Saltar al contenido

Πώς να αντικαταστήσετε έναν σκληρό δίσκο PS4

30 de mayo de 2021

Τι πρέπει να γνωρίζετε

 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων σε μονάδα αντίχειρα ή εξωτερική μονάδα> λήψη τελευταίας ενημέρωσης PS4 σε USB. Δημιουργώ PS4 φάκελο σε νέα μονάδα δίσκου.
 • Μέσα PS4 φάκελο, δημιουργία ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ ντοσιέ. Σέρνω PS4UPDATE.PUP σε ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ ντοσιέ. Στη συνέχεια, σύρετε το πίσω πλαίσιο για να ανοίξετε το PS4.
 • Ξεβιδώστε την παλιά μονάδα δίσκου> αφαιρέστε το περίβλημα> εισαγάγετε νέα μονάδα δίσκου, μεταλλικές καρφίτσες στραμμένες προς τα μέσα> κλείστε το περίβλημα> βάλτε τα πάντα πίσω.

Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να αντικαταστήσετε το σκληρό δίσκο PS4 χωρίς να χάσετε τα δεδομένα του παιχνιδιού σας.

Τι θα χρειαστείτε

 • Ο νέος σας σκληρός δίσκος PS4
 • Ένα κατσαβίδι κεφαλής Phillips
 • Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων του παιχνιδιού σας
 • Μια μονάδα USB με τουλάχιστον 1 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου

Εντοπίστε έναν σκληρό δίσκο για το PS4

Ο τυπικός σκληρός δίσκος PlayStation 4 διαθέτει μόλις 500 GB, που είναι αρκετός χώρος για περίπου δώδεκα μοντέρνα παιχνίδια, στην καλύτερη περίπτωση. Η αναβάθμιση του σκληρού δίσκου σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε περισσότερο περιεχόμενο και να διασφαλίζετε ότι το σύστημά σας λειτουργεί με μέγιστη απόδοση για τα επόμενα χρόνια. Μάθετε πώς να εκτελείτε αναβάθμιση σκληρού δίσκου PS4 χωρίς να χάνετε παιχνίδια που έχουν αποθηκευτεί στην κονσόλα σας. Επειδή η Sony δεν κατασκευάζει σκληρούς δίσκους ειδικά για το PS4, το πρώτο σας βήμα είναι να βρείτε έναν συμβατό σκληρό δίσκο. Το PS4 έρχεται με μια μονάδα σκληρού δίσκου, αλλά μπορείτε να εγκαταστήσετε μια μονάδα στερεάς κατάστασης εάν προτιμάτε. Τα SSD λειτουργούν συνήθως πολύ πιο γρήγορα, αλλά μερικές φορές είναι λιγότερο ανθεκτικά και είναι επίσης πιο ακριβά. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να αγοράσετε έναν σκληρό δίσκο από μια εταιρεία όπως η Seagate, η οποία κατασκευάζει σκληρούς δίσκους βελτιστοποιημένους για το PS4. Ωστόσο, οποιοσδήποτε σκληρός δίσκος φορητού υπολογιστή 2,5 «πάχους όχι περισσότερο από 9,5 mm θα πρέπει να κάνει. Εάν προσπαθείτε να αντικαταστήσετε τον σκληρό δίσκο PS4, ωστόσο, μπορείτε επίσης να αναβαθμίσετε σε τουλάχιστον 1 ή 2 TB. Αλλάζοντας το σκληρό της κονσόλας σας Η μονάδα δίσκου δεν ακυρώνει την εγγύηση.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας

Τα περισσότερα από τα παιχνίδια που έχετε αγοράσει από το PlayStation Store μπορούν να επαναφορτωθούν στον νέο σκληρό σας δίσκο χωρίς κόστος, οπότε θα πρέπει να τα διαγράψετε προτού δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των υπόλοιπων αρχείων σας για να κάνετε τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας πιο γρήγορη. Κάποιο περιεχόμενο, όπως το demo PT 2014, έχει αφαιρεθεί από το δίκτυο PS4, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν διαγράφετε τίποτα που δεν μπορείτε να επιστρέψετε. Οι συνδρομητές του PlayStation Plus μπορούν επίσης να ανεβάσουν τα αποθηκευμένα δεδομένα τους στο cloud για μελλοντική ανάκτηση. Ανάλογα με το πόσα δεδομένα έχετε, ενδέχεται να μπορείτε να τοποθετήσετε το αντίγραφο ασφαλείας σε μια μονάδα αντίχειρας. Διαφορετικά, συνδέστε τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο σε μία από τις θύρες USB του PS4 και κάντε τα εξής:

 1. Από το αρχικό μενού του PS4, επιλέξτε το Ρυθμίσεις επιλογή.

 2. Μεταβείτε στο Σύστημα > Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά > Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας PS4. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες στην οθόνη, θα γίνει επανεκκίνηση της κονσόλας σας και θα ξεκινήσει η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

 3. Το PlayStation θα επανεκκινηθεί ξανά όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και ένα αντίγραφο των δεδομένων σας θα πρέπει να αποθηκευτεί στην εξωτερική μονάδα δίσκου.

Κάντε λήψη της πιο πρόσφατης ενημέρωσης λογισμικού PS4

Μεταβείτε στον ιστότοπο του PlayStation και κατεβάστε την πιο πρόσφατη ενημέρωση λογισμικού για το PS4. Βρείτε την πιο πρόσφατη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος PS4, κάντε κλικ στην επιλογή «Λήψη ενημέρωσης» και αποθηκεύστε τα αρχεία σε μια φορητή μονάδα USB. Αυτό το βήμα απαιτείται για τη σωστή λειτουργία του νέου σας σκληρού δίσκου.

 1. Ανοίξτε τη μονάδα δίσκου και δημιουργήστε ένα φάκελο με το όνομα PS4.

 2. Μέσα στο φάκελο PS4, δημιουργήστε έναν άλλο φάκελο με το όνομα ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ.

 3. Σύρετε το αρχείο ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος PS4, με το όνομα PS4UPDATE.PUP, μέσα στο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ ντοσιέ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει με ασφάλεια τη μονάδα flash και αφήστε την στην άκρη για τώρα.

Ανοίξτε το PS4

Πριν ξεκινήσετε, απενεργοποιήστε το PS4, αποσυνδέστε το και τοποθετήστε το σε σταθερή επίπεδη επιφάνεια. Εάν έχετε ένα νεότερο PS4, κοιτάξτε στο πίσω μέρος της κονσόλας για ένα αφαιρούμενο πλαίσιο σε μία από τις γωνίες. Μπορεί να δείτε ένα αυτοκόλλητο που να δείχνει το μέγεθος του σκληρού δίσκου. Αυτό το βήμα θα διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με το μοντέλο του PS4 σας. Οι παρακάτω εικόνες είναι του νεότερου PlayStation 4 Slim. Ο ιστότοπος του PlayStation διαθέτει διαγράμματα για κάθε μοντέλο PS4 στο οποίο μπορείτε να ανατρέξετε εάν έχετε παλαιότερο σύστημα.

Πίσω πλευρά του PS4 Slim

Ο σκληρός δίσκος PS4 προστατεύεται από κάλυμμα.

Με το πίσω μέρος της κονσόλας στραμμένο προς εσάς, αφαιρέστε το πλαίσιο σύροντάς το απαλά προς τα δεξιά με τα δάχτυλά σας.

κάλυμμα προστασίας του σκληρού δίσκου PS4


Για παλαιότερα μοντέλα PS4, θα πρέπει να βλέπετε δύο πάνελ πάνω από το PS4 σας. το ένα είναι γυαλιστερό, το άλλο έχει το ίδιο χρώμα με την υπόλοιπη κονσόλα. Με το PS4 στραμμένο προς εσάς, αφαιρέστε το γυαλιστερό πλαίσιο πατώντας στις άκρες και σύροντάς το απαλά προς τα αριστερά. Κάτω, θα πρέπει να δείτε το σκληρό δίσκο. Παρόλο που το PlayStation 4 Pro μπορεί να κρατήσει 1TB δεδομένων έξω από το κουτί, ίσως να θέλετε να αλλάξετε τον εσωτερικό σκληρό δίσκο PS4 για κάτι πιο ισχυρό. Εάν έχετε PS4 Pro, γυρίστε την κονσόλα στην πλάτη και αναζητήστε την πλαστική γλωττίδα δίπλα στη θύρα Ethernet. Αφαιρέστε το με τα δάχτυλά σας για να αποκαλύψετε τον σκληρό δίσκο.

Αντικαταστήστε το σκληρό δίσκο PS4

Ο σκληρός δίσκος ασφαλίζεται στην κονσόλα με μία βίδα που φέρει τα σύμβολα που βρίσκονται στον ελεγκτή PlayStation. Αφαιρέστε τη βίδα με το κατσαβίδι της κεφαλής Phillips, αλλά μην την χάσετε.

Ο σκληρός δίσκος PS4 Slim είναι ασφαλισμένος στην κονσόλα

Ο σκληρός δίσκος PS4 ασφαλίζεται με μια βίδα που φέρει τα σύμβολα που βρίσκονται στον ελεγκτή PS4.

Τώρα θα πρέπει να μπορείτε να αφαιρέσετε τον σκληρό δίσκο τραβώντας τον. Το πραγματικό περίβλημα του σκληρού δίσκου συγκρατείται μαζί με δύο ή τέσσερις βίδες, τις οποίες πρέπει να ξεβιδώσετε και να την αφήσετε. Βγάλτε τον παλιό σκληρό δίσκο και τοποθετήστε το νέο χωρίς να αγγίξετε τον πυθμένα και των δύο μονάδων δίσκου για να αποφύγετε την καταστροφή τους. Βεβαιωθείτε ότι οι μεταλλικοί πείροι είναι στραμμένοι προς τα μέσα και κλείστε το περίβλημα στερεώνοντας ξανά τις βίδες.

Βάλτε τα πάντα μαζί

Τοποθετήστε ξανά τον εγκλεισμένο σκληρό δίσκο στην κονσόλα και ασφαλίστε τη διακοσμημένη βίδα. σύρετε το εξωτερικό κάλυμμα στη θέση του. Συνδέστε ξανά το σύστημά σας και συνδέστε το ξανά στην τηλεόρασή σας. Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας της κονσόλας για λίγα δευτερόλεπτα για να επανεκκινήσετε το PS4.

Πώς να ρυθμίσετε τον νέο σας σκληρό δίσκο PS4

Όταν ενεργοποιείτε το PlayStation, θα πρέπει να ξεκινά σε ασφαλή λειτουργία. Θα σας υποδεχτεί ένα μήνυμα όπως «Δεν είναι δυνατή η έναρξη του PS4, «αυτό είναι που θέλετε να δείτε.

Εγκαταστήστε την ενημέρωση λογισμικού PS4

 1. Συνδέστε έναν ελεγκτή PS4 στην κονσόλα μέσω του καλωδίου USB και πατήστε το κουμπί PS.

 2. Τώρα, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε μια συσκευή που περιέχει το PlayStation Software Update στην άλλη θύρα USB της κονσόλας.

 3. Συνδέστε τη μονάδα USB από νωρίτερα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εντάξει και Ναί στην επόμενη οθόνη.

 4. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της ενημέρωσης, το σύστημα θα επανεκκινήσει ξανά.

Τώρα θα ακολουθήσετε τα ίδια βήματα που πρέπει να κάνετε όταν αγοράσατε αρχικά το PS4 σας, όπως ο ορισμός της ημερομηνίας και των προτιμήσεων γλώσσας.

Επαναφέρετε τα δεδομένα του παιχνιδιού σας

 1. Συνδέστε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που περιέχει τα εφεδρικά δεδομένα σας.

 2. Από το αρχικό μενού, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Σύστημα > Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά.

 3. Επιλέγω Επαναφορά PS4, επιλέξτε το αντίγραφο ασφαλείας και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

 4. Όταν τα δεδομένα σας αποκατασταθούν με επιτυχία, το σύστημα με επανεκκίνηση για τελευταία φορά.

 5. Όταν επανέλθει το αρχικό μενού του PS4, θα πρέπει να μοιάζει με το πώς το έκανε πριν αλλάξει η εναλλαγή του σκληρού δίσκου. Το προφίλ χρήστη σας, η αποθήκευση δεδομένων και τα τρόπαια θα είναι ανέπαφα.

Κατεβάστε ξανά τα παλιά παιχνίδια σας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε να κατεβάσετε παιχνίδια που αγοράσατε προηγουμένως, εφόσον εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στο PlayStation Store.