Saltar al contenido

Προεπιλεγμένοι κωδικοί πρόσβασης και ονόματα χρήστη Belkin Router

11 de abril de 2021

Όπως οι περισσότεροι οικιακοί δρομολογητές ευρείας ζώνης, οι οθόνες διαχείρισης των δρομολογητών Belkin προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης. Τα προεπιλεγμένα διαπιστευτήρια ορίζονται σε δρομολογητές στο εργοστάσιο. Όταν αποκτάτε πρόσβαση στην αρχική σελίδα του δρομολογητή χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP του, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Εάν δεν το γνωρίζετε, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο εύρεσης της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP του δρομολογητή Belkin.

Πώς να συνδεθείτε σε έναν δρομολογητή Belkin για πρώτη φορά

Οι προεπιλεγμένες πληροφορίες σύνδεσης για έναν δρομολογητή Belkin εξαρτώνται από το μοντέλο. Δεν χρησιμοποιούν όλοι οι δρομολογητές Belkin τις ίδιες πληροφορίες σύνδεσης, οπότε ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικά πριν μπείτε. Δοκιμάστε τα εξής:

  • Προεπιλεγμένα ονόματα χρήστη: διαχειριστής, διαχειριστής, [blank]
  • Προεπιλεγμένοι κωδικοί πρόσβασης: διαχειριστής, κωδικός πρόσβασης, [blank]

Μερικοί δρομολογητές Belkin χρησιμοποιούν διαχειριστής ως όνομα χρήστη, ενώ άλλοι μπορεί να χρησιμοποιούν διαχειριστής (με κεφαλαία γράμματα ΕΝΑ). Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω πληροφορίες, δοκιμάστε διαχειριστής και διαχειριστής, διαχειριστής και Κωδικός πρόσβασηςή συνδεθείτε χωρίς όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης (εάν είναι και τα δύο κενά). Ωστόσο, οι πιθανότητες είναι ότι ο δρομολογητής Belkin δεν έχει όνομα χρήστη από προεπιλογή ή χρησιμοποιεί διαχειριστής. Οι περισσότεροι δρομολογητές Belkin δεν προέρχονται από το εργοστάσιο με κωδικούς πρόσβασης. Αλλάξτε τα προεπιλεγμένα διαπιστευτήρια στις ρυθμίσεις διαχείρισης του δρομολογητή. Εάν τα αφήσετε ως έχουν, οποιοσδήποτε στο δίκτυο μπορεί να κάνει αλλαγές στο δρομολογητή εισάγοντας το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Εάν δεν μπορείτε να μπείτε με το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης

Εάν ο προεπιλεγμένος συνδυασμός ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης δεν λειτουργεί, ο κωδικός πρόσβασης άλλαξε κάποια στιγμή μετά την αγορά του δρομολογητή, οπότε ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης δεν θα λειτουργεί πλέον. Ο ευκολότερος τρόπος για να επαναφέρετε το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης είναι να επαναφέρετε τον δρομολογητή στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις μέσω σκληρής επαναφοράς. ΕΝΑ σκληρή επαναφορά σημαίνει επαναφορά του δρομολογητή χρησιμοποιώντας το κουμπί φυσικής επαναφοράς στο εξωτερικό του δρομολογητή (συνήθως στο πίσω μέρος, δίπλα στις θύρες διαδικτύου). Κρατήστε πατημένο το κουμπί Reset για περίπου 15 δευτερόλεπτα για να αναγκάσετε το δρομολογητή να επαναφέρει τον εαυτό του στην προεπιλεγμένη του κατάσταση, η οποία επαναφέρει τον προεπιλεγμένο συνδυασμό κωδικού πρόσβασης και ονόματος χρήστη. Ίσως χρειαστεί να περιμένετε τουλάχιστον ένα ολόκληρο λεπτό για την επανεκκίνηση του δρομολογητή. Η επαναφορά ενός δρομολογητή επαναφέρει τα διαπιστευτήρια και διαγράφει τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις που έχουν διαμορφωθεί, όπως όνομα ασύρματου δικτύου και κωδικό πρόσβασης, διακομιστές DNS και ρυθμίσεις προώθησης θύρας. Μετά την επαναφορά του δρομολογητή Belkin, δοκιμάστε ξανά τα προεπιλεγμένα ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης.