Saltar al contenido

Πώς η πανδημία μπορεί να επηρεάσει τα βιντεοπαιχνίδια

28 de abril de 2021

Βασικές επιλογές

  • Τα νέα βιντεοπαιχνίδια αρχίζουν να φαίνονται αναχρονιστικά χωρίς μάσκες και κοινωνικές αποστάσεις.
  • Ορισμένοι παίκτες προσαρμόζουν ήδη χαρακτήρες στα παιχνίδια τους, ώστε να αντικατοπτρίζουν τον κοραναϊό.
  • Τα παιχνίδια που αναπτύχθηκαν στη μετα-πανδημική εποχή είναι πιθανό να υπογραμμίζουν την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους, λέει ένας αναλυτής.
Marco_Piunti / Getty Images
Τα βιντεοπαιχνίδια ενδέχεται σύντομα να χρειαστεί να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα της πανδημίας του κοροναϊού με χαρακτήρες που φορούν μάσκες και ασκούν κοινωνική αποστασιοποίηση, λένε οι ειδικοί. Δεκάδες νέα παιχνίδια που αντιπροσωπεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε κόστος ανάπτυξης αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα για τις νέες κονσόλες της Sony και της Microsoft. Αλλά το ίδιο το gameplay, χρόνια ανάπτυξης, φαίνεται ήδη περίεργο απαρχαιωμένο. Οι χαρακτήρες συσσωρεύονται και πηγαίνουν γυμνά με τρόπους που μοιάζουν ήδη με ένα αρχαίο, προ-πανδημικό παρελθόν. Αν ένα παιχνίδι αρέσει Grand Theft Auto βγαίνει και είναι ξεκάθαρα ρυθμισμένο σε μια περίοδο που το COVID ήταν μεγάλη υπόθεση, τότε οι χαρακτήρες θα έπρεπε να έχουν μάσκες ή δεν θα ήταν αξιόπιστοι », δήλωσε ο Joost van Dreunen, καθηγητής στο NYU Stern School of Business και συγγραφέας του επερχόμενου βιβλίου One Up: Δημιουργικότητα, Ανταγωνισμός και Παγκόσμια Επιχείρηση Βιντεοπαιχνιδιών, είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Τα παιχνίδια ανοιχτού κόσμου που προσπαθούν να περιγράψουν ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο πρέπει να είναι συνεπή και επίσης ιστορικά ακριβή.»

Κάλυψη σε χαρακτήρα

Ορισμένοι παίκτες προσαρμόζουν ήδη χαρακτήρες για να αντικατοπτρίζουν αυτούς τους χρόνους που φορούν μάσκα. Πέρασμα ζώων, για παράδειγμα, φέρεται να βλέπει ρεκόρ πωλήσεων και πολλοί παίκτες φορούν ιατρικές μάσκες. «Υπάρχει ένα θετικό συναίσθημα που επικαλείται το θέαμα [medical masks], ως άτομο που εργάζεται στο πάχος του, δεν μπορώ πραγματικά να το σκέφτομαι συνεχώς «, δήλωσε ο gamer Greg LeClair Πολύγωνο. «Έτσι, όταν βλέπω κάποιον να φοράει ένα, ξέρω ότι τουλάχιστον γνωρίζουν τον ρόλο που μπορούν να παίξουν σε αυτό το χάος.» «Οι άνθρωποι θέλουν να αντανακλούν τον κόσμο που βλέπουν.» Ορισμένα παλαιότερα παιχνίδια εμφανίζουν ήδη χαρακτήρες που φορούν μάσκες, ακόμα κι αν δεν είχαν σχεδιαστεί για προστασία από ιούς. Ένας παίκτης έφτιαξε μια λίστα με χαρακτήρες που φορούν μάσκα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Θανάσιμη Μάχη, Ibuki από το Σειρά Street Fighter, και ο Στρατιώτης 76 από Παρακολούθηση. Αλλά τα παιχνίδια που δεν προορίζονται να είναι ρεαλιστικά δεν πρέπει να αντικατοπτρίζουν το COVID. «Αν είναι ένα είδος μεταποκαλυπτικού παράλληλου σύμπαντος όπου τα ζόμπι έχουν φτερά, δεν νομίζω ότι ο κοροναϊός θα ήταν σχετικός εκεί», είπε ο van Dreunen.

Πανδημικές δαπάνες

Με τόσους πολλούς ανθρώπους να περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, η πανδημία δίνει ώθηση στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, δήλωσε σε συνέντευξή του σε μια συνέντευξη μέσω email, ο Morris Garrard, αναλυτής της εταιρείας έρευνας αγοράς Futuresource Consulting. «Το Covid-19 είχε τεράστιο αντίκτυπο στα τυχερά παιχνίδια και είναι ένας από τους λίγους κλάδους που πραγματικά επωφελούνται από μέτρα κοινωνικής απόστασης και επιβολή κλειδώματος», είπε. «Αυτό που είδαμε ήταν ότι η αφοσίωση σε παιχνίδια, καθώς και η αφοσίωση με ροή κατανάλωσης περιεχομένου παιχνιδιού σε ιστότοπους όπως το Twitch, αυξήθηκαν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020».

Μια σειρά από γραφήματα που δείχνουν την ανάπτυξη του Twitch, φτάνοντας στην κορυφή του το 2020

TwitchTracker
Αν έρθει ένα άλλο κύμα περιπτώσεων ιών κοραναϊού, όπως πολλοί ειδικοί προβλέπουν, «η ανάπτυξη το 2021 θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο ισχυρή από το 2020», πρόσθεσε ο Garrard, «με τους καταναλωτές να έχουν περισσότερο διαθέσιμο χρόνο για να περάσουν τα παιχνίδια παράλληλα με την κυκλοφορία των PS5 και Xbox Series X / S , η οποία θα ενθαρρύνει την περαιτέρω αύξηση των δαπανών τυχερών παιχνιδιών. » Οι πλημμύρες των νέων παιχνιδιών θα φτάσουν τους επόμενους μήνες για όσους χρειάζονται ένα διάλειμμα από τους ζοφερούς τίτλους. Ένας νέος τίτλος για το PlayStation 5 θα είναι Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. Στην πόλη της Νέας Υόρκης, οι προεπισκοπήσεις δείχνουν ότι η πόλη στο παιχνίδι δεν δείχνει κανένα σημάδι του κοροναϊού.

Αλλά ο κοροναϊός δίνει νέα ζωή σε παλιές επιτυχίες επίσης. Από την αρχή της πανδημίας υπήρξε μια αύξηση στη δημοτικότητα των παιχνιδιών με θέμα τους ιούς, επεσήμανε ο Aidan McGrath, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μάρκετινγκ βιντεοπαιχνιδιών Aevry Media, σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Οι άνθρωποι θέλουν να αντανακλούν τον κόσμο που βλέπουν», πρόσθεσε.

Plague, Inc., για παράδειγμα, επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν ένα παθογόνο σε μια προσπάθεια εξόντωσης του ανθρώπινου πληθυσμού. Σε Παθολογικός, ένα παιχνίδι ρόλων και επιβίωσης του 2005, οι χαρακτήρες προσπαθούν να αποκαλύψουν την πηγή μιας περίεργης θανατηφόρας ασθένειας γνωστής ως «πανούκλα άμμου» που έχει έρθει σε μια μικρή πόλη.

Πανδημική ανάπτυξη

Ενώ η πανδημία καθυστέρησε την κυκλοφορία ορισμένων παιχνιδιών, οδήγησε επίσης σε έκρηξη αναπτυξιακής δραστηριότητας. «Λόγω του κλειδώματος, έχουμε δει πολλούς ερασιτέχνες προγραμματιστές παιχνιδιών που προηγουμένως ήταν επαγγελματίες και δυστυχώς έχασαν τη δουλειά τους», δήλωσε ο McGrath. «Ξεκινούν τις δικές τους εταιρείες παιχνιδιών και δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια, και υπήρξε μια τεράστια έκρηξη σε αυτόν τον τομέα.»

Νεαρός άνδρας κάθεται στον υπολογιστή του, παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή

Westend61 / Getty Images
Ο coronavirus είναι πιθανό να αλλάξει το περιεχόμενο των νέων παιχνιδιών που έχουν αναπτυχθεί, λένε οι παρατηρητές. «Είναι σύνηθες για τους εκδότες να δημιουργούν χαρακτήρες ή δευτερεύοντες χαρακτήρες που αντικατοπτρίζουν συγκεκριμένες χρονικές περιόδους ή συγκεκριμένες κουλτούρες», δήλωσε ο Paige Funk, Ανώτερος Διευθυντής Μάρκετινγκ της Nerd Street Gamers, σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Έτσι μπορούσα να τους δω τελικά να έχουν χαρακτήρες, καθώς και δωρεάν χαρακτήρες, που αντικατοπτρίζουν τους καιρούς τώρα με μάσκες.» Τα παιχνίδια που αναπτύχθηκαν στην εποχή μετά την πανδημία είναι επίσης πιθανό να δώσουν έμφαση στην αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους για να δημιουργήσουν μια αίσθηση κοινότητας, δήλωσε ο αναλυτής τυχερών παιχνιδιών Agnieszka Cejrowska σε συνέντευξη μέσω email. «Θα υπάρχουν διαφορετικά θέματα, διαφορετικά παιχνίδια παιχνιδιού, αλλά πολλές αλληλεπιδράσεις με άλλα άτομα, πραγματικούς ανθρώπους και όχι με χαρακτήρες που δεν μπορούν να αναπαραχθούν», είπε.

Αναζητώντας διαφυγή και ρεαλισμό

Τα παιχνίδια προορίζονται να παρέχουν απόδραση από τον πραγματικό κόσμο, αλλά πρέπει επίσης να παρέχουν έναν βαθμό ρεαλισμού, λένε οι παρατηρητές. «Νομίζω κυρίως για πολλούς ανθρώπους, τα παιχνίδια τους απομακρύνουν από την κατάσταση και τα βάζουν σε έναν άλλο κόσμο, αλλά εξακολουθούν να τους επιτρέπουν να αλληλεπιδρούν με τους φίλους τους και να κάνουν εκείνες τις ανθρώπινες συνδέσεις που χρειάζονται», δήλωσε ο McGrath. Όμως, το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν πληγεί από την πανδημία αναγκάζονται να παραμείνουν μέσα, ενθαρρύνει το ενδιαφέρον για παιχνίδια όπως η πραγματικότητα Προσομοιωτής πτήσης της Microsoft, Είπε ο McGrath. «Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτά τα παιχνίδια για να προσομοιώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και να πάρουν τον έλεγχο του κόσμου», πρόσθεσε. «Το Covid-19 είχε τεράστιο αντίκτυπο στα τυχερά παιχνίδια και είναι ένας από τους λίγους κλάδους που πραγματικά επωφελούνται από μέτρα κοινωνικής απόστασης και επιβολή κλειδώματος.» Στον πραγματικό κόσμο, το coronavirus έχει ήδη τραβήξει επαγγελματικά παιχνίδια. Πολλές εκδηλώσεις esports απομακρύνονται, ενώ η θεαματικότητα αυξάνεται, εξήγησε ο Funk. Τα γεγονότα που πραγματοποιούνται αυτοπροσώπως «τώρα έχουν περιορισμένη χωρητικότητα, απαιτούν μάσκες, ακολουθούν συμβουλές από την FDA και κυβερνητικούς περιορισμούς», είπε. «Προχωρώντας προς τα εμπρός, νομίζω ότι οι esports, καθώς και οι ΗΠΑ γενικά, και σε ολόκληρο τον κόσμο, θα είμαστε [see masks] να είναι πολύ πιο ομαλοποιημένο. «Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της πανδημίας, οι παίκτες θα συνεχίσουν να στρέφονται στις κονσόλες τους τόσο για μια απόδραση όσο και για μια γεύση του κόσμου έξω. Οι προγραμματιστές θα πρέπει να ακολουθήσουν μια λεπτή γραμμή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.