Saltar al contenido

Πώς και πότε πρέπει να εκτελέσετε μια σκληρή επαναφορά στο στερεοφωνικό σας σύστημα

12 de abril de 2021

Οι περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν διαισθητικά την αξία της επανεκκίνησης υπολογιστών ή smartphone, αλλά η επανεκκίνηση στερεοφωνικών συστημάτων είναι μια λιγότερο κατανοητή προσέγγιση για την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τον ήχο. Πριν αποφασίσετε να στείλετε το στερεοφωνικό σας για επισκευή ή να το πουλήσετε ή να αγοράσετε ένα νέο, μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται. Η επανεκκίνηση ενός στερεοφωνικού συστήματος είναι πολύ εύκολη και μπορεί να πραγματοποιηθεί από οποιονδήποτε, ακόμα κι αν δεν έχετε εμπειρία με συγκεκριμένα ηλεκτρονικά ή στερεοφωνικά. Λάβετε υπόψη ότι η επανεκκίνηση και η επαναφορά δεν σημαίνουν το ίδιο. Με τα περισσότερα ηλεκτρονικά, η επανεκκίνηση περιλαμβάνει τον τερματισμό της ισχύος, ενώ η επαναφορά διαγράφει το λογισμικό και ξεκινά ξανά από το μηδέν.

Μάθετε τι να ψάξετε

Ένας δίσκος DVD που έχει κολλήσει και δεν ανταποκρίνεται μπορεί να συμβεί με μια παγωμένη συσκευή.
George Diebold / Getty Images

Εάν ένα προϊόν είναι προσανατολισμένο στην ψυχαγωγία και απαιτεί ισχύ για να λειτουργήσει, είναι ένα αρκετά ασφαλές στοίχημα ότι περιέχει το είδος ηλεκτρονικών που μπορεί να παγώσει στο σημείο όπου καμία ποσότητα εισόδου χρήστη δεν δημιουργεί απόκριση. Ίσως το εξάρτημα να είναι ενεργοποιημένο με το μπροστινό πλαίσιο αναμμένο, αλλά τα κουμπιά, οι αριθμοί κλήσης ή οι διακόπτες δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως προβλεπόταν. Ή, μπορεί να μην ανοίξει το συρτάρι σε μια συσκευή αναπαραγωγής δίσκων ή να μην αναπαράγει φορτωμένο δίσκο. Τα προϊόντα μπορεί ακόμη και να αποτύχουν να ακούσουν ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο / IR εκτός από το περιβάλλον εργασίας χρήστη του μπροστινού πίνακα. Οι δέκτες, οι ενισχυτές, οι μετατροπείς ψηφιακού σε αναλογικό, οι συσκευές αναπαραγωγής CD / DVD / Blu-ray και οι συσκευές ψηφιακών μέσων περιέχουν τους τύπους υλικού κυκλωμάτων και μικροεπεξεργαστών που μπορεί να βρείτε σε smartphone, tablet, φορητούς υπολογιστές ή υπολογιστές. Όπως είναι καλά σχεδιασμένο ένα κομμάτι σύγχρονου εξοπλισμού μπορεί, μερικές φορές χρειάζεται λίγη βοήθεια από εμάς μέσω του περιστασιακού κύκλου ισχύος ή της επανεκκίνησης. Υπάρχουν δύο τρόποι για να εκτελέσετε τέτοιες επαναφορές σε στοιχεία ήχου, και οι δύο χρειάζονται λιγότερο από ένα λεπτό για να ολοκληρωθούν.

Αποσυνδέστε το στοιχείο

Ένα χέρι αποσυνδέοντας ένα ηλεκτρικό καλώδιο από μια πρίζα

Η αποσύνδεση μιας συσκευής είναι συχνά η εύκολη λύση για ένα σύστημα που δεν αποκρίνεται.
Εικόνες PM / Getty Images

Ίσως έχετε ήδη εξοικειωθεί με την τεχνική απλής αποσύνδεσης της συσκευής. Ο ευκολότερος τρόπος για να επαναφέρετε ένα στοιχείο ήχου είναι να το αποσυνδέσετε από την πηγή τροφοδοσίας, να περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, να το συνδέσετε ξανά και να προσπαθήσετε ξανά. Το μέρος αναμονής είναι σημαντικό επειδή η περισσότερη ηλεκτρονική τεχνολογία περιέχει πυκνωτές. Οι πυκνωτές διατηρούν ένα απόθεμα ενέργειας ενώ η μονάδα είναι συνδεδεμένη – χρειάζεται λίγος χρόνος για να αποφορτιστούν αφού αποσυνδεθούν από την τροφοδοσία. Μπορεί να παρατηρήσετε πώς η ενδεικτική λυχνία ισχύος στον μπροστινό πίνακα ενός εξαρτήματος μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα δευτερόλεπτα για να σβήσει. Εάν δεν περιμένετε αρκετό καιρό, η συσκευή δεν θα απενεργοποιηθεί ποτέ για να διορθώσει το πρόβλημα. Εάν ακολουθήσετε σωστά τη διαδικασία και δεν υπάρχει ένα πιο σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε, μπορείτε να περιμένετε ότι όλα θα λειτουργούν κανονικά αφού το συνδέσετε ξανά.

Εκτελέστε μια σκληρή / εργοστασιακή επαναφορά

Ένα δάχτυλο πατώντας ένα φωτεινό κόκκινο κουμπί επαναφοράς

Εάν η αποσύνδεση δεν λειτουργεί, ενδέχεται να γίνει σωστή επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.
FotografiaBasica / Getty Images

Εάν η αποσύνδεση και η επανασύνδεση της τροφοδοσίας δεν βοηθούν, πολλά μοντέλα εξαρτημάτων προσφέρουν ένα ειδικό κουμπί επαναφοράς ή κάποια διαδικασία για την πραγματοποίηση μιας επιστροφής στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο προϊόντος ή να επικοινωνήσετε απευθείας με τον κατασκευαστή για να κατανοήσετε τα σχετικά βήματα. Ένα κουμπί επαναφοράς συνήθως πρέπει να πατηθεί για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά μερικές φορές ενώ κρατάτε επίσης πατημένο ένα άλλο κουμπί. Οι οδηγίες για την εκτέλεση μιας σκληρής επαναφοράς τείνουν να περιλαμβάνουν ταυτόχρονο πάτημα πολλών κουμπιών στον μπροστινό πίνακα, τα οποία μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο. Για παράδειγμα, τα στερεοφωνικά συστήματα Sony Hi-Fi μπορούν να επαναφερθούν στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις με ένα ή περισσότερα κουμπιά όπως ΕΙΣΑΓΩ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, DJ OFF, ή PUSH ENTER. Αυτά τα είδη στερεοφωνικών επαναφορών θα διαγράψουν τη μνήμη και τις περισσότερες – αν όχι όλες – ρυθμίσεις που μπορεί να έχετε εισαγάγει (π.χ. προσαρμοσμένες ρυθμίσεις, προφίλ δικτύου / διανομέα, προεπιλογές ραδιοφώνου) από τη στιγμή που βγάζετε το προϊόν από το κουτί για πρώτη φορά. Επομένως, εάν είχατε συγκεκριμένα επίπεδα έντασης ήχου για κάθε κανάλι του δέκτη σας, μπορείτε να περιμένετε να τα ρυθμίσετε ξανά ξανά. Αγαπημένα κανάλια ή ραδιοφωνικοί σταθμοί; Ίσως θελήσετε να τα γράψετε πρώτα εκτός και αν έχετε απότομη μνήμη. Εάν η επαναφορά ενός στοιχείου στην εργοστασιακή προεπιλογή δεν λειτουργεί, είναι πιθανό η μονάδα να είναι ελαττωματική και να χρειαστεί επισκευή. Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή για συμβουλές ή για τα επόμενα βήματα. Μπορεί να καταλήξετε να αγοράσετε ένα νέο ανταλλακτικό αν το κόστος επισκευής του παλιού είναι απαγορευτικά ακριβό.