Saltar al contenido

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Tumblr για Blogging και Κοινωνική Δικτύωση

2 de mayo de 2021

Ίσως έχετε ακούσει για τον Tumblr και σας ενδιαφέρει να μπείτε στη δράση. Σε τελική ανάλυση, είναι η πιο καυτή πλατφόρμα blogging μεταξύ των νεότερων ανθρώπων και έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει εντελώς το περιεχόμενό σας σε ό, τι αφορά τα μάτια και τις κοινές χρήσεις, εάν έχετε το σωστό μέρος της κοινωνικής δικτύωσης.

Εγγραφείτε για λογαριασμό Tumblr και αποκτήστε πρόσβαση στον Πίνακα ελέγχου

Το Tumblr είναι μια πλατφόρμα blogging και ένα κοινωνικό δίκτυο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αυστηρά για blogging ή αυστηρά για κοινωνική δικτύωση με άλλους χρήστες – ή και τους δύο. Η δύναμη αυτής της πλατφόρμας λάμπει πραγματικά όταν τη χρησιμοποιείτε και ως τα δύο. Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Tumblr, πιθανότατα θα παρατηρήσετε πολλές ομοιότητες μεταξύ αυτού και άλλων δημοφιλών κοινωνικών δικτύων όπως το Twitter, το Facebook, το Pinterest, ακόμη και το Instagram. Αν και το «blogging» παραδοσιακά τείνει να περιλαμβάνει γραφή, ο Tumblr είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά οπτικός και αφορά περισσότερο τη δημοσίευση σύντομων αναρτήσεων ιστολογίου με φωτογραφίες, κινούμενα GIF και βίντεο. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το Tumblr, τόσο περισσότερες τάσεις μπορείτε να προσδιορίσετε στην πλατφόρμα, δίνοντάς σας πληροφορίες για το τι αγαπούν να βλέπουν και να μοιράζονται οι χρήστες. Μια ανάρτηση Tumblr μπορεί να γίνει viral σε λίγες ώρες, ακόμη και να εξαπλωθεί σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Φανταστείτε εάν θα μπορούσατε να κάνετε τις δημοσιεύσεις σας να το κάνουν αυτό! Το να ξεκινήσετε με το Tumblr είναι εύκολο, αλλά μπορείτε να περιηγηθείτε στις παρακάτω διαφάνειες για να λάβετε τις κύριες συμβουλές και συμβουλές για να κάνετε την παρουσία σας στο Tumblr και να ζήσετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Μεταβείτε στο Tumblr.com σε πρόγραμμα περιήγησης

Είναι δωρεάν να εγγραφείτε για λογαριασμό Tumblr στο Tumblr.com ή ακόμα και μέσω μιας από τις δωρεάν εφαρμογές για κινητά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια διεύθυνση email, ένας κωδικός πρόσβασης και ένα όνομα χρήστη. Το όνομα χρήστη σας θα εμφανίζεται ως διεύθυνση URL του ιστολογίου Tumblr, στο οποίο θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μεταβαίνοντας στο YourUsername.Tumblr.com στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού που προτιμάτε. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να επιλέξετε ένα μοναδικό όνομα χρήστη Tumblr που δεν έχει ληφθεί ακόμη. Ο Tumblr θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την ηλικία σας και ότι είστε άνθρωπος πριν προχωρήσετε για να σας ρωτήσω για τα ενδιαφέροντά σας. Θα εμφανιστεί ένα πλέγμα GIF, ζητώντας σας να επιλέξετε πέντε ενδιαφέροντα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Αφού κάνετε κλικ σε πέντε ενδιαφέροντα, κάτι που βοηθά τον Tumblr να προτείνει ιστολόγια για να το ακολουθήσετε, θα μεταφερθείτε στον πίνακα ελέγχου του Tumblr. Θα σας ζητηθεί επίσης να επιβεβαιώσετε τον λογαριασμό σας μέσω email. Ο πίνακας ελέγχου σας εμφανίζει μια ροή από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις από τα ιστολόγια των χρηστών που ακολουθείτε μαζί με πολλά εικονίδια ανάρτησης στην κορυφή για να δημιουργήσετε τις δικές σας αναρτήσεις. Υπάρχουν επί του παρόντος επτά τύποι δημοσιεύσεων που υποστηρίζει το Tumblr:

  • Δημοσιεύσεις κειμένου
  • Μεμονωμένες ή πολλές αναρτήσεις σε σύνολο φωτογραφιών
  • Παραθέτω δημοσιεύσεις
  • Σύνδεση δημοσιεύσεων
  • Δημοσιεύσεις συνομιλίας / διαλόγου
  • Ηχητικές δημοσιεύσεις
  • Δημοσιεύσεις βίντεο

Εάν περιηγείστε στο Tumblr στον ιστό, θα δείτε επίσης ένα μενού στην κορυφή με όλες τις προσωπικές σας επιλογές. Αυτά περιλαμβάνουν την αρχική σας ροή, τη σελίδα Εξερεύνηση, τα εισερχόμενά σας, τα άμεσα μηνύματα, τη δραστηριότητά σας και τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας. Αυτές οι επιλογές εμφανίζονται παρόμοια στην εφαρμογή Tumblr για κινητά στο κάτω μέρος της οθόνης της συσκευής σας. Υπάρχει επίσης ένας αριθμός επεκτάσεων προγράμματος περιήγησης που βοηθούν την περιήγησή σας.

Προσαρμόστε το θέμα και τις επιλογές του ιστολογίου σας

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr

Το μεγάλο πράγμα για το Tumblr είναι ότι σε αντίθεση με άλλα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter, δεν είστε κολλημένοι με την τυπική διάταξη προφίλ. Τα θέματα του ιστολογίου σας στο Tumblr μπορεί να είναι τόσο μοναδικά όσο θέλετε, και υπάρχουν πολλά υπέροχα δωρεάν και premium θέματα για να διαλέξετε. Παρόμοια με την πλατφόρμα blogging του WordPress, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα νέο δέρμα θέμα Tumblr blog με λίγα μόνο κλικ. Δείτε την επισκόπηση των δωρεάν θεμάτων Tumblr. Για να ξεκινήσετε να προσαρμόζετε το ιστολόγιό σας και να μεταβείτε σε ένα νέο θέμα, κάντε κλικ στο εικονίδιο χρήστη στο επάνω μενού του ταμπλό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο το όνομα του ιστολογίου σας (κάτω από την επικεφαλίδα Tumblrs) στο αναπτυσσόμενο μενού που ακολουθείται από Επεξεργασία εμφάνισης στο δεξί μενού της επόμενης σελίδας. Σε αυτήν τη σελίδα, μπορείτε να προσαρμόσετε πολλά διαφορετικά στοιχεία του ιστολογίου σας:

Κεφαλίδα ιστολογίου για κινητά: Προσθέστε μια εικόνα κεφαλίδας, μια φωτογραφία προφίλ, έναν τίτλο ιστολογίου, μια περιγραφή και τα χρώματα της επιλογής σας.

Όνομα χρήστη: Αλλάξτε το όνομα χρήστη σας σε νέο όποτε θέλετε (αλλά λάβετε υπόψη ότι αυτό θα αλλάξει επίσης τη διεύθυνση URL του ιστολογίου σας). Εάν έχετε το δικό σας όνομα τομέα και θέλετε να οδηγεί στο ιστολόγιό σας Tumblr, μπορείτε να ανατρέξετε στο σεμινάριό μας για να ορίσετε μια προσαρμοσμένη διεύθυνση URL Tumblr.

Θέμα ιστότοπου: Διαμορφώστε τις προσαρμόσιμες επιλογές του τρέχοντος θέματος και δείτε μια ζωντανή προεπισκόπηση ή τις αλλαγές σας ή εγκαταστήστε μια νέα.

Κρυπτογράφηση: Ενεργοποιήστε το εάν θέλετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Μου αρέσει: Ενεργοποιήστε το εάν θέλετε οι άλλοι χρήστες να μπορούν να δουν ποιες αναρτήσεις σας άρεσαν εάν αποφασίσουν να τις ελέγξουν.

ΕΠΟΜΕΝΟ: Ενεργοποιήστε το εάν θέλετε οι άλλοι χρήστες να μπορούν να δουν τα ιστολόγια που ακολουθείτε εάν αποφασίσουν να τα ελέγξουν.

Απαντήσεις: Εάν θέλετε οι χρήστες να μπορούν να απαντήσουν στις αναρτήσεις σας, μπορείτε να το ρυθμίσετε έτσι ώστε όλοι να μπορούν να απαντήσουν, μόνο οι χρήστες που βρίσκονται στο δίκτυό σας για τουλάχιστον μια εβδομάδα μπορούν να απαντήσουν ή μόνο οι χρήστες που ακολουθείτε μπορούν να απαντήσουν.

Παρακαλώ: Μπορείτε να το ανοίξετε για να προσκαλέσετε άλλους χρήστες να υποβάλουν ερωτήσεις που θέλουν όπως εσείς σε μια συγκεκριμένη σελίδα του ιστολογίου σας.

Υποβολές: Εάν θέλετε να αποδεχτείτε δημοσιεύσεις από άλλους χρήστες για δημοσίευση στα ιστολόγιά σας, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε έτσι ώστε να προστίθενται αυτόματα στην ουρά σας για να εγκρίνετε και να δημοσιεύσετε.

Μηνύματα: Για να διατηρήσετε το απόρρητό σας σφιχτό, ενεργοποιήστε το ώστε μόνο οι χρήστες που ακολουθείτε να μπορούν να σας στέλνουν μηνύματα.

Ουρά: Η προσθήκη αναρτήσεων στην ουρά σας θα τις δημοσιεύει αυτόματα σε ένα πρόγραμμα στάγδην, το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε επιλέγοντας μια χρονική περίοδο για τη δημοσίευσή τους.

Facebook: Μπορείτε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Tumblr με τον λογαριασμό σας στο Facebook, ώστε να δημοσιεύονται αυτόματα και στο Facebook.

Κελάδημα: Μπορείτε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Tumblr με τον λογαριασμό σας στο Twitter, ώστε να δημοσιεύονται αυτόματα και στο Twitter.

Γλώσσα: Εάν η αγγλική δεν είναι η προτιμώμενη γλώσσα σας, αλλάξτε την εδώ.

Ζώνη ώρας: Ο καθορισμός της κατάλληλης ζώνης ώρας θα σας βοηθήσει να απλοποιήσετε την ουρά αναρτήσεων και άλλες δραστηριότητες δημοσίευσης.

Ορατότητα: Μπορείτε να διαμορφώσετε το ιστολόγιό σας ώστε να εμφανίζεται μόνο στον πίνακα ελέγχου Tumblr (όχι στον Ιστό), να το κρατήσετε κρυμμένο από τα αποτελέσματα αναζήτησης ή να το επισημάνετε ως ρητό για το περιεχόμενό του. Υπάρχει μια επιλογή στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας όπου μπορείτε να αποκλείσετε συγκεκριμένους χρήστες ή ακόμη και να διαγράψετε τον λογαριασμό σας εντελώς αν θέλετε.

Εξερευνήστε το Tumblr για να ακολουθήσετε ιστολόγια που σας αρέσουν

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να βρείτε νέα ιστολόγια Tumblr που αξίζει να ακολουθήσετε. Όταν παρακολουθείτε ένα ιστολόγιο Tumblr, όλες οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις του εμφανίζονται στη ροή του σπιτιού σας, παρόμοια με τη λειτουργία των ροών ειδήσεων Twitter και Facebook. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να ανακαλύψετε περισσότερα ιστολόγια που θα ακολουθήσετε.

Χρησιμοποιήστε τη σελίδα Εξερεύνηση: Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή από το ταμπλό σας στο επάνω μενού στον Ιστό (επισημαίνεται με το εικονίδιο πυξίδας). Ή μπορείτε απλά να μεταβείτε στο Tumblr.com/explore.

Κάντε αναζήτηση για λέξεις-κλειδιά και hashtag: Εάν ενδιαφέρεστε για ένα συγκεκριμένο θέμα, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης για να βρείτε αναρτήσεις ή ιστολόγια που εστιάζουν σε κάτι συγκεκριμένο.

Δώστε προσοχή στις προτάσεις του Tumblr: Στην πλαϊνή γραμμή του ταμπλό σας στον Ιστό, ο Tumblr θα προτείνει ορισμένα ιστολόγια που πρέπει να ακολουθήσετε με βάση το ποιος ήδη παρακολουθείτε. Οι προτάσεις εμφανίζονται επίσης τόσο συχνά όσο κάνετε κύλιση στη ροή του σπιτιού σας.

Αναζητήστε το κουμπί «Ακολουθήστε» στην επάνω δεξιά γωνία οποιουδήποτε ιστολογίου Tumblr: Εάν συναντήσετε ένα ιστολόγιο Tumblr στο Διαδίκτυο χωρίς να το βρείτε πρώτα στον πίνακα ελέγχου, θα γνωρίζετε ότι εκτελείται στο Tumblr λόγω του κουμπιού «Παρακολούθηση» στην κορυφή. Κάντε κλικ Ακολουθηστε για να το ακολουθήσετε αυτόματα.

Ξεκινήστε να δημοσιεύετε περιεχόμενο στο Tumblr Blog σας

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr Post

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημοσίευση αναρτήσεων ιστολογίου στο ιστολόγιό σας Tumblr. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να παρατηρήσετε τις αναρτήσεις σας από άλλους χρήστες του Tumblr:

Πηγαίνετε οπτικά: Οι φωτογραφίες, τα βίντεο και τα GIF αποτελούν μεγάλη υπόθεση στο Tumblr. Στην πραγματικότητα, η Tumblr κυκλοφόρησε πρόσφατα τη δική της μηχανή αναζήτησης GIF για να βοηθήσει τους χρήστες να δημιουργήσουν πιο οπτικά ελκυστικές δημοσιεύσεις.

Χρήση ετικετών: Μπορείτε να προσθέσετε πολλές διαφορετικές ετικέτες σε οποιαδήποτε από τις αναρτήσεις σας, για να τη βοηθήσετε να γίνει πιο εύχρηστη από άτομα που αναζητούν αυτούς τους όρους. Ρίξτε μια ματιά στην επισκόπηση των πιο δημοφιλών ετικετών του Tumblr για να χρησιμοποιήσετε τις δικές σας αναρτήσεις.

Χρησιμοποιήστε τις «πρόσθετες» επιλογές ανάρτησης: Στους χώρους και τους υπότιτλους μετά το κείμενο, θα δείτε ένα εικονίδιο με το σύμβολο «συν» που εμφανίζεται μόλις κάνετε κλικ στον κέρσορα στην περιοχή πληκτρολόγησης. Κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε έναν αριθμό επιλογών μέσων και μορφοποίησης που μπορείτε να εισαγάγετε, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, βίντεο, GIF, οριζόντιων γραμμών και συνδέσμων ανάγνωσης.

Τακτικά δημοσιεύετε: Οι πιο ενεργοί χρήστες του Tumblr δημοσιεύουν πολλές φορές την ημέρα. Μπορείτε να ουρά αναρτήσεις για δημοσίευση σε ένα πρόγραμμα στάγδην ή ακόμη και να προγραμματίσετε να δημοσιευτεί σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία σε μια συγκεκριμένη ώρα.

Αλληλεπιδράστε με άλλους χρήστες και τις αναρτήσεις τους

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr Reblog

Όπως σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο, όσο περισσότερο αλληλεπιδράτε με άλλους χρήστες, τόσο περισσότερη προσοχή θα λάβετε πίσω. Στο Tumblr, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αλληλεπίδρασης.

Αλληλεπιδράστε με μεμονωμένες δημοσιεύσεις

Μου αρέσει μια ανάρτηση: Κάντε κλικ στο κουμπί καρδιάς στο κάτω μέρος οποιασδήποτε ανάρτησης.

Επανεκκινήστε μια ανάρτηση: Κάντε κλικ στο κουμπί διπλού βέλους στο κάτω μέρος οποιασδήποτε ανάρτησης για να την αναδημοσιεύσετε αυτόματα στο δικό σας ιστολόγιο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε προαιρετικά τη δική σας λεζάντα, να την ουρά ή να την προγραμματίσετε ώστε να δημοσιεύεται αργότερα.

Αλληλεπιδράστε με μεμονωμένες δημοσιεύσεις

Ακολουθήστε το ιστολόγιο ενός χρήστη: Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί παρακολούθησης οπουδήποτε εμφανίζεται είτε σε ένα υπάρχον ιστολόγιο Tumblr που περιηγείστε στον ιστό είτε σε ένα ιστολόγιο που βρίσκετε στον πίνακα ελέγχου Tumblr.

Υποβολή ανάρτησης στο ιστολόγιο άλλου χρήστη: Εάν μπορείτε να δημοσιεύσετε την ανάρτησή σας σε ένα blog που δέχεται υποβολές, θα αποκτήσετε αμέσως έκθεση από το κοινό τους.

Υποβάλετε μια «ερώτηση» στο ιστολόγιο άλλου χρήστη: Παρόμοια με τις υποβολές δημοσιεύσεων, τα ιστολόγια που αποδέχονται, απαντούν και δημοσιεύουν τις ερωτήσεις τους (που είναι ερωτήσεις ή σχόλια από άλλους χρήστες) μπορεί επίσης να σας εκθέσουν.

Αποστολή αλληλογραφίας ή μηνύματος: Μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα εισερχομένων (όπως email) ή ένα άμεσο μήνυμα (όπως μια συνομιλία) σε οποιονδήποτε χρήστη το επιτρέπει, ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου του. Όταν αλληλεπιδράτε με άλλες αναρτήσεις ιστολογίου και χρήστες, ειδοποιούνται για αυτό στην καρτέλα δραστηριότητάς τους, τα μηνύματά τους και μερικές φορές ακόμη και τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής Tumblr εάν έχουν ενεργοποιηθεί.