Saltar al contenido

Πώς να διορθώσετε ένα PS4 που συνεχίζει να απενεργοποιείται από τον εαυτό του

28 de abril de 2021

Το PlayStation 4 μπορεί μερικές φορές να απενεργοποιηθεί από μόνο του αμέσως μόλις ενεργοποιήσετε το σύστημα ή αφού το χρησιμοποιήσετε για λίγο. Ανάλογα με το πότε συμβαίνει, αυτό μπορεί να είναι ένα μικρό πρόβλημα με μια εύκολη επιδιόρθωση ή ένα σημάδι ότι η κονσόλα σας χρειάζεται συντήρηση. Οι οδηγίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για όλα τα μοντέλα του PlayStation 4.

Αιτίες του PlayStation 4 Απενεργοποίηση από τον εαυτό του

Οι λόγοι για τους οποίους ένα PlayStation 4 μπορεί να απενεργοποιηθεί όταν δεν θέλετε να είναι ασήμαντοι ή καταστροφικοί. Το PlayStation 4 ενδέχεται να έχει υπερθερμανθεί, να έχει καταστρέψει υλικολογισμικό ή αδύναμη συγκόλληση εσωτερικών εξαρτημάτων, κακή μονάδα σκληρού δίσκου ή απλώς σκόνη ή βρωμιά στο διακόπτη. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να προσπαθήσετε να το διορθώσετε μόνοι σας πριν ξεκινήσετε ένα εισιτήριο υπηρεσίας.

Πώς να διορθώσετε ένα PlayStation 4 Απενεργοποίηση από τον εαυτό του

Επειδή οι αιτίες ποικίλλουν, το ίδιο ισχύει και για τις διορθώσεις. Δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για να δείτε αν μπορείτε να κάνετε το PlayStation 4 να λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

 1. Καθαρίστε το κουμπί «on». Τόσο το PlayStation 4 Pro (ένα νεότερο μοντέλο που υποστηρίζει αναλύσεις οθόνης 4K) όσο και το μικρότερο PS4 «Slim» διαθέτουν φυσικά κουμπιά για την ενεργοποίηση της κονσόλας και την εξαγωγή δίσκων. Οι παλαιότερες εκδόσεις της κονσόλας, ωστόσο, έχουν ενότητες ευαίσθητες στην αφή για την εκτέλεση αυτών των εργασιών. Εάν έχουν βρωμιά ή λάδι πάνω τους, μπορούν να ενεργοποιηθούν μόνα τους.

 2. Ελέγξτε τις συνδέσεις καλωδίων. Εάν το καλώδιο τροφοδοσίας είναι χαλαρό, ενδέχεται να χάσει τη σύνδεση. Βεβαιωθείτε ότι είναι σταθερά συνδεδεμένη τόσο στην κονσόλα όσο και στην πρίζα ή στην πρίζα. Εάν όλα φαίνεται να λειτουργούν καλά, μπορείτε να προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε το καλώδιο εάν δεν λειτουργούν άλλες προτάσεις.

 3. Κάντε ένα διάλειμμα στο PS4 σας. Εάν το πρόβλημα αναβοσβήνει ή / και χρωματιστεί, το σύστημα ενδέχεται να υπερθερμανθεί. Μπορείτε να το αποσυνδέσετε από τον τοίχο για λίγα λεπτά. Δοκιμάστε το ξανά με διαφορετική πρίζα. Η ένδειξη ισχύος του PlayStation 4 ενδέχεται να εμφανίζει ένα κόκκινο φως που αναβοσβήνει, ένα μπλε φως ή καθόλου φως όταν έχει αυτό το ζήτημα.

 4. Μετακινήστε την κονσόλα. Εάν το PlayStation 4 σας υπερθερμαίνεται, ενδέχεται να μην έχει αρκετό χώρο για να μετακινήσει τον ζεστό αέρα που παράγει μακριά από το εσωτερικό του. Εάν βρίσκεται μέσα σε ένα κέντρο ψυχαγωγίας, για παράδειγμα, μετακινήστε το από το μικρό δωμάτιο και σε ένα μέρος όπου έχει μερικές ίντσες σε κάθε μέγεθος για να διατηρηθεί δροσερό.

 5. Ελέγξτε για ενημέρωση λογισμικού. Εάν το σύστημά σας απενεργοποιείται αφού το έχετε χρησιμοποιήσει για λίγο και όχι αμέσως μετά την εκκίνησή του, ελέγξτε αν χρειάζεται ενημέρωση μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις > Ενημέρωση λογισμικού συστήματος > Ενημέρωση τώρα. Είναι επίσης πιθανό το υλικολογισμικό που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή να είναι κατεστραμμένο και ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα νέο με εξωτερική μονάδα δίσκου. Χρησιμοποιήστε τις οδηγίες βήμα προς βήμα της Sony για να το κάνετε αυτό. Για αυτό και για τα επόμενα βήματα, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων PS4 σας προτού τα δοκιμάσετε.

 6. Επαναφέρετε το PlayStation 4. Αυτή η λειτουργία περιλαμβάνει την πλήρη διαγραφή του σκληρού δίσκου και την επαναφορά του συστήματος στην κατάσταση που βρισκόταν όταν το εγκαταστήσατε για πρώτη φορά. Εκτελέστε το στην κονσόλα μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις > Αρχικοποίηση > Αρχικοποιήστε το PS4 και ακολουθήστε τις οδηγίες.

 7. Ξεκινήστε το PS4 σε ασφαλή λειτουργία. Εάν το σύστημα δεν θα παραμείνει αρκετό για να δοκιμάσετε μερικές από αυτές τις διορθώσεις, θα πρέπει να δοκιμάσετε την Ασφαλή λειτουργία. Είναι μια κατάσταση που εκτελεί μόνο τις πιο απαραίτητες λειτουργίες που πρέπει να εκτελέσει το PS4, οπότε μπορεί να αποφύγει οτιδήποτε προκαλεί δυσλειτουργία. Για να μπείτε σε ασφαλή λειτουργία:

  1. Απενεργοποιήστε την κονσόλα.
  2. Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας. Θα ακούσετε ένα ηχητικό σήμα όταν το πατάτε για πρώτη φορά, αλλά συνεχίζετε να το κρατάτε μέχρι να ακούσετε ένα άλλο, το οποίο θα είναι περίπου επτά δευτερόλεπτα αργότερα.
  3. Συνδέστε τον ελεγκτή σας και πατήστε το κουμπί PS.
 8. Ελέγξτε τον σκληρό δίσκο. Ένας σκληρός δίσκος που έχει τοποθετηθεί σωστά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα απόδοσης και ένα ελαττωματικό μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί καθόλου η κονσόλα σας. Η ευκολότερη επιδιόρθωση είναι να διασφαλίσετε ότι η μονάδα δίσκου είναι σταθερά τοποθετημένη στη θέση της, αλλά ίσως χρειαστεί επίσης να αντικαταστήσετε το σκληρό δίσκο PS4. Ο τρόπος πρόσβασης στον σκληρό σας δίσκο εξαρτάται από το μοντέλο που διαθέτετε:

  • PlayStation 4: Σύρετε το κάλυμμα από την επάνω αριστερή πλευρά της κονσόλας.
  • PlayStation 4 Slim: Σύρετε το κάλυμμα στο πίσω μέρος της κονσόλας.
  • PlayStation 4 Pro: Γυρίστε την κονσόλα ανάποδα και αφαιρέστε το κάλυμμα από το πίσω μέρος.
  Σωσίβιο
 9. Επικοινωνήστε με τη Sony. Εάν καμία από αυτές τις επιδιορθώσεις δεν λειτουργεί, το σύστημά σας ενδέχεται να χρειάζεται συντήρηση. Επικοινωνήστε με τη Sony για τυχόν πρόσθετες λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων και για να ξεκινήσετε τη διαδικασία επισκευής.