Saltar al contenido

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Contrast για να βελτιώσετε τα γραφικά σας σχέδια

26 de mayo de 2021

Τι πρέπει να γνωρίζετε

 • Μέγεθος: Τοποθετήστε δύο παρόμοια στοιχεία το ένα δίπλα στο άλλο, αλλά κάντε το ένα μεγαλύτερο από το άλλο. Το μεγαλύτερο τραβάει την προσοχή.
 • Τιμή: Χρησιμοποιήστε φωτεινές και σκοτεινές τιμές του ίδιου χρώματος. Όσο περισσότερο ξεχωρίζουν οι τιμές, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίθεση.
 • Χρώμα: Η αντίθεση δύο χρωμάτων εφιστά την προσοχή στο στοιχείο που ξεχωρίζει.

Αυτό το άρθρο εξηγεί διάφορους τρόπους χρήσης της αντίθεσης για τη βελτίωση των γραφικών σχεδίων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Contrast για να βελτιώσετε τα γραφικά σας σχέδια

Το Contrast είναι μια αρχή σχεδιασμού που συμβαίνει όταν δύο οπτικά στοιχεία είναι δραματικά διαφορετικά. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίθεση. Η αντίθεση μεταδίδει το μήνυμά σας επισημαίνοντας τι είναι σημαντικό και κατευθύνοντας το βλέμμα του αναγνώστη, βοηθά στην αναγνωσιμότητα, κάνοντας τις κεφαλίδες ενότητας να ξεχωρίζουν και προσελκύει την προσοχή του αναγνώστη προσθέτοντας ενδιαφέρον στη σελίδα. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίθεση σε μέγεθος, τιμή, χρώμα, τύπο και άλλα στοιχεία.

Μέγεθος

Η τοποθέτηση δύο στοιχείων το ένα δίπλα στο άλλο που είναι παρόμοια από κάθε άποψη, εκτός από το μέγεθος είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί αντίθεση μεγέθους. Μπορεί να είναι μεγάλες και μικρές εικόνες ή μεγάλες και μικρές γραμματοσειρές, για παράδειγμα. Αφήνοντας άφθονο κενό χώρο γύρω από ένα μικρό αντικείμενο είναι ένας άλλος τρόπος αντίθεσης του μεγέθους.

Jose Luis Stephens / Getty Images
Οι αναγνώστες θα προσελκύσουν πρώτα σε μεγαλύτερα αντικείμενα, οπότε μεγεθύνετε τα αντικείμενα που θέλετε να τονίσετε.

αξία

Η σχετική ελαφρότητα ή σκοτάδι δύο στοιχείων μπορεί να δημιουργήσει μια αντίθεση στην τιμή. Είτε με αποχρώσεις του γκρι ή αποχρώσεις και αποχρώσεις ενός χρώματος, όσο πιο μακριά οι τιμές, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίθεση.

Σύννεφα σταγόνες νερού σε αναστολή σε πολύχρωμο φόντο

Jose A. Bernat Bacete / Getty Images
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα στοιχεία αντίθεσης μαζί. Για παράδειγμα, μεγάλο, λευκό κείμενο σε μαύρο φόντο, ακολουθούμενο από γκρι κείμενο στο ίδιο φόντο συνδυάζει την τιμή και το μέγεθος.

Χρώμα

Χρησιμοποιήστε εναρμονιστικά, συμπληρωματικά και αντίθετα χρώματα για να δημιουργήσετε αντίθεση. Όταν κάνετε αντίθεση με τα χρώματα, προσέξτε την τιμή. Τα εναρμονιστικά χρώματα (τα χρώματα που γειτνιάζουν το ένα με το άλλο στον τροχό χρώματος) μπορεί να φαίνονται ξεθωριασμένα εάν δεν υπάρχει αρκετή διαφορά στην τιμή μεταξύ τους.

Πράσινη ομπρέλα σε αντίθεση με μια θάλασσα από μαύρες ομπρέλες

Filograph / Getty Images
Εξετάστε την επίδραση στους θεατές κατά τον καθορισμό των ζευγαριών χρωμάτων σε αντίθεση. Για παράδειγμα, έντονο κόκκινο και έντονο μπλε αντίθεση, αλλά μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση των ματιών όταν τα βλέπουν μαζί.

Τύπος

Χρησιμοποιήστε το μέγεθος, την τιμή και το χρώμα για να δημιουργήσετε αντίθετες τυπογραφικές θεραπείες. Κάντε ορισμένες λέξεις να ξεχωρίζουν περισσότερο χρησιμοποιώντας μία από τις ακόλουθες ενέργειες:

 • Προσθέστε έντονους ή πλάγιους χαρακτήρες.
 • Ανακατέψτε μεγάλου τύπου με μικρό τύπο.
 • Συνδυάστε το serif με τον τύπο sans serif (non-serif).
 • Ορίστε τμήματα κειμένου σε χρώματα αντίθεσης ή σε διαφορετικές τιμές.
 • Αλλαγή ευθυγράμμισης ή διαστήματος.
 • Χρησιμοποιήστε συμπληρωματικούς αλλά διαφορετικούς τύπους.

Η λέξη & # 39; αγάπη & # 39; σε κόκκινα μπλοκ εκτύπωσης

seraficus / Getty Images
Η στρατηγική χρήση της τυπογραφίας στο σχέδιό σας είναι μια τέχνη από μόνη της. Μάθετε τις αρχές του συνδυασμού γραμματοσειρών, όπως ο περιορισμός του αριθμού των τύπων σε δύο ή τρεις.

Άλλα στοιχεία αντίθεσης

Άλλα στοιχεία που δημιουργούν αντίθεση περιλαμβάνουν υφή, σχήμα, ευθυγράμμιση, κατεύθυνση και κίνηση. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιήσετε μια ουσιαστική διαφορά. Μια αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς που είναι σχεδόν αισθητή ή τα χρώματα που είναι πολύ κοντά σε αξία μπορεί να εμφανιστούν ως λάθος παρά ως προσπάθεια να δοθεί έμφαση ή ενδιαφέρον.

ακέφαλο κορίτσι με τακούνια, ανάποδα, κρέμονται από την άκρη του τραπεζιού

PeopleImages / Getty Εικόνες
Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να βρείτε πρόσθετους τρόπους χρήσης της αντίθεσης. Για παράδειγμα:

 • Για να αντισταθμίσετε τις ψηλές, στενές στήλες κειμένου, συμπεριλάβετε ευρείες ή ακανόνιστες φωτογραφίες.
 • Σε μια σειρά στατικών εικόνων, προσθέστε μία που δείχνει κίνηση.
 • Δημιουργήστε ένα στοιχείο ασπρόμαυρης φωτογραφίας, προσθέτοντας χρώμα σε αυτό.

Η αντίθεση μπορεί να είναι υπερβολική. Αν όλα έρχονται σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, καταλήγετε σε ανταγωνιστικά στοιχεία, τα οποία συγχέουν, αντί να βοηθούν, τον αναγνώστη. Λοιπόν, να είστε προσεκτικοί σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο κάνετε αντίθεση στη χρήση.