Saltar al contenido

Πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό στο Διαδίκτυο

8 de junio de 2021

Τι να ξέρετε

  • Αποφασίστε τι είδους εκπομπή θέλετε να δημιουργήσετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε μια υπηρεσία ραδιοφώνου Διαδικτύου, όπως Live365, Shoutcast, Radio.co ή Airtime Pro.
  • Εναλλακτικά, σκεφτείτε ένα πακέτο λογισμικού DIY, όπως το PeerCast, το Icecast ή το Andromeda.
  • Τα έξοδα ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος και τις υπηρεσίες της εκπομπής σας, οπότε ο προϋπολογισμός αναλόγως.

Η σημερινή τεχνολογία ιστού διευκολύνει τον καθένα να γίνει ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, DJ ή διευθυντής προγράμματος με τον δικό σας διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό. Ανάλογα με τους στόχους και τον προϋπολογισμό σας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ξεκινήσετε. Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση του πώς να φτιάξετε τον δικό σας διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό.

Προσδιορίστε τους στόχους του ραδιοφώνου σας στο Διαδίκτυο

Σκεφτείτε τους στόχους του ραδιοφωνικού σταθμού σας στο Διαδίκτυο. Θέλετε να κερδίσετε χρήματα; Εξερεύνηση ενδιαφέροντος; Διασκεδάσατε να μοιράζεστε απόψεις ή την αγαπημένη σας μουσική; Ο περιορισμός της προσέγγισής σας θα σας δώσει μια ιδέα για το χρόνο και τα χρήματα που θέλετε να επενδύσετε. Μην ανησυχείτε αν δεν είστε εξαιρετικά τεχνικοί. Πολλές μέθοδοι κατασκευής ραδιοφωνικών σταθμών είναι ιδανικές για αρχάριους, που απαιτούν ελάχιστες τεχνολογικές γνώσεις. Εάν γνωρίζετε πώς να δημιουργήσετε και να ανεβάσετε αρχεία ήχου, θα μπορείτε να προσεγγίσετε ένα παγκόσμιο κοινό. Πριν ξεκινήσετε, σκεφτείτε το είδος του ραδιοφωνικού προγράμματος που θέλετε. Ερευνήστε τους διαφορετικούς τύπους παραστάσεων εκεί έξω και μάθετε σχετικά με την προώθηση των εκπομπών και τα άλλα καθήκοντα που πρέπει να εκτελέσετε στο παρασκήνιο.

Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία ραδιοφώνου Διαδικτύου

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες διαδικτυακού ραδιοφώνου εκεί έξω που κάνουν την εικασία να ξεκινήσουν το δικό σας ραδιοφωνικό πρόγραμμα.

Ζωντανά365

Το Live365 είναι ένας πρωτοπόρος ραδιοφωνικός σταθμός διαδικτύου, βοηθώντας τους χρήστες να δημιουργούν αδειοδοτημένους και νόμιμους διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ως μέρος του διαδικτυακού ραδιοφωνικού δικτύου Live365. Αποκτήστε πρόσβαση σε μεθόδους δημιουργίας εσόδων και στατιστικά στοιχεία καθώς διαχειρίζεστε τον ραδιοφωνικό σας σταθμό από απόσταση. Το Live365 προσφέρει πολλές πληρωμένες βαθμίδες, με λιγότερο δαπανηρές επιλογές εάν επιλέξετε μια ρύθμιση που υποστηρίζεται από διαφημίσεις για να αντισταθμίσετε το κόστος. Οι τιμές κυμαίνονται από 59 $ έως 199 $ το μήνα, ανάλογα με τον αποθηκευτικό χώρο και τις συνολικές ώρες ακρόασης (TLH) που έχετε κατά νου. Όλα τα πακέτα Live365 προσφέρουν απεριόριστο αριθμό ακροατών και απεριόριστο εύρος ζώνης, μαζί με αδειοδότηση μουσικής ΗΠΑ, Καναδά και ΗΒ. Το Live365 προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή επτά ημερών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία για τα πακέτα Pro εάν χρειάζεστε περισσότερες συνολικές ώρες ακρόασης.

Shoutcast

Το Shoutcast είναι μια άλλη επιλογή για να κάνετε το δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό online, ελκυστικό για επαγγελματίες και νέους. Το δωρεάν πρόγραμμά του, το Shoutcast Server Software Freemium, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ασχοληθείτε με το διαδικτυακό ραδιόφωνο χωρίς να κάνετε επενδύσεις. Το δωρεάν πρόγραμμα της Shoutcast και το πρόγραμμα Premium Software (9,90 $ μηνιαίως) έχουν ρυθμιστεί, ώστε να φιλοξενείτε τον σταθμό σας στον δικό σας διακομιστή. Αν θέλετε κάτι πιο ισχυρό, δοκιμάστε το Shoutcast για επιχειρήσεις (14,90 $), το οποίο φιλοξενείται στους διακομιστές του Shoutcast και προσφέρει πιο προηγμένες δυνατότητες.

Radio.co

Το Radio.co είναι μια απλή πλατφόρμα μετάδοσης που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε και να αυτοματοποιήσετε τον σταθμό σας και μετά να μεταδώσετε ζωντανά. Το Radio.co έχει περισσότερες δυνατότητες από μερικές από τις άλλες επιλογές, αλλά αν ψάχνετε για προγραμματισμό, παρακολούθηση φωνής, αφοσίωση θεατών και άλλες πιο ισχυρές λειτουργίες, αυτή είναι μια εξαιρετική υπηρεσία για να δοκιμάσετε. Οι τιμές ξεκινούν από 49 $ μηνιαίως.

Airtime Pro

Το Airtime Pro είναι μια άλλη πλήρης επιλογή που είναι ιδανική για την εκκίνηση, τη διαχείριση και τη δημιουργία εσόδων από τον ραδιοφωνικό σας σταθμό. Οι τιμές ξεκινούν από 9,95 $ ανά μήνα.

Επιλογές DIY για κατασκευή ραδιοφωνικού σταθμού Διαδικτύου

Εάν ενδιαφέρεστε περισσότερο για ένα έργο ραδιοφωνικού σταθμού DIY, διάφορα πακέτα λογισμικού μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. Με αυτές τις επιλογές, θα χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας ως αποκλειστικό διακομιστή. Ακολουθούν μερικά πακέτα λογισμικού που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Περκάστ

Το PeerCast είναι ένας μη κερδοσκοπικός ιστότοπος που παρέχει δωρεάν λογισμικό μετάδοσης peer-to-peer για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τα δικά σας ραδιοφωνικά προγράμματα.

Icecast

Το Icecast είναι μια άλλη μη κερδοσκοπική λύση για ροή ήχου και βίντεο. Προσφέρει ευελιξία σε μορφή αρχείου και υποστήριξη για πρότυπα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.

Ανδρομέδα

Το Andromeda είναι ένα λογισμικό παράδοσης κατ ‘απαίτηση που σας επιτρέπει να κάνετε streaming του περιεχομένου ήχου σας μέσω ενός ιστότοπου που υποστηρίζεται από την Andromeda.

Έξοδα που αναμένουν

Τα έξοδα ραδιοφώνου στο Διαδίκτυο ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με το μέγεθος της μετάδοσής σας και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε. Εάν χρησιμοποιείτε τον δικό σας υπολογιστή ως διακομιστή, περιμένετε να ξοδέψετε αρκετές χιλιάδες δολάρια σε ένα κατάλληλο μηχάνημα. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε τα κόστη, όπως ηλεκτρικό ρεύμα, αρχεία μουσικής, μικρόφωνα, έναν πίνακα μίξης, τέλη ταλέντου DJ και διαφημιστικές δαπάνες. Όποια κατεύθυνση ακολουθήσετε, θυμηθείτε να διασκεδάσετε, διατηρήστε τα καλύτερα ενδιαφέροντα των ακροατών σας και χρησιμοποιήστε τη νέα σας πλατφόρμα με σύνεση και υπευθυνότητα.