Saltar al contenido

Ποιος χρειάζεται πραγματικά μια κάμερα Dash;

29 de mayo de 2021

Οι κάμερες που είναι τοποθετημένες σε παύλα υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, αλλά μόλις πρόσφατα έχουν εκραγεί στη συνείδηση ​​του κοινού. Μόλις υποβιβαστούν σε αστυνομικά αυτοκίνητα και ταμπλό επαγγελματικών παρανοίων και θεωρητικών συνωμοσίας, αυτές οι συσκευές είναι τώρα παντού—Ή τουλάχιστον θα μπορούσατε να συγχωρεθείτε που καταλήγατε σε αυτό το συμπέρασμα αφού περάσατε μερικές ώρες στο YouTube. Ένα μέρος αυτού οφείλεται στο γεγονός ότι οι ταμπλός πραγματικά είναι πανταχού παρούσα σε μέρη όπως η Ρωσία, όπου η απάτη στην ασφάλιση και η αστυνομική διαφθορά είναι συνηθισμένα. Η νομιμότητά τους είναι μια γκρίζα περιοχή σε ορισμένες δικαιοδοσίες, αλλά το γεγονός είναι ότι μπορούν να είναι χρήσιμα σχεδόν οπουδήποτε. Το ερώτημα είναι, πραγματικά χρειάζομαι ένα ή τα dash cams είναι μόνο μια άλλη μανία;

Yellow Dog Productions / Getty Images

Μύθος: Οι ασφαλείς οδηγοί δεν χρειάζονται Dash Cams

Εάν είστε ευσυνείδητος, υπεύθυνος οδηγός, τότε μπορεί να έχετε την τάση να ρωτήσετε, «Γιατί να αγοράσω μια κάμερα ταμπλό;» Σε τελική ανάλυση, δεν είχατε ποτέ ένα ατύχημα, και ακόμα κι αν ποτέ ήταν σε ένα ατύχημα, δεν υπάρχει τρόπος να φταίνε. Φυσικά, το τρίψιμο είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη δική σας ικανότητα όταν βρίσκεστε στο δρόμο. Αυτή είναι μια γνωστή ποσότητα. Η άγνωστη ποσότητα, την οποία εσείς κάνω πρέπει να ανησυχείτε, είναι ο άλλος τύπος.

Δεν μπορώ να οδηγήσω αμυντικά;

Ίσως έχετε ακούσει τον όρο «αμυντική οδήγηση», που αναφέρεται σε ένα στυλ οδήγησης που συνεπάγεται συνεχή επαγρύπνηση ενάντια στις ανασφαλείς συμπεριφορές άλλων οδηγών. Η θεωρία είναι ότι αν ψάχνετε για επιθετικότητα, λάθη και άλλα ζητήματα με άλλους οδηγούς στο δρόμο, μπορείτε να λάβετε διορθωτικά μέτρα και να κρατήσετε τον εαυτό σας μακριά από προβλήματα. Κανένα από αυτά δεν θα ήταν απαραίτητο εάν κάθε οδηγός στο δρόμο ήταν τόσο ασφαλής και ευσυνείδητος όσο είστε, αλλά το γεγονός είναι ότι υπάρχουν μερικοί αρκετά άθλιοι οδηγοί εκεί έξω. Ο κύριος λόγος για την απόκτηση κάμερας ακολουθεί την ίδια βασική λογική με την αμυντική οδήγηση. Ακόμα κι αν ακολουθείτε όλους τους κανόνες του δρόμου και ακόμη και αν οδηγείτε αμυντικά, είναι πολύ πιθανό ότι τελικά θα συναντήσετε κάποιον που δεν είναι κάνοντας αυτά τα πράγματα. Ή, πιθανότατα, θα σας συναντήσει. Σε αυτό το σημείο, ένας ολόκληρος κατάλογος πλυντηρίων με πράγματα μπορεί να πάει καταστροφικά λανθασμένα και υπάρχουν πολύ λίγα που μπορείτε να κάνετε για να μετριάσετε την κατάσταση. Ευτυχώς, ο τρόπος λειτουργίας των καμερών ταμπλό μπορώ κόψτε πολλές προβληματικές καταστάσεις στο πέρασμα.

Ποιος χρησιμοποιεί Dash Cams;

Σκεφτείτε μερικά από τα βίντεο της κάμερας που έχετε δει, τόσο στο Διαδίκτυο όσο και αλλού, και λάβετε υπόψη τις πηγές. Όταν το κάνετε αυτό, αρχίζουν να εμφανίζονται μερικά μοτίβα, ένα από αυτά σχετίζεται με την πηγή του βίντεο. Παρόλο που μπορείτε να βρείτε πλάνα κάμερας από αναρίθμητες πηγές, πολλά προέρχονται από δύο μέρη: αστυνομικές κάμερες και (πολιτικές) ρωσικές κάμερες. Λοιπόν, τι κοινό έχουν αυτές οι δύο πηγές; Η απλή απάντηση είναι η λογοδοσία και η ασφάλεια. Η αστυνομία έχει χρησιμοποιήσει κάμερες παύσης κατά τη διάρκεια στάσεων κυκλοφορίας για δεκαετίες για να εξασφαλίσει την ασφάλεια τόσο των αξιωματικών όσο και των ανθρώπων που τραβούν, αλλά το υλικό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση της λογοδοσίας των εν λόγω αξιωματικών. Ο πρόσφατος πολλαπλασιασμός των βίντεο dashcam από μέρη όπως η Ρωσία αφηγείται μια παρόμοια ιστορία, στην οποία οι οδηγοί θέλουν να διασφαλίσουν τη δική τους ασφάλεια και να διασφαλίσουν τη λογοδοσία από άλλους οδηγούς. Συγκεκριμένα, αυτός ο τύπος βίντεο μπορεί να αποτρέψει την ασφάλιση απάτης, να βοηθήσει στην καταπολέμηση της διαφθοράς από την επιβολή του νόμου και να αποτρέψει περιπτώσεις «είπε, είπε», μετά από ατύχημα.

Πρόσθετη λειτουργικότητα Dash Cam

Πέρα από τη δυνατότητα να αποδείξετε την αθωότητά σας σε μια διαμάχη κυκλοφορίας, ορισμένοι τύποι κάμερας ταμπλό προσφέρουν λειτουργικότητα που εκτείνεται πέρα ​​από την καθημερινή σας μετακίνηση. Για παράδειγμα, ορισμένες κάμερες ταμπλό έχουν μια λειτουργία στάθμευσης που μπορείτε να ενεργοποιήσετε (ή που ενεργοποιείται αυτόματα) όταν σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα κάνει την κάμερα να καταγράφει οτιδήποτε συμβαίνει μπροστά της ενώ βρίσκεστε μακριά, κάτι που μπορεί να εντοπίσει ενδείξεις ατυχημάτων. Άλλες κάμερες περιλαμβάνουν κάμερες προς τα μέσα που μπορούν επίσης πιάστε αποδείξεις κλοπής, σε περίπτωση που κάποιος σπάσει το αυτοκίνητό σας.

Μονάδες διπλής κάμερας

Οι μονάδες διπλής κάμερας είναι μερικές φορές επίσης σχεδιασμένες για να παρακολουθούν τις οδηγικές συνήθειες των εφήβων, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τους ανήσυχους γονείς. Αυτές οι κάμερες καταγράφουν όλη την εμπρόσθια δράση στο δρόμο, όπως μια κανονική κάμερα ταμπλό, αλλά καταγράφουν επίσης το εσωτερικό του οχήματος ταυτόχρονα. Εάν ο οδηγός τυχαίνει να κοιτάζει μακριά από το δρόμο για να παίζει με το ραδιόφωνο, να εφαρμόζει μακιγιάζ ή οτιδήποτε άλλο, θα τραβηχτεί στην ηχογράφηση.

Χαρτογράφηση GPS

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που βρίσκεται μερικές φορές σε αυτές τις ίδιες μονάδες είναι η χαρτογράφηση GPS. Πολλές κάμερες ταμπλό περιλαμβάνουν ήδη ενσωματωμένη λειτουργικότητα GPS, η οποία τους επιτρέπει να φτιάχνουν συντεταγμένες GPS σε μια χρονική σήμανση στο βίντεο και μερικές φορές επεκτείνεται σε μια μνήμη που μπορεί να σας δώσει ένα ιστορικό για το πού βρίσκεται το αυτοκίνητό σας και όταν ήταν εκεί. Ανησυχείτε ότι το παιδί σας μπορεί να «δανείστηκε» το αυτοκίνητο χωρίς άδεια, ή ότι ένας επαγγελματίας μπορεί να έχει τραβήξει ένα Ferris Bueller με το νέο σας μετατρέψιμο; Αυτός ο τύπος εκκεντροφόρου ταμπλό θα τους πιάσει με κόκκινο χέρι.