Saltar al contenido

Πώς να ενισχύσετε την ταχύτητα του κινητού σας Διαδικτύου στο αυτοκίνητο

21 de mayo de 2021

Είτε χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας είτε ένα ειδικό σημείο πρόσβασης κινητής τηλεφωνίας για την παροχή πρόσβασης στο Διαδίκτυο στο αυτοκίνητό σας, πιθανότατα αντιμετωπίσατε προβλήματα λήψης ή ταχύτητας σε ένα σημείο ή άλλο. Τα μεγάλα κυψελοειδή δίκτυα έχουν πραγματικά κατασκευάσει την υποδομή τους τις τελευταίες δεκαετίες και η συνδεσιμότητα και οι ταχύτητες κινητής τηλεφωνίας είναι πολύ καλύτερες από ποτέ, αλλά η κατάσταση δεν είναι ακόμη τέλεια. Και σε έναν κόσμο όπου μπορείτε ακόμα να συναντήσετε νεκρές ζώνες ή κακή σύνδεση κινητής τηλεφωνίας στο σπίτι ή στο γραφείο σας, δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη όταν αντιμετωπίζετε ακόμη χειρότερα προβλήματα κατά την οδήγηση στο αυτοκίνητό σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάλογα με παράγοντες όπως η τοποθέτηση και η κάλυψη του πύργου των κυττάρων, ενδέχεται να μην είναι δυνατό να κάνετε κάτι για αυτό. Αλλά αν είστε τυχεροί, ένας ή περισσότεροι από αυτούς τους τρόπους για να αυξήσετε την ταχύτητα του κινητού σας στο Internet μπορεί να αποδώσει.

Σκάψτε τη φανταστική θήκη τηλεφώνου σας

BSIP / UIG / Getty Images
Είναι ένα κρύο, δύσκολο γεγονός ότι δεν δημιουργούνται όλα τα τηλέφωνα ίσα, και ένα μεγάλο μέρος αυτού είναι ότι σχεδόν όλα τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν εσωτερικές κεραίες. Αυτό είναι καλό από την άποψη της αισθητικής, αλλά μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα όταν πρόκειται για λήψη, και δεν χρειάζεται να κοιτάξετε περισσότερο από την αρχική κυκλοφορία του iPhone 4 για απόδειξη αυτού. Σε αυτήν την περίπτωση, η αντίθετη επιδιόρθωση ήταν να τεθεί μια υπόθεση μεταξύ του εξωτερικός δαχτυλίδι κεραίας και το χέρι σας. Σε σχεδόν κάθε άλλη περίπτωση, ισχύει το αντίθετο: αφαιρέστε την περίπτωσή σας και υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα να βελτιωθεί η λήψη του κινητού σας (και η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο).

Επανατοποθετήστε το τηλέφωνό σας ή το Hotspot

Τηλέφωνο στην κεντρική κονσόλα

Kohei Hara / The Bank Bank / Getty Images
Όταν οδηγείτε στο αυτοκίνητό σας, η θέση του τηλεφώνου ή του σημείου πρόσβασης θα αλλάξει φυσικά καθώς μετακινείστε από τόπο σε τόπο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πτώσεις κλήσεων και κακή σύνδεση στο Διαδίκτυο ανάλογα με την τοπική κάλυψη κινητής τηλεφωνίας. Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για αυτό, αλλά η αλλαγή της θέσης του τηλεφώνου σας ή του σημείου πρόσβασης στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει πολύ. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα σύνδεσης και το τηλέφωνο ή το σημείο πρόσβασης είναι αποθηκευμένο σε γάντι ή κεντρική κονσόλα, τραβήξτε το έξω και δοκιμάστε να το τοποθετήσετε στο ταμπλό ή στο παρμπρίζ – εάν αυτό είναι νόμιμο όπου βρίσκεστε – με κατάλληλο στήριγμα που δεν προχωρά φράξτε την κεραία.

Δοκιμάστε μια Ενίσχυση σήματος κινητού τηλεφώνου

Ενίσχυση σήματος

John Rensten / Επιλογή φωτογράφου / Getty Images
Τα κυψελοειδή ενισχυτικά σήματος είναι συσκευές που αποτελούνται από μια κεραία που τοποθετείτε έξω από το όχημά σας, έναν σταθμό βάσης μέσα στο όχημά σας και μια άλλη κεραία μέσα στο όχημά σας. Αυτές οι συσκευές δεν λειτουργούν πάντα, αλλά είναι σίγουρα μια επιλογή που αξίζει να εξερευνήσετε εάν ζείτε και οδηγείτε σε μια περιοχή με ανώμαλη κυτταρική κάλυψη ή οδηγείτε ένα όχημα που εμποδίζει ένα κατά τα άλλα αξιοπρεπές σήμα και η επανατοποθέτηση του τηλεφώνου σας δεν λειτουργεί . Λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι ενισχυτές κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο έναν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να λειτουργεί με το δίκτυο του παρόχου κινητής τηλεφωνίας σας.

Δοκιμάστε μια εφαρμογή ενίσχυσης ταχύτητας

Κινητό Διαδίκτυο

Innocenti / Cultura / Getty Images
Οι περισσότερες εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι ενισχύουν την ταχύτητα σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο είναι περισσότερο εικονικό φάρμακο από οτιδήποτε άλλο, αλλά υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις και δεν είναι κακό να δοκιμάσετε. Συγκεκριμένα, εάν διαθέτετε ριζωμένο τηλέφωνο Android, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή που θα τροποποιήσει τις ρυθμίσεις TCP / IP του τηλεφώνου και θα βελτιώσει την ταχύτητα σύνδεσης. Αυτό δεν θα κάνει τίποτα εάν το πρόβλημά σας έχει να κάνει περισσότερο με κακή κάλυψη από μια αργή ταχύτητα σύνδεσης, αλλά αξίζει να το κάνετε εάν η σύνδεσή σας είναι ήδη σταθερή.

Ποσότητα εμπορίου για ποιότητα

Ο άνθρωπος σπρώχνει τηλέφωνο

stend61 / Getty Images
Εάν ο πάροχός σας προσφέρει δεδομένα 4G και το τηλέφωνό σας τα υποστηρίζει, τότε μπορεί να φαίνεται αντιφατικό να το απενεργοποιήσετε. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια πιο αργή, αλλά σταθερή, σύνδεση δεδομένων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου η τοπική υποδομή δικτύου 4G δεν μπορεί να χειριστεί τον φόρτο εργασίας που επιβάλλεται από τον αριθμό των ατόμων που προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν. Δεδομένου ότι το 3G είναι συχνά τέλεια εξυπηρετούμενο για δραστηριότητες όπως η ροή μουσικής, αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας εάν ζείτε σε μια περιοχή με άψογη υποδομή 4G.

Αναβαθμίστε το υλικό σας

Παλιό τηλέφωνο νέο τηλέφωνο

Don Bayley / E + / Getty Images
Σε αντίθεση με την προηγούμενη επιλογή, η οποία περιελάμβανε υπερκορεσμένα δίκτυα τρέχουσας γενιάς, το πρόβλημά σας μπορεί στην πραγματικότητα να είναι το υλικό σας. Εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο ή hotspot που αρχίζει να παίρνει λίγο καιρό στο δόντι – το οποίο μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα στον κόσμο των κινητών τηλεφώνων – τότε μπορεί να γίνει αναβάθμιση στις κάρτες. Μπορεί επίσης να πληροίτε τις προϋποθέσεις για freebie.

Μετάβαση σε διαφορετικό φορέα

Πιρούνι στο δρόμο

Tim Robberts / The Bank Bank / Getty Images
Μερικές φορές η απλή αλήθεια είναι ότι ο μεταφορέας σας είναι η πηγή όλων των προβλημάτων σας. Εάν η τοπική υποδομή δικτύου κινητής τηλεφωνίας δεν είναι αρκετή, ή απλά δεν έχουν κατασκευάσει την υποδομή υψηλής ταχύτητας αρκετά, τότε ένας διακόπτης μπορεί να είναι σε τάξη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν ζείτε σε μια μεγάλη μητροπολιτική περιοχή, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η μετάβαση από έναν μεγάλο μεταφορέα σε έναν μικρό αερομεταφορέα – σε διαφορετικό δίκτυο – θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη συμφόρηση και θα επιλύσει το πρόβλημά σας. Μπορεί ακόμη και να διαπιστώσετε ότι εάν ζείτε σε μια αγροτική περιοχή, ένας μικρός, τοπικός μεταφορέας μπορεί να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες σας. Σε άλλες περιπτώσεις, εάν ζείτε σε μια περιοχή που δεν εξυπηρετείται από μικρούς ή τοπικούς μεταφορείς ή εάν ταξιδεύετε πολύ, τότε τα μεγάλα παιδιά, με τα εκτεταμένα δίκτυά τους, είναι ο μόνος τρόπος να πάτε.