Saltar al contenido

Πώς η παρακολούθηση βίντεο μπορεί να εισβάλει στο απόρρητό σας

22 de abril de 2021

Βασικές επιλογές

  • Το Amazon Echo Show 10 θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει μια περιστρεφόμενη οθόνη που μπορεί να σας παρακολουθεί γύρω από το δωμάτιο.
  • Το 249,99 $ Show 10 προκαλεί ανησυχίες μεταξύ των υπερασπιστών απορρήτου, οι οποίοι ανησυχούν ότι οι χρήστες δεν θα είναι ποτέ εκτός κάμερας.
  • Η Amazon επιμένει ότι το απόρρητο ενσωματώνεται στο σχέδιο Show 10.
Αμαζόνα
Το νέο Echo Show 10 του Amazon εγείρει ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο τώρα που μπορεί να σας παρακολουθεί στο δωμάτιο. Το Show 10 κυκλοφορεί στις 25 Φεβρουαρίου με 249,99 $. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα, αυτό έχει μια περιστρεφόμενη οθόνη που μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις σας, οπότε θα σας βλέπει πάντα κατά τη διάρκεια συνομιλιών μέσω βίντεο. Οι ειδικοί λένε ότι η λειτουργία παρακολούθησης ανοίγει ένα νέο μέτωπο για εισβολές απορρήτου. «Ενώ αυτό το μοντέλο περιλαμβάνει τις συνηθισμένες ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο που σχετίζονται με την ηχώ (ακρόαση της λέξης αφύπνισης, ακρόαση λανθασμένα της λέξης αφύπνισης, πρόσβαση σε καταγεγραμμένες συνομιλίες από υπαλλήλους, άλλοι χρήστες που ενδέχεται να βλέπουν τα αντίγραφα συνομιλίας σας και πολλά άλλα), η εκπομπή μπορεί επίσης να σας παρακολουθεί γύρω από το δωμάτιο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είστε ποτέ εκτός οθόνης «, δήλωσε ο Chris Hauk, πρωταθλητής απορρήτου καταναλωτών στο Pixel Privacy. «Ενώ η συσκευή προσφέρει το παραδοσιακό ενσωματωμένο κλείστρο κάμερας που είναι διαθέσιμο στα περισσότερα μοντέλα Echo Show, θα τολμούσα να πω ότι πολλοί χρήστες δεν επωφελούνται από αυτήν τη δυνατότητα.»

Σας παρακολουθώ, με παρακολουθείτε

Η κινητή οθόνη του Echo Show 10 μπορεί να είναι ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό. Αν μαγειρεύετε, για παράδειγμα, μπορείτε πάντα να δείτε μια συνταγή στο Echo. Εναλλακτικά, εάν χρησιμοποιείτε το Netflix – μια ολοκαίνουργια δυνατότητα για έξυπνες οθόνες του Amazon – μπορείτε να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας εκπομπές ενώ περπατάτε στο σπίτι σας.

Echo Show 10 σε Glacier White στο τραπέζι της κουζίνας

Αμαζόνα
Ένα βασικό ζήτημα απορρήτου για τις συσκευές Alexa είναι να βεβαιωθείτε ότι οι χρήστες γνωρίζουν ότι ακούνε, γράφει η Carla Diana στο επερχόμενο βιβλίο της, Το ρομπότ μου με παίρνει: Πώς ο κοινωνικός σχεδιασμός μπορεί να κάνει τα νέα προϊόντα πιο ανθρώπινα, Harvard Business Review Press (30 Μαρτίου 2021). «Όταν καλείται, κάνει καλή δουλειά να ενημερώσει τους ανθρώπους ότι ακούει ενεργά, με ένα κινούμενο highlight σε ένα λαμπερό δαχτυλίδι που δείχνει προς την κατεύθυνση του ατόμου που ακούει», γράφει. «Ωστόσο, όταν είναι αδρανής, κάνει κακή δουλειά στο να ενημερώνει τους ανθρώπους για το τι κάνει από κοινωνική άποψη». «Οι ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο με το Amazon Echo Show 10 είναι οι ίδιες με όλες τις συσκευές Amazon Echo.» Η Amazon επιμένει ότι το απόρρητο ενσωματώνεται στο σχέδιο Show 10. Λέει ότι το μοντέλο έχει πολλαπλά επίπεδα ελέγχου απορρήτου, συμπεριλαμβανομένου ενός κουμπιού απενεργοποίησης μικροφώνου / κάμερας και ενός ενσωματωμένου κλείστρου για την κάλυψη της κάμερας. «Η επεξεργασία που ενεργοποιεί την κίνηση της οθόνης γίνεται με ασφάλεια στη συσκευή, δεν αποθηκεύονται εικόνες ή βίντεο», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του προϊόντος. «Επιπλέον, μπορείτε να ελέγχετε την εμπειρία σας με κίνηση – να την αφήνετε συνεχώς, κατά τη διάρκεια επιλεγμένων δραστηριοτήτων, να την απενεργοποιείτε τελείως ή να την ρυθμίζετε να κινείται μόνο όταν ρωτάτε ρητά. Ζητάει,» Alexa, σταματήστε να με ακολουθείτε «ή» Alexa, απενεργοποιήστε την κίνηση. «»

Το Show 10 έχει μεγαλύτερο απόρρητο, λέει ο ειδικός

Ο Caleb Chen της ιδιωτικής ιστοσελίδας Private Internet Access δήλωσε σε μια συνέντευξη μέσω email ότι η Amazon έχει μετακινηθεί για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα απορρήτου διευκολύνοντας τη διακοπή της χρήσης της κάμερας. «Οι ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο με το Amazon Echo Show 10 είναι οι ίδιες με όλες τις συσκευές Amazon Echo», πρόσθεσε. «Εάν χρησιμοποιείται όπως προβλεπόταν, η συσκευή είναι ένα μικρόφωνο που είναι πάντα συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο και θα μπορούσε να είναι ένας αδίστακτος υπάλληλος ή μια μυστική δικαστική απόφαση μακριά από τη χρήση του για παραβίαση του απορρήτου σας.»

Echo Show 10 σε κάρβουνο σε τραπέζι καθιστικού

Αμαζόνα
Ενώ η δυνατότητα παρακολούθησης χρηστών σε όλη την αίθουσα θα μπορούσε να είναι προβληματική, από απόψεως απορρήτου, μπορεί επίσης να είναι επωφελής για πολλούς χρήστες. «Εγώ, εγώ, προσπάθησα να κάνω συνομιλίες με τα πεθερικά μου, που δεν έχω την ιδέα να μείνω στο πλαίσιο», δήλωσε ο Χάουκ. «Έχουμε τα ίδια προβλήματα με τις εγγονές μας, που συχνά πηδούν έξω από το πλαίσιο. Για αυτόν τον λόγο (μεταξύ άλλων), συνήθως διεξάγουμε συνομιλίες βίντεο στο iPhone και το iPad μας, μέσω του FaceTime. Είναι εύκολο για τα παιδιά μας να παρακολουθούν τη δράση του τα ομολογουμένως ενεργητικά εγγόνια μας. »