Saltar al contenido

Ποια χωρητικότητα Apple TV χρειάζεστε;

14 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Το Apple TV διατίθεται σε χωρητικότητα 32 GB και 64 GB, οπότε ποιο μοντέλο πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Το Apple TV έχει σχεδιαστεί κυρίως ως σημείο πρόσβασης για περιεχόμενο πολυμέσων με ροή. Αυτό σημαίνει ότι μουσική, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλο περιεχόμενο πολυμέσων στο οποίο έχετε πρόσβαση με τα συστήματα είναι σχεδόν πάντα ροή κατ ‘απαίτηση, αντί να αποθηκεύονται στο ίδιο το Apple TV. Αυτός δεν είναι ένας σκληρός και γρήγορος κανόνας. καθώς συλλέγετε παιχνίδια, εφαρμογές και παρακολουθείτε ταινίες, ο αποθηκευτικός χώρος στη συσκευή σας θα εξαντληθεί. (Αν και μερικές φορές αυτό είναι μόνο προσωρινό). Έχοντας αυτό κατά νου, ενώ η διαφορά τιμής των 50 $ μεταξύ των δύο μοντέλων θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το Apple TV χρησιμοποιεί χώρο αποθήκευσης, αποθηκεύει περιεχόμενο και αποθηκεύει το εύρος ζώνης θα πρέπει να σας βοηθήσει να ενημερώσετε την απόφασή σας σχετικά με το μοντέλο που θα αγοράσετε.

Πώς χρησιμοποιεί το Apple TV Storage

Apple, Inc.
Αυτό που χρησιμοποιεί η Apple TV αποθήκευση είναι το λογισμικό και το περιεχόμενο για το οποίο εκτελείται, οποιαδήποτε από τις 2.000+ εφαρμογές και χιλιάδες ταινίες είναι τώρα διαθέσιμες στο App Store και μέσω του iTunes (και σε ορισμένες εφαρμογές). Για να μετριάσει την ποσότητα του χώρου που χρησιμοποιήθηκε, η Apple έχει αναπτύξει μερικές έξυπνες τεχνολογίες «κατ ‘απαίτηση» εντός εφαρμογής που κατεβάζουν μόνο το περιεχόμενο που χρειάζεστε αμέσως, ενώ απαλλαγείτε από περιεχόμενο που δεν χρειάζεστε πια. Αυτό επιτρέπει στις εφαρμογές να προσφέρουν σκηνές και εφέ υψηλής ποιότητας κατά τη διάρκεια παιχνιδιών. Για παράδειγμα, η συσκευή πραγματοποιεί λήψη μόνο των πρώτων επιπέδων του παιχνιδιού μόνο κατά την πρώτη λήψη. Όλες οι εφαρμογές δεν είναι ίσες: Ορισμένες καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο από άλλες, και τα παιχνίδια τείνουν να είναι ιδιαίτερα διαστημικά γουρούνια. Εάν διαθέτετε ήδη ένα Apple TV, μπορείτε να ελέγξετε πόσος αποθηκευτικός χώρος χρησιμοποιείται ήδη Ρυθμίσεις > Γενικός > Χρήση > Διαχείριση χώρου αποθήκευσης, όπου μπορείτε να διαγράψετε εφαρμογές που δεν χρειάζεστε πλέον για να εξοικονομήσετε χώρο. (Απλώς πατήστε το Εικονίδιο κάδου απορριμμάτων δίπλα στο όνομα της εφαρμογής). Το Apple TV σάς επιτρέπει επίσης να έχετε πρόσβαση στις συλλογές εικόνων και μουσικής σας μέσω του iCloud. Για άλλη μια φορά, η Apple το έχει σκεφτεί αυτό και η λύση ροής της αποθηκεύει μόνο το πιο πρόσφατο και πιο συχνά προσβάσιμο περιεχόμενό σας στην Apple TV. Το παλαιότερο, λιγότερο συχνά χρησιμοποιούμενο περιεχόμενο θα μεταδίδεται στη συσκευή σας κατά παραγγελία. Ο απλούστερος τρόπος να το καταλάβετε είναι ότι καθώς γίνεται λήψη νέου περιεχομένου στο Apple TV σας, το παλιό περιεχόμενο απομακρύνεται. Ένα μεγάλο πράγμα που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι καθώς η Apple εισάγει περιεχόμενο 4K και καθώς τα γραφικά στοιχεία των παιχνιδιών και άλλων εφαρμογών που είναι διαθέσιμα στο σύστημα γίνονται μεγαλύτερα, το ποσό της τοπικής αποθήκευσης στο σύστημα μπορεί να γίνει πιο σημαντικό. Η Apple αύξησε πρόσφατα το μεγαλύτερο επιτρεπόμενο μέγεθος εφαρμογών στο Apple TV σε 4 GB από 200MB. Αυτό είναι υπέροχο για τα παιχνίδια, καθώς σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να μεταδώσετε τόσο μεγάλο περιεχόμενο γραφικών (επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν περισσότερους χώρους γραφικών), αλλά θα καταναλώσει χώρο σε πιο λεπτά μοντέλα.

Πώς λειτουργεί το εύρος ζώνης στο Apple TV

Εάν έχετε διαβάσει μέχρι τώρα, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η καλή απόδοση κατά τη χρήση του Apple TV εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το καλό εύρος ζώνης. Αυτό συμβαίνει επειδή ακόμη και όταν παρακολουθείτε μια ταινία (ή χρησιμοποιώντας άλλες εφαρμογές), το σύστημα θα μεταδίδει ροή μέρους του περιεχομένου ενώ παρακολουθείτε. Είναι όλα πολύ καλά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ροής κατ ‘απαίτηση για να διαγράψετε ήδη χρησιμοποιημένο περιεχόμενο για να ανοίξετε το περιεχόμενο που χρειάζεστε τώρα, αλλά όλα πέφτουν αν έχετε χαμηλό εύρος ζώνης. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε το μοντέλο 64 GB εάν αντιμετωπίζετε περιορισμούς εύρους ζώνης, καθώς περισσότερο από το περιεχόμενό σας θα διατηρείται προσωρινά αποθηκευμένο στο κουτί σας, μειώνοντας την καθυστέρηση που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε καθώς γίνεται λήψη νέου περιεχομένου. Εάν έχετε καλό εύρος ζώνης, τότε αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα και το μοντέλο χαμηλότερης χωρητικότητας πρέπει να προσφέρει αυτό που χρειάζεστε.

Το μέλλον

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πώς σχεδιάζει η Apple να αναπτύξει το Apple TV στο μέλλον και πόσο απαραίτητο γίνεται αποθήκευση καθώς εφαρμόζει τις μελλοντικές του αλλαγές. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η εταιρεία τον Ιανουάριο του 2017 αύξησε το μέγιστο μέγεθος εφαρμογών που επιτρέπει στους προγραμματιστές να κάνουν για το σύστημα. Η εταιρεία έχει επίσης μετατρέψει το Apple TV σε κόμβο HomeKit και στο μέλλον ενδέχεται να έχει σχέδια να εφαρμόσει το Siri ως βοηθός οικιακής χρήσης. Αυτές οι κινήσεις θα επιβάλουν περισσότερες απαιτήσεις στον αποθηκευτικό χώρο στο πλαίσιο του Apple TV σας.

Συμβουλές για αγοραστές

Εάν χρησιμοποιείτε μόνο λίγες εφαρμογές, παίξετε λίγα παιχνίδια και παρακολουθείτε ταινίες μόνο άνετα στο Apple TV, τότε η Apple TV 32 GB μπορεί να σας ταιριάζει. Ομοίως, αν θέλετε άμεση πρόσβαση στη βιβλιοθήκη μουσικής ή εικόνων σας, ίσως θελήσετε να επιλέξετε το μοντέλο μεγαλύτερης χωρητικότητας, το οποίο θα προσφέρει επίσης καλύτερα αποτελέσματα εάν έχετε περιορισμούς εύρους ζώνης. Εάν περιμένετε να παίξετε πολλά παιχνίδια και να χρησιμοποιήσετε όλες τις άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως εφαρμογές ειδήσεων και τρεχουσών υποθέσεων, είναι λογικό να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ξοδέψετε τα επιπλέον πενήντα δολάρια σε ένα μοντέλο 64 GB. Με τον ίδιο τρόπο, εάν θέλετε να έχετε την καλύτερη δυνατή απόδοση από την επιλογή σας, το μοντέλο μεγαλύτερης χωρητικότητας θα το προσφέρει με μεγαλύτερη συνέπεια, ειδικά εάν είστε εντατικός χρήστης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απόφαση για το μέγεθος της αγοράς εξαρτάται από το πόσο έντονα σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη λύση ροής της Apple. Ωστόσο, η Apple μπορεί να προσφέρει νέες και ενδιαφέρουσες υπηρεσίες στο μέλλον που ενδέχεται να απαιτούν συσκευή υψηλότερης χωρητικότητας.