Saltar al contenido

Πώς να κλωνοποιήσετε ένα τηλέφωνο χωρίς να το αγγίξετε ποτέ

6 de junio de 2021

Τι πρέπει να γνωρίζετε

 • Εγκαταστήστε το Dr.Fone στον υπολογιστή ή το Mac σας και συνδέστε το τηλέφωνο που θέλετε να αντιγράψετε και, στη συνέχεια, συνδέστε ένα άλλο τηλέφωνο για να μεταφέρετε τα αντιγραμμένα δεδομένα.
 • Μόνο για Android: Εγκαταστήστε το CLONEit και στις δύο κινητές συσκευές για να μεταφέρετε όλα τα δεδομένα από το ένα τηλέφωνο στο άλλο μέσω Wi-Fi.
 • Η συσκευή στην οποία αντιγράφετε τα δεδομένα του τηλεφώνου σας ενδέχεται να χρειαστεί τη δική της κάρτα SIM για να λειτουργήσει.

Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να κλωνοποιήσετε ένα τηλέφωνο. Οι οδηγίες ισχύουν για συσκευές iOS και Android.

Πώς να κλωνοποιήσετε ένα τηλέφωνο

Γενικά, η κλωνοποίηση τηλεφώνου πραγματοποιείται με τη λήψη λογισμικού όπως το CLONEit ή το Dr.Fone. Αυτά τα προγράμματα έχουν γενικά σχεδιαστεί για να μεταφέρουν πλήρως ένα τηλέφωνο σε μια νέα συσκευή, όχι μόνο τα αναγνωριστικά.

Χρησιμοποιώντας τον Dr. Fone

Το Dr.Fone προσφέρει εργαλεία που σας επιτρέπουν να αντιγράψετε εντελώς το τηλέφωνό σας σε άλλη συσκευή ή να διαγράψετε εντελώς τα δεδομένα από ένα τηλέφωνο. Τι μας αρέσει

 • Ευέλικτη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά.
 • Ισχυρές επιλογές διαγραφής και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.
 • Ταχεία μεταφορά δεδομένων μεταξύ τηλεφώνων.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Πιο αποτελεσματικό σε Android από το iOS.
 • Χρειάζεται υπολογιστή ή Mac για πρόσβαση στην πλήρη σειρά λειτουργιών.

Χρησιμοποιώντας το Cloneit

Το CLONEit απλοποιεί τη διαδικασία ακόμη περισσότερο. Το μόνο που χρειάζεται να κλωνοποιήσετε από το ένα τηλέφωνο στο άλλο είναι το λογισμικό και στα δύο τηλέφωνα και μια σύνδεση Wi-Fi για κοινή χρήση των δύο τηλεφώνων. Απλώς ρυθμίστε ένα τηλέφωνο για αποστολή δεδομένων και το άλλο για λήψη και είστε έτοιμοι. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ανοίξτε τη νέα συσκευή και δείτε αν όλα μεταφέρθηκαν σωστά. Εάν διαπιστώσετε ότι τα δεδομένα έχουν καταστραφεί, αντικαταστήστε τα με τα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και απολαύστε το νέο σας τηλέφωνο. Τι μας αρέσει

 • Απλό, σε δύο βήματα, «παρτίδα αντίγραφο» μιας συσκευής.
 • Λειτουργεί χωρίς υπολογιστή ως «γέφυρα».

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Μόνο για Android.
 • Και οι δύο συσκευές χρειάζονται εγκατάσταση CloneIt για να λειτουργήσουν.
 • Χρειάζεται πολλές άδειες για να λειτουργήσει, κάτι που μπορεί να κάνει περισσότερους ανθρώπους με επίγνωση της ασφάλειας να κάνουν παύση.

Το λογισμικό καταναλωτή είναι απίθανο να αντιγράψει τα αναγνωριστικά του τηλεφώνου σας για νομικούς λόγους. Να είστε εξαιρετικά ύποπτοι για οποιαδήποτε εφαρμογή ισχυρίζεται ότι μπορεί να το κάνει αυτό, καθώς θα μπορούσε να είναι ένα «Δούρειος ίππος» για να σας κάνει να εγκαταστήσετε κακόβουλο λογισμικό στο τηλέφωνό σας ή σε κάποιον άλλο.

Τι είναι η κλωνοποίηση τηλεφώνου;

Η κλωνοποίηση τηλεφώνου αντιγράφει τα δεδομένα και την ταυτότητα ενός κινητού τηλεφώνου σε άλλο. Η κλωνοποίηση μπορεί να είναι ένα αντίγραφο ασφαλείας ολόκληρου του τηλεφώνου ή μπορεί να είναι απλώς τα βασικά αναγνωριστικά του τηλεφώνου σας. Στις πρώτες μέρες των κινητών τηλεφώνων, όταν ήταν λίγο περισσότερα από τα ραδιόφωνα, η αναχαίτιση του σήματος έκανε συχνά την κλωνοποίηση μια απλή προοπτική. Το μόνο που πρέπει να κάνει ένας χάκερ ήταν να συντονιστείτε στο τηλέφωνό σας σε ραδιόφωνο ζαμπόν και να ακούσετε το αναγνωριστικό. Είναι πιο δύσκολο στα σύγχρονα τηλέφωνα, εν μέρει επειδή τα τηλέφωνα χρησιμοποιούν τώρα κάρτες SIM, οι οποίες συνοδεύονται από μυστικό κωδικό. Αυτό καθιστά την κλωνοποίηση των αναγνωριστικών του τηλεφώνου σας, ειδικά χωρίς να το συνδέετε, πολύ πιο δύσκολη αλλά όχι αδύνατη.

Don Arnold / Getty Images

Γιατί να κλωνοποιήσετε ένα τηλέφωνο;

Η αντιγραφή δεδομένων αναγνώρισης ενός τηλεφώνου είναι γενικά παράνομη σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά παρά τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, οι άνθρωποι το κάνουν γενικά για διάφορους λόγους, με το πιο κοινό να διατηρούν τις δυνατότητες ενός τηλεφώνου ή να μοιράζονται ένα τηλέφωνο με κάποιον στο νοικοκυριό τους χωρίς να πληρώσουν για δεύτερη γραμμή. Ποτέ μην κλωνοποιείτε το τηλέφωνο κάποιου άλλου, είτε πρόκειται για τα αναγνωριστικά είτε για τα δεδομένα τους. Το πρώτο είναι παράνομο, όποιος ισχυρίζεται ότι είναι ιδιωτικοί ντετέκτιβ στο Διαδίκτυο, επιμένει και το δεύτερο μπορεί να είναι παράνομο ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο έχετε πρόσβαση στο τηλέφωνο. Ορισμένοι πιστεύουν επίσης ότι αυτό καθιστά το τηλέφωνό τους ανιχνεύσιμο, αλλά αυτός είναι ένας αστικός θρύλος. Κάθε συσκευή έχει ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα ραδιοφώνου, και ακριβώς από τη φύση του πώς λειτουργεί, μπορεί εύκολα να παρακολουθείται. Αυτοί οι νόμοι δεν ισχύουν, θα πρέπει να σημειωθεί, στο λογισμικό του τηλεφώνου σας ή σε όσα δεδομένα τοποθετείτε στο τηλέφωνό σας, όπως φωτογραφίες που τραβάτε, καθώς η αναπαραγωγή αυτών των δεδομένων δεν επιτρέπει σε άλλο τηλέφωνο να ακούσει τις κλήσεις σας ή να μοιραστεί αριθμός. Η αντιγραφή και μεταφορά αυτών των δεδομένων ενδέχεται να παραβιαστεί από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας και ενδέχεται να παραβιάζει τους όρους παροχής υπηρεσιών ή τις συμφωνίες άδειας χρήσης τελικού χρήστη (EULAs), αλλά γενικά επιτρέπεται, εάν για κανέναν άλλο λόγο από ότι συνήθως είναι δύσκολο για αυτές τις οντότητες να παρακολουθείτε. Η κλωνοποίηση των αναγνωριστικών του τηλεφώνου σας, ακόμα κι αν το κάνετε μόνοι σας, ενδέχεται να ακυρώσει τη σύμβασή σας με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας και να οδηγήσει σε διακοπή του τηλεφώνου σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας μπορεί ακόμη και να σας απαγορεύσει από την υπηρεσία.

Πριν κλωνοποιήσετε το τηλέφωνό σας

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας τηλεφώνου Android ή iOS, όπως αντίγραφο ασφαλείας συστήματος Android ή iCloud. Θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας συγκεκριμένων δεδομένων που ανησυχείτε για την απώλεια, όπως οικογενειακές φωτογραφίες, σε ξεχωριστή υπηρεσία, για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χαθεί τίποτα σημαντικό. Εάν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να διατηρήσετε μια πλήρη έκδοση των δεδομένων στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φορτώσετε τα δεδομένα σας σε μια νέα συσκευή. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να ζητήσετε από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας μια νέα κάρτα SIM. Επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών για να συζητήσετε την πολιτική τους. Για να κλωνοποιήσετε το τηλέφωνό σας, θα χρειαστείτε:

 • Η τρέχουσα συσκευή σας
 • Η συσκευή στην οποία θέλετε να κλωνοποιήσετε το τηλέφωνό σας
 • Ένας υπολογιστής ή Mac

Αφιερώστε μεγάλο χρονικό διάστημα για να το κάνετε αυτό και βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν θα σας χρειαστεί στο τηλέφωνο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να διαθέτετε έναν αριθμό επιτραπέζιου υπολογιστή και VoIP για να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις, να λαμβάνετε κείμενα όσο περιμένετε.

Συχνές Ερωτήσεις

 • Μπορείτε να κλωνοποιήσετε ένα τηλέφωνο χωρίς να το γνωρίζει κάποιος; Ναί. Η κλωνοποίηση ενός τηλεφώνου, ανάλογα με το λογισμικό που χρησιμοποιείτε, δεν απαιτεί από εσάς να κρατάτε ακόμη και τη συσκευή που κλωνοποιείτε. Μπορεί να γίνει ασύρματα και χωρίς ειδοποίηση. Ωστόσο, η κλωνοποίηση μιας συσκευής που δεν διαθέτετε είναι παράνομη.
 • Λοιπόν, η κλωνοποίηση ενός τηλεφώνου είναι παράνομη ή όχι; Όσον αφορά το λογισμικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κλωνοποιήσετε ένα τηλέφωνο, όχι, δεν υπάρχει τίποτα παράνομο εκεί. Ωστόσο, στα περισσότερα μέρη η κλωνοποίηση των μοναδικών αναγνωριστικών που είναι συγκεκριμένα για το τηλέφωνό σας μπορεί να είναι παράνομη, γι ‘αυτό και τα περισσότερα λογισμικά δεν προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες.
 • Μπορώ να εντοπίσω εάν το τηλέφωνό μου έχει κλωνοποιηθεί; Μπορεί να υπάρχουν δώρα όπως απρόσμενα κείμενα ή να κλειδωθούν ξαφνικά από το τηλέφωνό σας, αλλά όχι συχνά. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να επικοινωνήσετε με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας, καθώς συνήθως θα μπορούν να ελέγχουν εάν η συσκευή σας έχει κλωνοποιηθεί.
 • Η κλωνοποίηση ενός τηλεφώνου είναι δωρεάν; Η ίδια η διαδικασία κλωνοποίησης δεν θα κοστίσει τίποτα, αλλά από την άλλη πλευρά, το λογισμικό κλωνοποίησης είναι σπάνια δωρεάν. Ορισμένα τρίτα μέρη θα πουλήσουν υπηρεσίες κλωνοποίησης έναντι αμοιβής, αλλά είναι συνήθως ασφαλέστερο να το κάνετε μόνοι σας με ένα καλά ελεγμένο λογισμικό
 • Μπορείτε να κλωνοποιήσετε ένα τηλέφωνο χωρίς κάρτα SIM; Ορισμένο λογισμικό βασίζεται στον έλεγχο ταυτότητας που βασίζεται σε SIM για την κλωνοποίηση μιας συσκευής, ενώ άλλο λογισμικό έχει σχεδιαστεί ειδικά για κλωνοποίηση τηλεφώνων χωρίς κάρτες SIM, επομένως η χιλιομετρική απόσταση μπορεί να διαφέρει.