Saltar al contenido

Πώς να διαγράψετε το iPad σας πριν το πουλήσετε

28 de abril de 2021

Έτσι, αποφασίσατε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές στο iPad σας και να κάνετε αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση. Ή, ίσως επιλέξατε να κάνετε τη μετάβαση σε tablet που βασίζεται σε Android ή Windows. Προτού προχωρήσετε σε ένα κατάστημα που δέχεται ανταλλαγές ή πακετάρετε το παλιό σας iPad για να το στείλετε σε έναν ιστότοπο όπως η Gazelle, λάβετε κάποια προστατευτικά μέτρα. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να καταργήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, ώστε οι υποψήφιοι εγκληματίες ή άλλοι αιτούντες περιέργεια να μην κρατήσουν τις πληροφορίες σας. Αυτές οι οδηγίες αφορούν συγκεκριμένα το iPadOS 14. Ωστόσο, θα πρέπει γενικά να ισχύουν σε όλα τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα iPad.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας με το iCloud

Εάν επιλέξετε ένα νέο iPad, έχετε ένα καλό αντίγραφο ασφαλείας των εγγράφων, των ρυθμίσεων και άλλων δεδομένων σας στο iCloud. Κάνοντας αυτό το βήμα μπορείτε να κάνετε μια ομαλή μετάβαση στο νέο σας iPad επαναφέροντας τα δεδομένα σας μετά την ενεργοποίηση και λειτουργία του νέου. Βεβαιωθείτε ότι η εξερχόμενη συσκευή σας διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση του iPadOS πριν εκτελέσετε το τελικό αντίγραφο ασφαλείας. Η λήψη της πιο πρόσφατης ενημέρωσης συμβάλλει στην αποτροπή πιθανών προβλημάτων ασυμβατότητας έκδοσης, καθώς το νέο σας iPad πιθανότατα θα είναι προεγκατεστημένο με την πιο πρόσφατη έκδοση του iPadOS. Ελέγξτε για νέα ενημέρωση από Ρυθμίσεις > Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού. Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPad σας στο iCloud προτού διαγράψετε τα δεδομένα του:

  1. Πατήστε το Ρυθμίσεις εικόνισμα.

  2. Επιλέξτε το Apple ID σας από την κορυφή του Ρυθμίσεις και στη συνέχεια επιλέξτε iCloud από τη δεξιά πλευρά της οθόνης.

    Οι ρυθμίσεις iPad με τον τίτλο Apple ID και iCloud επισημαίνονται

  3. Επιλέγω Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας iCloud.

    Η επιλογή iCloud Backup στις Ρυθμίσεις iCloud σε iPad

  4. Παρακέντηση Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα.

    Η εντολή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα σε ένα iPad

    Εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει αυτήν τη λειτουργία, πατήστε το διακόπτη δίπλα Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας iCloud για να το ανάψεις.

  5. Αφού ολοκληρωθεί το αντίγραφο ασφαλείας σας, ελέγξτε την ημερομηνία και την ώρα δίπλα Τελευταία επιτυχημένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για να διασφαλιστεί ότι το αντίγραφο ασφαλείας ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

    ο "τελευταία επιτυχημένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας" στοιχείο στην οθόνη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας iCloud του iPad

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του iPad με το Mac ή τον υπολογιστή σας.

Πώς να διαγράψετε τα δεδομένα του iPad σας

Το πιο σημαντικό μέρος της προετοιμασίας του iPad για πώληση είναι να διασφαλίσετε ότι θα αφαιρέσετε όλα τα ίχνη της ταυτότητάς σας από αυτό. Μην πουλάτε ή δώστε ένα iPad χωρίς να σκουπίσετε πρώτα τα δεδομένα του.

  1. Πατήστε το Ρυθμίσεις εικόνισμα.

    Η εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPad

  2. Επιλέγω Γενικός.

    Ρυθμίσεις iPad με επισημασμένη την επικεφαλίδα Γενικά

  3. Επιλέγω Επαναφορά.

    Η επιλογή Επαναφορά στις Γενικές ρυθμίσεις του iPad

  4. Παρακέντηση Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων.

    ο "Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων" επιλογή στο μενού Επαναφορά του iPad

    Εάν δείτε ένα μήνυμα που λέει ότι εξακολουθείτε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας στο iCloud, επιλέξτε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και διαγραφή για να ολοκληρώσετε πρώτα το αντίγραφο ασφαλείας.

  5. Ακόμα κι αν δημιουργήσατε πρόσφατα αντίγραφα ασφαλείας του iPad σας στο iCloud, ενδέχεται να λάβετε ένα μήνυμα που σας ζητά είτε να εκτελέσετε άλλο αντίγραφο ασφαλείας είτε να συνεχίσετε με τη διαγραφή.

    Επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας iCloud σε iPad

  6. Εάν έχετε ενεργοποιήσει έναν κωδικό πρόσβασης (κωδικός ξεκλειδώματος), εισαγάγετέ τον στο επόμενο παράθυρο.

    Το παράθυρο Enter Passcode κατά τη διαδικασία επαναφοράς του iPad

  7. Επιλέγω Εξάλειψη όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο μενού.

    Η εντολή Διαγραφή στο παράθυρο Διαγραφή iPad

  8. Εάν έχετε ενεργοποιήσει τους περιορισμούς, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης περιορισμού.

  9. Επιβεβαιώστε τη διαγραφή για δεύτερη φορά. Επιλέγω Εξάλειψη πάλι.

    Η τελική εντολή Διαγραφή στη διαδικασία επαναφοράς του iPad

Ανάλογα με την έκδοση του iOS που είναι εγκατεστημένη στο iPad, ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού Apple ID για να τον αφαιρέσετε από το iPad. Για να εκτελέσετε αυτό το βήμα, χρειάζεστε πρόσβαση στο Διαδίκτυο (μέσω Wi-Fi ή σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας).

Αναζητήστε την οθόνη Hello

Μόλις ξεκινήσει η διαδικασία διαγραφής και επαναφοράς, η οθόνη παραμένει κενή για αρκετά λεπτά καθώς το iPad σβήνει τα δεδομένα σας και τα επαναφέρει στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Πιθανότατα θα δείτε μια γραμμή προόδου που δείχνει την κατάσταση της διαδικασίας διαγραφής και επαναφοράς. Όταν το iPad ολοκληρώσει τη διαδικασία, βλέπετε το γεια ή Βοηθός εγκατάστασης καλωσορίσματος οθόνη σαν να ρυθμίσατε το iPad για πρώτη φορά. Εάν δεν βλέπετε την οθόνη Γεια ή Καλώς ήλθατε, κάτι στη διαδικασία σκουπίσματος δεν λειτούργησε σωστά και πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα όποιος αποκτήσει το iPad σας να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία και δεδομένα.