Saltar al contenido

Πώς να Degauss μια οθόνη υπολογιστή

25 de mayo de 2021

Έχετε δει ποτέ μια παλιά οθόνη υπολογιστή ή τηλεόραση με «σωλήνα» με προβλήματα χρώματος ουράνιου τόξου γύρω από τις άκρες; Είναι ένα πρόβλημα που προκαλείται από μαγνητικές παρεμβολές, το οποίο επιλύεται εύκολα αντιμαγνητικό καλώδιο την οθόνη. Προς την degauss κάτι σημαίνει να αφαιρέσετε, ή τουλάχιστον να μειώσετε δραστικά, ένα μαγνητικό πεδίο. Οι μαγνητικές παρεμβολές ήταν τόσο συχνές με τις οθόνες CRT degaussing πηνία ενσωματώθηκαν σε αυτούς τους τύπους οθονών για να αφαιρέσετε περιστασιακά αυτήν την παρεμβολή. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν πλέον αυτές τις παλιές οθόνες «σωλήνων» και έτσι αυτό δεν είναι συνηθισμένο έργο αυτές τις μέρες. Η μεγάλη, υψηλή ανάλυση, ανέξοδη επίπεδος Οι οθόνες LCD του σήμερα λειτουργούν εντελώς διαφορετικά, δεν πάσχουν από μαγνητικές παρεμβολές και, επομένως, ποτέ δεν απαιτούν degaussing. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μια οθόνη υπολογιστή μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα χρώματος, αλλά εάν έχετε μια παλιά οθόνη τύπου CRT, ειδικά αν ο αποχρωματισμός είναι κυρίως κοντά στις άκρες, το degaussing πιθανότατα θα το διορθώσει και θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων . Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να απενεργοποιήσετε μια οθόνη υπολογιστή:

Πώς να Degauss μια οθόνη υπολογιστή

Το Degaussing κάνει μερικές φορές δυνατά γρατζουνίζω ήχος και συχνά ακολουθείται από ένα σύντομο Κάντε κλικ ήχος. Ίσως να μπορείτε ακόμη και να το «νιώσετε» εάν το χέρι σας είναι στην οθόνη. Εάν δεν ακούτε αυτούς τους ήχους, η οθόνη πιθανότατα δεν απενεργοποιείται αυτόματα όταν είναι ενεργοποιημένη.

 1. Απενεργοποιήστε και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ξανά την οθόνη σας. Πλέον Οι οθόνες CRT θα απενεργοποιηθούν αυτόματα όταν είναι ενεργοποιημένες, γι ‘αυτό δοκιμάστε πρώτα.
  1. Εάν ο αποχρωματισμός δεν βελτιωθεί, συνεχίστε στο επόμενο βήμα.
 2. Εντοπίστε το κουμπί degauss στο μπροστινό μέρος της οθόνης και πιέστε το. Σε σπάνια περίπτωση, η οθόνη δεν απενεργοποιείται αυτόματα, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το χειροκίνητο βήμα.
  1. Το κουμπί degauss πιθανότατα θα συνοδεύεται από μια εικόνα παρόμοια με ένα πέταλο, που αντιπροσωπεύει το κλασικό σχήμα «μαγνήτης πέταλου». Μερικά κουμπιά degauss στην πραγματικότητα είναι ένα εικονίδιο πέταλου (έναντι ενός τυπικού, στρογγυλού κουμπιού).
  2. Όχι, κουμπί degauss; Ας συνεχίσουμε να προσπαθούμε …
 3. Πάτα το λάμψη και αντίθεση κουμπιά ταυτόχρονα. Ορισμένοι κατασκευαστές οθόνης αποφάσισαν να παραιτηθούν από το ειδικό κουμπί για αυτήν την ταυτόχρονη μέθοδο πατήματος κουμπιών.
  1. Ακόμα δεν έχετε τύχη; Ορισμένες οθόνες κρύβουν τη δυνατότητα ακόμη πιο βαθιά.
 4. Μερικές φορές, ειδικά με τις «νεότερες» οθόνες CRT (ξέρουμε, αστείο να χρησιμοποιούμε αυτές τις λέξεις μαζί), η επιλογή degauss θα αποθηκευτεί μέσα στις επιλογές μενού στην οθόνη.
  1. Μετακινηθείτε σε αυτές τις επιλογές και εντοπίστε την επιλογή degauss, την οποία θα επιλέξετε με οποιοδήποτε κουμπί επιλογής έχετε χρησιμοποιήσει για να «εισαγάγετε» άλλες εντολές / επιλογές στο μενού της οθόνης.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εύρεση της επιλογής degauss, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο της οθόνης για περισσότερες πληροφορίες. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε πληροφορίες τεχνικής υποστήριξης εάν δεν μπορείτε να βρείτε το εγχειρίδιό σας και δεν είστε σίγουροι για το πού να πάτε στη συνέχεια.

Περισσότερα για το Degaussing και πώς να το αποτρέψετε

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τις διαταραχές του μαγνητικού πεδίου που προκάλεσαν αυτόν τον αποχρωματισμό στην οθόνη που μόλις διορθώσατε, ελέγξτε γύρω από την οθόνη για πηγές μαγνητισμού. Συνήθως, αυτό είναι σαν ηχεία χωρίς θωράκιση, πηγές ισχύος και άλλα μεγάλα ηλεκτρονικά. Ναι φυσικά, μαγνήτες προκαλώ και αυτό! Αφήστε τα στο ψυγείο ή στο επιστημονικό έργο στο άλλο δωμάτιο. Όσο μεγάλο πρόβλημα ακούγεται όπως η degaussing με οθόνες και τηλεοράσεις, μπορεί να είναι κάτι που πραγματικά θέλω να κάνετε εάν έχετε δεδομένα σε έναν σκληρό δίσκο που θέλετε να διαγράψετε για πάντα. Οι φορητές ράβδοι degaussing και οι μηχανές degausser επιτραπέζιων υπολογιστών εφαρμόζουν ένα εξαιρετικά ισχυρό μαγνητικό πεδίο σε έναν σκληρό δίσκο, καταστρέφοντας τυχόν δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν. Στην πραγματικότητα, το σκούπισμα μιας μονάδας δίσκου είναι φθηνότερο και εξίσου αποτελεσματικό, αλλά το degaussing είναι μια άλλη επιλογή σε έναν πολύ σύντομο κατάλογο εντελώς αποτελεσματικών τρόπων διαγραφής ενός σκληρού δίσκου. Η λέξη degauss προέρχεται από τη λέξη γκαζ, που είναι η μέτρηση ενός μαγνητικού πεδίου, που πήρε το όνομά του από τον διάσημο φυσικό και μαθηματικό Johann Carl Friedrich Gauss, ο οποίος έζησε στη Γερμανία στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα.