Saltar al contenido

Πώς να ανακυκλώσετε τα παλιά ηλεκτρονικά οικιακά θέατρα

27 de abril de 2021

Η αποτελεσματική απόρριψη ηλεκτρονικών, όπως παλιές αναλογικές τηλεοράσεις (ως αποτέλεσμα της αναλογικής σε ψηφιακή μετάβαση τηλεόρασης), συσκευές αναπαραγωγής DVD, υπολογιστές και άλλα εργαλεία, δημιουργεί μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με την ασφαλή ανακύκλωση αυτών των προϊόντων. Ως αποτέλεσμα, οι κοινότητες, οι λιανοπωλητές και οι κατασκευαστές εφαρμόζουν έναν αυξανόμενο αριθμό προγραμμάτων ανακύκλωσης ηλεκτρονικών. Ακόμη και τα εκρηκτικά gadgets είναι ευπρόσδεκτα στα κέντρα ανακύκλωσης αυτές τις μέρες. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τρόποι διαφορετικοί από την ανακύκλωση για χρήση παλαιών ή απορριφθέντων προϊόντων ήχου και βίντεο που ενδέχεται να συσσωρεύονται στο γκαράζ σας. Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να ανακυκλώσετε παλιό ηλεκτρονικό εξοπλισμό οικιακού κινηματογράφου.

Κάντε το παλιό σας οικιακό σύστημα ένα δευτερεύον σύστημα

MoMo Productions / Getty Images
Αφού ολοκληρώσετε τη νέα σας εγκατάσταση οικιακού κινηματογράφου, πάρτε τα παλιά σας εξαρτήματα και δημιουργήστε ένα δεύτερο σύστημα σε άλλο δωμάτιο. Το παλιό σας εργαλείο μπορεί να είναι η τέλεια εφαρμογή για την κρεβατοκάμαρα, το γραφείο στο σπίτι ή την οικογενειακή αίθουσα αναψυχής. Επίσης, εάν έχετε κλειστό αίθριο, μπορεί να βρείτε και τα εργαλεία σας να λειτουργούν εκεί. Εάν πάντα θέλατε να ξανακάνετε το γκαράζ ή το υπόγειό σας ως αίθουσα ψυχαγωγίας στο σπίτι, η ανακύκλωση των παλιών εργαλείων ήχου και βίντεο σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε κάποια διασκέδαση στην οικογένεια.

Δώστε μακριά ή πουλήστε παλιό εξοπλισμό ήχου και βίντεο σε φίλους

Δωρεάν τηλεόραση στο Curb

Δωρεάν τηλεόραση στο Curb.
Juj Winn / Moment Open Collection / Getty Images

Όταν κάνετε αναβάθμιση, ένας στενός φίλος μπορεί να δώσει στο παλιό σας εξοπλισμό ένα υπέροχο σπίτι και μπορεί να είναι πολύ ευγνώμονες. Εάν οι φίλοι σας δεν κάνουν τα παλιά σας εργαλεία, σκεφτείτε να πουλήσετε ή να ανταλλάξετε τον παλιό σας εξοπλισμό ήχου και βίντεο.

Δωρίστε τον παλιό σας εξοπλισμό ήχου και βίντεο

Ανακύκλωση τηλεοράσεων

Mark Trigalous / Επιλογή φωτογράφου / Getty Images
Η δωρεά είναι ένας πρακτικός, αλλά και κοινωνικά ικανοποιητικός τρόπος για να δώσετε στον παλιό σας εξοπλισμό ήχου / βίντεο ένα νέο σπίτι. Επικοινωνήστε με ένα τοπικό σχολείο, εκκλησία ή κοινοτικό οργανισμό για να δείτε αν θα ήθελαν κάποια εργαλεία που θα μπορούσαν να προσφέρουν ψυχαγωγία. Μπορείτε να δωρίσετε τα εργαλεία σας σε έναν οργανισμό όπως ο Στρατός Σωτηρίας ή η Υπεραξία για μεταπώληση στα καταστήματα τους. Εάν αντιγράψατε τις παλιές σας ταινίες VHS σε DVD, σκεφτείτε να δώσετε αυτές τις ταινίες VHS εάν το μόνο που κάνουν είναι να συλλέξουν σκόνη. Ανάλογα με την αξία της δωρεάς σας, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ομοσπονδιακή έκπτωση φόρου εισοδήματος και αυτές τις μέρες, οποιοσδήποτε τρόπος για να μειώσετε τους φόρους σας είναι καλό.

Πουλήστε τον παλιό σας εξοπλισμό οικιακού κινηματογράφου σε γκαράζ ή αυλή

Στοιχεία για μετρητά!

emyerson / E + Collection / Getty Images
Όλοι αγαπούν πολύ, και παρόλο που οι πωλήσεις γκαράζ έχουν πολλά σκουπίδια, μπορούν επίσης να κρύψουν μερικούς πολύτιμους λίθους. Ένα στοιχείο που είναι δημοφιλές στις πωλήσεις γκαράζ είναι τα μεγάφωνα. Εάν δεν έχουν υποστεί ζημιά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να τα πουλήσετε πολύ εύκολα εάν τα προμηθευτείτε σωστά. Πριν αποφασίσετε για μια τιμή πώλησης για τα ηχεία σας ή για άλλα είδη ηλεκτρονικών ειδών, ίσως θελήσετε να κάνετε μια μικρή εργασία ντετέκτιβ στον Ιστό και να δείτε εάν αυτός ο εξοπλισμός πωλεί και τι μπορεί να αξίζει.

Πουλήστε τον παλιό σας εξοπλισμό οικιακού κινηματογράφου στο eBay

Αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής μέθοδος πώλησης προϊόντων, και πολλοί άνθρωποι πραγματικά κερδίζουν χρήματα από την πώληση αντικειμένων στο eBay. Μερικές φορές, αυτό που νομίζετε ότι δεν αξίζει πολύ μπορεί να καταλήξει να λάβει μερικές πολύ υψηλές προσφορές. Εάν είστε περιπετειώδεις και έχετε λίγο χρόνο, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο πώλησης των παλαιών εργαλείων σας και να δείτε ποια αποτελέσματα θα έχετε. Εκτός από το eBay, ρίξτε μια ματιά σε άλλες επιλογές για την πώληση των παλαιών ηλεκτρονικών εργαλείων σας.

Consumer Electronics Association και Greenener Gadgets.org

Ρίξτε μια ματιά στο Greener Gadgets.org. Ο ιστότοπος χρηματοδοτείται από την Ένωση Τεχνολογίας Καταναλωτών, τους ίδιους ανθρώπους που συμμετείχαν στην ετήσια έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών. Αυτός ο ιστότοπος προσφέρει εκτεταμένους πόρους, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου εύρεσης ενός τοπικού κέντρου ανακύκλωσης ηλεκτρονικών ειδών και μιας αριθμομηχανής ενέργειας που μπορεί να σας δώσει μια καλή ιδέα για το πόση ενέργεια καταναλώνουν τα εργαλεία και οι συσκευές οικιακού κινηματογράφου.

Προγράμματα ανακύκλωσης LG, Panasonic, Samsung και Toshiba

Πρόγραμμα ανακύκλωσης Panasonic

Στιγμιότυπο οθόνης
Η LG, η Panasonic, η Samsung και η Toshiba συμμετείχαν στην πράσινη επανάσταση με τα δικά τους προγράμματα ανακύκλωσης ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης Panasonic. Η Toshiba συμμετέχει επίσης σε εκδηλώσεις ανακύκλωσης του Best Buy στην τοποθεσία. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στον ιστότοπο του προγράμματος ανακύκλωσης Toshiba και στα προγράμματα ανακύκλωσης LG και Samsung.

Το καλύτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης αγορών

Καλύτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης αγορών

Στιγμιότυπο οθόνης
Ο γίγαντας λιανοπωλητής ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων Best Buy εκτελεί ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης που περιλαμβάνει επίσης συσκευές κουζίνας.

Το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Ταχυδρομείων των ΗΠΑ

Πρόγραμμα ανακύκλωσης USPS

Στιγμιότυπο οθόνης
Το πρόγραμμα ανακύκλωσης USPS δίνει έμφαση σε μικρά αντικείμενα, όπως δοχεία μελάνης, μπαταρίες, συσκευές αναπαραγωγής mp3 και άλλα μικρά είδη που σχετίζονται με ηλεκτρονικά είδη.

Προγράμματα ανακύκλωσης γραφείων Depot και Staples

Πρόγραμμα ανακύκλωσης συρραπτικών

Στιγμιότυπο οθόνης
Το πρόγραμμα ανακύκλωσης Staples δίνει έμφαση σε κινητά τηλέφωνα, μπαταρίες και δοχεία μελανιού. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Office Depot παρέχει στους καταναλωτές ένα ειδικό κουτί για να συσκευάσουν προϊόντα ανακύκλωσης για αποδοχή σε οποιαδήποτε τοποθεσία του Office Depot.