Saltar al contenido

Πώς να δημιουργήσετε ένα δωρεάν ιστολόγιο βίντεο

12 de mayo de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Ένα blog βίντεο, ή ένα vlog, είναι μια συλλογή βίντεο – το δικό σας ή τα αγαπημένα σας – δημοσιεύτηκε σε έναν ιστότοπο. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα δωρεάν ιστολόγιο βίντεο και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίσετε το κοινό και να επιδείξετε τη δουλειά σας. Με βιντεοκάμερα, λογισμικό επεξεργασίας και σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο, είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο ιστολόγιο βίντεο. Ωστόσο, υπάρχουν λίγα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε προτού δεσμευτείτε πλήρως.

Βρείτε έναν σκοπό

Το πιο σημαντικό μέρος οποιουδήποτε vlog είναι το περιεχόμενο. Έχετε σίγουρα σκοντάψει σε ένα blog βίντεο που γρήγορα έγινε ένα από τα αγαπημένα σας, παρά το γεγονός ότι έχει χαμηλής ποιότητας βίντεο ή κακές μεταβάσεις κλιπ. Ο πρωταρχικός λόγος που συνεχίζετε να επιστρέφετε είναι ότι το περιεχόμενο είναι χρυσό. Βρείτε έναν λόγο ή θέμα για το ιστολόγιό σας. Τα ιστολόγια βίντεο μπορούν να έχουν πολλές διαφορετικές εφαρμογές και μπορούν να δημιουργηθούν για διάφορους προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε οτιδήποτε – δεν υπάρχουν κανόνες εδώ. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε τι θα είναι το vlog σας είναι αν είστε αρκετά παθιασμένοι με αυτό για να μεταβείτε σε βίντεο για να το δείξετε. Ή, τουλάχιστον, ακόμα κι αν δεν είστε πραγματικά παθιασμένοι με το θέμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό ενδιαφέρον για να το συζητήσετε πολλές φορές, επειδή στην καρδιά ενός καλού blog υπάρχει φρέσκο ​​περιεχόμενο.

Επιλέξτε έναν κεντρικό υπολογιστή

Ένας κεντρικός υπολογιστής για το ιστολόγιο βίντεο είναι απλώς ο ιστότοπος που θα διατηρεί τα αρχεία βίντεο και παρέχει έναν τρόπο στους χρήστες να βρίσκουν το περιεχόμενο του ιστολογίου σας. Υπάρχουν πολλές δωρεάν υπηρεσίες Ιστού που θα το κάνουν αυτό. Συνιστούμε γενικά το YouTube ή το Vimeo για τη φιλοξενία βίντεο. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα καναλιού στον ιστότοπο βίντεο ως βιντεολόγιό σας ή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό ιστολόγιο – όπως με το WordPress ή το Blogger – για να ενσωματώσετε τα βίντεό σας και να προσθέσετε περιεχόμενο κειμένου. Η επιλογή ενός ιστότοπου για τη φιλοξενία των βίντεο του ιστολογίου σας είναι σημαντική, διότι πολλές φορές η ίδια η πλατφόρμα έχει μερικές εξαιρετικές δυνατότητες κοινής χρήσης και είναι ήδη πολύ δημοφιλής. Απλώς σκεφτείτε όλα τα bloggers βίντεο στο YouTube που είναι εξαιρετικά εύκολο να βρεθούν μέσω των προτεινόμενων βίντεο και μιας γρήγορης αναζήτησης.

Ονομάστε το Vlog σας

Το περιεχόμενο του ιστολογίου βίντεο είναι πολύ πιο σημαντικό από το όνομα, αλλά έχοντας έναν πιασάρικο αλλά εύκολο στη μνήμη τίτλο μπορεί να προσελκύσει περισσότερους θεατές και να τους κρατήσει να επιστρέφουν. Μην νιώθετε συγκλονισμένοι να σκεφτείτε ένα όνομα, αλλά αφιερώστε λίγο χρόνο επιλέγοντας αυτό που σας φαίνεται σωστό. Για παράδειγμα, εάν το vlog σας αφορά ταξίδια, είναι καλύτερο να το ονομάσετε κάτι σαν WeblogTravel, GoTravel, TravelWithMe, ταξιδεύω, κλπ. Εάν επιλέξετε κάτι εντελώς άσχετο όπως αγαπώ τα σκυλιά, όποιος ψάχνει βίντεο για ταξίδια που μόλις βλέπει το όνομα του ιστότοπού σας πιθανότατα θα μεταβεί ακριβώς πάνω του στην αναζήτησή του για το καλύτερο ταξιδιωτικό vlog. Εάν χρειάζεστε κάποια έμπνευση, χρησιμοποιήστε μια γεννήτρια ονομάτων ιστολογίου όπως Cool Name Ideas ή Domain Wheel.

Προετοιμάστε κάποιο περιεχόμενο

Αν είστε αρκετά τυχεροί για να δημιουργήσετε μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό σας έξω από την πύλη, καλό για εσάς! Ωστόσο, δεν μπορείτε να σταματήσετε εκεί. Είναι δελεαστικό να αφήσετε τις προβολές να μπουν και να σταματήσουν να παράγουν περισσότερο περιεχόμενο, αλλά πρέπει να προσθέσετε νέο περιεχόμενο τακτικά Διαφορετικά, οι θεατές σας θα χάσουν το ενδιαφέρον τους και θα σταματήσουν να κάνουν check in. Ένας άλλος τρόπος σκέψης που μπορεί να σας κάνει να έχετε την ιδέα ότι μπορείτε να κρατήσετε το νέο περιεχόμενο για λίγο είναι εάν έχετε κάνει μερικές πολύ δημοφιλείς δημοσιεύσεις vlog Και πάλι, ενώ είναι υπέροχο να λαμβάνετε όλες αυτές τις προβολές αμέσως εάν σταματήσετε να δημιουργείτε νέα βίντεο, ακόμη και νέοι επισκέπτες θα βλέπουν ότι δεν ενημερώνετε συχνά το ιστολόγιό σας και είναι πολύ λιγότερο πιθανό να εγγραφείτε στο κανάλι σας, να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις σας, να κρατάτε καρτέλες στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κ.λπ. Προτού μεταδώσετε ζωντανά στο ιστολόγιό σας βίντεο, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό περιεχόμενο για να το συνεχίσετε για λίγο. Δημιουργήστε περιεχόμενο διάρκειας μίας εβδομάδας ή μήνα όσο πιο γρήγορα μπορείτε και απελευθερώστε το σε ένα σταθερό πρόγραμμα. Θέλετε αρκετό περιεχόμενο για να δείξετε στους επισκέπτες ότι είστε σοβαροί για το ιστολόγιό σας.

Δημοσιεύστε τα βίντεό σας

Μόλις επιλέξετε ένα θέμα, επιλέξετε έναν ιστότοπο φιλοξενίας, καθορίσετε ένα όνομα για το ιστολόγιό σας και δημιουργήσετε κάποιο περιεχόμενο, ήρθε η ώρα να ανεβάσετε αυτά τα βίντεο στην πλατφόρμα blogging. Μπορείτε να βελτιώσετε την ορατότητα των βίντεό σας προσθέτοντας καλούς τίτλους, ετικέτες και περιγραφή – ό, τι υποστηρίζεται από το ιστολόγιο ή τον ιστότοπο φιλοξενίας. Εάν δεν ασχολείστε με τα δικά σας βίντεο ή θέλετε να συνδυάσετε βίντεο από άλλα άτομα με το δικό σας περιεχόμενο, η επιμέλεια βίντεο είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο ιστολόγιο βίντεο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε βίντεο που έχουν δημιουργήσει άλλοι που θα ενδιαφέρουν το κοινό σας και να τα δημοσιεύσετε στο vlog σας.

Προωθήστε το Vlog σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι, τουλάχιστον στην αρχή, δεν θα προσγειωθούν τυχαία στο ιστολόγιό σας. Για να αποκτήσετε κοινό για το vlog σας, θα πρέπει να ενημερώσετε τον κόσμο ότι υπάρχει! Μπορείτε να προωθήσετε το ιστολόγιό σας μέσω άλλων ιστότοπων εάν γνωρίζετε τον κάτοχο ή αν ανταποκρίνονται ευγενικά στην πρότασή σας να δημοσιεύσετε έναν σύνδεσμο στο ιστολόγιό σας. Μπορεί ακόμη και να σας ζητήσουν να κάνετε το ίδιο, έτσι ώστε και οι δύο να έχετε backlinks μεταξύ τους ιστότοπους του άλλου. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι ένας άλλος δημοφιλής και αποτελεσματικός τρόπος συγκέντρωσης κοινού. Όταν οι αναρτήσεις ιστολογίου σας έχουν σχεδιαστεί καλά με βάση δημοφιλείς αναζητήσεις σχετικά με το ιστολόγιό σας, θα διευκολύνετε τις μηχανές αναζήτησης όπως το Google να εμφανίζουν το ιστολόγιό σας. Μια άλλη τεχνική αυτοπροώθησης είναι να στείλετε απλώς ένα email σε όλες τις επαφές σας – απλώς μην τους ανεπιθύμητα μηνύματα με πάρα πολλά μηνύματα. Μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε κάτι στα προφίλ κοινωνικών μέσων σας για να το δουν οι φίλοι σας ή το κοινό.

Κερδίστε χρήματα από το Vlog σας

Ανάλογα με το περιεχόμενο και από πού επιλέγετε να φιλοξενήσετε το ιστολόγιο βίντεο, ενδέχεται να μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από τα βίντεό σας. Οι κορυφαίοι vloggers στον κόσμο είναι σε θέση να κάνουν μια δολοφονία από τα ιστολόγια βίντεο και είστε πλήρως ικανοί να κάνετε το ίδιο χρησιμοποιώντας παρόμοια εργαλεία. Η απόκτηση χρημάτων από το ιστολόγιό σας πιθανώς δεν θα πρέπει να είναι ο πρώτος σας στόχος κατά τη δημιουργία ενός ιστολογίου, καθώς θα πρέπει να εστιάσετε στο περιεχόμενο πρώτα απ ‘όλα, αλλά να το θεωρήσετε ένα ωραίο δευτερεύον έργο για όταν έχετε έναν καλό ακόλουθο.

Ενημέρωση για να παραμείνετε σχετικοί

Το ιστολόγιό σας δεν θα παραμείνει φρέσκο ​​από μόνο του – εσείς έχω να συνεχίσει να δημοσιεύει νέο περιεχόμενο για να συγκεντρώσει νέους επισκέπτες. Συνεχίστε να δημιουργείτε νέο περιεχόμενο και δημοσιεύετε τα βίντεο όσο πιο συχνά μπορείτε, ενώ είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων στους οπαδούς σας με υπερβολική κατανάλωση. Εάν δημιουργείτε βίντεο σχετικά με ένα θέμα που σας αρέσει, η διατήρηση ενός ενημερωμένου ιστολογίου βίντεο θα πρέπει να είναι χαρά και όχι μικροδουλειά. Εάν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αρκετά βίντεο για το ιστολόγιό σας επειδή δεν το απολαμβάνετε, μπορείτε να αλλάξετε την εστίασή σας.