Saltar al contenido

Πώς να αναπαράγετε χωρικούς στο Minecraft

16 de febrero de 2023

Θέλετε να κατοικήσετε το χωριό σας; Πρώτα, πρέπει να ξέρετε πώς να εκτρέφετε χωρικούς στο Minecraft. Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για το Minecraft σε όλες τις πλατφόρμες. 1:47

Πώς να αναπαράγετε χωρικούς στο Minecraft

Πώς να κάνετε τους χωρικούς να αναπαράγονται στο Minecraft

Για να ενθαρρύνετε τους χωρικούς να αναπαραχθούν, συγκεντρώστε τους μόνους και δώστε τους αρκετή τροφή και κρεβάτια για να κάνουν οικογένεια.

 1. Συλλέξτε φαγητό. Για να κάνετε τους χωρικούς να αναπαραχθούν, πρέπει να τους δώσετε τουλάχιστον 12 Παντζάρια, 12 καρότα, 12 πατάτεςή 3 Ψωμί.

  Για να έχετε πάντα μια σταθερή προσφορά καλλιεργειών, φυτέψτε μερικούς σπόρους και ξεκινήστε έναν κήπο.

 2. Βρείτε ένα χωριό. Αναζητήστε σε πεδιάδες, σαβάνες, χιονισμένες τούνδρες και ερήμους ή χρησιμοποιήστε την εντολή cheat /εντοπίζω χωριό για να δείτε τις συντεταγμένες του πλησιέστερου χωριού.

  Ένα χωριό στο Minecraft

 3. Φτιαχνω, κανω Κρεβάτια. Σε ένα τραπέζι χειροτεχνίας, βάλτε 3 Μαλλί στην επάνω σειρά και 3 Ξύλινες Σανίδες στη μεσαία σειρά. Χρειάζεστε 1 κρεβάτι για κάθε ενήλικα χωρικό, συν 1 επιπλέον κρεβάτι ανά παιδί.

  Ένα κρεβάτι σε ένα τραπέζι χειροτεχνίας στο Minecraft

 4. Πάρε δύο ενήλικες χωρικούς σε ένα σπίτι και κλείσε την πόρτα. Ας ελπίσουμε ότι μπορείτε να βρείτε δύο χωρικούς ήδη σε ένα σπίτι. Εάν όχι, μπορείτε να μεταφέρετε χωρικούς χρησιμοποιώντας ένα Minecart ή ένα σκάφος (ακόμη και στην ξηρά). Μια πιο επικίνδυνη μέθοδος είναι να βρείτε έναν χωρικό ζόμπι, να τον αφήσετε να σας ακολουθήσει στο σπίτι και μετά να θεραπεύσετε τον χωρικό ζόμπι.

  Το φύλο των δύο χωρικών δεν έχει σημασία.

  Δύο χωρικοί σε ένα σπίτι στο Minecraft

 5. Τοποθετήστε τουλάχιστον 3 Κρεβάτια μέσα στο σπίτι. Προσθέστε επιπλέον κρεβάτια για περισσότερα παιδιά. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο τετράγωνα κενού χώρου πάνω από τα κρεβάτια, ώστε οι χωρικοί σας να μπορούν να σηκωθούν.

  Ένα κρεβάτι σε ένα σπίτι στο Minecraft

 6. Δώστε στους χωρικούς σας φαγητό. Ρίξτε τις καλλιέργειές σας στο έδαφος και θα τις μαζέψουν. Ο τρόπος με τον οποίο ρίχνετε αντικείμενα εξαρτάται από την πλατφόρμα σας:

  • PC/Mac: Πλήκτρο Q
  • Xbox: Β
  • PlayStation: Κύκλος
  • Διακόπτης: Β
  • Εκδοση τσέπης: Πατήστε παρατεταμένα το στοιχείο στη γραμμή πρόσβασης

  Αν ο χωρικός δεν σου πάρει το φαγητό, κάνε εμπόριο μαζί τους. Αλληλεπιδράστε μαζί τους και αλλάξτε μερικά από τα στοιχεία σας με τα δικά τους και, στη συνέχεια, δοκιμάστε ξανά.

  Δίνοντας παντζάρια σε χωρικούς στο Minecraft

 7. Βγείτε από το σπίτι και περιμένετε περίπου 20 λεπτά. Μην ξεχάσετε να κλείσετε την πόρτα πίσω σας.

 8. Ελέγξτε ξανά αργότερα για να βρείτε παιδιά του χωριού που παίζουν μέσα ή κοντά στο σπίτι. Προσθέστε περισσότερα κρεβάτια και δώστε στους γονείς περισσότερη τροφή για να συνεχίσουν να μεγαλώνουν την οικογένεια.

  Ένα παιδί σε ένα χωριό στο Minecraft

Γιατί να αναπαράγετε Villagers στο Minecraft;

Οι χωρικοί (με εξαίρεση εκείνους με πράσινες ρόμπες) μπορούν να αναλάβουν επαγγέλματα μόλις ενηλικιωθούν. Οι χωρικοί διαφορετικών επαγγελμάτων θα ανταλλάσσουν διαφορετικά είδη, επομένως βοηθάει να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους χωρικούς με όσο το δυνατόν περισσότερες διαφορετικές δουλειές. Εφόσον δεν έχετε κάνει συναλλαγές με έναν χωρικό, μπορείτε να αλλάξετε το επάγγελμά του καταστρέφοντας το μπλοκ εργασίας του και αντικαθιστώντας το με άλλο. Τοποθετήστε ένα από τα παρακάτω τετράγωνα εργασίας κοντά στο παιδί του χωριού σας ώστε να αναλάβει την αντίστοιχη δουλειά:

Επάγγελμα Μπλοκ εργασίας Είδη για το εμπόριο
Σφάζω Υψικάμινος Κρέας
Οπλοποιός Καπνιστής Chainmail, Armor
Χαρτογράφος Πίνακας Χαρτογραφίας Χάρτες, μοτίβα banner
Κληρικός Βάση ζυθοποιίας Ender Pearls, Bottle o’ Enchanting, Lapis Lazuli
Αγρότης Κομποστοποιός Συστατικά Ζυθοποιίας, Τρόφιμα
Ψαράς Βαρέλι Ψάρια, καλάμια ψαρέματος
Φλέτσερ Fletching Table Τόξα, Βέλη, Φλιντ
ΕΡΓΑΤΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Καζάνι Δερμάτινος εξοπλισμός, Πανοπλία αλόγων, Σέλες
Βιβλιοθηκάριος Αναλόγιο Μαγεμένα βιβλία, Ετικέτες ονομάτων
Κτίστης Λιθοτόμος Κόψτε τούβλα και τούβλα
Βοσκός Αργαλειός Ξύλο, Πίνακες ζωγραφικής
Εργαλουργός Πίνακας Smithing Εργαλεία
οπλουργός Ακόνι Σπαθιά, Τσεκούρια

Εκτός από το εμπόριο, η επέκταση του πληθυσμού του χωριού σας έχει μερικά άλλα πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, αν έχετε αρκετούς χωρικούς, θα χτίσουν ένα Iron Golem για να προστατεύσουν τον οικισμό.

Ένα Iron Golem στο Minecraft

Για να διευκολύνετε τα πράγματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ετικέτες ονομάτων Minecraft για να δώσετε ονόματα στους χωρικούς σας.

Τι χρειάζομαι για να αναπαράγω χωρικούς στο Minecraft;

Πριν πάρετε δύο χωρικούς μόνους σε ένα σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα αντικείμενα:

 • 2 κρεβάτια + 1 επιπλέον κρεβάτι για κάθε παιδί
 • 3 ψωμί, 12 καρότα, 12 πατάτες ή 12 παντζάρια

Πώς μπορώ να κάνω τους χωρικούς να αναπαράγονται αυτόματα;

Εάν θέλετε η οικογένεια να συνεχίσει να μεγαλώνει χωρίς να χρειάζεται να την ταΐσετε μόνοι σας, ξεκινήστε έναν κήπο έξω από το σπίτι με καρότα, πατάτες ή παντζάρια. Οι χωρικοί σας θα αρχίσουν να συγκομίζουν μόνοι τους καλλιέργειες. Όσο βάλετε επιπλέον κρεβάτια, η οικογένεια θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Μετά από περίπου 20 λεπτά, οι νεαροί χωρικοί γίνονται ενήλικες, ώστε να μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για να κάνετε ακόμα περισσότερους χωρικούς. Σε παλαιότερες εκδόσεις του παιχνιδιού, ο μέγιστος πληθυσμός του χωριού ορίστηκε από τον αριθμό των θυρών, αλλά τώρα βασίζεται στον αριθμό των κρεβατιών.

Ένας κήπος σε ένα χωριό Minecraft

FAQ

 • Πώς εκτρέφω axolotls στο Minecraft;

  Για να κάνετε τα axolotl να αναπαράγονται στο Minecraft, καταγράψτε τα πρώτα και βάλτε τα σε μια πισίνα βάθους τουλάχιστον δύο τετράγωνων. Ταΐστε τα με Τροπικά Ψάρια μέχρι να εμφανιστούν καρδιές πάνω από τα κεφάλια τους και μετά θα εμφανιστεί ένα μωρό σε περίπου 20 λεπτά.

 • Πώς εκτρέφω άλογα στο Minecraft;

  Πρώτα, δαμάστε τα άλογα πλησιάζοντας και αλληλεπιδρώντας μαζί τους μέχρι να εμφανιστούν καρδιές πάνω από τα κεφάλια τους. Όταν εξημερώσετε δύο, ταΐστε τα με χρυσά μήλα ή χρυσά καρότα. Αμέσως μετά, θα δημιουργήσουν ένα μωρό άλογο.