Saltar al contenido

Πώς να φτιάξετε μια ευχετήρια κάρτα

18 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Μια ευχετήρια κάρτα που κάνετε τον εαυτό σας είναι πιο σημαντική για τον παραλήπτη και εξίσου ελκυστική με οποιαδήποτε ευχετήρια κάρτα που αγοράστηκε από το κατάστημα εάν εφαρμόσετε μερικές απλές αρχές γραφιστικής. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε μια ευχετήρια κάρτα σε οποιοδήποτε λογισμικό.

Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο λογισμικό

Εάν είστε ήδη εξοικειωμένοι με τη λειτουργία του Publisher, Pages, InDesign ή άλλου επαγγελματικού λογισμικού επιτραπέζιων εκδόσεων, χρησιμοποιήστε το. Εάν είστε νέοι στη δημοσίευση επιτραπέζιων υπολογιστών και ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ευχετήριες κάρτες, σκεφτείτε λογισμικό καταναλωτών όπως το Photoshop Elements. Τα περισσότερα λογισμικά διαθέτουν άφθονο clip art (εικονογραφήσεις αποθεμάτων) και πρότυπα που μπορείτε να προσαρμόσετε.

Διαλέξτε μια μορφή

Σκεφτείτε το είδος της ευχετήριας κάρτας που θέλετε να φτιάξετε: αστεία, σοβαρή, υπερμεγέθη, πάνω ή πλάγια. Έχοντας ένα όραμα εκ των προτέρων επιταχύνει τη διαδικασία, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε πρότυπα απευθείας από το λογισμικό.

Ρυθμίστε το έγγραφο

Εάν η διάταξη της σελίδας ή το λογισμικό ευχετήριων καρτών σας διαθέτει κενό πρότυπο ή οδηγό για το στυλ της ευχετήριας κάρτας που θέλετε, χρησιμοποιήστε το για να ρυθμίσετε τη ευχετήρια κάρτα σας. Διαφορετικά, δημιουργήστε μια διάταξη από το μηδέν στο επιθυμητό μέγεθος. Για μια διπλή ή πλαϊνή κάρτα που εκτυπώνεται σε χαρτί μεγέθους γραμμάτων (αντί για άλλους τύπους ειδικών χαρτιών ευχετήριων καρτών), δημιουργήστε ένα διπλωμένο ομοίωμα και σημειώστε το μπροστινό, εσωτερικό μέτωπο, την περιοχή μηνυμάτων και το πίσω μέρος της ευχετήριας κάρτας.

Επιλέξτε Γραφικά

Κολλήστε με μια εικόνα ή μια εικόνα αποθεμάτων. Ορισμένες εικόνες clip art έχουν κινούμενα σχέδια. Μερικά στυλ προτείνουν μοντέρνα, ενώ άλλα clip art έχουν ξεχωριστό αέρα της δεκαετίας του ’50 ή του ’60. Ορισμένες εικόνες είναι διασκεδαστικές, ενώ άλλες είναι σοβαρές ή τουλάχιστον συγκρατημένες. Το χρώμα και οι τύποι των γραμμών, καθώς και ο αριθμός των λεπτομερειών συμβάλλουν στο συνολικό στυλ. Για να το κρατήσετε απλό, επιλέξτε μία φωτογραφία ή εικόνα για να πάτε μπροστά και τοποθετήστε το μήνυμα κειμένου μέσα.

Τροποποιήστε τις εικόνες

Ορισμένες εικόνες λειτουργούν χωρίς τροποποίηση, αλλά οι αλλαγές στο μέγεθος και το χρώμα μπορούν να κάνουν μια εικόνα καλύτερη για τη διάταξη της ευχετήριας κάρτας σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χρώμα και πλαίσια ή κουτιά με διαφορετικές εικόνες για να δημιουργήσετε μια ενοποιημένη εμφάνιση.

Επιλέξτε μια γραμματοσειρά

Παραδείγματα γραμματοσειρών επικεφαλίδας

Κολλήστε με έναν ή δύο χαρακτήρες. Οτιδήποτε άλλο αποσπά την προσοχή και τείνει να φαίνεται ερασιτεχνικό. Θέλετε ο τύπος να μεταφέρει τον ίδιο τόνο ή διάθεση με το υπόλοιπο της κάρτας, είτε είναι επίσημο, διασκεδαστικό, ήρεμο ή στο πρόσωπο σου. Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα της γραμματοσειράς σε αντίθεση με το χρώμα του χαρτιού και άλλα γραφικά ή να επιλέξετε ένα χρώμα που εμφανίζεται στο clip art για να τα συνδέσετε. Το μαύρο είναι πάντα μια καλή επιλογή.

Τακτοποίηση κειμένου και γραφικών

Ακόμα και σε μια απλή ευχετήρια κάρτα, χρησιμοποιήστε ένα πλέγμα για να ευθυγραμμίσετε αντικείμενα. Σχεδιάστε κουτιά ή οριζόντιες και κάθετες οδηγίες για να σας βοηθήσουν να ευθυγραμμίσετε τις άκρες. Δεν πρέπει να έχει κάθε ίντσα της σελίδας εικόνες clip art ή κείμενο. Χρησιμοποιήστε το πλέγμα για να εξισορροπήσετε το λευκό κενό (κενά μέρη) στην κάρτα σας. Σε φυλλάδια και ενημερωτικά δελτία, δεν θέλετε πολύ κεντρικό κείμενο, αλλά σε μια ευχετήρια κάρτα, το κεντρικό κείμενο είναι απολύτως αποδεκτό και ένας γρήγορος τρόπος να πάτε όταν δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε.

Δημιουργήστε μια συνεπή εμφάνιση

Επιλογή χρωμάτων από τον χρωματικό τροχό

Καθώς τροποποιείτε το μπροστινό και το εσωτερικό της ευχετήριας κάρτας, στοχεύστε σε μια συνεπή εμφάνιση και αίσθηση. Χρησιμοποιήστε το ίδιο πλέγμα και τα ίδια ή συμπληρωματικά γραφικά και γραμματοσειρές. Εκτυπώστε τις μπροστινές και τις εσωτερικές σελίδες και τοποθετήστε τις δίπλα-δίπλα. Φαίνονται σαν να ανήκουν στην ίδια κάρτα ή σαν να μην ανήκουν μαζί; Θέλετε συνέπεια, αλλά είναι εντάξει να ρίχνετε μερικά αντικρουόμενα στοιχεία.

Προσθέστε ένα πιστωτικό όριο

Μόλις δημιουργήσατε το αριστούργημά σας. Γιατί να μην υποκλίσετε πριν πατήσετε το κουμπί εκτύπωσης; Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε την πλάτη της κάρτας για να πιστώσετε τον εαυτό σας με το σχέδιο. Εάν δημιουργείτε ευχετήριες κάρτες για έναν πελάτη ή πραγματοποιείτε απευθείας πωλήσεις, ίσως θέλετε να συμπεριλάβετε το όνομα της επιχείρησής σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας, αλλά διατηρήστε τα απλά. Εάν εργάζεστε με έναν πελάτη, βεβαιωθείτε ότι το πιστωτικό όριο αποτελεί μέρος της συμφωνίας σας.

Απόδειξη και εκτύπωση της ευχετήριας κάρτας

Όταν έρθει η ώρα να εκτυπώσετε την τελική ευχετήρια κάρτα, μην ξεχάσετε αυτήν την τελική απόδειξη. Πριν τοποθετήσετε τη δημιουργία σας σε ακριβά φωτογραφικά χαρτιά ή σε αποθέματα ευχετήριων καρτών, εκτυπώστε σε πρόχειρη λειτουργία σε ελαφρύ χαρτί.

  • Ελέγξτε το κείμενο, τα γραφικά και τη διάταξη.
  • Ελέγξτε τα περιθώρια και την ευθυγράμμιση.
  • Διπλώστε την απόδειξη και βεβαιωθείτε ότι όλα ταιριάζουν σωστά.

Εάν εκτυπώνετε πολλά αντίγραφα της τελικής κάρτας, πρώτα εκτυπώστε μόνο ένα υψηλής ποιότητας στο χαρτί που θέλετε. Επιλέξτε ένα βαρύτερο χαρτί από το χαρτί αντιγραφής, αλλά είναι αρκετά ελαφρύ ώστε να διπλώνεται εύκολα (και να τρέχει μέσω του εκτυπωτή σας). Ελέγξτε την κάλυψη χρώματος και μελανιού. Στη συνέχεια, εκτυπώστε, κόψτε και διπλώστε και τελειώσατε. Αναζητήστε δωρεάν πρότυπα ευχετήριων καρτών για έμπνευση.