Saltar al contenido

Ποτέ μην ανησυχείτε για τις θύρες ξανά με αυτήν την αποβάθρα Thunderbolt

27 de abril de 2021

Βασικές επιλογές

 • Το $ 250 CalDigit TS3 + προσφέρει USB, Thunderbolt, Ethernet, τροφοδοσία και πολλά άλλα, όλα μέσω ενός μόνο καλωδίου.
 • Λειτουργεί με οποιονδήποτε υπολογιστή Thunderbolt, αλλά είναι υπέροχο με Mac.
 • Εάν διαθέτετε M1 Mac, θα πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε μια αποβάθρα Thunderbolt.
kalodiozois / Τσάρλι Σόρελ
Εάν έχετε νέο M1 Mac, τότε χρειάζεστε μια βάση. Και αυτή η βάση θα πρέπει πιθανώς να είναι μια βάση Thunderbolt, οπότε χρειάζεστε μόνο ένα καλώδιο για να μετατρέψετε το MacBook Air, Pro ή Mac mini σε έναν υπερ-συνδεδεμένο επιτραπέζιο υπολογιστή. Η βάση σύνδεσης Thunderbolt μοιάζει με πολυτελή διανομέα USB. Θα σας επιτρέψει να συνδέσετε όχι μόνο προγράμματα οδήγησης USB και περιφερειακά, αλλά και σύνδεση σε οθόνες, Ethernet, συσκευές ήχου και άλλα. Χρησιμοποιώ μια βάση CalDigit TS3 + Thunderbolt με Mac mini τις τελευταίες εβδομάδες και είναι αρκετά καλή.

Το CalDigit TS3 +

Στα 250 $, το CalDigit TS3 + είναι μια από τις πιο συνιστώμενες αποβάθρες. Είναι η κορυφαία επιλογή του Wirecutter και διαβάζοντας στον ιστό, σχεδόν κανείς δεν λέει τίποτα κακό γι ‘αυτό. Αφού χρησιμοποιήσω ένα για λίγο, πρέπει να συμφωνήσω. Ζεσταίνει και έχει ένα ενοχλητικό μπλε LED μπροστά, αλλά είναι απολύτως αξιόπιστο για μένα. Αλλά πρώτα, τι κάνει; «Έχω πολύ λίγα παράπονα για το CalDigit TS3 +.» Το TS3 + διαθέτει έναν (μεγάλο) τροφοδοτικό και ένα καλώδιο Thunderbolt. Το τελευταίο είναι σημαντικό, επειδή ένα αξιοπρεπές καλώδιο Thunderbolt μπορεί να κοστίζει περίπου 30 $ από μόνο του. Συνδέστε το τροφοδοτικό και, στη συνέχεια, συνδέστε το στο Mac (ή στον υπολογιστή σας). Με αυτό το μονό καλώδιο, το μικρό σας MacBook Air διαθέτει τώρα:

 • 5 θύρες USB A
 • 2 θύρες USB-C
 • DisplayPort
 • Ethernet
 • Συσκευή ανάγνωσης καρτών SD
 • Υποδοχές εισόδου / εξόδου ήχου
 • Ψηφιακή οπτική υποδοχή ήχου S / PDIF
 • Μια άλλη θύρα Thunderbolt

Η αποβάθρα τροφοδοτεί και φορτίζει το MacBook μέσω του ίδιου καλωδίου.

Το CalDigit TS3 + συνδέεται σε Mac Mini και ακουμπά σε ένα γκρίζο τραπέζι

kalodiozois / Τσάρλι Σόρελ
Στην αρχή, η διάταξη φαίνεται λίγο περίεργη, χωρισμένη μεταξύ εμπρός και πίσω, αλλά στην πράξη έχει νόημα. Οι πιο μόνιμες συνδέσεις βρίσκονται στο πίσω μέρος, ενώ οι λιγότερο χρησιμοποιούμενες θύρες – κάρτα SD, ακουστικά – βρίσκονται στο μπροστινό μέρος. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν είναι όλες αυτές οι θύρες USB. Μόνο μία από τις θύρες USB-C είναι το USB-C 3.1 gen 2, για παράδειγμα. Το άλλο είναι το πιο αργό USB-C 3.1 gen 1, που ταιριάζει με τις θύρες USB A. Για τους σκοπούς μας, απλώς πρέπει να γνωρίζετε ότι η θύρα USB gen 2 είναι διπλάσια γρηγορότερη (10 GB / δευτερόλεπτο) από όλες τις άλλες (5 GB / s), οπότε πρέπει να συνδέσετε ένα γρήγορο, εξωτερικό SSD. Στην εγκατάστασή μου, έχω το CalDigit TS3 + συνδεδεμένο σε ένα M1 Mac mini μέσω καλωδίου Thunderbolt. Το μόνο άλλο καλώδιο που μπαίνει στο Mac είναι ένα απλό παλιό καλώδιο USB 2.0 από μια διεπαφή ήχου. Το εργαλείο ήχου συνήθως αρέσει να συνδέεται απευθείας με τον υπολογιστή, αν και αυτή η βάση σύνδεσης ήταν τόσο καλή, θα μπορούσα να προσπαθήσω να συνδεθώ σε αυτό. Αυτό είναι το πλεονέκτημα του Thunderbolt σε σχέση με τις βάσεις USB. Τα προϊόντα Thunderbolt πρέπει να υποβληθούν σε πιστοποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι είναι υψηλότερης ποιότητας από τα φθηνά διανομέα USB που πλημμυρίζουν την Amazon. Συνδεδεμένος στην αποβάθρα, έχω έναν παλιό σκληρό δίσκο USB 3.0 για αντίγραφα ασφαλείας, μια οθόνη Dell (μέσω DisplayPort) και έναν γρήγορο SSD USB-C, όπου διατηρώ τις φωτογραφίες μου και άλλα μεγάλα αρχεία. Αυτό είναι.

Υποδοχή CalDigit TS3 + συνδεδεμένη σε Mac Mini

kalodiozois / Τσάρλι Σόρελ

Οθόνες

Η οθόνη μου μπορεί επίσης να συνδεθεί μέσω USB-C, αλλά αν το κάνω, τότε το Mac mini δεν θα συνδεθεί σε αυτό κατά την εκκίνηση. Επικοινώνησα με την υποστήριξη της Apple και είπαν ότι εργάζονται για μια επιδιόρθωση, αλλά μέχρι τότε, το DisplayPort φαίνεται εξίσου καλό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εκτελέσετε ένα δεύτερο καλώδιο USB στην οθόνη εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις θύρες USB της ίδιας της οθόνης, αλλά μεταξύ της βάσης και του Mac mini, υπάρχουν πολλά επιπλέον. Εάν χρησιμοποιείτε Intel MacBook, τότε μπορείτε να συνδέσετε δύο οθόνες στην αποβάθρα και να τις χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα – μία μέσω DisplayPort και μία μέσω της εφεδρικής θύρας Thunderbolt (η οποία είναι επίσης συμβατή με οθόνες USB-C). Με ένα MacBook M1, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μία οθόνη χωρίς hacks. Το M1 Mac mini μπορεί να τροφοδοτήσει δύο οθόνες ταυτόχρονα, αν και πρέπει να συνδεθεί στη θύρα HDMI του mini.

Σε χρήση

Έχω πολύ λίγα παράπονα για το CalDigit TS3 +. Το ένα είναι ότι τρέχει ζεστό, αλλά είναι προφανώς ένα πράγμα Thunderbolt. Ωστόσο, είναι ειρωνικό ότι η βάση είναι πάντα πολύ πιο ζεστή από τον υπολογιστή. Οι Mac της Apple M1 δεν ζεσταίνονται ποτέ. Το άλλο «πρόβλημα» προκαλείται από τον ίδιο τον Mac. Επειδή οι M1 Mac δεν κοιμούνται ποτέ (μοιάζουν περισσότερο με iPhone από υπολογιστές και παλαιότερους Mac), συνδέονται συχνά στην βάση, ακόμα και όταν ο ίδιος ο Mac δεν ξυπνά σωστά. Αυτό το τέχνασμα ονομάζεται μερικές φορές «σκοτεινή αφύπνιση» και σημαίνει ότι το μπλε LED της αποβάθρας ανάβει όποτε συμβεί αυτό. Αυτό μπορεί να μην σας ενοχλεί. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να κολλήσετε πάνω από το LED. «Το CalDigit TS3 + είναι μια από τις πιο συνιστώμενες αποβάθρες.» Συμπερασματικά, το CalDigit TS3 + είναι ένα ικανό και αξιόπιστο αξεσουάρ. Πιθανότατα θα χρειαστείτε κάποιο είδος επέκτασης θύρας στο M1 Mac σας, επειδή έχουν τόσο λίγες δικές τους θύρες. Εάν είστε πρόθυμοι να ξοδέψετε τα χρήματα, τότε το Thunderbolt είναι μια εξαιρετική επιλογή, γιατί κάνει τα πάντα με ένα μόνο καλώδιο, συμπεριλαμβανομένης της τροφοδοσίας. Και αυτή η συγκεκριμένη αποβάθρα, από την εμπειρία μου, κάνει τη δουλειά μια χαρά.