Saltar al contenido

Πώς να φοράτε το Fitbit σας

27 de mayo de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Έτσι, αγοράσατε ένα Fitbit επειδή θέλετε να παρακολουθείτε τα βήματά σας, ή τον καρδιακό σας ρυθμό, ή ίσως και τα δύο, και θα μπορούσε ακόμη και να σας αρέσει η λειτουργία smartwatch των Fitbit Versa και Versa 2. Ανεξάρτητα από τον λόγο, πώς φοράτε το δικό σας Το Fitbit θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τις πληροφορίες που συλλέγει. Δείτε πώς να φοράτε το Fitbit σας σωστά, ώστε να συλλέγει δεδομένα με ακρίβεια.

Πώς να φοράτε Fitbit Tracker για καθημερινές δραστηριότητες

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ιχνηλατών Fitbit, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Charge, Inspire, Versa και Ionic, και το κλειδί για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά τα trackers γυμναστικής είναι να τα φορέσετε. Αν είναι δυνατόν, όλη την ώρα. Και ακόμη πιο σημαντικό, πρέπει να τα φοράτε σωστά, ώστε η συσκευή να παρακολουθεί με ακρίβεια τις κινήσεις σας και άλλα στατιστικά στοιχεία όπως ο καρδιακός ρυθμός.

@davep μέσω Twenty20
Το Fitbit έχει επίσης μια γραμμή Ace που έχει σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά. Πολλές από τις ίδιες συμβουλές που περιλαμβάνονται εδώ για ενήλικες που φορούν συσκευές Fitbit θα ισχύουν επίσης για παιδιά. Αυτό που κάνετε θα μπορούσε να καθορίσει πώς θα πρέπει να φοράτε τη συσκευή σας. Δείτε πώς πρέπει να φοράτε ένα Fitbit κατά τη διάρκεια της κανονικής καθημερινής δραστηριότητας.

  1. Τοποθετήστε το Fitbit στον καρπό σας, στραμμένο προς τα πάνω.

  2. Τοποθετήστε το Fitbit έτσι ώστε να έχει πλάτος περίπου ένα δάχτυλο πάνω από το οστό του καρπού σας.

  3. Σφίξτε τη μπάντα έτσι ώστε το Fitbit να είναι άνετο, αλλά όχι τόσο σφιχτό που δεν μπορεί να κινηθεί λίγο. Φορώντας το Fitbit έτσι, βεβαιωθείτε ότι ο ανιχνευτής καρδιακού ρυθμού ή άλλοι αισθητήρες στο κάτω μέρος της συσκευής παραμένουν σε επαφή με το δέρμα σας, χωρίς να είναι τόσο σφιχτή η συσκευή, είναι ερεθιστικό.

Πώς να φοράτε το Fitbit σας κατά την άσκηση

Όταν ασκείστε, το να έχετε το Fitbit πολύ χαμηλό στον καρπό σας θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρεμβολές στο όργανο ελέγχου καρδιακού ρυθμού (εάν έχει). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένες ασκήσεις, όπως κάνοντας push-ups ή ανύψωση βαρών, μπορεί να σας προκαλέσουν να λυγίσετε τον καρπό σας πιο σωστά, η οποία θα μπορούσε να διακόψει τη ροή του αίματος στην περιοχή γύρω από το Fitbit. Αντ ‘αυτού, όταν εργάζεστε, πρέπει να μετακινήσετε το Fitbit πάνω στο χέρι σας, ώστε να έχει πλάτος δύο-τριών δακτύλων πάνω από το οστό του καρπού σας. Αυτό μετακινεί τους αισθητήρες σε απόσταση αρκετά μακριά από την καμπή στον καρπό σας, ώστε η ροή του αίματος να παρακολουθείται πιο εύκολα.

Πώς να φοράτε το Fitbit σας όταν δεν μπορείτε να το φοράτε στον καρπό σας

Μερικές φορές, δεν είναι δυνατή η χρήση συσκευής ρολογιού. Για παράδειγμα, για λόγους ασφαλείας, ορισμένες θέσεις εργασίας απαιτούν από τους υπαλλήλους να μην φορούν τίποτα στα χέρια τους μεταξύ των δακτύλων και των αγκώνων τους. Εάν δεν θέλετε να χάσετε τις δυνατότητες παρακολούθησης ενώ δεν μπορείτε να έχετε το Fitbit στο χέρι σας, μπορείτε να το βάλετε σε μια μπροστινή τσέπη. Δυστυχώς, ενώ βρίσκεστε στην μπροστινή τσέπη σας, το όργανο ελέγχου καρδιακού ρυθμού δεν θα μπορεί να παρακολουθεί τον καρδιακό σας ρυθμό, αλλά το Fitbit πρέπει να παρακολουθεί με ακρίβεια τα βήματά σας στην τσέπη σας. Εάν δεν χρησιμοποιείτε την οθόνη καρδιακού ρυθμού, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Πώς να μην φοράτε το Fitbit σας

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν φοράτε το Fitbit. Το πρώτο είναι ότι κανένα μοντέλο Fitbit δεν έχει σχεδιαστεί για να φοριέται στον αστράγαλο. Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν ζώνες μετά την αγορά που έχουν σχεδιαστεί για να σας επιτρέπουν να φοράτε το Fitbit γύρω από τον αστράγαλο και ορισμένοι χρήστες έβαλαν ακόμη και τη συσκευή στις κάλτσες τους, αλλά οι συσκευές Fitbit έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να φοριούνται στον καρπό. Το να φοράτε ένα γύρω από τον αστράγαλο ή στην κάλτσα σας θα οδηγήσει σε ανακριβή παρακολούθηση. Εκτός από αυτό, ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές που πρέπει να θυμάστε σχετικά με τη χρήση του Fitbit.

  • Μην το φοράτε πολύ σφιχτό: Η υπερβολική σύσφιξη του Fitbit θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη ροή αίματος. Βεβαιωθείτε ότι ο ιμάντας είναι άνετος ανά πάσα στιγμή.
  • Μην φοράτε το Fitbit πολύ χαλαρό: Κρατώντας το πολύ χαλαρό στον καρπό σας – έτσι ώστε ολισθαίνει και δεν διατηρεί επαφή με το δέρμα σας – θα έχει ως αποτέλεσμα ανακριβείς αναγνώσεις κατά τη διάρκεια των κινήσεών σας και για τον καρδιακό σας ρυθμό.
  • Μην φοράτε το Fitbit όταν ο ιμάντας είναι βρεγμένος: Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Fitbit στο νερό ή εάν η ταινία βραχεί από τον ιδρώτα, αφαιρέστε τη μόλις τελειώσετε τη δραστηριότητά σας και στεγνώστε τη ζώνη. Αυτό εμποδίζει την υγρή ταινία να ερεθίσει το δέρμα σας.
  • Χρησιμοποιήστε μια ταινία πολυμερούς όταν βρίσκεστε σε νερό ή ασκηθείτε: Εάν φοράτε το Fitbit στο νερό ή ασκείστε και ξέρετε ότι θα ιδρώσετε έντονα, μην χρησιμοποιείτε μια ταινία (όπως νάιλον ή δέρμα) που θα απορροφά την υγρασία και δεν θα στεγνώνει γρήγορα. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε τη ζώνη πολυμερούς που συνόδευε τη συσκευή.