Saltar al contenido

Πώς να διορθώσετε το iPhone Stuck στη λειτουργία ακουστικών

3 de junio de 2021

Όταν παίζετε ήχο και δεν υπάρχει ήχος από το iPhone σας, ωστόσο υπάρχει ένα μήνυμα στην οθόνη που δείχνει την ένταση των ακουστικών σας, παρόλο που δεν είναι συνδεδεμένα ακουστικά, τότε το smartphone σας πιστεύει ότι έχετε ακόμα συνδεθεί στα ακουστικά. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι ακριβώς σπάνιο, και στις περισσότερες περιπτώσεις, επιλύεται εύκολα. Οι οδηγίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για το iPhone 6 και μεταγενέστερη έκδοση.

Εικόνα iPhone: Apple; στιγμιότυπο οθόνης
 1. Συνδέστε και αποσυνδέστε τα ακουστικά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε εάν το iPhone σας πιστεύει ότι είναι συνδεδεμένα τα ακουστικά είναι απλό: συνδέστε και, στη συνέχεια, αποσυνδέστε, ένα ζευγάρι ακουστικών. Είναι πιθανό η υποδοχή ακουστικών στο iPhone σας να μην αναγνωρίζει πότε τελευταία αποσυνδέσατε τα ακουστικά σας και εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι συνδεδεμένα. Εάν αυτό το τέχνασμα επιλύσει το πρόβλημα και εάν αυτή η κατάσταση δεν συμβεί με κανονικότητα, περιγράψτε το ως ένα περίεργο εφάπαξ και όχι κάτι που πρέπει να ανησυχείτε.

 2. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις εξόδου ήχου. Στις πρόσφατες εκδόσεις του iOS, ελέγχετε πού αναπαράγεται ήχος: ακουστικά, ηχεία iPhone, HomePod, άλλα εξωτερικά ηχεία κ.λπ. Είναι πιθανό το πρόβλημα της λειτουργίας ακουστικών να έχει σχέση με τις ρυθμίσεις εξόδου ήχου. Για να ελέγξετε αυτές τις ρυθμίσεις:

  1. Ανοίξτε το Κέντρο ελέγχου. Στα περισσότερα iPhone, σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης. Στο iPhone X, XS, XS Max και XR, σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία.
  2. Στο iOS 10, σύρετε προς τα δεξιά προς τα αριστερά για να αποκαλύψετε τα στοιχεία ελέγχου μουσικής. Στο iOS 11 και νεότερες εκδόσεις, πατήστε τα στοιχεία ελέγχου μουσικής στην επάνω δεξιά γωνία.
  3. Στο iOS 10, πατήστε τα χειριστήρια ήχου στο κάτω μέρος του πίνακα. Σε iOS 11 και νεότερες εκδόσεις, πατήστε το AirPlay εικονίδιο, που αντιπροσωπεύεται ως τρεις δακτύλιοι με ένα τρίγωνο σε αυτό.
  4. Στο μενού που εμφανίζεται, εάν iPhone είναι μια επιλογή, πατήστε το για να στείλετε τον ήχο στα ενσωματωμένα ηχεία του τηλεφώνου σας.
 3. Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης. Είναι πιθανό το iPhone σας να εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι συνδεδεμένο σε εξωτερική πηγή ήχου, όπως ακουστικά Bluetooth. Είναι εύκολο να το επιδιορθώσετε παίρνοντας το τηλέφωνο μέσα και έξω από τη Λειτουργία πτήσης. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης αποσυνδέει προσωρινά όλα τα δίκτυα στο τηλέφωνο, συμπεριλαμβανομένης της αποσύνδεσης του τηλεφώνου από δίκτυα Wi-Fi και, το πιο σημαντικό, από συσκευές Bluetooth. Εάν το Bluetooth είναι ο ένοχος, η διακοπή της σύνδεσης θα λύσει το πρόβλημά σας. Να τι πρέπει να κάνετε:

  1. Ανοιξε Κέντρο ελέγχου με τον τρόπο που λειτουργεί για το μοντέλο του iPhone σας.
  2. Πατήστε το Λειτουργία πτήσης εικονίδιο, που αντιπροσωπεύεται ως αεροπλάνο.
  3. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και μετά αγγίξτε το Λειτουργία πτήσης εικονίδιο ξανά για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης.
 4. Επανεκκινήστε το iPhone. Πολλά προβλήματα μπορούν να λυθούν με την επανεκκίνηση του iPhone. Το να κολλήσετε στη λειτουργία ακουστικών μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας απλής, προσωρινής τεχνικής βλάβης που μπορεί να εκκαθαριστεί με επανεκκίνηση. Οι διαδικασίες επανεκκίνησης για το iPhone σας εξαρτώνται από το μοντέλο που έχετε. Για οδηγίες βήμα προς βήμα για κάθε μοντέλο, διαβάστε πώς να επαναφέρετε οποιοδήποτε μοντέλο iPhone.

 5. Καθαρίστε την υποδοχή ακουστικών. Το iPhone πιστεύει ότι τα ακουστικά είναι συνδεδεμένα όταν ανιχνεύει ότι υπάρχει κάτι στην υποδοχή ακουστικών. Είναι πιθανό κάτι άλλο στο jack να στείλει ένα λανθασμένο σήμα. Εάν το χνούδι ή άλλο όπλο έχει ενσωματωθεί στην υποδοχή ακουστικών και ξεγελά το iPhone για να σκεφτεί κάτι άλλο υπάρχει:

  1. Στα περισσότερα μοντέλα, είναι εύκολο να δούμε αν υπάρχει κάτι στην υποδοχή ακουστικών. Σε πολύ παλιά μοντέλα, ίσως χρειαστεί να ρίξετε ένα φακό ή ένα στυλό στο βύσμα για να έχετε μια καλή εμφάνιση.
  2. Όταν κοιτάζετε το βύσμα, πραγματικά δεν πρέπει να βλέπετε τίποτα εκτός από τα μεταλλικά εσωτερικά του τηλεφώνου. Εάν δείτε χνούδι ή κάτι που μοιάζει περίεργο ή εκτός τόπου, μπορεί να υπάρχει κάτι εκεί που δεν πρέπει να είναι.
  3. Ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος για να αφαιρέσετε χνούδι ή άλλα συντρίμμια από την υποδοχή ακουστικών είναι με πεπιεσμένο αέρα. Αγοράστε ένα κουτί από αυτό στα περισσότερα είδη γραφείου ή καταστήματα υπολογιστών. Χρησιμοποιήστε το συμπεριλαμβανόμενο άχυρο και τραβήξτε μερικές ριπές αέρα στην υποδοχή ακουστικών για να εκραγείτε τυχόν συντρίμμια. Εάν δεν έχετε πεπιεσμένο αέρα ή δεν μπορείτε να πάρετε τα χέρια σας, δοκιμάστε ένα βαμβάκι ή τον πλαστικό σωλήνα μελανιού σε ένα στυλό.

  Μπορεί να είναι δελεαστικό να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα ξεδιπλωμένο συνδετήρα για να καθαρίσετε το χνούδι από την υποδοχή ακουστικών. ένα συνδετήρα είναι το σωστό μέγεθος και προσφέρει επίσης κάποια δύναμη, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι μια πραγματική τελευταία λύση. Πιθανότατα δεν θα κάνετε ζημιά στο iPhone σας χρησιμοποιώντας ένα συνδετήρα, αλλά το ξύσιμο ενός μεταλλικού αντικειμένου γύρω από το τηλέφωνό σας έχει σίγουρα τη δυνατότητα ζημιάς. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή, προχωρήστε προσεκτικά.

 6. Ελέγξτε για ζημιά στο νερό. Εάν ο καθαρισμός της υποδοχής ακουστικών δεν βοήθησε, θα μπορούσατε να έχετε ένα διαφορετικό πρόβλημα υλικού. Είναι πιθανό το τηλέφωνο να έχει υποστεί ζημιά από νερό ή άλλη υγρασία. Σε αυτήν την περίπτωση, η υποδοχή ακουστικών είναι το μέρος που εμφανίζεται η ένδειξη βλάβης νερού του iPhone σε πολλά μοντέλα. Για πιο πρόσφατα μοντέλα, εμφανίζεται στην υποδοχή κάρτας SIM. Για λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με το πού εμφανίζεται η ένδειξη ζημιάς νερού σε κάθε μοντέλο iPhone, η Υποστήριξη της Apple διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε. Εάν δείτε την πορτοκαλί κουκκίδα που υποδηλώνει ζημιά στο νερό, θα χρειαστείτε επισκευή για να βγείτε το iPhone από τη λειτουργία ακουστικών. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να σώσετε το τηλέφωνο από ζημιές στο νερό.

 7. Λάβετε τεχνική υποστήριξη από την Apple. Εάν το iPhone σας εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι συνδεδεμένα τα ακουστικά, πρέπει να συμβουλευτείτε τους ειδικούς της Apple. Θα μπορούν να σας βοηθήσουν να διαγνώσετε την αιτία του προβλήματος και να το επιδιορθώσετε μέσω λογισμικού ή μεταφέροντας το τηλέφωνό σας για επισκευή. Μπορείτε είτε να λάβετε υποστήριξη από την Apple online είτε να κλείσετε ραντεβού Genius Bar για προσωπική υποστήριξη στο πλησιέστερο κατάστημα της Apple. Καλή τύχη!