Saltar al contenido

Πώς να αποκτήσετε ήχο Surround από το Mac σας

1 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Η χρήση του Mac ως υπολογιστή οικιακού κινηματογράφου (HTPC) είναι μια σχετικά απλή διαδικασία. Απλώς συνδέστε το Mac σας με την HDTV σας και εγκατασταθείτε για να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές. Ορισμένοι χρήστες δεν γνωρίζουν, ωστόσο, ότι μπορούν να διαμορφώσουν τους Mac τους για ήχο surround. Ακολουθεί μια ματιά στο πώς να ρυθμίσετε το Mac σας για να επωφεληθείτε από τον ήχο surround σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για οποιοδήποτε Mac που βασίζεται σε Intel 64-bit που εκτελεί macOS ή OS X 10.7.5 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Το iMac χρησιμοποιείται με το home theatre.

Robert Daly / Getty Images

Κατανόηση των δυνατοτήτων ήχου Surround του Mac

Ένας υπολογιστής Mac μπορεί να μεταβιβάσει αρχεία AC3, τη μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται για το Dolby Digital, απευθείας στην οπτική του έξοδο ήχου. Οι Mac μπορούν επίσης να στέλνουν ήχο surround μέσω σύνδεσης HDMI και ακόμη και να χρησιμοποιούν το AirPlay για να στέλνουν πληροφορίες surround σε μια Apple TV. Η διαδικασία μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το να συνδέσετε έναν δέκτη AV με αποκωδικοποιητές ήχου surround ή να συνδέσετε ένα Apple TV με έναν δέκτη AV. Πριν ξεκινήσετε, ωστόσο, θα πρέπει να διαμορφώσετε μερικές ρυθμίσεις στο Mac σας, ανάλογα με το αν το υλικό προέλευσης προέρχεται από το iTunes, ένα DVD player, το VLC media player, ένα AppleTV ή άλλες επιλογές. Για παράδειγμα, εάν έχετε Mac με εσωτερική ή εξωτερική μονάδα δίσκου και βασίζεστε σε αυτήν για αναπαραγωγή δίσκων DVD ή Blu-ray, τότε το κομμάτι AC3 θα σταλεί αυτόματα στην οπτική έξοδο ήχου του Mac σας. Αλλά εάν θέλετε να στείλετε τον ήχο και το βίντεο στο Apple TV μέσω AirPlay, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λογισμικό τρίτων όπως το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC.

Πώς να ρυθμίσετε το VLC

Εάν έχετε ένα αρχείο βίντεο στο Mac σας που περιλαμβάνει ένα κανάλι AC3 και χρησιμοποιείτε τη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων VLC για να δείτε το βίντεο, μπορείτε να στείλετε τις πληροφορίες AC3 στην οπτική έξοδο ήχου του Mac ή στο AirPlay, αλλά θα πρέπει πρώτα να διαμορφώσετε VLC για να περάσει τις πληροφορίες AC3. Δείτε πώς:

 1. Πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση VLC, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, ξεκινήστε την εφαρμογή. Το VLC μπορεί να βρεθεί στα Mac σας Εφαρμογές ντοσιέ.

 2. Από το Αρχείο μενού, επιλέξτε Ανοιγμα αρχείου.

  Άνοιγμα αρχείου VLC

 3. Επιλέξτε το αρχείο βίντεο που θέλετε να παρακολουθήσετε από το πρότυπο Ανοιξε πλαίσιο διαλόγου και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ανοιξε. Εάν το βίντεο ξεκινά μόνο του, επιλέξτε το παύση κουμπί στον ελεγκτή VLC στο κάτω μέρος της οθόνης.

  Επιλογή αρχείου VLC

 4. Από το μενού, επιλέξτε Ήχος > Συσκευή ήχουκαι, στη συνέχεια, επιλέξτε τη συσκευή από την οποία θέλετε να αναπαραγάγετε τον ήχο.

  Συσκευή ήχου VLC

 5. Ξεκινήστε το βίντεό σας επιλέγοντας το Παίζω κουμπί στον ελεγκτή VLC. Ο ήχος θα περάσει τώρα μέσω της οπτικής εξόδου του Mac στον δέκτη AV.

Διαμορφώστε το VLC για να χρησιμοποιήσετε το AirPlay

Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το VLC με το Apple AirPlay.

 1. Ακολουθήστε τα Βήματα 1 έως 5 παραπάνω για να διαμορφώσετε τη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων VLC.

 2. Από το μήλο γραμμή μενού, επιλέξτε το AirPlay εικόνισμα.

  Το εικονίδιο AirPlay στο macOS

 3. Από την αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε το όνομα του Apple TV σας κάτω AirPlay σε για να ενεργοποιήσετε το AirPlay.

  Ένα όνομα Apple TV κάτω από το μενού AirPlay

 4. Από το VLC μενού, επιλέξτε Ήχος > Συσκευή ήχουκαι, στη συνέχεια, κάντε ξανά κλικ στο όνομα του Apple TV σας. Όταν ξεκινάτε το βίντεό σας, ο ήχος θα πρέπει να αναπαράγεται μέσω του Apple TV σας.

  Το όνομα μιας Aple TV στο μενού ήχου του VLC

 5. Από το VLC μενού, επιλέξτε βίντεο > ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗκαι μετά κατευθυνθείτε προς το κέντρο ψυχαγωγίας στο σπίτι σας και απολαύστε την παράσταση. Εάν δεν ακούτε ήχο surround, βεβαιωθείτε ότι το βίντεο παίζει τη σωστή μουσική επένδυση. Από το VLC μενού, επιλέξτε Ήχος > Ήχος κομματιού. Εάν υπάρχουν πολλά κομμάτια ήχου, αναζητήστε ένα που ορίζεται ως surround. Εάν κανένα δεν έχει χαρακτηριστεί surround, δοκιμάστε κάθε κομμάτι για να δείτε ποιο είναι το surround track.

iTunes και Surround Sound

Το iTunes υποστηρίζει αναπαραγωγή ήχου surround, αν και οι περισσότερες μουσικές και τηλεοπτικές εκπομπές στο iTunes Store δεν περιέχουν πληροφορίες surround. Ωστόσο, οι ταινίες που αγοράζετε ή νοικιάζετε συνήθως περιλαμβάνουν πληροφορίες ήχου surround. Το iTunes μπορεί να μεταβιβάσει τα κανάλια surround στον δέκτη AV μέσω των οπτικών συνδέσεων ήχου του Mac σας. Το Mac σας μεταβιβάζει τις πληροφορίες περιβάλλοντος. δεν αποκωδικοποιεί τα κανάλια, οπότε ο δέκτης AV σας πρέπει να μπορεί να χειριστεί την κωδικοποίηση surround (οι περισσότεροι δέκτες AV μπορούν να το κάνουν χωρίς εμπόδια). Από προεπιλογή, το iTunes θα προσπαθεί πάντα να χρησιμοποιεί το κανάλι surround όταν είναι διαθέσιμο, αλλά για να βεβαιωθείτε, ξεκινήστε την ταινία και μετά επιλέξτε το φούσκα ομιλίας εικονίδιο που βρίσκεται κάτω δεξιά από τα χειριστήρια αναπαραγωγής. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε τη μορφή ήχου που θα περάσετε στον δέκτη AV.

Διαμορφώστε το DVD Player για χρήση καναλιών Surround

Εάν ο Mac σας διαθέτει μονάδα δίσκου, η εφαρμογή DVD Player μπορεί επίσης να κάνει χρήση καναλιών surround εάν υπάρχουν στο DVD. Πριν ξεκινήσετε, συνδέστε και διαμορφώστε τα ηχεία surround ή το δέκτη AV στο Mac σας. Εάν χρησιμοποιείτε ηχεία surround, ανατρέξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή για ρύθμιση. Εάν χρησιμοποιείτε το δέκτη AV, βεβαιωθείτε ότι το Mac σας είναι συνδεδεμένο μέσω οπτικής σύνδεσης, ότι ο δέκτης είναι ενεργοποιημένος και ότι το Mac είναι η επιλεγμένη πηγή. Το DVD Player υπήρχε σε μορφή χαμηλότερης προβολής, παλαιού τύπου από το macOS Catalina (10.15). Ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείτε, ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες οι ακόλουθες επιλογές.

 1. Από το Συσκευή DVD μενού, επιλέξτε Προτιμήσεις.

 2. Επίλεξε το Ρύθμιση δίσκου αυτί.

 3. Χρησιμοποιήστε το Εξοδος ήχου αναπτυσσόμενο μενού για να αλλάξετε την έξοδο ήχου στα ηχεία surround ή την ενσωματωμένη ψηφιακή έξοδο.

 4. Κλείσε Προτιμήσεις DVD Player.

 5. Παίξτε το DVD σας μέσω της εφαρμογής DVD Player και απολαύστε τα κανάλια surround.