Saltar al contenido

Πώς να λάβετε χρήματα από τη Zelle

16 de abril de 2021

Τι πρέπει να γνωρίζετε

 • Μόλις δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Zelle, θα λάβετε μια ειδοποίηση κειμένου ή email όταν κάποιος σας στέλνει χρήματα.
 • Εάν η τράπεζά σας υποστηρίζει τη Zelle, μπορείτε να επιλέξετε έναν λογαριασμό για να καταθέσετε τα χρήματα. Διαφορετικά, πηγαίνει στη συνδεδεμένη χρεωστική κάρτα σας.
 • Αίτηση χρημάτων: Επιλέξτε Αίτηση στην κύρια οθόνη. Επιλέξτε μια επαφή> Εισαγάγετε ένα ποσό> Ανασκόπηση > Αίτηση.

Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο αποδοχής χρημάτων που σας έστειλε κάποιος μέσω της Zelle, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου σύνδεσης της χρεωστικής σας κάρτας με την εφαρμογή και αιτήματος χρημάτων από άλλον χρήστη. Η εφαρμογή Zelle λειτουργεί σε Android και iPhone.

Πώς να δεχτείτε χρήματα από τη Zelle

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό, θα λάβετε τα χρήματα που σας αποστέλλονται αμέσως. θα λάβετε μια ειδοποίηση κειμένου ή email όταν συμβεί. Μάθετε πώς λειτουργεί η Zelle για περισσότερες πληροφορίες.

Θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό για να αποδεχτείτε χρήματα στην τράπεζά σας. Η τράπεζά σας ενδέχεται να παρέχει ενσωματωμένη υποστήριξη για τη Zelle. Για να μάθετε ή να εγγραφείτε εάν δεν ισχύει, ξεκινήστε με την επίσημη εφαρμογή:

 1. Εγκαταστήστε το Zelle.

 2. Παρακέντηση Ξεκίνα στην πρώτη οθόνη και διαβάστε και αποδεχτείτε τυχόν αιτήματα για δικαιώματα. Πρέπει να αποδεχτείτε την πρόσβαση στο τηλέφωνό σας, έτσι ώστε η εφαρμογή να μπορεί να εντοπίσει ασυνήθιστη δραστηριότητα σύνδεσης, αλλά μπορείτε να αρνηθείτε την προτροπή για τις λεπτομέρειες της τοποθεσίας σας, αν θέλετε.

 3. Εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Να συνεχίσει.

 4. Διαβάστε τη σελίδα απορρήτου και ασφάλειας, επιλέξτε το πλαίσιο στο κάτω μέρος για να επιβεβαιώσετε ότι αποδέχεστε αυτούς τους όρους και, στη συνέχεια, πατήστε Να συνεχίσει.

  Τα κουμπιά που χρησιμοποιούνται περισσότερο στην εφαρμογή Zelle σε Android.

 5. Αναζητήστε την τράπεζα που εξέδωσε την χρεωστική κάρτα που προτιμάτε. Εάν το βρείτε, επιλέξτε το, επιλέξτε Μεταβείτε στην εφαρμογή Banking στην ακόλουθη οθόνη και ολοκληρώστε τη διαδικασία εκεί. Κάθε τράπεζα λειτουργεί λίγο διαφορετικά. μερικές γενικές οδηγίες βρίσκονται πιο κάτω σε αυτήν τη σελίδα εάν χρειάζεστε βοήθεια. Εάν η τράπεζά σας δεν είναι εισηγμένη, επιλέξτε Δεν βλέπετε την τράπεζά σας; Στη συνέχεια, συνεχίστε με αυτά τα βήματα.

  Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Zelle για να βρείτε μια συμβατή τράπεζα σε Android.

 6. Η επόμενη οθόνη ονομάζεται «Προσθήκη χρεωστικής κάρτας.» Εισαγάγετε τα στοιχεία της κάρτας (αριθμός, ημερομηνία λήξης κ.λπ.) και μετά πατήστε Να συνεχίσει.

 7. Εισαγάγετε τη διεύθυνση χρέωσής σας στην ακόλουθη σελίδα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Να συνεχίσει. Ο λογαριασμός σας έχει πλέον δημιουργηθεί και μπορείτε να αποδεχτείτε χρήματα και να δείτε τα χρήματα που σας έχουν ήδη σταλεί.

Πώς να ζητήσετε χρήματα με τη Zelle

Μπορείτε επίσης να λάβετε χρήματα μέσω της Zelle, ζητώντας τα από μία από τις επαφές σας.

 1. Αφού συνδεθείτε, επιλέξτε Αίτηση στην κύρια οθόνη.

 2. Επιλέξτε μια επαφή που χρησιμοποιεί το Zelle. Εάν δεν το κάνουν, θα πρέπει να τους προσκαλέσετε πρώτα. Ίσως χρειαστεί πρώτα να πατήσετε Πρόσβαση στις Επαφές εάν δείτε αυτό το κουμπί και, στη συνέχεια, ακολουθήστε το μήνυμα για να επιτρέψετε στην εφαρμογή να αναζητήσει τις επαφές σας.

 3. Εισαγάγετε ένα ποσό και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ανασκόπηση.

  Η εφαρμογή Zelle Android ζητά χρήματα από άλλον χρήστη.

 4. Προαιρετικά συμπεριλάβετε ένα σημείωμα και μετά πατήστε Αίτηση. Όταν ο παραλήπτης το αποδεχτεί, θα λάβετε τα χρήματα λίγο μετά.

Χρήση της Zelle με την τράπεζά σας

Μπορείτε να ελέγξετε αν η τράπεζά σας διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη για τη Zelle. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να λάβετε χρήματα, αλλά η διαδικασία είναι διαφορετική για κάθε τράπεζα. Ακολουθεί μια ματιά στο πώς λειτουργεί συνήθως, με το παράδειγμα της Bank of America:

 1. Βρείτε μια ενότητα της εφαρμογής τράπεζας που ονομάζεται κάτι σαν ΜΕΤΑΦΟΡΑ ή Ζέλ.

 2. Παρακέντηση Αίτηση.

 3. Επιλέξτε μια επαφή ή εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση email τους.

 4. Διαλέξτε πόσα χρήματα θα ζητήσετε.

  Ζητώντας χρήματα μέσω της Zelle μέσω της εφαρμογής Bank of America

  Η λειτουργικότητα Zelle είναι ενσωματωμένη στην εφαρμογή Bank of America.

 5. Επιλέξτε πού θέλετε να κατατεθούν τα χρήματα.

 6. Επιβεβαιώστε επιλέγοντας Στείλετε ή Αίτηση.

Σημαντικά γεγονότα για τη Zelle

 • Ορισμένες κάρτες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, οπότε αν λαμβάνετε σφάλμα κατά τη ρύθμιση, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι επαγγελματική χρεωστική κάρτα, πιστωτική κάρτα, δωροκάρτα ή προπληρωμένη κάρτα. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διεθνή λογαριασμό ή έναν λογαριασμό σε μια επικράτεια των ΗΠΑ, όπως το Γκουάμ ή το Πουέρτο Ρίκο.
 • Ομοίως, θα λάβετε ένα σφάλμα εάν τα άλλα στοιχεία που εισαγάγετε, όπως ο ταχυδρομικός κώδικας και η διεύθυνση, δεν αντιστοιχούν στα στοιχεία της τράπεζας ή της πιστωτικής ένωσης που έχετε καταχωρίσει για αυτήν την κάρτα.
 • Δεν υπάρχουν χρεώσεις που σχετίζονται με την ίδια τη Zelle, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την πληρωμή οτιδήποτε για να λάβετε χρήματα.
 • Εάν δεν ολοκληρώσετε το προφίλ σας Zelle (εγγραφείτε και προσθέστε τη χρεωστική σας κάρτα) εντός 14 ημερών, τα χρήματα που σας έχουν σταλεί θα λήξουν και θα επιστραφεί ο αποστολέας.
 • Δεν μπορείτε να ζητήσετε περισσότερα από όσα επιτρέπεται να αποστείλει ο παραλήπτης. Η τράπεζα του ατόμου θα μπορούσε να επιβάλει το όριο, αλλά εάν δεν χρησιμοποιεί τη Zelle με τη χρεωστική κάρτα και όχι μέσω της τράπεζάς του, το εβδομαδιαίο όριο δαπανών (και συνεπώς, όριο αιτήματος) είναι 500 $.