Saltar al contenido

Πώς να εξαγάγετε CD ή DVD από το Mac σας

22 de abril de 2021

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι τα παλαιότερα Mac που διαθέτουν ενσωματωμένες μονάδες οπτικών δίσκων για ανάγνωση και εγγραφή CD ή DVD φαίνεται να στερούνται μερικών πραγμάτων που είναι πολύ συνηθισμένα σε μονάδες οπτικών δίσκων που χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές: ένα εξωτερικό κουμπί εξαγωγής και ένα σύστημα χειροκίνητης εξαγωγής έκτακτης ανάγκης . Εάν χρησιμοποιείτε εξωτερικό Apple USB SuperDrive, θα διαπιστώσετε ότι δεν διαθέτει επίσης μηχανικές δυνατότητες εξαγωγής. Όσοι από εσάς με εξωτερικές συσκευές αναπαραγωγής CD / DVD από άλλους κατασκευαστές θα βρουν τα συνηθισμένα συστήματα εξαγωγής στη θέση τους και έτοιμα για χρήση εάν χρειαστεί. Το κουμπί εξαγωγής σε μια μονάδα οπτικού δίσκου στέλνει ένα σήμα στη συσκευή που προκαλεί το άνοιγμα του δίσκου, ή για τη μονάδα φόρτωσης υποδοχής να φτύσει το CD ή το DVD. Σε περίπτωση που ο κινητήρας της οπτικής μονάδας τραβήξει και η τροφοδοσία δεν φτάνει στο CD / DVD player, υπάρχει επίσης μια τρύπα εξαγωγής έκτακτης ανάγκης. Η τρύπα επιτρέπει ένα λεπτό χαλύβδινο σύρμα, συνήθως ένα εύχρηστο συνδετήρα, να πιέζεται στην τρύπα. Αυτό προκαλεί την εμπλοκή του συστήματος εξαγωγής στη μονάδα οπτικού δίσκου και την εξαγωγή του CD ή DVD από τη μονάδα δίσκου. Οι οπτικές μονάδες δίσκου σε Mac δεν διαθέτουν αυτά τα δύο βασικά χαρακτηριστικά, ή εάν υπάρχουν, κρύβονται προσεκτικά από τους σχεδιαστές της Apple, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομοιόμορφη εμφάνιση στο Mac. Με άλλα λόγια, μια περίπτωση σχεδίασης ατού. Ενώ οι σχεδιαστές ήταν πρόθυμοι να κλείσουν τα μάτια στο πρόβλημα της εξαγωγής ενός κολλημένου δίσκου, οι ηλεκτρολόγοι και μηχανικοί μηχανικοί παρείχαν εναλλακτικές μεθόδους για να βγάλουν ένα κολλημένο δίσκο CD ή DVD από την οπτική μονάδα του Mac. Αυτός ο οδηγός ρίχνει μια ματιά σε τέσσερις διαφορετικούς τρόπους εξαναγκασμού του Mac σας να εξαγάγει έναν κολλημένο οπτικό δίσκο. Με οποιαδήποτε τύχη, τουλάχιστον μία από αυτές τις μεθόδους θα λειτουργήσει για εσάς.

Πώς μπορώ να εξαγάγω ένα CD από το Mac μου;

Tom Grill / Επιλογή φωτογράφου RF / Getty Images
Έβαλα ένα CD στο Mac μου και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω πώς να το εξαγάγω. Πού είναι το κουμπί εξαγωγής; Οι σχεδιαστές της Apple έχουν αφαιρέσει το κουμπί φυσικής εξαγωγής και έχουν ενσωματώσει τη λειτουργία εξαγωγής στο Mac και στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε διάφορες μεθόδους εξαγωγής ενός οπτικού δίσκου χωρίς να χρειάζεται να παίζετε με κουμπιά ή στη χειρότερη περίπτωση ένα συνδετήρα για πρόσβαση στο τρύπα εξαγωγής έκτακτης ανάγκης. Οι περισσότερες από τις μεθόδους εξαγωγής ενός δίσκου βασίζονται σε λογισμικό και μία από αυτές μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυνδέσετε έναν επίμονο οπτικό δίσκο.

Eject Stuck CD / DVD – Χρησιμοποιήστε το Terminal για να εξαγάγετε ένα Stuck CD / DVD

Εξαγωγή DVD

Epoxydude / Getty Images
Μία από τις λιγότερο χρησιμοποιούμενες μεθόδους για την εξαγωγή ενός οπτικού δίσκου είναι μέσω της εφαρμογής Terminal. Αυτό είναι πολύ κακό γιατί το Terminal προσφέρει μερικές δυνατότητες που λείπουν από άλλες μεθόδους. Εάν έχετε πολλές μονάδες οπτικού δίσκου, μια διαθέσιμη διαμόρφωση για το παλαιότερο τριμμένο τυρί Mac Pro, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να εξαγάγετε το ένα ή το άλλο ή και τα δύο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να ορίσετε μια εσωτερική ή εξωτερική μονάδα οπτικού δίσκου ως στόχο για την εντολή εξαγωγής. Το άλλο πλεονέκτημα του Terminal είναι ότι, σε αντίθεση με ορισμένες από τις άλλες επιλογές εξαγωγής για εξαγωγή ενός κολλημένου δίσκου, το Terminal δεν απαιτεί από εσάς να τερματίσετε και να επανεκκινήσετε το Mac σας.

Eject Stuck CD / DVD – Χρησιμοποιήστε το OS X Boot Manager για να εξαγάγετε ένα Stuck CD / DVD

Διαχείριση εκκίνησης OS X

Ευγενική προσφορά της Apple
Οι οπτικές μονάδες φόρτωσης με κουλοχέρη έχουν ένα μοναδικό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, μια αποτυχημένη εξαγωγή μπορεί να αφήσει το Mac σας να πιστεύει ότι δεν υπάρχει οπτικός δίσκος μέσα στη μονάδα δίσκου, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμες οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εντολές εξαγωγής. Στις περισσότερες περιπτώσεις όταν επιλέγετε να εξαγάγετε έναν δίσκο σε μια οπτική μονάδα φόρτωσης υποδοχής, ο Mac σας ελέγχει πρώτα για να δει εάν η μονάδα δίσκου έχει τοποθετήσει πραγματικά έναν δίσκο. Εάν πιστεύει ότι δεν υπάρχει δίσκος, δεν θα εκτελέσει την εντολή εξαγωγής. Εάν συμβεί αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το ωραίο τέχνασμα που περιλαμβάνει το Boot Manager για να αναγκάσετε εύκολα την εξαγωγή οπτικών μέσων.

Eject CD – Προσθέστε ένα στοιχείο γραμμής μενού για να εξαγάγετε ένα CD ή DVD

Μενού εξαγωγής Προστέθηκε στο μενού

Η λήψη οθόνης έγινε ευγενική προσφορά της Coyote Moon, Inc.
Η τελευταία μας συμβουλή για την εξαγωγή κολλημένων μέσων σε μια μονάδα οπτικού δίσκου είναι επίσης πολύ χρήσιμη ως ένας τυπικός τρόπος εισαγωγής και εξαγωγής δίσκων. Η προσθήκη ενός μενού εξαγωγής CD / DVD στη γραμμή μενού του Mac σας επιτρέπει να απομακρύνετε γρήγορα οποιαδήποτε μονάδα οπτικού δίσκου που είναι συνδεδεμένη στο Mac σας. Αυτό περιλαμβάνει πολλές εσωτερικές ή εξωτερικές μονάδες δίσκου. Και επειδή η εντολή είναι πάντα διαθέσιμη από τη γραμμή μενού, μπορείτε πάντα να έχετε πρόσβαση σε αυτήν την εντολή, ανεξάρτητα από το πόσα παράθυρα και εφαρμογές γεμίζουν την επιφάνεια εργασίας σας…