Saltar al contenido

Πώς να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες στην πόλη

27 de abril de 2021

Τι πρέπει να γνωρίζετε

  • Βρείτε στοιχεία μοναδικά για την πόλη (όπως η γεωγραφία ή η αρχιτεκτονική) και συμπεριλάβετε ειλικρινείς εικόνες ατόμων στις φωτογραφίες σας.
  • Εξετάστε τους στόχους σας από κοντά ή αποκτήστε εναέρια προβολή για να επισημάνετε συγκεκριμένες λεπτομέρειες και να δημιουργήσετε αντιπαραθέσεις.
  • Όταν φωτογραφίζετε φεγγίτες της πόλης, χρησιμοποιήστε έναν ευρυγώνιο φακό για να τραβήξετε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να τραβάτε υπέροχες φωτογραφίες σε πόλεις.

Βρείτε τι κάνει την πόλη ξεχωριστή

Η λήψη φωτογραφιών σε μια πόλη παρέχει μερικές ενδιαφέρουσες προκλήσεις, όπως περίεργες συνθήκες φωτισμού, πλήθος ανθρώπων, έντονες αντιθέσεις φωτός και ενδιαφέρουσες γωνίες. Ωστόσο, αυτά τα ίδια στοιχεία μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες σας. Αναζητήστε στοιχεία μοναδικά για την πόλη, όπως εγκαταστάσεις τέχνης του Chicago’s Cows on Parade που διαθέτουν αγελάδες από φίμπεργκλας εμπνευσμένες από καλλιτέχνες σε όλη την πόλη. Η φωτογράφηση πολλών παρουσιών του ίδιου θέματος θα μπορούσε να κάνει ένα διασκεδαστικό άλμπουμ για κοινή χρήση με φίλους.

Η γεωγραφία είναι μέρος της ιστορίας της πόλης

Αναζητήστε γεωγραφικά στοιχεία μοναδικά για την πόλη. Για παράδειγμα, εάν μια πόλη, όπως το Ντένβερ, βρίσκεται κοντά σε βουνά, τραβήξτε εικόνες που τις περιλαμβάνουν. Ή εάν η πόλη, όπως το Σαν Ντιέγκο, βρίσκεται κοντά σε μια παραλία, χρησιμοποιήστε την ως φόντο για τη φωτογραφική σας ιστορία. Ο καιρός μπορεί επίσης να είναι μέρος της ιστορίας μιας πόλης. Εάν κάνετε την επίσκεψή σας σωστά, μπορείτε να φωτογραφίσετε το Σαν Φρανσίσκο κάτω από μια κουβέρτα ομίχλης.

Οι άνθρωποι είναι μέρος της πόλης, πάρα πολύ

Maremagnum / Getty Images
Μην ξεχάσετε να τραβήξετε ειλικρινείς εικόνες των ανθρώπων που είναι μέρος της πόλης. Ένα στιγμιότυπο μιας εικονικής βιτρίνας ή ενός εστιατορίου, για παράδειγμα, θα πει μια ακόμη καλύτερη ιστορία αν διαθέτει κάποιον που ζει σε αυτήν τη γειτονιά. Απλώς φροντίστε να λάβετε την κατάλληλη άδεια από οποιονδήποτε χρησιμοποιείτε σε μια φωτογραφία.

Βάλτε τα πόδια σας στο δρόμο

Η εύρεση ενδιαφέρων γωνιών από τις οποίες μπορείτε να φωτογραφίσετε τα επιλεγμένα θέματα είναι σχεδόν αδύνατη, ενώ βγάζετε το λαιμό σας έξω από το παράθυρο ενός ταξί ή ενός τουριστικού λεωφορείου. Έτσι, φορέστε τα παπούτσια σας για περπάτημα και εξετάστε τις περιοχές-στόχους από κοντά. Αναζητήστε τρόπους για να επισημάνετε μοναδικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, αντιπαραθέσεις (όπως έναν κήπο πόλης με ουρανοξύστες στο παρασκήνιο) ή περίεργους δρόμους ή καταστήματα.

Εξερευνήστε όλες τις γωνίες

Οι πόλεις προσφέρουν μοναδικά την ευκαιρία να πάρουν μια πανοραμική θέα. Πηγαίνετε σε υψηλό επίπεδο ψηλού κτιρίου, γκαράζ στάθμευσης ή καταστρώματος παρατήρησης για να φωτογραφίσετε από πάνω προς τα κάτω. Ομοίως, μπορείτε να πυροβολήσετε ψηλά κτίρια και άλλες μεγάλες κατασκευές από το έδαφος. Ενώ πειραματίζεστε, δοκιμάστε να τραβήξετε οριζόντιες και κάθετες φωτογραφίες. Ορισμένες πόλεις διαθέτουν εταιρείες που προσφέρουν περιηγήσεις με ελικόπτερο, τις οποίες μπορείτε να προσφέρετε επιπλέον γωνίες από τις οποίες μπορείτε να φωτογραφίσετε τις απόψεις της πόλης. Εάν θέλετε να καταλήξετε με όσο το δυνατόν περισσότερη πόλη στη φωτογραφία επισκόπησης, ίσως χρειαστεί να τραβήξετε με ευρυγώνιο φακό και όχι με τηλεφακό.

Να είστε προετοιμασμένοι για αντίθεση

Τα μεγάλα κτίρια μπορούν να δημιουργήσουν ορισμένες δύσκολες συνθήκες λόγω των έντονων αντιθέσεων μεταξύ σκιών και φωτός. Αναζητήστε κτίρια από γυαλί για να δημιουργήσετε μερικές ενδιαφέρουσες αντανακλάσεις. Δοκιμάστε μερικές διαφορετικές ρυθμίσεις με πολλές φωτογραφίες για να βεβαιωθείτε ότι η έκθεσή σας είναι σωστή.

Εξετάστε τις νυχτερινές φωτογραφίες

Ορισμένες πόλεις φαίνονται καλύτερες, ή πιθανώς πολύ διαφορετικές τη νύχτα από την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για παράδειγμα, το National Mall στην Ουάσιγκτον φωτίζεται τη νύχτα, παρέχοντας μια πολύ διαφορετική οπτική εμπειρία από αυτήν που έχετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σκεφτείτε να τραβήξετε μερικές νυχτερινές φωτογραφίες που αναδεικνύουν τα φώτα της πόλης, ειδικά των κτιρίων που διαθέτουν μοναδικό φωτισμό.