Saltar al contenido

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Reddit – A Crash Course

2 de mayo de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Το Reddit είναι ένας ιστότοπος κοινωνικών μέσων όπου οι άνθρωποι μαζεύουν συνδέσμους και τους μοιράζονται μεταξύ τους. Αυτοί οι σύνδεσμοι μπορεί να είναι εικόνες, άρθρα ή βίντεο (πραγματικά οτιδήποτε). Οι χρήστες του Reddit τα μοιράζονται σε μικρότερες κοινότητες με συγκεκριμένο θέμα δευτερεύουσες μονάδες.

Τι μπορείτε να κάνετε στο Reddit;

Εάν ξοδεύετε αρκετό χρόνο στο Διαδίκτυο, τελικά θα σκοντάψετε στο Reddit. Χρεώνεται ως «η πρώτη σελίδα του Διαδικτύου», χρήστες (ή Redditors) μπορούν να μοιράζονται συνδέσμους, να ψηφίζουν συνδέσμους, να σχολιάζουν συνδέσμους και, στη συνέχεια, να σχολιάζουν και να ψηφίζουν σχόλια.

reddit δωρεάν εγχειρίδια

Για τους νεοεισερχόμενους, όλα αυτά μπορεί να φαίνονται λίγο συντριπτικά, οπότε εδώ είναι μια σύντομη αναλυτική περιγραφή του τρόπου αποτελεσματικής χρήσης του Reddit.

Εγγραφείτε στο Reddit – Don’t Lurk!

Στην κοινότητα Reddit, τα άτομα που απλά διαβάζουν τον ιστότοπο χωρίς να σχολιάζουν ή να ψηφίζουν αναφέρονται ως παραμονεύει. Και, ενώ αυτός είναι πιθανώς ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε να καταλαβαίνετε τα σκαμπανεβάσματα του ιστότοπου χωρίς να κάνετε σοβαρή εθιμοτυπία (ή reddiquette) faux pas, όσο πιο γρήγορα εγγραφείτε για λογαριασμό Reddit, τόσο περισσότερα θα έχετε από το redditing . (Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την reddiquette προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο με σοβαρότητα – οι χρήστες μπορεί να είναι σκληροί και ανεπιθύμητοι στους άγνωστους.)

Σφάλμα εισόδου Reddit.

Μόλις εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό, μπορείτε να εγγραφείτε σε διάφορα δευτερεύοντα δικαιώματα, θετική ή αρνητική ψήφο που σας αρέσει ή δεν σας αρέσει και σχολιάζετε πράγματα που σας ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα, εάν είστε λάτρης του ιστορικού, μπορείτε να διαβάσετε και απολαύστε όλο το περιεχόμενο στο / r / History ή / r / AskHistorians, αλλά μόλις αποκτήσετε λογαριασμό, μπορείτε να κάνετε τις δικές σας ερωτήσεις ή (αν είστε ειδικός στο ιστορικό) να απαντήσετε σε εσάς.

Περιήγηση σαν επαγγελματίας με Reddit Enhancement Suite

Αν και έχει σχεδιαστεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο απλή, η διεπαφή του Reddit μπορεί σίγουρα να προκαλέσει σύγχυση στους νεοεισερχόμενους. Ο τεράστιος αριθμός ενεργειών που μπορείτε να εκτελέσετε στη σελίδα αποσκοπούν στη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών, αλλά πραγματοποιούν επίσης μια αρχικά απότομη καμπύλη μάθησης. Ένας από τους καλύτερους τρόπους βελτίωσης και απλοποίησης αυτής της εμπειρίας είναι με το δωρεάν πρόσθετο του προγράμματος περιήγησης, το Reddit Enhancement Suite (RES). Το πρόσθετο είναι συμβατό με σχεδόν κάθε πρόγραμμα περιήγησης και προσθέτει λειτουργικότητα που σας επιτρέπει να βλέπετε εικόνες χωρίς να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και να κάνετε κύλιση χωρίς να κάνετε κλικ σε μια νέα σελίδα, μαζί με την προσθήκη μιας ποικιλίας εργαλείων που βελτιώνουν τα σχόλια. Οι περισσότεροι redditors υποστηρίζουν ότι το RES είναι απολύτως απαραίτητο για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Reddit, καθώς αντιμετωπίζει πολλά από τα πιο συνηθισμένα παράπονα σχετικά με τον ιστότοπο, όπως να απαιτείται από εσάς να πλοηγηθείτε σε άλλη σελίδα για να δείτε συνδεδεμένες εικόνες.

Τι είναι το Κάρμα;

Το Reddit karma δεν έχει νόημα, αλλά σε μερικά σημαίνει τα πάντα. Κάθε φορά που κάποιος ψηφίζει μια δημοσίευση ή ένα σχόλιο, η αφίσα ή ο σχολιαστής λαμβάνει έναν βαθμό karma. Ομοίως, όταν κάποιος αρνηθεί μια δημοσίευση, η αφίσα χάνει κάρμα (αυτό περιορίζεται σε 100 αρνητικές ψήφους). Το Karma χωρίζεται σε karma ανάρτησης και σχολίων και οι χρήστες μπορούν να ψηφίσουν μόνο μία ανάρτηση ή να σχολιάσουν μία φορά.

Οι πιο δημοφιλείς δημοσιεύσεις του Reddit

Οι αναρτήσεις και τα σχόλια που λαμβάνουν τις περισσότερες ψήφοι ανεβαίνουν στην κορυφή (αν και μπορούν επίσης να ταξινομηθούν με νέα και αμφιλεγόμενα) και εκείνα με χαμηλό ή αρνητικό κάρμα πηγαίνουν στο κάτω μέρος της σελίδας. Αυτό το κάρμα απονέμεται στους χρήστες και παραμένει στο προφίλ τους ως ένα είδος διαπιστευτηρίων για το πόσο παραγωγικός ή υπομονή ένας κοκκινομάλλης είναι. Παρά το γεγονός ότι το κάρμα είναι ολόκληρη η βάση του αλγορίθμου του Reddit, η συλλογή του κάρμα τελικά δεν δίνει τίποτα στους χρήστες. Υπάρχουν μερικές δευτερεύουσες μονάδες διαθέσιμες μόνο σε άτομα με υπερβολικές ποσότητες κάρμα, αλλά αυτά δεν παρέχουν κανένα πραγματικό ειδικό προνόμιο ή λειτουργικότητα. Επιπλέον, οι χρήστες (ή οι υπερχρήστες) με πολύ κάρμα δεν έχουν ειδικές δυνατότητες ψηφοφορίας, δημοσίευσης ή σχολιασμού. Συνολικά, οι άνθρωποι συλλέγουν κάρμα απλά για να συλλέξουν κάρμα.

Μερικές συχνές ερωτήσεις Reddit

Πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα ψεύτικο όνομα; Πιθανώς. Οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να δει ολόκληρο το σχόλιο και το ιστορικό δημοσιεύσεων οποιουδήποτε άλλου χρήστη (εκτός αν είναι σε ιδιωτικό subreddits), πράγμα που σημαίνει ότι κάθε χρήστης του Reddit αφήνει ένα τεράστιο ψηφιακό ίχνος χαρτιού. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να συσχετίσετε έναν λογαριασμό Reddit με το όνομά σας, εκτός εάν είστε επωνυμία ή δημόσιο πρόσωπο.

Μπορώ να κάνω αναζήτηση στο Reddit για πράγματα; Ναι και ΟΧΙ. Το Reddit είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δείτε πράγματα, αλλά όχι το καλύτερο μέρος για να το κυνηγήσετε. Η περίφημη κακή λειτουργία αναζήτησης του Reddit επιστρέφει περιορισμένα αποτελέσματα, οπότε γενικά καλύτερα να χρησιμοποιείτε μια αναζήτηση Google + «Reddit» εάν θέλετε να βρείτε μια συγκεκριμένη ανάρτηση στον ιστότοπο. Ωστόσο, εάν ψάχνετε για μια συγκεκριμένη κοινότητα, η αναζήτηση subreddit του ιστότοπου συνήθως κάνει καλή δουλειά.

Πώς μπορώ να δημοσιεύσω εικόνες στο Reddit; Αν και η κύρια χρήση του είναι η κοινή χρήση εικόνων, το Reddit δεν είναι ιστότοπος φιλοξενίας εικόνων – είναι ιστότοπος κοινής χρήσης συνδέσμων. Εάν θέλετε να δημοσιεύσετε εικόνες στο Reddit, το καλύτερο στοίχημά σας είναι πρώτα να τις ανεβάσετε στο Imgur (ένα αγαπημένο μεταξύ των redditors) και μετά να δημοσιεύσετε τον σύνδεσμο Imgur στο Reddit. Το Imgur δεν απαιτεί σύνδεση ή οποιοδήποτε είδος εγγραφής για τη μεταφόρτωση εικόνων.

Βγείτε εκεί και Reddit!

Το Reddit μπορεί να είναι εκφοβιστικό για νέους χρήστες, αλλά δεν πρέπει να είναι. Ξεκινήστε με την εύρεση μερικών δευτερευόντων μονάδων που σας ενδιαφέρουν, εγγραφείτε και παραμονεύστε για μερικές εβδομάδες. Πριν το καταλάβετε, θα είστε εξοικειωμένοι και θα σας καλωσορίσουμε στην κοινότητα και σύντομα θα βρείτε ότι σχεδόν όλα όσα βλέπετε στο Διαδίκτυο με κάποιο τρόπο ή άλλο ξεκινά στο Reddit.