Saltar al contenido

Πώς να κάνετε τον λογαριασμό σας Instagram ιδιωτικό

18 de abril de 2021

Εάν αποφασίσετε να κάνετε τον λογαριασμό σας Instagram ιδιωτικό, οι αναρτήσεις σας θα εμφανίζονται μόνο από τους οπαδούς σας και τυχόν hashtag που χρησιμοποιείτε θα αποκρύπτονται από αναζητήσεις. Ετσι δουλευει.

Nusha Ashjaee / kalodiozois
Αυτές οι οδηγίες ισχύουν για την εφαρμογή Instagram σε συσκευές Android και iOS

Ορίστε τον λογαριασμό σας Instagram ως ιδιωτικό

Το να κάνετε το προφίλ σας ιδιωτικό είναι αρκετά απλό. Ακολουθούν τα βήματα για να το ολοκληρώσετε, όπως εξηγείται χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Instagram iPhone:

  1. Πατήστε το εικονίδιο προφίλ στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

  2. Παρακέντηση Μενού (τρεις γραμμές) στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

  3. Παρακέντηση Ρυθμίσεις.

    Επισημάνθηκε το εικονίδιο προφίλ, το μενού και οι ρυθμίσεις της εφαρμογής Instagram

  4. Παρακέντηση Μυστικότητα.

  5. Υπό Απόρρητο λογαριασμού, ενεργοποιήστε Ιδιωτικός λογαριασμός.

    Ενεργοποιήθηκε ο ιδιωτικός λογαριασμός Instagram

    Εάν δεν είναι ολόκληρο το προφίλ σας που θέλετε να κάνετε ιδιωτικά, αλλά μόνο μερικές φωτογραφίες, έχετε επίσης την επιλογή απόκρυψης επιλεγμένων φωτογραφιών στον λογαριασμό σας Instagram. Η επιλογή βρίσκεται στο μενού φωτογραφιών.

Q&A απορρήτου Instagram

Απαντάμε σε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις που έχουν οι άνθρωποι σχετικά με το απόρρητό τους στο Instagram:

Προσθήκη ετικετών σε ιδιωτικό προφίλ

Τι γίνεται αν προσθέσω ετικέτα σε έναν χρήστη ή προσθέσω ένα hashtag σε μία από τις αναρτήσεις μου στο Instagram όταν το προφίλ μου έχει οριστεί σε προφίλ; Μπορούν ακόμα να το δουν οι άνθρωποι;

Μόνο οι χρήστες που σας ακολουθούν θα μπορούν να το δουν. Η προσθήκη ετικετών σε άλλους χρήστες που δεν σας ακολουθούν ή την τοποθέτηση hashtag στην περιγραφή δεν αντικαθιστά το απόρρητο της ανάρτησης. Δεν θα είναι ορατό σε κανέναν άλλο που δεν σας ακολουθεί ήδη.

Κοινή χρήση από ιδιωτικό προφίλ

Τι γίνεται αν θέλω να μοιραστώ μια ανάρτηση Instagram σε άλλους ιστότοπους κοινωνικών δικτύων όταν το προφίλ μου έχει οριστεί ως ιδιωτικό;

Εάν αποφασίσετε να μοιραστείτε μια ανάρτηση στο Facebook, το Twitter, το Tumblr, το Flickr ή σε άλλο κοινωνικό δίκτυο, θα είναι δημόσια προσβάσιμο για προβολή ως αυτόνομη ανάρτηση. Όποιος το βλέπει θα μπορεί να κάνει κλικ στον μόνιμο σύνδεσμο Instagram για να το δει πλήρως, αλλά αν κάνει κλικ στο όνομα χρήστη σας για να δει το πλήρες προφίλ σας, δεν θα μπορεί να δει το άλλο περιεχόμενό σας, εκτός εάν σας ακολουθήσει ήδη.

Πώς λειτουργεί το ακόλουθο

Εάν κάποιος αποφασίσει να με ακολουθήσει ενώ το προφίλ μου είναι ιδιωτικό, θα μπορεί να δει τις αναρτήσεις μου;

Όχι μέχρι να τα εγκρίνετε. Όταν ένας χρήστης πατά το κουμπί Follow σε έναν χρήστη του οποίου το προφίλ είναι ιδιωτικό, στέλνει μόνο ένα μήνυμα αίτησης παρακολούθησης. Επομένως, εάν λάβετε ένα αίτημα παρακολούθησης από κάποιον, δεν θα μπορεί να δει κανένα από τα περιεχόμενά σας έως ότου εγκρίνετε μη αυτόματα το αίτημά του να σας ακολουθήσει.

Αποκλεισμός ενός ακόλουθου

Κάποιος με ακολουθεί, αλλά δεν θέλω πια να τους ακολουθεί. Πώς μπορώ να απαλλαγώ από αυτό το άτομο;

Για να εμποδίσετε κάποιον να σας ακολουθήσει, αποκλείστε τον λογαριασμό. Ανοίξτε το προφίλ τους, πατήστε τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και μετά αγγίξτε Αποκλεισμός χρήστη για να καταργήσετε αυτόν τον λογαριασμό από τους ακόλουθους σας. (Εάν ο κάτοχος του λογαριασμού συμπεριφέρεται ακατάλληλα, εξετάστε το ενδεχόμενο να αναφέρετε τον λογαριασμό.)