Saltar al contenido

Πώς να φτιάξετε ένα GIF στο Photoshop

5 de abril de 2021

Εάν γνωρίζετε πώς να δημιουργήσετε ένα GIF στο Photoshop, μπορείτε να κάνετε τον Ιστό ένα πιο προσωπικό μέρος για εσάς. Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να το κάνετε, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε δικά σας μιμίδια και διασκεδαστικά αντικείμενα για κοινή χρήση. Ο παρακάτω οδηγός εστιάζει στην έκδοση Adobe Photoshop CC 20.0.4. Οι περισσότερες μέθοδοι θα λειτουργήσουν επίσης με παλαιότερες εκδόσεις του Photoshop, αλλά η μεθοδολογία μπορεί να μην είναι τόσο ακριβής.

Πώς να δημιουργήσετε ένα GIF στο Photoshop With Video

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές υπηρεσίες που μπορούν να δημιουργήσουν GIF για εσάς, αλλά αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο ή απλώς θέλετε να κατανοήσετε τα πλεονεκτήματα της διαδικασίας πίσω από αυτό, η εκμάθηση πώς να δημιουργήσετε ένα GIF στο Photoshop είναι μια εξαιρετική θέση τη δική σας ικανότητα ιστού. Η δημιουργία ενός από ένα βίντεο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

 1. Πιάστε το βίντεο που θέλετε να μετατρέψετε σε GIF. Θα μπορούσατε να το αντιγράψετε από το YouTube εάν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για οτιδήποτε εμπορικό, αλλά υπάρχουν αρκετοί ιστότοποι όπως το Pexels, οι οποίοι διαθέτουν μεγάλο αριθμό βίντεο χωρίς δικαιώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με και χωρίς απόδοση.

 2. Ανοίξτε το Photoshop εάν δεν το έχετε κάνει ήδη και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Αρχείο > Εισαγωγή > Κορνίζες βίντεο σε επίπεδα.

 3. Εντοπίστε και επιλέξτε το βίντεο που θέλετε να μετατρέψετε και επιλέξτε Ανοιξε.

 4. Επιλέξτε Από την αρχή μέχρι το τέλος, εάν θέλετε να μετατρέψετε ολόκληρο το βίντεο ή να χρησιμοποιήσετε τα ρυθμιστικά για Μόνο επιλεγμένο εύρος για να ορίσετε ένα τμήμα του βίντεο που θέλετε να εισαγάγετε.

 5. Όταν είστε ικανοποιημένοι με την επιλογή σας, επιλέξτε Εντάξει. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολύ αν προσπαθείτε να μετατρέψετε ένα μεγάλο βίντεο ή εάν ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε αργή πλευρά. Θα συνιστούσαμε να επιλέξετε όχι περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα βίντεο.

 6. Επιλέγω Παράθυρο > Χρονοδιάγραμμα. Αυτό θα πρέπει να φέρει όλα τα επίπεδα στο Χρονολόγιο ως μεμονωμένα καρέ. Εάν δεν το κάνετε, ή χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του Photoshop που απαιτεί την αυτόματη εντολή, επιλέξτε το μενού τεσσάρων γραμμών εικονίδιο στην κάτω δεξιά γωνία του κύριου παραθύρου και επιλέξτε Δημιουργία πλαισίων από επίπεδα.

 7. Χρησιμοποιήστε τα στοιχεία ελέγχου πολυμέσων Timeline για προεπισκόπηση του GIF σας. Εάν υπάρχουν πλαίσια που δεν θέλετε να συμπεριληφθούν, μπορείτε να τα μεταφέρετε και να τα αφήσετε στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων κάτω αριστερά. Εναλλακτικά, επιλέξτε τα και μετά επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων.

 8. Πραγματοποιήστε οποιεσδήποτε αλλαγές θέλετε στο χρώμα, την αντίθεση ή ακόμη και κάθε μαύρο και άσπρο πλαίσιο, αν το επιλέξετε, επιλέγοντας μεμονωμένα επίπεδα από το Επίπεδα μενού. Μπορείτε να αλλάξετε πολλαπλά καρέ ταυτόχρονα επιλέγοντας πολλαπλά επίπεδα, αλλά φροντίστε να μην τα συγχωνεύσετε μαζί, εάν σας δοθεί η επιλογή.

 9. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το χρόνο που χρειάζεται κάθε καρέ πριν από τη μετάβαση στο παράθυρο Χρονοδιάγραμμα. Μπορείτε να το ορίσετε σε ό, τι θέλετε για πιο ομαλές ή μεταβάσεις. Βεβαιωθείτε ότι έχει το «Forever» που αναγράφεται στην κάτω αριστερή γωνία εάν θέλετε το GIF να βγει. Εάν αλλάξετε το GIF με τρόπο που δεν σας αρέσει, πατήστε CtrlCMD) Ζ για να αναιρέσετε την ενέργειά σας. Εναλλακτικά πατήστε CtrlCMD) +Αλτ+Ζ για να κάνετε πολλά βήματα αναίρεσης.

 10. Όταν είστε ικανοποιημένοι με το GIF που έχετε δημιουργήσει, ήρθε η ώρα να το αποθηκεύσετε. Επιλέγω Αρχείο > Εξαγωγή > Αποθήκευση για Web (παλαιού τύπου)ή πατήστε CtrlCMD) +Βάρδια+Αλτ+μικρό.

 11. Υπάρχουν πολλές πιθανές ρυθμίσεις με τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε και να παίξετε, αλλά θα συνιστούσαμε τα εξής: Ορίστε το Προεπιλογή προς το GIF 128 Αποθαρρυμένος και Χρωματιστά προς το 256. Εάν ανησυχείτε για το μέγεθος του αρχείου ή του φυσικού σας, χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις ύψους και πλάτους για να προσαρμόσετε το μέγεθος του GIF ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Επιλέγω Για πάντα στις επιλογές επιλογής αν θέλετε αυτό να κάνει το GIF.

 12. Όταν είστε ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις σας, επιλέξτε Προεπισκόπηση για να δείτε πώς θα μοιάζει το GIF σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Εάν σας φαίνεται καλό, επιλέξτε το Σώσει εικόνισμα, Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα όνομα και έναν προορισμό για το νέο σας GIF.

  Προεπισκόπηση GIF

Δημιουργήστε ένα GIF στο Photoshop With Photos

Εάν έχετε μια σειρά εικόνων που θέλετε να μετατρέψετε σε GIF, η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια με ένα βίντεο, εκτός από το ότι δεν θα χρειαστεί να τραβήξετε πρώτα τα καρέ σε στρώματα. Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε.

 1. Το Photoshop διαθέτει ένα εξαιρετικό εργαλείο για να αρπάξετε όλες τις εικόνες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και να τις προετοιμάσετε για εσάς. Επιλέγω Αρχείο > Σενάρια > Φόρτωση αρχείων στο Stack.

 2. Από εκεί, επιλέξτε Ξεφυλλίζω και μεταβείτε στον φάκελο στον οποίο βρίσκονται οι εικόνες σας. Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να εισαγάγετε και επιλέξτε Ανοιξε. Στη συνέχεια επιλέξτε Εντάξει. Εάν δεν βλέπετε αρχεία, είναι πιθανό το Photoshop να έχει προεπιλογή να αναζητήσει διαφορετικό τύπο αρχείου. Χρησιμοποιήστε την επιλογή στην κάτω δεξιά γωνία για να επιλέξετε Ολα τα αρχεία.

 3. Μετά από μια ή δύο στιγμές, θα πρέπει να δείτε τον νέο σας καμβά με όλες τις εικόνες σας να φορτώνονται σε ξεχωριστά επίπεδα. Επιλέγω Παράθυρο > Χρονοδιάγραμμα.

  Χρονολόγιο του Photoshop GIF

  OzgurDonmaz / Getty Images
  Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Προσπάθεια αυτόματης ευθυγράμμισης εικόνων πηγής εναλλαγή για να έχετε το Photoshop προσπαθήστε να ευθυγραμμίσετε όλες τις εικόνες για εσάς. Μπορεί να είναι βολικό, αλλά δεν απαιτείται στις περισσότερες περιπτώσεις.

 4. Επιλέξτε όλα τα νέα επίπεδα. Στο παράθυρο Χρονολόγιο, επιλέξτε το αναπτυσσόμενο εικονίδιο και, στη συνέχεια, επιλέξτε Δημιουργία κινούμενου καρέ. Εάν δεν μπορείτε να δείτε το παράθυρο Επίπεδα, επιλέξτε Παράθυρο > Επίπεδα για να το ανοίξετε.

 5. Επίλεξε το μενού τεσσάρων γραμμών εικονίδιο στη δεξιά γωνία του παραθύρου Timeline και επιλέξτε Δημιουργία πλαισίων από επίπεδα.

 6. Επίλεξε το παίζω εικονίδιο στην κάτω αριστερή γωνία για να δείτε πώς παίζει το νέο σας κινούμενο σχέδιο GIF. Εάν φαίνεται να παίζει αντίστροφα, επιλέξτε το μενού τεσσάρων γραμμών εικονίδιο ξανά και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αντίστροφα πλαίσια.

 7. Πραγματοποιήστε οποιεσδήποτε προσαρμογές που θέλετε σε καθεμία από τις μεμονωμένες εικόνες, προσαρμόζοντας τα επίπεδα τους. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το χρονικό διάστημα που κάθε εικόνα θα εμφανίζεται στην κίνηση χρησιμοποιώντας τα αριθμημένα στοιχεία ελέγχου κάτω από κάθε εικόνα στο παράθυρο Χρονοδιάγραμμα.

 8. Όταν είστε ικανοποιημένοι με το GIF που έχετε δημιουργήσει, αποθηκεύστε το. επιλέγω Αρχείο > Εξαγωγή > Αποθήκευση για Web (παλαιού τύπου)ή πατήστε CtrlCMD) +Βάρδια+Αλτ+μικρό.

 9. Ορίστε το Προεπιλογή προς το GIF 128 Αποθαρρυμένος και Χρωματιστά προς το 256. Εάν ανησυχείτε για το μέγεθος του αρχείου ή του φυσικού σας, χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις ύψους και πλάτους για να προσαρμόσετε το μέγεθος του GIF ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Επιλέγω Για πάντα στις Επιλογές βρόχου αν αυτό είναι που θέλετε να κάνει το GIF.

 10. Όταν είστε ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις σας, επιλέξτε Προεπισκόπηση για να δείτε πώς θα μοιάζει το GIF σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Εάν σας φαίνεται καλό, επιλέξτε το Σώσει εικονίδιο και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα όνομα και έναν προορισμό για το νέο σας GIF.

Πώς να φτιάξετε ένα κινούμενο σχέδιο Photoshop με κείμενο

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα GIF με κείμενο και τίποτα άλλο (μπορείτε πάντα να κολλήσετε κείμενο σε μεμονωμένα επίπεδα κατά τη δημιουργία ενός GIF με εικόνες) τα βήματα είναι σχεδόν τα ίδια, αλλά πρέπει να δημιουργήσετε μόνοι σας τα επίπεδα.

 1. Ανοίξτε το Photoshop και επιλέξτε Αρχείο > Νέος, επιλέξτε τις διαστάσεις που θέλετε να είναι το τελικό GIF και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εντάξει.

 2. Προσθέστε κείμενο στην εικόνα και κάντε τις προσαρμογές που θέλετε, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος και του μεγέθους.

  Κείμενο GIF

 3. Εάν θέλετε το GIF σας να περιλαμβάνει το ίδιο κείμενο στο επόμενο πλαίσιο αλλά σε διαφορετικό μέγεθος ή χρώμα, πατήστε CtrlCMD) +Ι για να αντιγράψετε το επίπεδο. Εάν θέλετε το επόμενο πλαίσιο να πει κάτι άλλο, επιλέξτε το Νέο επίπεδο εικονίδιο στο παράθυρο Επίπεδα, δεύτερο από τα αριστερά στο κάτω μέρος. Επαναλάβετε αυτό το βήμα όσες φορές χρειάζεστε για όσα καρέ θέλετε.

 4. Όταν είστε ικανοποιημένοι με τις διάφορες δημιουργίες επιπέδων, επιλέξτε Παράθυρα > Χρονοδιάγραμμακαι, στη συνέχεια, επιλέξτε το αναπτυσσόμενο εικονίδιο στη μέση και επιλέξτε Δημιουργία κινούμενου καρέ.

 5. Επίλεξε το μενού τεσσάρων γραμμών εικονίδιο στη δεξιά γωνία του παραθύρου Timeline και επιλέξτε Δημιουργία πλαισίων από επίπεδα.

 6. Επίλεξε το παίζω κουμπί στην κάτω αριστερή γωνία για να δείτε πώς παίζει το νέο σας κινούμενο σχέδιο GIF. Κάντε οποιεσδήποτε προσαρμογές μπορεί να χρειαστείτε στις φορές που εμφανίζονται τα καρέ χρησιμοποιώντας τον αριθμό κάτω από κάθε καρέ. Εάν θέλετε το GIF να πραγματοποιεί συνεχή βρόχο, επιλέξτε Για πάντα στην κάτω αριστερή γωνία.

 7. Όταν είστε ικανοποιημένοι με το GIF που έχετε δημιουργήσει, αποθηκεύστε το. επιλέγω Αρχείο > Εξαγωγή > Αποθήκευση για Web (παλαιού τύπου)ή πατήστε CtrlCMD) +Βάρδια+Αλτ+μικρό.

 8. Ορίστε το Προεπιλογή προς το GIF 128 Αποθαρρυμένος και Χρωματιστά προς το 256. Εάν ανησυχείτε για το αρχείο ή το φυσικό μέγεθος, χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις ύψους και πλάτους για να προσαρμόσετε το μέγεθος του GIF ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Επιλέγω Για πάντα στις επιλογές επιλογής αν θέλετε αυτό να κάνει το GIF.

 9. Όταν είστε ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις σας, επιλέξτε Προεπισκόπηση για να δείτε πώς θα μοιάζει το GIF σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Εάν σας φαίνεται καλό, επιλέξτε το Σώσει εικονίδιο και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα όνομα και έναν προορισμό για το νέο σας GIF.