Saltar al contenido

Πώς να διορθώσετε εύκολα τη λευκή οθόνη θανάτου του iPhone

27 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Εάν η οθόνη του iPhone σας είναι εντελώς λευκή και δεν εμφανίζει εικονίδια ή εφαρμογές, ενδέχεται να αντιμετωπίζετε τη διαβόητη λευκή οθόνη iPhone, γνωστή και ως λευκή οθόνη θανάτου του iPhone. Αυτό το όνομα το κάνει να ακούγεται τρομακτικό, αλλά δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν είναι σαν το τηλέφωνό σας να εκραγεί ή οτιδήποτε άλλο. Η λευκή οθόνη του θανάτου του iPhone σπάνια ανταποκρίνεται στο όνομά της. Τα βήματα που εξηγούνται σε αυτό το άρθρο μπορούν συχνά να το διορθώσουν (και μπορούν επίσης να διορθώσουν ένα iPad ή iPod touch. Δείτε το τέλος του άρθρου για περισσότερες πληροφορίες).

Theresa Chiechi / kalodiozois
Ενώ οι συμβουλές και οι οδηγίες σε αυτό το άρθρο γράφτηκαν χρησιμοποιώντας το iOS 12, ισχύουν για όλες τις πρόσφατες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος iPhone και iOS, συμπεριλαμβανομένων (αλλά δεν περιορίζονται σε) iOS 11 και iOS 12.

Οι αιτίες της λευκής οθόνης του iPhone

Μια λευκή οθόνη iPhone μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα, αλλά οι δύο πιο συνηθισμένοι ένοχοι είναι:

 • Αποτυχία ενημέρωσης λογισμικού ή jailbreak – Όταν προσπαθείτε να ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα του iPhone και η ενημέρωση αποτύχει, μερικές φορές θα δείτε τη λευκή οθόνη. Αυτό είναι ακόμη πιο κοινό όταν προσπαθείτε να κάνετε jailbreak στο iPhone σας και το jailbreak αποτυγχάνει.
 • Πρόβλημα υλικού – Εάν το λογισμικό δεν είναι ένοχος, η άλλη πιο συνηθισμένη αιτία της λευκής οθόνης είναι το καλώδιο που συνδέει τη μητρική πλακέτα του iPhone με την οθόνη του που χαλαρώνει ή σπάει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό είναι απλώς το αποτέλεσμα μιας αποτυχίας υλικού με την πάροδο του χρόνου. Σε άλλα, ο σύνδεσμος χαλαρώνει αφού το τηλέφωνο πέσει πολύ συχνά.

Όποια και αν είναι η αιτία της Λευκής Οθόνης Θανάτου του iPhone στο τηλέφωνό σας, δοκιμάστε αυτά τα βήματα για να το διορθώσετε.

Δοκιμάστε πρώτα το Triple Finger Tap

Αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην έχετε καθόλου λευκή οθόνη θανάτου. Αντ ‘αυτού, ενδέχεται να έχετε ενεργοποιήσει κατά λάθος τη μεγέθυνση οθόνης. Εάν ναι, μπορεί να κάνετε ζουμ πολύ κοντά σε κάτι λευκό, κάνοντάς το να μοιάζει με λευκή οθόνη. Σε αυτήν την περίπτωση, οι κανονικές βρύσες δεν θα σας βοηθήσουν. Για να διορθώσετε τη μεγέθυνση, κρατήστε τρία δάχτυλα μαζί και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα για να πατήσετε δύο φορές στην οθόνη. Εάν η οθόνη σας μεγεθυνθεί, αυτό θα την επαναφέρει στην κανονική προβολή. Απενεργοποιήστε τη μεγέθυνση στο Ρυθμίσεις > Γενικός > Προσιτότητα > Ανίπταμαι διαγωνίως > Μακριά από. Για περισσότερα σχετικά με αυτό το φαινόμενο, διαβάστε τα εικονίδια του iPhone μου είναι μεγάλα. Τι συμβαίνει?

Σκληρή επαναφορά του iPhone

Συχνά το καλύτερο βήμα για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος στο iPhone είναι η επανεκκίνηση του iPhone. Σε αυτήν την περίπτωση, χρειάζεστε μια ελαφρώς πιο ισχυρή επανεκκίνηση που ονομάζεται σκληρή επαναφορά. Αυτό είναι σαν επανεκκίνηση, αλλά δεν απαιτεί να μπορείτε να βλέπετε ή να αγγίζετε τίποτα στην οθόνη σας – το οποίο είναι το κλειδί εάν έχετε μια λευκή οθόνη που δεν θα ανταποκρίνεται στις βρύσες. Εκκαθαρίζει επίσης περισσότερο τη μνήμη του iPhone (μην ανησυχείτε, δεν θα χάσετε τα δεδομένα σας).

Εικονογράφηση μοντέλων iPad και iPhone με κουμπιά με ετικέτα

Για να εκτελέσετε μια σκληρή επαναφορά σε οποιοδήποτε μοντέλο iPhone από το πρωτότυπο μέσω του iPhone 7:

 1. Κρατήστε πατημένο και τα δύο Κουμπί αρχικής σελίδας και το ύπνος / αφύπνιση κουμπί ταυτόχρονα (στο iPhone 7, κρατήστε πατημένο το χαμήλωσε το και ύπνος / αφύπνιση αντί για κουμπιά).

 2. Κρατήστε πατημένο μέχρι να αναβοσβήνει η οθόνη και να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

 3. Αφήστε τα κουμπιά και αφήστε το iPhone να ξεκινήσει όπως συνήθως.

Επειδή το iPhone 8 έχει διαφορετική τεχνολογία στο κουμπί Home και επειδή τα iPhone X, XS και XR δεν έχουν καθόλου κουμπί Home, η διαδικασία σκληρής επαναφοράς είναι λίγο διαφορετική. Σε αυτά τα μοντέλα:

 1. Πάτα το ένταση πάνω κουμπί και αφήστε το να φύγει.

 2. Πάτα το χαμήλωσε το κουμπί και αφήστε το να φύγει.

 3. Κρατήστε πατημένο το ύπνος / αφύπνιση (γνωστός και ως Πλευρά) μέχρι να γίνει επανεκκίνηση του τηλεφώνου. Όταν εμφανιστεί το λογότυπο της Apple, αφήστε το κουμπί.

Κρατήστε πατημένο το σπίτι + Αύξηση έντασης + Ισχύς

Εάν μια σκληρή επαναφορά δεν έκανε το τέχνασμα, υπάρχει ένας άλλος συνδυασμός κουμπιών που λειτουργεί για πολλά άτομα:

 1. Κρατήστε πατημένο το Σπίτι κουμπί, το ένταση πάνω κουμπί και το εξουσία (ύπνος / αφύπνιση) κουμπί ταυτόχρονα.

 2. Μπορεί να χρειαστεί λίγη ώρα, αλλά συνεχίστε να κρατάτε μέχρι να σβήσει η οθόνη.

 3. Συνεχίστε να κρατάτε αυτά τα κουμπιά μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

 4. Όταν εμφανίζεται το λογότυπο της Apple, μπορείτε να αφήσετε τα κουμπιά και να αφήσετε το iPhone να ξεκινήσει όπως συνήθως.

Προφανώς αυτό λειτουργεί μόνο με μοντέλα iPhone που διαθέτουν κουμπί Home. Πιθανότατα δεν λειτουργεί με τα iPhone 8, X, XS και XR και ενδέχεται να μην λειτουργεί με το 7. Δεν υπάρχει ακόμη λέξη εάν υπάρχει αντίστοιχη με αυτήν την επιλογή σε αυτά τα μοντέλα.

Δοκιμάστε τη λειτουργία ανάκτησης και επαναφέρετε από το αντίγραφο ασφαλείας

Επαναφορά στην οθόνη iTunes στο iPhone X

Apple, inc.
Εάν καμία από αυτές τις επιλογές δεν λειτούργησε, το επόμενο βήμα σας είναι να δοκιμάσετε να βάλετε το iPhone σε λειτουργία ανάκτησης. Το Recovery Mode είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε προβλημάτων λογισμικού μπορεί να έχετε. Θα σας επιτρέψει να επανεγκαταστήσετε το iOS και να επαναφέρετε τα εφεδρικά δεδομένα στο iPhone. Για να το χρησιμοποιήσετε, θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή με εγκατεστημένο το iTunes και στη συνέχεια να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

 1. Απενεργοποιήστε το iPhone σας, εάν είναι δυνατόν.

 2. Συνδέστε το καλώδιο συγχρονισμού στο iPhone, αλλά όχι στον υπολογιστή.

 3. Το τι κάνετε στη συνέχεια εξαρτάται από το μοντέλο του iPhone σας:

  • iPhone XR, XS, X και 8 Κρατήστε πατημένο το Πλευρά κουμπί ενώ συνδέετε το καλώδιο συγχρονισμού στον υπολογιστή.
  • Σειρά iPhone 7 Πατήστε παρατεταμένα το χαμήλωσε το ενώ συνδέετε το τηλέφωνο στον υπολογιστή.
  • iPhone 6S και νωρίτερα Πατήστε παρατεταμένα το Σπίτι κουμπί και συνδέστε το καλώδιο στον υπολογιστή.
 4. Κρατήστε πατημένο το κουμπί που κρατάτε μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη Λειτουργία ανάκτησης (το εικονίδιο iTunes με ένα καλώδιο που δείχνει προς αυτό και το κείμενο Συνδεθείτε στο iTunes).

 5. Εάν η οθόνη μετατραπεί από λευκό σε μαύρο, βρίσκεστε σε λειτουργία ανάκτησης. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις οδηγίες στην οθόνη στο iTunes για Επαναφέρω το iPhone σας από αντίγραφο ασφαλείας ή Εκσυγχρονίζω το λειτουργικό σύστημα.

 6. Επαναφέρετε το τηλέφωνό σας από το αντίγραφο ασφαλείας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα κατά την επαναφορά του iPhone που σας εμποδίζει να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Εάν αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, μάθετε πώς να το επιλύσετε στο Τρόπος διόρθωσης σφάλματος iPhone 4013. 2:06

Είσοδος και έξοδος από τη λειτουργία ανάκτησης iPhone

Δοκιμάστε τη λειτουργία DFU

Η λειτουργία ενημέρωσης υλικολογισμικού συσκευής (DFU) είναι ακόμη πιο ισχυρή από τη λειτουργία ανάκτησης. Σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε το iPhone, αλλά το εμποδίζει να ξεκινήσει το λειτουργικό σύστημα, ώστε να μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα. Αυτό είναι πιο περίπλοκο και πιο περίπλοκο, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε εάν τίποτα άλλο δεν λειτούργησε. Για να θέσετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία DFU:

 1. Συνδέστε το iPhone στον υπολογιστή σας και ξεκινήστε το iTunes.

 2. Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας.

 3. Το τι κάνετε στη συνέχεια εξαρτάται από το μοντέλο του iPhone σας:

  • iPhone 7 και νεότερες εκδόσεις Κρατήστε πατημένο το κουμπί Side και το Volume Down ταυτόχρονα.
  • iPhone 6S και νωρίτερα Κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / λειτουργίας και το κουμπί Home ταυτόχρονα.
 4. Κρατήστε τα κουμπιά για 10 δευτερόλεπτα. Εάν δείτε το λογότυπο της Apple, το κρατήσατε για πολύ καιρό και θα πρέπει να ξεκινήσετε ξανά από την αρχή.

 5. Μετά από 10 δευτερόλεπτα, αφήστε το κουμπί ύπνου / λειτουργίας / πλαϊνού, αλλά κρατήστε πατημένο το άλλο κουμπί.

 6. Εάν η οθόνη του τηλεφώνου σας είναι μαύρη, βρίσκεστε σε λειτουργία DFU. Εάν δείτε ένα λογότυπο iTunes, πρέπει να ξεκινήσετε ξανά.

 7. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη στο iTunes.

Εάν κανένα από αυτά δεν λειτουργεί, δοκιμάστε την Apple

Πώς να κλείσετε ραντεβού για το Apple Store Genius Bar

Artur Debat / Moment Mobile ED / Getty Images
Εάν έχετε δοκιμάσει όλα αυτά τα βήματα και εξακολουθείτε να έχετε το πρόβλημα, πιθανότατα έχετε ένα πρόβλημα που δεν μπορείτε να επιλύσετε. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Apple για να κλείσετε ραντεβού στο τοπικό κατάστημα της Apple για υποστήριξη.

Διόρθωση iPod Touch ή λευκής οθόνης iPad

Αυτό το άρθρο αφορά τη διόρθωση μιας λευκής οθόνης iPhone, αλλά το iPod touch και το iPad μπορεί να έχουν το ίδιο πρόβλημα. Ευτυχώς, οι λύσεις για λευκή οθόνη iPad ή iPod touch είναι οι ίδιες. Και οι τρεις συσκευές μοιράζονται πολλά από τα ίδια στοιχεία υλικού και εκτελούν το ίδιο λειτουργικό σύστημα, επομένως όλα όσα αναφέρονται σε αυτό το άρθρο μπορούν να βοηθήσουν στη διόρθωση μιας λευκής οθόνης iPad ή iPod touch.