Saltar al contenido

Πώς να σκουπίσετε ένα MacBook Air

13 de mayo de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Είτε θέλετε να πουλήσετε το MacBook Air σας και θέλετε να διαγράψετε τα δεδομένα του για την ασφάλειά σας είτε θέλετε να ξεκινήσετε ξανά με μια νέα εγκατάσταση macOS, ακολουθήστε αυτό το σεμινάριο για να διαγράψετε όλα τα δεδομένα από τον υπολογιστή σας. Έχετε επιλογές να επαναφέρετε το MacBook σας στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, οι οποίες καταργούν όλα τα προσωπικά σας δεδομένα ή διαγράφουν εντελώς τη μονάδα δίσκου του υπολογιστή χωρίς να τη ρυθμίσετε καθόλου με ένα λειτουργικό σύστημα, κάτι που σπάνια είναι η καλύτερη επιλογή. Οι πληροφορίες σε αυτό το σεμινάριο ισχύουν για το macOS Big Sur (11) μέσω του macOS High Sierra (10.13). Οι παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος ακολουθούν παρόμοια βήματα. Αυτή η διαδικασία διαγράφει όλα τα δεδομένα στον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων αρχείων, φωτογραφιών, βίντεο και προγραμμάτων. Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας προτού συνεχίσετε.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του MacBook Air σας

Πριν ξεκινήσετε να σκουπίζετε το MacBook Air, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας τυχόν δεδομένων στο μηχάνημα, ώστε να έχετε ένα αντίγραφο. Τυχόν δεδομένα που απομένουν στον φορητό υπολογιστή όταν σκουπίζετε τον υπολογιστή χάνεται μόνιμα. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του MacBook σας σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης χρησιμοποιώντας το Time Machine, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο Mac σας:

 1. Συνδέστε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης στη θύρα του MacBook Air. Κατά την αγορά εξωτερικής μονάδας δίσκου για εφεδρικούς σκοπούς, βεβαιωθείτε ότι η μονάδα δίσκου έχει αρκετή χωρητικότητα για να καλύψει την εσωτερική μονάδα δίσκου.

 2. Ανοιξε Επιλογές συστήματος στο Mac σας.

 3. Κάντε κλικ Μηχανή του χρόνου.

  Επιλογή μηχανήματος χρόνου

 4. Επίλεξε το Επιλέξτε Εφεδρικός δίσκος ή Επιλέξτε Δίσκο επιλογή.

 5. Επιλέξτε το δικό σας Συσκευή αποθήκευσης USB και κάντε κλικ Χρησιμοποιήστε δίσκο.

 6. Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε Σώσει.

Μέσα σε λίγα λεπτά, ξεκινά η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Το πρώτο σας αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσα δεδομένα υπάρχουν στον υπολογιστή σας. Ελέγξτε ξανά το παράθυρο προτιμήσεων του Time Machine για να επιβεβαιώσετε πότε το Time Machine έχει ολοκληρώσει το πρώτο του αντίγραφο ασφαλείας. Θα σημειωθεί όταν ολοκληρωθεί το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας του. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον λεπτομερή οδηγό μας σχετικά με τη χρήση του Time Machine.

Αποσυνδεθείτε από το iCloud στο MacBook σας

Πριν σκουπίσετε το MacBook Air, είναι καλή ιδέα να αποσυνδεθείτε από το iCloud και υπηρεσίες όπως το Find My Mac. Εάν δεν αποσυνδεθείτε από τις εν λόγω δυνατότητες, οι μελλοντικοί χρήστες ενδέχεται να σας ζητηθούν τα στοιχεία σύνδεσής σας. Ακολουθεί αυτά τα βήματα για εύκολη αποσύνδεση από το iCloud στη συσκευή σας:

Αποσύνδεση οθόνης από το iCloud

 1. Ανοιξε Επιλογές συστήματος στο Mac σας.

 2. Επιλέγω iCloud. (Σε νεότερες εκδόσεις του macOS, επιλέξτε Apple ID > iCloud.)

 3. Κάντε κλικ Αποσύνδεση. (Σε νεότερες εκδόσεις macOS, επιλέξτε ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ > Αποσύνδεση.) Ίσως σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας κατά την έξοδο από το iCloud.

 4. Όταν ο διάλογος ρωτά αν θέλετε να διατηρήσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας iCloud, επιλέξτε Κρατήστε ένα αντίγραφο.

Σκούπισμα του MacBook Air και επανεγκατάσταση του macOS

Εάν απλώς καθαρίζετε το μηχάνημά σας για να ξεκινήσετε από το μηδέν ή πουλάτε ή δώστε τη μονάδα σε άλλο άτομο, διαγράψτε το και εγκαταστήστε ξανά το macOS, έτσι ώστε ο υπολογιστής να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Εάν ολοκληρωθεί με επιτυχία, το λογισμικό του Mac εμφανίζεται όπως εμφανίστηκε κατά την πρώτη αποσυμπίεση της μονάδας.

Στιγμιότυπο οθόνης του macOS Mojave

μήλο
Τα παρακάτω βήματα θα διαγράψουν εντελώς την εσωτερική συσκευή αποθήκευσης του MacBook. όλα τα δεδομένα και οι πληροφορίες θα χαθούν.

 1. Ξεκινήστε κλείνοντας το Mac σας από το μήλο μενού ή πατώντας το εξουσία κουμπί μία φορά στο πληκτρολόγιό σας.

 2. Μόλις ο υπολογιστής σας είναι εντελώς απενεργοποιημένος, κρατήστε πατημένο το Εντολή και Ρ πλήκτρα στο πληκτρολόγιο του MacBook ταυτόχρονα.

 3. Χωρίς να αφήσετε προηγούμενα πλήκτρα, ενεργοποιήστε το MacBook Air πατώντας το εξουσία κουμπί.

 4. Μόλις δείτε το λογότυπο της Apple ή ένα Spinning Globe στην οθόνη, μπορείτε να το αφήσετε Εντολή και Ρ κλειδιά.

 5. Επιτρέψτε στον υπολογιστή να ξεκινήσει τη λειτουργία ανάκτησης, μπορείτε να προχωρήσετε μόλις εμφανιστεί το παράθυρο MacOS Utilities.

 6. Μέσα στο Βοηθητικά προγράμματα macOS παράθυρο, επιλέξτε Επανεγκαταστήστε το macOS.

 7. Κάντε κλικ Να συνεχίσει για να ξεκινήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης macOS. Το πρόγραμμα εγκατάστασης macOS μπορεί να σας ζητήσει να ξεκλειδώσετε τον δίσκο σας ή να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Mac πριν συνεχίσετε.

 8. Το MacBook θα επανεκκινήσει αρκετές φορές καθώς διαγράφει τον παλιό δίσκο και εγκαθιστά macOS. Μια γραμμή προόδου σας δείχνει τον εκτιμώμενο χρόνο που απομένει.

 9. Μόλις ολοκληρωθεί, το μηχάνημα ξεκινά τον Βοηθό εγκατάστασης για να ξεκινήσει η εγκατάσταση του υπολογιστή. Εάν δεν θέλετε να ρυθμίσετε το Mac επειδή το πουλάτε ή το δώρο, πατήστε Εντολή+Ερ για να κλείσετε τον οδηγό και, στη συνέχεια, τερματίστε τη λειτουργία του υπολογιστή σας.

Σκούπισμα του MacBook Air χωρίς επανεγκατάσταση του macOS

Μόλις επιβεβαιώσετε ότι τα δεδομένα σας δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαγραφή του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης όλων των πληροφοριών του MacBook Air. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εάν θέλετε να διαγράψετε το μηχάνημα και να μην εγκαταστήσετε ξανά το macOS:

Σκούπισμα του MacBook Air σας

Τα παρακάτω βήματα θα διαγράψουν εντελώς την εσωτερική συσκευή αποθήκευσης του MacBook. όλα τα δεδομένα και οι πληροφορίες θα χαθούν.

 1. Ξεκινήστε κλείνοντας το Mac σας από το μήλο μενού ή πατώντας το εξουσία κουμπί μία φορά στο πληκτρολόγιό σας.

 2. Μόλις ο υπολογιστής σας είναι εντελώς απενεργοποιημένος, κρατήστε πατημένο το Εντολή και Ρ πλήκτρα στο πληκτρολόγιο του MacBook ταυτόχρονα.

 3. Χωρίς να αφήσετε προηγούμενα κλειδιά, ενεργοποιήστε το MacBook Air.

 4. Μόλις δείτε το λογότυπο της Apple ή ένα Spinning Globe στην οθόνη, μπορείτε να το αφήσετε Εντολή και Ρ κλειδιά.

 5. Αφήστε τον υπολογιστή να ξεκινήσει σε λειτουργία ανάκτησης. Συνεχίστε όταν βλέπετε το παράθυρο MacOS Utilities.

 6. Στο Βοηθητικά προγράμματα macOS παράθυρο, επιλέξτε Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου.

 7. Σύμφωνα με το Θέα επιλογή μενού, επιλέξτε Εμφάνιση όλων των συσκευών.

  Εμφάνιση όλων των συσκευών

 8. Κάτω από Θέα το κουμπί μενού είναι οι μονάδες δίσκου που είναι συνδεδεμένες στο μηχάνημά σας. Επιλέξτε την κύρια μονάδα δίσκου σας. περιέχει Macintosh HD μέσα σε αυτό.

 9. Μόλις επιλεγεί η μονάδα δίσκου, επιλέξτε Εξάλειψη.

 10. Στο Εξάλειψη παράθυρο, αφήστε όλες τις ρυθμίσεις ως έχουν και κάντε κλικ στο Εξάλειψη.

 11. Επανεκκινήστε το Mac σας. Εάν διαγραφεί με επιτυχία, το μηχάνημά σας θα ενεργοποιηθεί σε ένα ερωτηματικό που αναβοσβήνει σε ένα εικονίδιο φακέλου.

Πρόσθετες επιλογές εγκατάστασης macOS

Από προεπιλογή, πατώντας Εντολή+Ρ κατά την εκκίνηση του Mac σας οδηγεί να εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση του macOS που έχει εγκατασταθεί στο μηχάνημά σας. Ωστόσο, δύο επιπλέον επιλογές είναι διαθέσιμες κατά την εκκίνηση και είναι οι εξής:

 • Τύπος Επιλογή+Εντολή+Ρ για να εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση του macOS που είναι συμβατή με το MacBook Air.
 • Τύπος Βάρδια+Επιλογή+Εντολή+Ρ για να εγκαταστήσετε την έκδοση του macOS που συνοδεύει το Mac. Εάν το MacBook Air σας είναι παλαιότερο, θα εγκαταστήσει την πλησιέστερη έκδοση που είναι διαθέσιμη.