Saltar al contenido

Πώς να εγκαταστήσετε ένα ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι

24 de mayo de 2021

Η εγκατάσταση ασύρματου πληκτρολογίου και ποντικιού είναι πραγματικά εύκολη και θα διαρκέσει μόνο περίπου 10 λεπτά, αλλά πιθανώς περισσότερο εάν δεν είστε ήδη εξοικειωμένοι με τον τρόπο αντιμετώπισης βασικού υλικού υπολογιστή. Ακολουθούν γενικά βήματα, αλλά γνωρίζετε ότι τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ενδέχεται να είναι λίγο διαφορετικά ανάλογα με το είδος του πληκτρολογίου / ποντικιού που χρησιμοποιείτε.

Vincent Huijgens / Getty Images
Εάν δεν έχετε αγοράσει ακόμη το ασύρματο πληκτρολόγιο ή το ποντίκι σας, δείτε τα καλύτερα πληκτρολόγια και τις καλύτερες λίστες ποντικιών.

Αποσυσκευάστε τον Εξοπλισμό

Η εγκατάσταση ξεκινά με την αποσυσκευασία όλου του εξοπλισμού από το κουτί. Εάν το αγοράσατε ως μέρος ενός προγράμματος επιστροφών, κρατήστε το UPC από το κουτί. Η συσκευασία του προϊόντος σας πιθανότατα θα περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία: Ασύρματο πληκτρολόγιο, ασύρματο ποντίκι, ασύρματος δέκτης (ες), μπαταρίες (εάν όχι, ίσως χρειαστεί να τις προμηθεύσετε), λογισμικό (συνήθως σε CD) και οδηγίες κατασκευαστή. Εάν λείπει τίποτα, επικοινωνήστε είτε με τον πωλητή όπου αγοράσατε τον εξοπλισμό είτε με τον κατασκευαστή. Διαφορετικά προϊόντα έχουν διαφορετικές απαιτήσεις, οπότε ελέγξτε τις παρεχόμενες οδηγίες εάν τις έχετε.

Ρύθμιση του πληκτρολογίου και του ποντικιού

Δεδομένου ότι το πληκτρολόγιο και το ποντίκι είναι ασύρματα, δεν θα λαμβάνουν τροφοδοσία από τον υπολογιστή, όπως κάνουν οι ενσύρματοι, και γι ‘αυτό χρειάζονται μπαταρίες. Γυρίστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι και αφαιρέστε τα καλύμματα της θήκης της μπαταρίας. Τοποθετήστε νέες μπαταρίες στις οδηγίες που εμφανίζονται (αντιστοίχιση + με την + στην μπαταρία και αντίστροφα). Τοποθετήστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι όπου είναι άνετα στο γραφείο σας. Παρατηρήστε τη σωστή εργονομία όταν τοποθετείτε τον νέο σας εξοπλισμό. Η λήψη της σωστής απόφασης τώρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα και της τενοντίτιδας στο μέλλον. Εάν έχετε ένα υπάρχον πληκτρολόγιο και ποντίκι που χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ρύθμισης, μετακινήστε τα αλλού στο γραφείο σας μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η ρύθμιση.

Τοποθετήστε τον ασύρματο δέκτη

Ο ασύρματος δέκτης είναι το στοιχείο που συνδέεται φυσικά με τον υπολογιστή σας και λαμβάνει τα ασύρματα σήματα από το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, επιτρέποντάς του να επικοινωνεί με το σύστημά σας. Ορισμένες ρυθμίσεις θα έχουν δύο ασύρματους δέκτες — έναν για κάθε συσκευή, αλλά διαφορετικά οι οδηγίες εγκατάστασης θα είναι οι ίδιες. Ενώ οι συγκεκριμένες απαιτήσεις διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα, υπάρχουν δύο σκέψεις που πρέπει να θυμάστε όταν επιλέγετε πού να τοποθετήσετε τον δέκτη:

  1. Απόσταση από παρεμβολές: Κρατήστε το δέκτη τουλάχιστον 8 ίντσες (20 cm) μακριά από πηγές παρεμβολών, όπως οθόνη υπολογιστή και θήκη υπολογιστή και άλλα αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές όπως ανεμιστήρες, φώτα φθορισμού, μεταλλικά ντουλάπια αρχειοθέτησης κ.λπ.
  2. Απόσταση από πληκτρολόγιο και ποντίκι: Ο δέκτης πρέπει να τοποθετηθεί κάπου μεταξύ 8 ίντσες (20 cm) και 6 πόδια (1,8 m) από το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. (Πολλοί δέκτες είναι απλά μικρά dongles USB. Συνδέονται απευθείας στη θύρα USB. Μην ανησυχείτε πάρα πολύ για παρεμβολές ή απόσταση με αυτά.)

Μην συνδέσετε τον δέκτη στον υπολογιστή ακόμα.

Εγκαταστήστε το λογισμικό

Σχεδόν όλο το νέο υλικό προσφέρει συνοδευτικό λογισμικό που πρέπει να εγκατασταθεί. Αυτό το λογισμικό περιέχει προγράμματα οδήγησης που λένε στο λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή πώς να λειτουργεί με το νέο υλικό. Το λογισμικό που παρέχεται για ασύρματα πληκτρολόγια και ποντίκια διαφέρει πολύ μεταξύ των κατασκευαστών, οπότε συμβουλευτείτε τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στην αγορά σας για λεπτομέρειες. Γενικά, ωστόσο, όλο το λογισμικό εγκατάστασης είναι αρκετά απλό:

  1. Τοποθετήστε το δίσκο στη μονάδα. Το λογισμικό εγκατάστασης θα ξεκινήσει αυτόματα. Ανάλογα με τη ρύθμιση, το λογισμικό ενδέχεται να χρειαστεί λήψη από τον ιστότοπο του κατασκευαστή. Ακολουθήστε τις οδηγίες ακριβώς όπως παρέχονται.
  2. Διαβάστε τις οδηγίες στην οθόνη. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, η αποδοχή των προεπιλεγμένων προτάσεων είναι ένα ασφαλές στοίχημα.

Εάν δεν έχετε υπάρχον ποντίκι ή πληκτρολόγιο ή δεν λειτουργούν, αυτό το βήμα πρέπει να είναι το τελευταίο σας. Το λογισμικό είναι σχεδόν αδύνατο να εγκατασταθεί χωρίς πληκτρολόγιο και ποντίκι που λειτουργεί!

Συνδέστε το δέκτη στον υπολογιστή

Τέλος, με τον υπολογιστή σας ενεργοποιημένο, συνδέστε τη θύρα USB στο τέλος του δέκτη σε μια δωρεάν θύρα USB στο πίσω μέρος (ή μπροστά εάν χρειάζεται) της θήκης του υπολογιστή σας. Εάν δεν έχετε δωρεάν θύρες USB, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε έναν διανομέα USB που θα παρέχει στον υπολογιστή σας πρόσβαση σε πρόσθετες θύρες. Αφού συνδέσετε τον δέκτη, ο υπολογιστής σας θα αρχίσει να διαμορφώνει το υλικό για χρήση. Όταν ολοκληρωθεί η διαμόρφωση, πιθανότατα θα δείτε ένα μήνυμα στην οθόνη παρόμοιο με το «Το νέο σας υλικό είναι τώρα έτοιμο για χρήση.»

Δοκιμάστε το νέο πληκτρολόγιο και ποντίκι

Δοκιμάστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι ανοίγοντας ορισμένα προγράμματα με το ποντίκι σας και πληκτρολογώντας κάποιο κείμενο με το πληκτρολόγιό σας. Είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε κάθε κλειδί για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Εάν το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι δεν λειτουργεί, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν παρεμβολές και ότι ο εξοπλισμός βρίσκεται στην εμβέλεια του δέκτη. Επίσης, ελέγξτε τις πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων που πιθανώς περιλαμβάνονται στις οδηγίες του κατασκευαστή σας. Αφαιρέστε το παλιό πληκτρολόγιο και το ποντίκι από τον υπολογιστή εάν εξακολουθούν να είναι συνδεδεμένα. Εάν σκοπεύετε να απορρίψετε τον παλιό σας εξοπλισμό, επικοινωνήστε με το τοπικό κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών για πληροφορίες ανακύκλωσης. Εάν το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι σας φέρουν επωνυμία Dell, προσφέρουν ένα δωρεάν πρόγραμμα ανακύκλωσης αλληλογραφίας (ναι, η Dell καλύπτει τα ταχυδρομικά τέλη) που σας προτείνουμε να επωφεληθείτε. Μπορείτε επίσης να τα ανακυκλώσετε στο Staples, ανεξάρτητα από τη μάρκα ή αν εξακολουθεί να λειτουργεί.