Saltar al contenido

Πώς να επιδιορθώσετε το πρόβλημα που δεν κουδουνίζει το iPhone

2 de mayo de 2021

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν θα χτυπήσει ένα iPhone, αλλά τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα είναι εύκολο να επιλυθούν. Εάν το iPhone σας δεν χτυπά όταν σας καλεί κάποιος, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές προτού καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι το iPhone σας χρειάζεται μια ακριβή επισκευή. Οι συμβουλές σε αυτό το άρθρο ισχύουν για όλα τα υποστηριζόμενα μοντέλα iPhone και τις πρόσφατες εκδόσεις iOS, συμπεριλαμβανομένων των iOS 13, 12 και 11.

kalodiozois / Theresa Chiechi

Αιτίες του iPhone δεν κουδουνίζουν

Εάν το iPhone σας δεν χτυπάει, υπάρχουν πολλοί πιθανοί ένοχοι:

 • Ένα σπασμένο ηχείο.
 • Η σίγαση είναι ενεργοποιημένη.
 • Το Do Not Disturb (DND) είναι ενεργοποιημένο.
 • Αποκλείσατε τον αριθμό τηλεφώνου.
 • Σιωπήσατε όλους τους άγνωστους καλούντες.
 • Υπάρχει πρόβλημα με έναν ήχο κλήσης.
 • Έχετε κολλήσει στη λειτουργία ακουστικών.

Πώς να διορθώσετε ένα iPhone που δεν θα χτυπήσει

Δοκιμάστε αυτές τις κοινές διορθώσεις με τη σειρά που τις παρουσιάζουμε:

 1. Επανεκκινήστε το iPhone. Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση προβλημάτων οποιασδήποτε συσκευής είναι η επανεκκίνηση της. Μια επανεκκίνηση μπορεί να διορθώσει πολλές δυσλειτουργίες. Ένα άλλο σημαντικό βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων είναι να βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS.

 2. Καθαρίστε το ηχείο iPhone. Κάθε ήχος που κάνει το iPhone σας – αναπαραγωγή μουσικής, παρακολούθηση ταινιών ή κουδούνισμα από εισερχόμενες κλήσεις – προέρχεται από το ηχείο στο κάτω μέρος της συσκευής. Εάν δεν ακούτε το κουδούνισμα για εισερχόμενες κλήσεις, το ηχείο μπορεί να είναι βρώμικο ή σπασμένο. Δοκιμάστε το ηχείο παίζοντας μουσική ή βίντεο. Ανέβασε τον ήχο. Εάν μπορείτε να ακούσετε ήχο, αλλά η ένταση είναι πολύ χαμηλή ή ο ήχος είναι παραμορφωμένος, καθαρίστε το ηχείο. Εάν δεν ακούτε ήχο, ακόμη και με την ένταση της έντασης, τα ηχεία του iPhone ενδέχεται να είναι σπασμένα. Μάθετε πώς να διορθώνετε ηχεία iPhone.

 3. Απενεργοποίηση σίγασης. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε σιγήσει το iPhone σας και ξεχάσατε να ενεργοποιήσετε ξανά το κουδούνισμα.

 4. Απενεργοποιήστε το DND. Το DND είναι μια χρήσιμη λειτουργία που σας επιτρέπει να κάνετε σίγαση ήχων από κλήσεις, κείμενα και ειδοποιήσεις όταν δεν θέλετε να ενοχλείτε. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το DND χειροκίνητα ή να το προγραμματίσετε, οπότε φροντίστε να ελέγξετε και τις δύο επιλογές. Μπορείτε να ελέγξετε για DND με μια ματιά. Εάν εμφανιστεί ένα εικονίδιο σελήνης στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής οθόνης, το DND είναι ενεργοποιημένο. (Στο iPhone X, το εικονίδιο του φεγγαριού εμφανίζεται μόνο στο Κέντρο ελέγχου.) Εάν προγραμματίσετε το DND, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις.

 5. Κατάργηση αποκλεισμού αποκλεισμένου αριθμού. Εάν κάποιος λέει ότι σας τηλεφώνησε, αλλά δεν υπάρχει ένδειξη της κλήσης στο iPhone σας, ενδέχεται να έχετε αποκλείσει τον αριθμό αυτού του ατόμου. Η Apple παρουσίασε τη δυνατότητα αποκλεισμού φωνητικών κλήσεων, κλήσεων FaceTime και μηνυμάτων κειμένου στο iOS 7. Για να ξεμπλοκάρετε έναν αποκλεισμένο αριθμό, ολοκληρώστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Παρακέντηση Ρυθμίσεις > Τηλέφωνο > Αποκλεισμένες επαφές.
  2. Παρακέντηση Επεξεργασία.
  3. Αγγίξτε τον κόκκινο κύκλο δίπλα στον αποκλεισμένο αριθμό και μετά πατήστε Ξεβουλώνω.

  Έχει επισημανθεί ένα iPhone με τις ρυθμίσεις τηλεφώνου, την επικεφαλίδα αποκλεισμένων επαφών και το κουμπί Ξεμπλοκάρισμα

 6. Απενεργοποίηση σιωπής άγνωστων καλούντων. Για να βοηθήσει τους χρήστες να αποφύγουν τις ανεπιθύμητες κλήσεις και τις ρομποτικές κλήσεις, η Apple πρόσθεσε μια δυνατότητα στο iOS 13 που σβήνει αυτόματα όλες τις κλήσεις από άγνωστους αριθμούς. Εάν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, δεν θα ακούτε κλήσεις από αριθμούς που δεν περιλαμβάνονται στην εφαρμογή Επαφές. Αντ ‘αυτού, το iPhone τους στέλνει απευθείας στον αυτόματο τηλεφωνητή. Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Τηλέφωνοκαι μετά απενεργοποιήστε το Σιωπή άγνωστων καλούντων διακόπτης. Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε το Silence Unknown Callers, αλλά εξακολουθείτε να λαμβάνετε κλήσεις από συγκεκριμένους αριθμούς, προσθέστε αυτούς τους καλούντες στις Επαφές.

  Το iPhone εμφανίζει το διακόπτη Ρυθμίσεις τηλεφώνου και Αθόρυβο άγνωστο καλούντα

 7. Αλλάξτε έναν προσαρμοσμένο ήχο κλήσης. Εάν το iPhone σας εξακολουθεί να μην κουδουνίζει για εισερχόμενες κλήσεις, ελέγξτε τον ήχο κλήσης. Εάν εκχωρήσατε έναν προσαρμοσμένο ήχο κλήσης σε ορισμένα άτομα στη λίστα επαφών σας ή αλλάξατε τον προεπιλεγμένο ήχο κλήσης, ένας διαγραμμένος ή κατεστραμμένος ήχος κλήσης μπορεί να αποτρέψει το κουδούνισμα του τηλεφώνου όταν καλεί κάποιος. Για να ελέγξετε τον προεπιλεγμένο ήχο κλήσης, πατήστε Ρυθμίσεις > Ήχοι & απτικά > Ηχος ΚΛΗΣΗΣκαι, στη συνέχεια, επιλέξτε έναν νέο ήχο κλήσης. Εάν χάσετε κλήσεις από συγκεκριμένα άτομα, ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο και, στη συνέχεια, ολοκληρώστε αυτά τα βήματα:

  1. Παρακέντηση Επαφές.
  2. Αγγίξτε το όνομα του ατόμου του οποίου οι κλήσεις λείπουν και μετά πατήστε Επεξεργασία.
  3. Παρακέντηση Ηχος ΚΛΗΣΗΣκαι, στη συνέχεια, εκχωρήστε στην επαφή έναν νέο ήχο κλήσης.

  Τρεις οθόνες iOS που εμφανίζουν Επαφές, κουμπί Επεξεργασίας και περιοχή Ήχου κλήσης στην εφαρμογή Ρυθμίσεις τηλεφώνου

  Εάν ο μοναδικός ήχος κλήσης είναι η πηγή του προβλήματος, βρείτε όλες τις επαφές στις οποίες έχετε εκχωρήσει αυτόν τον ήχο κλήσης και επιλέξτε έναν νέο ήχο κλήσης για καθεμία.

 8. Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνο δεν έχει κολλήσει στη λειτουργία ακουστικών. Θα μπορούσε να είναι ότι το iPhone σας χτυπά, αλλά στέλνει τον ήχο σε λάθος μέρος. Σε αυτήν την περίπτωση, το iPhone πιστεύει ότι είναι συνδεδεμένη μια άλλη πηγή ήχου – όπως ακουστικά ή μια συσκευή Bluetooth – και προσπαθεί να χτυπήσει εκεί αντί για το ηχείο του iPhone σας.

Εάν καμία από αυτές τις συμβουλές δεν επιλύσει το πρόβλημα

Εάν δοκιμάσατε όλες αυτές τις συμβουλές και εξακολουθείτε να μην ακούτε τις εισερχόμενες κλήσεις σας, ήρθε η ώρα να συμβουλευτείτε τους ειδικούς. Κάντε ένα ραντεβού Genius Bar στο τοπικό σας κατάστημα Apple ή επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών της Apple και φέρτε το iPhone σας για επιθεώρηση και επισκευή.