Saltar al contenido

Πώς να ενεργοποιήσετε την τηλεόρασή σας στο Διαδίκτυο

11 de mayo de 2021

Οι τηλεοράσεις με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο είναι μεγάλη υπόθεση αυτές τις μέρες, με σετ που επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν τα πάντα, από την παρακολούθηση βίντεο στο YouTube και την πρόσβαση σε πληροφορίες για τον καιρό έως την ακρόαση μουσικής από την Pandora. Οι εφαρμογές είναι τόσο δροσερές που μπορεί απλά να χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο εάν αγοράσατε μια HDTV χωρίς δυνατότητα διαδικτύου πριν από μερικά χρόνια. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος για άγχος. Οι τηλεοράσεις με δυνατότητα Internet εξακολουθούν να απαιτούν σχετικά υψηλές τιμές και, για το χρηματικό ποσό που θα έχετε ξοδέψει σε ένα, μπορείτε να προσθέσετε εξοπλισμό στο τρέχον σετ που θα σας επιτρέψει να κάνετε πολλά από τα ίδια πράγματα. Υπάρχουν πολλές επιλογές για την προσθήκη δυνατοτήτων διαδικτύου στην τηλεόρασή σας.

Robert Daly / Getty Images
Οι τηλεοράσεις με δυνατότητα Internet αναπτύσσονται από διάφορους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, LG, Samsung, Panasonic, Sony και Vizio.

Blu-ray Player με δυνατότητα Internet

Αν σας αρέσουν οι ταινίες και θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την HDTV σας, η συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray είναι απαραίτητη και πολλές από τις σημερινές μονάδες έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων βίντεο YouTube, ταινιών από το Netflix και μουσικής από την Pandora. Οι συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray που είναι εξοπλισμένες στο Διαδίκτυο συνήθως δεν σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε τόσο διαδικτυακό περιεχόμενο όσο μια τηλεόραση με δυνατότητα διαδικτύου, αλλά περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο δημοφιλή widget web και πωλούν με μόλις 150 $.

Σύστημα βιντεοπαιχνιδιών

Τα πιο δημοφιλή συστήματα βιντεοπαιχνιδιών συνδέονται στο Διαδίκτυο και επιτρέπουν την πρόσβαση σε μια ποικιλία διαδικτυακού περιεχομένου. Το PlayStation 4 είναι το αγαπημένο μας από αυτή την άποψη. Σας επιτρέπει να κάνετε λήψη και ροή ταινιών pay-per-view και τηλεοπτικών εκπομπών καθώς και περιεχομένου από το Netflix. Διαθέτει επίσης ένα πλήρες πρόγραμμα περιήγησης ιστού που μπορεί να σας μεταφέρει σε όλους τους αγαπημένους σας ιστότοπους. Το Xbox One επιτρέπει επίσης τη ροή του Netflix. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες μονάδες οικιακού κινηματογράφου με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο (συμπεριλαμβανομένων τηλεοράσεων), τα συστήματα βιντεοπαιχνιδιών δεν έχουν πρόσβαση σε όλα στον ιστό, αλλά είναι πραγματικά καλοί στο να φέρουν μια σειρά από τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες στην επίπεδη οθόνη σας.

Αυτόνομη συσκευή ροής βίντεο

Μπορείτε να αγοράσετε έναν αριθμό αυτόνομων κουτιών που θα μεταδίδουν περιεχόμενο διαδικτύου στην τηλεόρασή σας. Τα κουτιά Roku είναι από τα πιο δημοφιλή και μπορούν να μεταδίδουν ταινίες από διάφορες πηγές, να παίζουν μουσική από την Πανδώρα, να προβάλλουν φωτογραφίες από το Flickr και άλλα. Heck, το NBC διαθέτει ακόμη και μια εφαρμογή Roku για να σας επιτρέπει να παρακολουθείτε ζωντανά τους Ολυμπιακούς Αγώνες κάθε δύο χρόνια. Άλλες αυτόνομες μονάδες που οι άνθρωποι βρίσκουν ελκυστικό είναι το Apple TV και το VUDU Box. Κάθε μία από αυτές τις συσκευές προσφέρει μια ποικιλία λειτουργιών με δυνατότητα διαδικτύου. Υπάρχουν επίσης και άλλα αυτόνομα κιβώτια, και αυτό είναι ένα τμήμα της αγοράς που αναμένουμε να αναπτυχθεί. Ρωτήστε τι είναι διαθέσιμο στο τοπικό σας κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών και θα μπορούν να σας δείξουν όλες τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή σας.

Φορητός ή φορητός υπολογιστής

Είναι εύκολο να συνδέσετε έναν φορητό υπολογιστή ή έναν υπολογιστή σε μια σύγχρονη τηλεόραση, ουσιαστικά μετατρέποντας την επίπεδη οθόνη σας σε μια τεράστια οθόνη υπολογιστή. Αυτή δεν είναι η λύση που θα επιλέξουν οι περισσότεροι άνθρωποι, αλλά μπορεί να είναι σωστό εάν η επιμονή σας να φέρει όλα όσα έχει να προσφέρει ο ιστός στη μεγάλη οθόνη σας. Ενώ οι αποκωδικοποιητές με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο και οι συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray περιορίζουν το περιεχόμενο ιστού που μπορεί να μεταδοθεί σε τηλεόραση, ένας υπολογιστής – ειδικά ένας υπολογιστής Media Center – μπορεί να τα κάνει όλα.

Αποφασίστε ποιο περιεχόμενο είναι σημαντικό

Εάν δεν επιλέξετε να συνδέσετε έναν υπολογιστή στην τηλεόρασή σας, η συσκευή που αγοράζετε θα έχει περιορισμούς. Βεβαιωθείτε ότι αυτός που αγοράζετε μπορεί να κάνει ό, τι χρειάζεστε. Για παράδειγμα, οι συνδρομητές του Netflix δεν θα θέλουν μια μονάδα που δεν μπορεί να μεταδώσει βίντεο από αυτήν τη συνδρομητική υπηρεσία.

Κοιτάξτε τις προδιαγραφές

Οι περισσότερες συσκευές που μεταδίδουν περιεχόμενο ιστού σε τηλεοράσεις μπορούν να χειρίζονται βίντεο υψηλής ευκρίνειας, αλλά όχι όλες. Εάν διαθέτετε HDTV, θα θέλετε μια μονάδα που μπορεί να μεταδίδει βίντεο σε ανάλυση 720p, 1080i ή 1080p. Εάν αγοράσετε μια μονάδα που μπορεί να χειριστεί μόνο βίντεο τυπικής ευκρίνειας, πιθανότατα θα απογοητευτείτε.

Εξετάστε τις συνδέσεις σας

Όλες οι συσκευές βίντεο με δυνατότητα διαδικτύου απαιτούν σύνδεση internet υψηλής ταχύτητας. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε έναν τρόπο σύνδεσης της μονάδας στο οικιακό σας δίκτυο. Ορισμένες συσκευές απαιτούν ενσύρματη σύνδεση Ethernet. Άλλοι διαθέτουν ενσωματωμένο Wi-Fi. Πριν αγοράσετε, θα πρέπει να έχετε μια καλή ιδέα για το πώς σκοπεύετε να συνδέσετε το σύστημά σας στον Ιστό. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε την απογοήτευση της σύνδεσης με την τηλεόρασή σας μόνο για να ανακαλύψετε ότι δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.