Saltar al contenido

Πώς οι σαρώσεις φλεβών θα μπορούσαν να είναι πιο ασφαλείς από το αναγνωριστικό προσώπου

22 de abril de 2021

Βασικές επιλογές

  • Οι επιστήμονες έχουν χρησιμοποιήσει το AI για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα των ανθρώπων σαρώνοντας τις φλέβες στο πίσω μέρος των χεριών τους.
  • Η τεχνική σάρωσης φλεβών θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για φορητή τεχνολογία όπως τα έξυπνα ρολόγια, λένε οι ειδικοί.
  • Η εύρεση νέων τρόπων ταυτοποίησης χρηστών είναι απαραίτητη καθώς αυξάνονται οι απειλές για το απόρρητο και την ασφάλεια.
Donald Iain Smith / Getty Images
Μια νέα τεχνολογία που προσδιορίζει τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν φλέβες στο πίσω μέρος των χεριών τους θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για φορετά όπως τα έξυπνα ρολόγια, λένε οι ειδικοί. Οι ερευνητές που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη ανακάλυψαν έναν τρόπο αναγνώρισης των ανθρώπων με σάρωση των φλεβών στο πίσω μέρος των χεριών τους. Η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να είναι ένας πιο ασφαλής τρόπος ταυτοποίησης ανθρώπων από τα δακτυλικά αποτυπώματα ή την αναγνώριση προσώπου. Οι εκτυπώσεις φλεβών μπορεί να είναι ακόμη και μια εξαιρετική προσθήκη στα φορητά. «Τα περισσότερα φορητά σήμερα διαθέτουν ήδη LED και αισθητήρες φωτός για τη μέτρηση του καρδιακού ρυθμού, των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα, ακόμη και της αρτηριακής πίεσης», δήλωσε ο Scott Hanson, ιδρυτής και επικεφαλής της τεχνολογίας της εταιρείας τεχνολογίας Ambiq. «Εάν αυτή η ίδια τεχνολογία επανατοποθετήθηκε για αντιστοίχιση μοτίβων φλεβών, τότε ένα φορετό θα μπορούσε να αναγνωρίσει την ταυτότητα ενός χρήστη και να χρησιμοποιηθεί ως μέρος του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.»

Πληρώστε για καφέ με εκτύπωση φλέβας

Για παράδειγμα, είπε ο Χάνσον, η χρήση ενός αριθμού πιστωτικής κάρτας σε έναν ιστότοπο θα μπορούσε να απαιτήσει έλεγχο ταυτότητας της ταυτότητας του χρήστη μέσω μιας φορετής ανάγνωσης μοτίβου φλέβας. Το φορετό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πληρωμή με βάση το NFC σε μια καφετέρια μετά από επιβεβαίωση της ταυτότητας ενός χρήστη. Στη μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας, οι ερευνητές πήραν 17.500 φωτογραφίες από 35 άτομα που έκαναν γροθιά. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το AI για να βρουν αναγνωριστικά χαρακτηριστικά σε αυτά τα μοτίβα με ακρίβεια άνω του 99%. Η εύρεση νέων τρόπων ταυτοποίησης χρηστών είναι ζωτικής σημασίας καθώς αυξάνονται οι απειλές προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, ανέφεραν οι ερευνητές στην εφημερίδα. Οι παραδοσιακές βιομετρικές πληροφορίες όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν είναι πάντα ασφαλείς. «Οι κωδικοί πρόσβασης είναι, απλοί και απλοί, ένας πόνος.» «Τα δακτυλικά αποτυπώματα μπορούν εύκολα να συλλεχθούν από τις επιφάνειες που μπορεί να έχει αγγίξει και να χρησιμοποιήσει ένα θύμα για να παρακάμψει τον έλεγχο ταυτότητας με βάση τα δακτυλικά αποτυπώματα», έγραψαν οι ερευνητές στην εφημερίδα τους. «Ομοίως, υπήρξαν περιπτώσεις όπου η φωτογραφία ενός θύματος που αποκτήθηκε από μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο έχει χρησιμοποιηθεί για να παρακάμψει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου.» Ακόμα και τα μάτια σας δεν είναι ασφαλή, σύμφωνα με τους συγγραφείς, οι οποίοι εξήγησαν ότι «οι σαρώσεις ίριδας μπορούν να ανατραπούν χρησιμοποιώντας την εικόνα του θύματος που τοποθετείται με φακό επαφής».

Όχι περισσότεροι κωδικοί πρόσβασης

Τα βιομετρικά μέτρα ασφαλείας όπως αυτά που προσδιορίζουν τις φλέβες θα μπορούσαν να είναι όφελος για τους χρήστες, δήλωσε ο Todd Gifford, επικεφαλής της τεχνολογίας της συμβουλευτικής εταιρείας Optimizing IT, σε συνέντευξη μέσω email. «Οι κωδικοί πρόσβασης είναι, απλοί και απλοί, ένας πόνος», είπε. «Είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε. Πρέπει να αλλάξετε και τελικά είναι κάτι που οι χάκερ θέλουν να πάρουν τα χέρια τους. Είναι εύκολο να εξαπατήσετε τους χρήστες να παραδώσουν έναν κωδικό πρόσβασης με email ηλεκτρονικού ψαρέματος και ψεύτικη σελίδα σύνδεσης. Μπορούν να αναστραφείτε γρήγορα και με ευκολία. »

Ο άνδρας παρακολουθεί τη γυναίκα χρησιμοποιώντας εικονικό σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων

pkline / Getty Images
Τα βιομετρικά στοιχεία όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι πάντα «με» το άτομο, οπότε μπορεί να είναι πιο δύσκολο να παραποιηθούν, σε αντίθεση με κάτι σαν τη χρήση άδειας οδήγησης άλλου ατόμου, δήλωσε η Rebecca Slisz, διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων στην Imprivata, μια εταιρεία ψηφιακής ταυτότητας για υγειονομική περίθαλψη. συνέντευξη. «Τα βιομετρικά στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επικύρωση της ταυτότητας αντί ενός ατόμου που πρέπει να θυμάται έναν κωδικό πρόσβασης ή να διαθέτει τεχνολογία που θα επιτρέπει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων», είπε. Συνοπτικά, τα βιομετρικά στοιχεία είναι μοναδικά για τα άτομα, πολύ ακριβή και είναι δύσκολο να τα κλέψουν ή να τα μοιραστούν. » Ενώ η νέα μέθοδος που περιγράφεται στο χαρτί χρησιμοποιεί τις φλέβες στο πίσω μέρος των χεριών, η αναγνώριση φλεβών είναι ήδη κάτι. Η τεχνολογία σαρωτή φοινικών φλεβών χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία για την επαλήθευση της ταυτότητας των ατόμων χρησιμοποιώντας ATM τράπεζας, δήλωσε ο Slisz.

«Η φλεβική παλάμη είναι το προτιμώμενο βιομετρικό για την υγειονομική περίθαλψη γιατί, για παράδειγμα, [the] Η ίριδα απαιτεί από ένα άτομο να έχει συνείδηση ​​και να κοιτάζει σε μια κάμερα «, πρόσθεσε.» Ενώ η φλέβα της παλάμης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση ενός μη ανταποκρινόμενου ασθενούς, αρκεί να υπάρχει ροή αίματος στην παλάμη. «Τεχνολογία που χρησιμοποιεί αναγνωριστικό φλέβας ενδέχεται να μην είναι πολύ μακριά, είπε ο Hanson. «Έχουμε οπτικούς αισθητήρες ικανούς να απεικονίζουν καρπούς και μικροεπεξεργαστές ικανούς να εκτελούν ελαφριά νευρωνικά δίκτυα», είπε. «Θα μπορούσα εύκολα να δω μια φορετή ανάπτυξη μιας τέτοιας τεχνολογίας μέσα σε ένα ή δύο χρόνια.»