Saltar al contenido

Πώς να συγχρονίσετε τα φώτα των Χριστουγέννων με τη μουσική

28 de mayo de 2021

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή για χαρίσματα, ευθυμία και ευγνωμοσύνη, καθώς και για να εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες με την απίστευτη φωτεινή οθόνη σας. Με τη βοήθεια έξυπνων λαμπτήρων όπως οι έξυπνοι λαμπτήρες Philips Hue ή ένας ελεγκτής φωτός Χριστουγέννων, μεταφέρετε την οθόνη των Χριστουγέννων σας στο επόμενο επίπεδο. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια Χριστουγεννιάτικη οθόνη φωτισμού συγχρονισμένη με μουσική χρησιμοποιώντας το Philips Hue Smart Bulbs ή ένα χειριστήριο φωτισμού Χριστουγέννων. Το πρώτο μέρος αυτού του σεμιναρίου χρησιμοποιεί τους Philips Hue Smart Bulbs και ένα smartphone με την εφαρμογή Philips Hue για συσκευές iOS ή Android.

Συγχρονίστε τα χριστουγεννιάτικα φώτα στη μουσική με τους έξυπνους λαμπτήρες Philips

Πριν ξεκινήσετε να παίζετε μουσική, θα πρέπει να ρυθμίσετε μια περιοχή ψυχαγωγίας μέσω της εφαρμογής Philips Hue.

Ματ Κάρντι / Getty Images

Δημιουργήστε μια περιοχή ψυχαγωγίας

Μια περιοχή ψυχαγωγίας λέει στο Hue Bridge πόσα φώτα έχετε και πού βρίσκονται. Αυτή είναι επίσης η πηγή πληροφοριών για το συγχρονισμό των φώτων των διακοπών σας. Για να ρυθμίσετε μια περιοχή ψυχαγωγίας ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Βεβαιωθείτε ότι η γέφυρα Philips Hue είναι συνδεδεμένη και ότι η κύρια τροφοδοσία είναι ενεργοποιημένη σε κάθε λαμπτήρα.

 2. Ανοιξε το Philips Hue εφαρμογή στο smartphone σας.

 3. Παω σε Ρυθμίσεις.

  Μια εικόνα του μενού ρυθμίσεων της εφαρμογής Philips Hue.

 4. Παρακέντηση Χώροι ψυχαγωγίας.

 5. Παρακέντηση Δημιουργήστε χώρο ψυχαγωγίας.

 6. Επιλέξτε το δωμάτιο (ή τα δωμάτια) που θέλετε να συμπεριλάβετε στην περιοχή ψυχαγωγίας και μετά πατήστε Να συνεχίσει.

 7. Επιλέξτε τα φώτα που θέλετε να συμπεριλάβετε. Θα εμφανίζονται μόνο φώτα χρώματος με δυνατότητα χρώματος.

 8. Ακολουθήστε τα βήματα στην οθόνη για να τοποθετήσετε τα φώτα ανάλογα με τη φυσική τους θέση στο δωμάτιο.

 9. Μόλις ολοκληρώσετε αυτό το βήμα, ο χώρος ψυχαγωγίας θα είναι έτοιμος για χρήση.

Συγχρονίστε τα Philips Hue Lights με μουσική από τον υπολογιστή σας

Μόλις δημιουργηθεί η περιοχή Ψυχαγωγίας σας, υπάρχουν μερικά ακόμη βήματα πριν ο φωτισμός συγχρονιστεί σωστά.

 1. Κατεβάστε το Hue Sync εφαρμογή για iOS ή Android.

 2. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με το Philips Hue Bridge.

 3. Εκκινήστε την εφαρμογή Hue Sync και μετά αγγίξτε το Χώρος ψυχαγωγίας στο επάνω μέρος της οθόνης.

 4. Παρακέντηση Ξεκινήστε τον συγχρονισμό φωτός. Όταν το κάνετε αυτό, τα φώτα της Philips Hue θα σβήσουν σχεδόν καθόλου.

  Μια εικόνα του μενού Hue Sync.

 5. Παρακέντηση ΜΟΥΣΙΚΗ.

 6. Επιλέξτε το επίπεδο έντασης που θέλετε να ακολουθήσουν τα φώτα: Διακριτικό, Μέτριος, Υψηλός, ή Εντονος. Αυτή η ρύθμιση ελέγχει πόσο γρήγορα αλλάζουν τα φώτα με το ρυθμό.

 7. Επιλέξτε την παλέτα χρωμάτων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

 8. Ανοίξτε το μουσικό σας πρόγραμμα επιλογής και παίξτε ένα τραγούδι. Τα φώτα θα σβήσουν με την μελωδία με βάση τις προηγούμενες ρυθμίσεις σας. Η Philips παρουσίασε μια σειρά από νέες επιλογές φωτισμού διακοπών, όπως φωτισμό δείπνου διακοπών, έξυπνο φωτισμό εξωτερικού χώρου, εορταστικό φωτισμό διάθεσης, δραματικό φωτισμό χριστουγεννιάτικων δέντρων και πολλά άλλα. Μια εφαρμογή τρίτου μέρους, το Hue Christmas, για iOS και Android, λειτουργεί ως πίνακας εφέ ήχου και φωτός που συγχρονίζεται με τον έξυπνο φωτισμό Hue.

Συγχρονίστε τα φώτα στη μουσική με έναν ελεγκτή φωτός Χριστουγέννων

Ένας χριστουγεννιάτικος ελεγκτής φωτός θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε περίτεχνες, φανταστικές οθόνες, αλλά μπορεί να είναι ακριβός ή περίπλοκος, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας και την τεχνική τεχνογνωσία. Ένας πλήρως κατασκευασμένος ελεγκτής φωτός θα είναι ο ευκολότερος στη ρύθμιση, αλλά και η πιο ακριβή επιλογή. Ένα κιτ ελεγκτή είναι λιγότερο ακριβό, αλλά απαιτεί μικρή ηλεκτρική εργασία. Ένας ελεγκτής DIY είναι η φθηνότερη επιλογή, αλλά αφήνει τη συναρμολόγηση και τη ρύθμιση στα χέρια σας. Οι οδηγίες βήμα προς βήμα για κάθε ελεγκτή και λογισμικό θα διαφέρουν.

Επιλογές λογισμικού Light Controller

Αυτές είναι μερικές δημοφιλείς επιλογές λογισμικού ελεγκτή φωτός Χριστουγέννων.

 • Το λογισμικό ελεγκτή Light-O-Rama περιλαμβάνει δεκάδες τραγούδια και προ-χτισμένες ακολουθίες για να διαλέξετε. Η ρύθμιση των φώτων σας σε παλμό με τη μουσική είναι τόσο απλή όσο το πάτημα μερικών κουμπιών στην οθόνη του υπολογιστή σας, αλλά αυτές οι επιλογές δεν είναι φθηνές.
 • Το Vixen είναι το λογισμικό φωτισμού για τον διακοσμητή do-it-yourself. Αν και το κόστος είναι αμελητέο, θα πρέπει να ρυθμίσετε ολόκληρη την εκπομπή μόνη σας, συμπεριλαμβανομένων των ακολουθιών χρονισμού και των επιλογών τραγουδιού. Η Vixen θέτει τα θεμέλια για να εργαστείτε, αλλά δεν κρατάει το χέρι σας στη διαδικασία.
 • Το xLights είναι ένας δωρεάν επεξεργαστής φωτός. Εάν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, αυτός είναι ο τρόπος να πάτε. Το λογισμικό διαθέτει μια ενεργή κοινότητα φόρουμ στην οποία μπορείτε να απευθύνετε ερωτήσεις και πολλά εκπαιδευτικά βίντεο για να ξεπεράσετε τα οδοφράγματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε στην πορεία.

Υπάρχουν «έξυπνα χριστουγεννιάτικα φώτα» από καταστήματα όπως το Home Depot, αλλά τα φώτα βρίσκονται σε σχετικά κοντές πτυχές και είναι ακριβά. Η επένδυση σε χριστουγεννιάτικο ελεγκτή φωτός και η χρήση παραδοσιακών κλώνων φώτων μπορεί να είναι πιο οικονομική.