλέσετε τις επιλογές συγκατάθεσής σας για το kalodiozois.com, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός σας να αντιταχθείτε όταν χρησιμοποιείται έννομο συμφέρον, κάντε κλικ παρακάτω. Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις σας μέσω του συνδέσμου «Απόρρητο ΕΕ» στο κάτω μέρος οποιασδήποτε σελίδας. Αυτές οι επιλογές θα σηματοδοτηθούν παγκοσμίως στους συνεργάτες μας και δεν θα επηρεάσουν τα δεδομένα περιήγησης. Λίστα Συνεργατών (προμηθευτών)

Εμείς και οι συνεργάτες μας επεξεργαζόμαστε δεδομένα για:

Ενεργά σαρώστε τα χαρακτηριστικά της συσκευής για αναγνώριση. Χρησιμοποιήστε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας. Αποθηκεύστε και / ή αποκτήστε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή. Επιλέξτε εξατομικευμένο περιεχόμενο. Δημιουργήστε ένα εξατομικευμένο προφίλ περιεχομένου. Μετρήστε την απόδοση των διαφημίσεων. Επιλέξτε βασικές διαφημίσεις. Δημιουργήστε ένα εξατομικευμένο προφίλ διαφημίσεων. Επιλέξτε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Εφαρμόστε έρευνα αγοράς για να δημιουργήσετε πληροφορίες κοινού. Μετρήστε την απόδοση περιεχομένου. Ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Λίστα Συνεργατών (προμηθευτών)