Saltar al contenido

Πώς να μετατρέψετε μια φωτογραφία σε ένα πορτρέτο που εμπνέεται από το Nagel

25 de mayo de 2021

Αν είστε συγκεκριμένης ηλικίας, το όνομα Patrick Nagel χτυπάει πιθανώς ένα κουδούνι εάν σκέφτεστε για την τέχνη από τη δεκαετία του «Me» – τη δεκαετία του 1980. Εάν το όνομα δεν είναι γνωστό, το στυλ αφίσας του είναι πιθανότατα (ειδικά αν ήσασταν έφηβος ή μεγαλύτερος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου) Διάσημος για τις μινιμαλιστικές του, στυλιζαρισμένες γυναίκες, το έργο του μιμείται συχνά, ακόμη και σήμερα.

Βάλτε μια ρετρό περιστροφή της δεκαετίας του ’80 σε μια φωτογραφία

Jacci Howard Bear
Μερικά από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του στυλ απεικόνισης του Nagel για τις σαγηνευτικές του γυναίκες (και για τους άνδρες):

 • Λευκό δέρμα με υψηλή αντίθεση και μαύρα μαλλιά
 • Τέλεια κόκκινα χείλη
 • Ελάχιστες λεπτομέρειες – κυρίως τα μάτια, τα φρύδια, το στόμα, η πρόταση μύτης, και ίσως μερικές σκιές για να καθορίσουν τα μάγουλα και άλλα μέρη του σώματος
 • Γεωμετρικά σχήματα και μπλοκ χρώματος (τόσο ως φόντο, στο προσκήνιο, όσο και στα ρούχα των ατόμων)


«Η γυναίκα της Nagel είναι περίπλοκη – που είναι το κλειδί για την υποσυνείδητη έκκλησή της. Θέλει προσοχή, μερικές φορές επιφανειακή, αλλά παραμένει μακρινή. Φαίνεται έξυπνη, ιδιοκατοίκηση, αλλά απομακρυσμένη.»

Χρήσεις για εικόνες εμπνευσμένες από το Nagel

Αν και θα μπορούσατε να αναδημιουργήσετε την εμφάνισή του με φιγούρες που σχεδιάζετε, για μερικούς, μπορεί να είναι ευκολότερο και επιθυμητό να τραβήξετε μια φωτογραφία του εαυτού σας ή κάποιου άλλου ατόμου και να τη μετατρέψετε σε εικόνα που μοιάζει με Nagel. Εδώ, θα διερευνήσουμε μερικές από τις τεχνικές για την αναδημιουργία αυτού του μινιμαλιστικού στυλ από πραγματικές φωτογραφίες. Μόλις δημιουργήσετε το δικό σας έργο τέχνης εμπνευσμένο από το Nagel, μπορείτε να το παρουσιάσετε με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

 • Μετατρέψτε το σε αφίσα
 • Χρησιμοποιήστε το ως απεικόνιση σε φυλλάδιο ή ενημερωτικό δελτίο
 • Μετατρέψτε όλες τις λήψεις κούπας για φυλλάδιο ή ενημερωτικό δελτίο σε στυλιζαρισμένες εικόνες (βεβαιωθείτε ότι το συνολικό στυλ της έκδοσής σας είναι συμβατό με αυτό το μινιμαλιστικό στυλ)
 • Δημιουργήστε μια εικόνα προφίλ Facebook
 • Μετατρέψτε τις ανώτερες φωτογραφίες σε διανυσματικά πορτρέτα για τα ονόματα ετικετών επανένωσης της τάξης σας (ειδικά αν αποφοιτήσατε τη δεκαετία του ’70 ή του ’80)
 • Μετατρέψτε την εικόνα σας σε εικόνα φόντου για τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone σας.

Πώς να φορέσετε μια φωτογραφία με μια εμφάνιση εμπνευσμένη από το Nagel

Nagel-Style Πορτρέτο του Michael James

Jacci Howard Bear
Μια φωτογραφία περιέχει πολλές πληροφορίες, αλλά για αυτό το μινιμαλιστικό στυλ, θα πετάξετε τα περισσότερα. Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων όπως το Photoshop, συνιστάται να χρησιμοποιείτε λογισμικό απεικόνισης όπως το Adobe Illustrator.

Τα βασικά

 • Χρησιμοποιήστε την αρχική φωτογραφία σας ως αναφορά. Στην ιδανική περίπτωση, τοποθετήστε το σε ένα επίπεδο προτύπου, κλειδώστε το στη θέση του και μειώστε το λίγο.

Ανεξάρτητα από το λογισμικό που χρησιμοποιείτε, τα επίπεδα διευκολύνουν τη δημιουργία, βελτιστοποιήστε και δοκιμάστε εναλλακτικές εκδόσεις του έργου τέχνης σας.

 • Χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε εργαλείο σχεδίασης λειτουργεί καλύτερα για εσάς (μολύβι, στυλό, πινέλο) σχεδιάστε διαδρομές γύρω από τα κύρια μεγάλα σχήματα της φωτογραφίας σας. Αυτό είναι κυρίως τα μαλλιά (ή το καπέλο στο παράδειγμά μας), το δέρμα (πρόσωπο, λαιμός, άλλα μέρη του σώματος που εμφανίζονται) και τα ρούχα. Γεμίστε κάθε σχήμα με διαφορετικό χρώμα για να διευκολύνετε τη διαφοροποίηση του καθενός. Μπορείτε να αλλάξετε τα χρώματα αργότερα.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το διανυσματικό σχέδιο, μάθετε περισσότερα σχετικά με τα σημεία αγκύρωσης, τις λαβές ελέγχου και τα εργαλεία πένας (όπως στο Photoshop και το Illustrator).

 • Κρύψτε προσωρινά αυτά τα στρώματα δέρματος, μαλλιών και ρούχων. Και πάλι, χρησιμοποιώντας την αρχική φωτογραφία ως αναφορά, σχεδιάστε βασικά σχήματα (μάτια, φρύδια, στόμα, μύτη, αυτιά)
 • Απόκρυψη και απόκρυψη επιπέδων, όπως είναι απαραίτητο και εργασία για τη ρύθμιση των σχημάτων που έχετε σχεδιάσει. Πρόκειται για απλότητα, αλλά μπορεί να θέλετε να αντλήσετε πολύ περισσότερα χαρακτηριστικά από ό, τι τελικά θα χρησιμοποιήσετε.
 • Κάντε το ίδιο με άλλα μέρη της φωτογραφίας, όπως κοσμήματα, γυαλιά, σκιές στα ρούχα κ.λπ.
 • Μόλις έχετε το κύριο θέμα με τον τρόπο που θέλετε, κλειδώστε τα όλα στη θέση τους και προσπαθήστε να προσθέσετε ένα νέο φόντο (αν θέλετε).

Περισσότερα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Αν θέλετε μια πιο στυλιζαρισμένη εμφάνιση, ίσως θέλετε να ξαναγράψετε τα μάτια και το στόμα έτσι ώστε να είναι πιο τέλεια σε σχήμα. Εξαρτάται από το πόσο θέλετε η τελική εικόνα να μοιάζει με το αρχικό θέμα. Στα παραδείγματα σε αυτό το σεμινάριο, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τα βασικά πρόσωπα αναγνωρίσιμα ως τα αρχικά θέματα. Ξεκινήστε με μπλοκ στερεού χρώματος, αλλά στη συνέχεια πειραματιστείτε με ντεγκραντέ γεμίσματα για ίριδες, χείλη, ρούχα ή σκιές. Ωστόσο, για να διατηρήσετε το πνεύμα της εμφάνισης Nagel, μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλά φανταχτερά εφέ.

Στυλιζαρισμένη, ελάχιστο έργο τέχνης 3 τρόποι

Nagel Style Πορτρέτο Τρίο

Jacci Howard Bear
Αν σας αρέσει η εμφάνιση εμπνευσμένη από το Nagel, αλλά θέλετε κάτι με πιο ρεαλιστικά χρώματα, μπορείτε να το κάνετε. Απλά φροντίστε να αλλάξετε τα χρώματα των σκιών και άλλων λεπτομερειών, εάν είναι απαραίτητο, ώστε να εμφανίζονται σε διαφορετικά χρώματα φόντου. Στο τρίο που φαίνεται παραπάνω, θα δείτε μαύρα μαλλιά και δύο εκδόσεις σκούρων ξανθών / ανοικτών καστανά μαλλιών. Το χρώμα του δέρματος αλλάζει στην τρίτη εικόνα.

Παίξτε με φόντο και αξεσουάρ

Ένας άλλος τρόπος να διασκεδάσετε με τέτοιου είδους φωτογραφίες είναι να παίξετε με φόντο και αξεσουάρ. Παρατηρήστε ότι το θέμα φοράει γυαλιά σε αυτές τις εικόνες και στο πρώτο πορτρέτο που φαίνεται παραπάνω. Δεδομένου ότι τα απλά παλιά γυαλιά είναι βαρετά (αλλά συχνά πιο εύκολο να δουλέψετε παρά να τραβήξετε τα μάτια!), Προσθέσαμε διάφανα πουά στα γυαλιά στο πρώτο πορτρέτο και ζιγκ ζιγκ στην εικόνα σε αυτήν τη σελίδα. Εάν το θέμα σας φοράει σκουλαρίκια (ή ακόμα και αν δεν είναι) διασκεδάστε με αυτά. Δημιουργήστε υπερβολικά στεφάνια ή κουνάκια ή προσθέστε βραχιόλια βραχιόλι, κολιέ ή ακόμα και ένα μαντήλι ή καπέλο όπου δεν υπήρχαν. Όταν αλλάζετε τα χρώματα, μην ξεχάσετε να το δοκιμάσετε με διαφορετικά μοτίβα και χρώματα φόντου. Συχνά το απλό μαύρο ή άσπρο είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Χρησιμοποιήστε την αυτόματη ανίχνευση με εικόνες υψηλής αντίθεσης

Εκτός από τη σχεδίαση των απαραίτητων σχημάτων πάνω από τη φωτογραφία αναφοράς σας, για ορισμένες εικόνες, ενδέχεται να λάβετε αποδεκτά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας την αυτόματη ανίχνευση ή το Ζωντανό ίχνος. Δοκιμάστε το με εικόνες υψηλής αντίθεσης για να παρέχει τουλάχιστον ένα σημείο εκκίνησης για την εργασία σας.

Downplay ατέλειες και διασκεδάστε

Σας αρέσει η ιδέα για πιο τέλειο δέρμα και λιγότερες ρυτίδες, αλλά θέλετε να διατηρήσετε την εικόνα σας όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική; Μερικές γρήγορες διορθώσεις φωτογραφιών διορθώνουν τα κόκκινα μάτια, αυξάνουν τις υποεκθέσεις, λευκώνουν τα δόντια, κρύβουν κηλίδες και απλώς κάνουν τα θέματα σας να φαίνονται καλύτερα και νεότερα γενικά. Τελικά, διασκεδάστε και μην εμπλακείτε στη δημιουργία ενός ακριβούς αντιγράφου μίας από τις εικόνες από τη γκαλερί του Patrick Nagel – αλλά σίγουρα περιηγηθείτε στις εικόνες για ιδέες και έμπνευση.