Saltar al contenido

Πώς να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPad

16 de abril de 2021

Όπως και ένα smartphone, οι αισθητήρες εντοπισμού θέσης του iPad είναι αρκετά ακριβείς για τον εντοπισμό της τοποθεσίας σας. Ένα iPad που μπορεί να συνδεθεί σε ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας περιλαμβάνει επίσης ένα τσιπ Assisted-GPS για να βοηθήσει στον προσδιορισμό της τοποθεσίας, αλλά ακόμη και χωρίς GPS, λειτουργεί σχεδόν εξίσου χρησιμοποιώντας το triangulation Wi-Fi. Ωστόσο, ενώ οι Υπηρεσίες τοποθεσίας μπορεί να είναι χρήσιμες σε πολλές περιπτώσεις, θα πρέπει να την απενεργοποιήσετε εάν ανησυχείτε για εφαρμογές που γνωρίζουν την τοποθεσία σας. Ένας άλλος λόγος απενεργοποίησης των Υπηρεσιών τοποθεσίας στο iPad είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτές οι οδηγίες ισχύουν για iPad που εκτελούν iPadOS 14, iPadOS 13 ή iOS 12 έως iOS 8.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας για όλες τις εφαρμογές

Οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι πιθανώς ήδη ενεργοποιημένες για το iPad σας, οπότε μπορείτε να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας για όλες τις εφαρμογές σας ταυτόχρονα:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του iPad πατώντας Ρυθμίσεις.

  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το Μυστικότητα μενού είδος.

    Ρυθμίσεις iPad με επισημασμένο το εικονίδιο απορρήτου

  3. Παρακέντηση Υπηρεσίες τοποθεσίας στο επάνω μέρος της οθόνης.

    Ρυθμίσεις απορρήτου σε iPad με επισημασμένο το εικονίδιο Υπηρεσίες τοποθεσίας

  4. Πατήστε το διακόπτης εναλλαγής δίπλα στις Υπηρεσίες τοποθεσίας προς υπόλευκο για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

    Ρυθμίσεις υπηρεσιών τοποθεσίας σε ένα iPad με το ρυθμιστικό επισημασμένο

  5. Όταν ερωτηθείτε εάν είστε βέβαιοι, πατήστε Σβήνω.

    Οθόνη επιβεβαίωσης των Υπηρεσιών τοποθεσίας με το κουμπί Απενεργοποίηση

Με τις Υπηρεσίες τοποθεσίας απενεργοποιημένες, οι εφαρμογές δεν θα μπορούν να δουν την τοποθεσία σας, αλλά δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες όπως η Εύρεση φίλων.

Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά τις υπηρεσίες τοποθεσίας

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε γρήγορα τις Υπηρεσίες τοποθεσίας μέσω του Κέντρου ελέγχου στο iPad σας. Για να το κάνετε αυτό, σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και πατήστε το αεροπλάνο εικονίδιο για να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία πτήσης. Παρόλο που αυτή η μέθοδος θα τερματίσει τις Υπηρεσίες τοποθεσίας για όλες τις εφαρμογές σας σε λίγα μόλις λεπτά, σταματά επίσης το τηλέφωνό σας από τη λήψη ή την πραγματοποίηση κλήσεων και τη σύνδεση σε δίκτυα μέσω κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi.

Κέντρο ελέγχου στο iPad με επισημασμένο το κουμπί Λειτουργία πτήσης

Τρόπος διαχείρισης υπηρεσιών τοποθεσίας για μία εφαρμογή

Ενώ είναι πιο εύκολο να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας για όλες τις εφαρμογές ταυτόχρονα, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση για μεμονωμένες εφαρμογές, ώστε να μην μπορούν να προσδιορίσουν την τοποθεσία σας. Κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιεί υπηρεσίες τοποθεσίας ζητά πρώτα την άδειά σας, αλλά ακόμα κι αν την έχετε επιτρέψει στο παρελθόν, μπορείτε να την απαγορεύσετε.

  1. Παω σε Ρυθμίσεις > Μυστικότητα > Υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPad σας.

    Ρυθμίσεις απορρήτου σε iPad με επισημασμένο το εικονίδιο Υπηρεσίες τοποθεσίας

  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα εφαρμογών και πατήστε για όποια από τις οποίες θέλετε να απενεργοποιήσετε (ή να ενεργοποιήσετε) τις υπηρεσίες τοποθεσίας.

    Ρυθμίσεις υπηρεσιών τοποθεσίας σε iPad με επισημασμένο εικονίδιο εφαρμογής

  3. Έχετε δύο ή τρεις επιλογές για να καθορίσετε πότε οι Υπηρεσίες τοποθεσίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα σας. Πατήστε αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

    • Ποτέ σημαίνει ότι η εφαρμογή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει καθόλου την τοποθεσία σας.
    • Κατά τη χρήση της εφαρμογής σημαίνει ότι η εφαρμογή μπορεί να δει και να χρησιμοποιήσει την τοποθεσία σας όταν η εφαρμογή είναι ανοιχτή.
    • Πάντα σημαίνει ότι η εφαρμογή μπορεί να διαβάσει την τοποθεσία σας είτε η εφαρμογή είναι ανοιχτή είτε όχι.

    Η επιλογή «Πάντα» δεν είναι πάντα διαθέσιμη, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση της σε εφαρμογές που δεν εμπιστεύεστε.

    Ρυθμίσεις πρόσβασης τοποθεσίας για μια εφαρμογή στο iPad με επισημασμένες τις επιλογές "Ποτέ" και "Κατά τη χρήση της εφαρμογής"

Οι ρυθμίσεις σας θα αποθηκευτούν μόλις τις επιλέξετε.