Saltar al contenido

Πώς να διαγράψετε το φάκελο Windows.old στα παράθυρα 10, 8 και 7

12 de mayo de 2021

Τι πρέπει να γνωρίζετε

  • Παω σε ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκου > Εκκαθάριση αρχείων συστήματος > Προηγούμενες εγκαταστάσεις Windows > Εντάξει.
  • Μην διαγράψετε το φάκελο Windows.old εάν θέλετε να επιστρέψετε στο προηγούμενο λειτουργικό σύστημα.

Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να αφαιρέσετε το φάκελο Windows.old στα Windows 10, 8 και 7 για να καθαρίσετε τον υπολογιστή σας και να απαλλαγείτε από αρχεία που δεν χρειάζεστε πλέον.

Τρόπος διαγραφής του φακέλου Windows.old

Εάν κάποια στιγμή αναβαθμίσατε σε μια νέα έκδοση των Windows, τότε ένα σημαντικό μέρος των αρχείων του προηγούμενου λειτουργικού σας συστήματος πιθανότατα εξακολουθούν να βρίσκονται στον σκληρό σας δίσκο σε ένα φάκελο με το όνομα Windows.old. Η διαγραφή αυτών των αρχείων μπορεί να ελευθερώσει πολύτιμο χώρο στον υπολογιστή σας. Για να διαγράψετε το φάκελο Windows.old: Μην διαγράψετε το φάκελο Windows.old εάν υπάρχει πιθανότητα να θέλετε να επιστρέψετε στο προηγούμενο λειτουργικό σύστημα στο μέλλον.

  1. Τύπος ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκου στο πλαίσιο αναζήτησης των Windows και επιλέξτε το ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκου εφαρμογή από τη λίστα που εμφανίζεται. Επιλέξτε το μενού Έναρξη για πρόσβαση στο πλαίσιο αναζήτησης σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows.

  2. Επιλέγω Εκκαθάριση αρχείων συστήματος. Η Εκκαθάριση Δίσκου θα αναλύσει τον σκληρό σας δίσκο και θα υπολογίσει πόσο χώρο μπορεί να εκκαθαρίσει.

    Το κουμπί Clean Up System Files

  3. Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση και η ανάλυση, το παράθυρο Εκκαθάριση Δίσκου θα εμφανιστεί ξανά με νέες επιλογές που αναφέρονται στην ενότητα Αρχεία προς διαγραφή. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα Προηγούμενες εγκαταστάσεις WindowsΠαλαιότερες εκδόσεις των Windows) και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τα σημάδια ελέγχου δίπλα σε άλλα στοιχεία της λίστας (εκτός εάν θέλετε να τα διαγράψετε και από τον σκληρό σας δίσκο) και επιλέξτε Εντάξει. Εάν δεν βλέπετε αυτές τις επιλογές διαθέσιμες, τότε η Εκκαθάριση Δίσκου δεν βρήκε παλιά αρχεία Windows στον υπολογιστή σας.

    Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση και η ανάλυση, το παράθυρο Εκκαθάριση Δίσκου θα εμφανιστεί ξανά με νέες επιλογές που αναφέρονται στην ενότητα Αρχεία για διαγραφή