Saltar al contenido

Πώς να συνδέσετε την Alexa σε ένα ηχείο Bluetooth

18 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Η Alexa είναι ένας εξαιρετικός εικονικός βοηθός ενεργοποιημένος με φωνή από την Amazon, αλλά ενώ τα Echo και Echo Plus έχουν αξιοσέβαστα ενσωματωμένα ηχεία, άλλες συσκευές όπως το Echo Dot είναι πιο περιορισμένες. Ίσως προτιμάτε να συνδέσετε ένα εξωτερικό ηχείο Bluetooth, ειδικά κατά τη ροή μουσικής. Ελέγξτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή για να δείτε αν το ηχείο που θέλετε να συνδέσετε είναι συμβατό με την Alexa. Εάν ναι, το Alexa θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέσω της εφαρμογής του κατασκευαστή (με μερικές προειδοποιήσεις). Εάν όχι, μπορείτε να το συνδέσετε μέσω μιας συσκευής Echo. Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στον τρόπο σύνδεσης της Alexa με ένα ηχείο Bluetooth, ανάλογα με τις συσκευές που χρησιμοποιείτε.

Ο, τι χρειάζεσαι

 • Amazon Echo, Amazon Fire TV ή συσκευή συμβατή με Alexa τρίτου μέρους
 • Ηχείο Bluetooth
 • Συσκευή Android με Android 6.0 ή μεταγενέστερη έκδοση ή συσκευή Apple με iOS 11.0 ή μεταγενέστερη έκδοση

Ρωτήστε την Alexa

Σόνος
Το Alexa προορίζεται να είναι ένας ψηφιακός βοηθός που ελέγχεται από τη φωνή σας. Πριν ανακαλύψετε μενού εφαρμογών, δοκιμάστε να ζητήσετε από την Alexa να ζευγαρώσει με το ηχείο Bluetooth. Χρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες εντολές για να ρυθμίσετε τη συσκευή σας που λειτουργεί με Alexa σε λειτουργία σύζευξης. Θα απαντήσει με «Ερευνητικός»

 • Alexa, ζευγάρι
 • Alexa, Bluetooth

Τώρα, θέστε το ηχείο σας σε λειτουργία σύζευξης. Αυτό γίνεται συνήθως πατώντας ένα φυσικό κουμπί στη συσκευή που ονομάζεται Ζεύγος ή επισημαίνονται με ένα εικονίδιο Bluetooth. Εάν συνδυάσατε με επιτυχία το Alexa και το ηχείο Bluetooth, θα απαντήσει με «Τώρα συνδέθηκε με (το όνομα της συσκευής σας).«Εάν η συσκευή δεν βρεθεί, η Alexa θα απαντήσει υπενθυμίζοντας σας να ενεργοποιήσετε το Bluetooth στη συσκευή ή να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Alexa για να συνδέσετε μια νέα συσκευή.

Σύζευξη ηχείων Bluetooth σε συσκευές Echo

Amazon Echo dot σε ένα ράφι

Αμαζόνα
 1. Κατεβάστε την εφαρμογή Amazon Alexa.

  Λήψη για:

 2. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Amazon από την εφαρμογή Alexa.

 3. Παρακέντηση συσκευές από το κάτω μέρος της εφαρμογής.

 4. Επιλέξτε το συν (+) εικονίδιο στην κορυφή και επιλέξτε Προσθέστε ΣΥΣΚΕΥΗ.

 5. Θέστε το ηχείο Bluetooth σε λειτουργία σύζευξης.

 6. Παρακέντηση Ηχείο Bluetooth από την εφαρμογή Alexa, ακολουθήστε οποιεσδήποτε οδηγίες αδειών εάν τις δείτε και, στη συνέχεια, επιλέξτε το ηχείο από τη λίστα.

  Στιγμιότυπα οθόνης της εφαρμογής Alexa Android προσθέτουν οθόνες συσκευών

 7. Όταν πετύχετε, θα πρέπει να ακούσετε την Alexa να λέει «Τώρα συνδέθηκε με (εισαγωγή ονόματος συσκευής).»

Συνδέστε συσκευές Fire TV με ηχεία Bluetooth

Τεχνικές λεπτομέρειες της Fire TV

Αμαζόνα
 1. Ενεργοποιήστε τη συσκευή Fire TV.

 2. Μεταβείτε στο Ρυθμίσεις στον κατάλογο.

 3. Παω σε Ελεγκτές & συσκευές Bluetooth > Άλλες συσκευές Bluetooth > Προσθήκη συσκευών Bluetooth.

 4. Θέστε το ηχείο Bluetooth σε λειτουργία σύζευξης. Όταν συνδεθείτε, θα δείτε μια επιβεβαίωση στην οθόνη και το ηχείο θα εμφανίζεται ως αντιστοιχισμένη συσκευή.

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε τη συσκευή Echo στη Fire TV σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μόνο μία έκδοση του Alexa μπορεί να συνδεθεί στο ηχείο κάθε φορά. Εάν συνδέσετε το ηχείο Bluetooth με το Fire TV, θα ακούσετε και θα μιλήσετε με την Alexa από το ηχείο Echo και θα ακούσετε περιεχόμενο που παίζεται μέσω του Fire TV στο ηχείο. Ορισμένες εργασίες Alexa θα εξακολουθούν να αναπαράγονται μέσω του ηχείου Echo, ενώ οι Hulu, Netflix κ.λπ. θα αναπαράγουν ήχο μέσω του ηχείου Bluetooth. Σε αυτήν τη διαμόρφωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο Fire TV για τον έλεγχο των Pandora, Spotify και άλλων μουσικών υπηρεσιών μέσω του ηχείου Bluetooth. Φωνητικά χειριστήρια όπως «Alexa, ανοίξτε την Πανδώρα«Θα συνεχίσει να ελέγχει την Alexa στη συσκευή Echo, αλλά εντολές όπως»Alexa, σταμάτα» ή «Alexa, παίξε«Θα ελέγξει την εφαρμογή Fire TV. Διαφορετικά, το Echo Alexa θα αναπαράγεται από το ηχείο Bluetooth, ενώ το περιεχόμενο Fire TV θα αναπαράγεται μέσω των ηχείων της τηλεόρασης.

Χρησιμοποιήστε το Alexa σε συμβατές συσκευές τρίτων

Μπλε και κόκκινα ηχεία Bluetooth

Ethan Miller / Προσωπικό / Getty Images
Εάν ένα ηχείο Bluetooth τρίτου μέρους (δηλαδή, τα Libratone Zipp, Sonos One, Onkyo P3 και τα περισσότερα ηχεία UE) υποστηρίζει Alexa, μπορείτε να το ελέγξετε με την εφαρμογή του κατασκευαστή. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι μόνο το Amazon Music μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτές τις συσκευές. Για ροή τραγουδιών από Spotify, Pandora ή Apple Music (ακόμη και με λογαριασμό επί πληρωμή), χρειάζεστε μια συσκευή με επωνυμία Amazon Echo. Οι εξαιρέσεις είναι ηχεία όπως το UE Boom 2 και το Megaboom, τα οποία περιλαμβάνουν μια λειτουργία που ονομάζεται «Πείτε το για να το παίξετε». Αυτά τα ηχεία έχουν πρόσβαση σε εικονική βοήθεια σε συσκευές iOS και Android για ροή μουσικής από διάφορες υπηρεσίες. Το Sonos στις ΗΠΑ υποστηρίζει Amazon Music, Spotify, TuneIn Radio, Pandora, iHeartRadio, SiriusXM και Deezer, αν και μεγάλο μέρος αυτού του περιεχομένου δεν είναι διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τον Καναδά. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να συνδέσετε την Alexa με το ηχείο Bluetooth: Η ακριβής διατύπωση και η πλοήγηση θα διαφέρουν ανάλογα με την εφαρμογή.

 1. Κατεβάστε την εφαρμογή του κατασκευαστή. Νέες συσκευές προστίθενται συνεχώς, οπότε αν η δική σας δεν αναφέρεται εδώ, αναζητήστε το ηχείο στο Play Store ή στο App Store. Αυτοί είναι σύνδεσμοι προς τις εφαρμογές για μερικά μόνο από τα ηχεία τρίτων που περιλαμβάνουν ενσωματωμένη υποστήριξη Alexa:

  UE Boom & Megaboom

  UE Blast & Megablast

  Ζιμπράτον Ζιπ

  Sonos One

  Ονυκο

 2. Μεταβείτε στο Προσθήκη φωνητικού ελέγχου και επιλέξτε Προσθέστε το Amazon Alexa.

 3. Συνδέστε τον λογαριασμό σας στο Amazon χρησιμοποιώντας το email και τον κωδικό πρόσβασης που σχετίζονται με αυτόν.

 4. Κάντε λήψη της εφαρμογής Alexa όταν σας ζητηθεί.

 5. Συνδέστε τις προτιμώμενες υπηρεσίες μουσικής (όπως το Spotify) μέσω της εφαρμογής Alexa: πατήστε το εικονίδιο τριών γραμμών στην κάτω δεξιά γωνία, επιλέξτε Ρυθμίσεις, επιλέξτε Μουσική και podcastκαι, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα στοιχείο από το μενού.

 6. Συνδέστε τις προτιμώμενες υπηρεσίες μουσικής στην εφαρμογή τρίτων.