Saltar al contenido

Πώς ορίζετε το «Meh»;

30 de mayo de 2021

Το «Meh» είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία της αδιαφορίας.

Μερικοί το αποκαλούν το λεκτικό ισοδύναμο ενός απαξιούχου. Δεδομένου ότι ένα άτομο δεν μπορεί να σηκώσει τους ώμους του πάνω από κείμενο ή διαδικτυακή συνομιλία, καταφεύγουν να λένε «meh» αντ ‘αυτού.

Πώς χρησιμοποιείται το «Meh»

Όταν κάποιος λέει «meh» σε ένα κείμενο ή οπουδήποτε στο διαδίκτυο ως απάντηση σε ένα μήνυμα, αυτό που συνήθως σημαίνει είναι: «Απλώς δεν με νοιάζει αρκετά για να αποφασίσω πώς να αντιδράσω σε αυτό.» Κάτι σκληρό, αλλά είναι η αλήθεια.

Κάναβα
Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το «meh» όταν απαντούν σε ερωτήσεις ή σε καταστάσεις όπου πιστεύουν ότι πρέπει να εκφράσουν τα συναισθήματά τους (αλλά δεν μπορούν). Σε ερωτήσεις όπου η προσδοκία είναι απάντηση ναι / όχι, το «meh» ερμηνεύεται συχνά ως όχι όχι μόνο επειδή είναι πολύ παθητικό για να ερμηνευτεί θετικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να πει «meh» λόγω έλλειψης πληροφοριών και όχι πραγματικής έλλειψης ενδιαφέροντος. Σε τελική ανάλυση, εάν κάποιος δεν έχει όλα τα γεγονότα σχετικά με ένα συγκεκριμένο πρόβλημα ή κατάσταση, δεν μπορεί να βασίσει τα συναισθήματά του σε πολλά για να σχηματίσει μια γνώμη.

Παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείται το «Meh»

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να εμφανίζεται η λέξη «meh» σε απλή συνομιλία ή / και στα κοινωνικά μέσα:

Παράδειγμα 1

Φίλος # 1: «Θέλετε να πάτε στις ταινίες αυτό το Σαββατοκύριακο;»

Φίλος # 2: «Μεχ … ίσως αν μπορώ να βρω το δωρεάν πέρασμα που έχω ξαπλώσει εδώ κάπου.»

Φίλος # 1: «Εντάξει. Τι γίνεται με το μπόουλινγκ;»

Φίλος # 2: «Ναι, ακούγεται σαν διασκέδαση»

Στο πρώτο παράδειγμα, ο Φίλος # 2 απαντά με «meh» σε μια ερώτηση που έθεσε ο Φίλος # 1. Ο φίλος # 1 ερμηνεύει την απάντησή του ως περισσότερο αρνητικό παρά θετικό.

Παράδειγμα 2

Ενημέρωση κατάστασης Facebook: «Σκέφτηκα να χτυπήσω πραγματικά το γυμναστήριο απόψε, αλλά ναι, είναι ήδη 9 μ.μ. και έχω πολλή δουλειά να κάνω σε αυτό το ατέρμονο δοκίμιο. Καλή δικαιολογία για να μην ασκηθώ, έτσι;

Σε αυτό το δεύτερο παράδειγμα, ένας χρήστης του Facebook λέει «meh» σε μια ενημέρωση κατάστασης για να εκφράσει τα συναισθήματά του για τη μετάβαση στο γυμναστήριο. Η χρήση του «meh» είναι μια έκφραση αδιαφορίας δεδομένης της τρέχουσας κατάστασής τους.

Παράδειγμα 3

Φίλος # 1: «Γεια! Πώς είσαι; Για πολύ καιρό δεν μιλάς!»

Φίλος # 2: «Γεια, ναι πολύ καιρό! 🙂 Η ζωή είναι κάπως τώρα, αλλά δεν παραπονιέται !!»

Στο τελευταίο παράδειγμα παραπάνω, ο Φίλος # 2 κάνει κάτι διαφορετικό χρησιμοποιώντας το «meh» ως επίθετο. Αντί να χρησιμοποιούν ένα επίθετο όπως «βαρετό» ή «μη ενδιαφέρον», χρησιμοποιούν τη λέξη «meh» για να περιγράψουν τα τρέχοντα συναισθήματά τους για την κατάσταση της ζωής τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ακρωνύμιο WTV, το οποίο σημαίνει «οτιδήποτε», αντί του «meh» μερικές φορές.

Όταν πρέπει (ή δεν πρέπει) να πείτε «Meh»

Το «Meh» είναι μια λέξη που πρέπει να αποθηκευτεί για απλές συνομιλίες μόνο με άτομα που γνωρίζετε σχετικά καλά. Οι Millennials και τα μικρά παιδιά είναι επίσης πιο πιθανό να αγκαλιάσουν τη λέξη αργκό, οπότε περιμένετε να το χρησιμοποιήσουν και να το αναγνωρίσουν ίσως περισσότερο από ορισμένους Baby Boomers ή ηλικιωμένους που χρησιμοποιούν τεχνολογία για να επικοινωνούν. Λάβετε υπόψη ότι η χρήση του «meh» μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία μιας συνομιλίας σχεδόν αμέσως. Το «Meh» δεν είναι πραγματική λέξη και ως εκ τούτου δεν ερμηνεύεται πάντα ως σαφής αντίδραση, οπότε το άτομο με το οποίο στέλνετε μηνύματα ή συνομιλείτε θα μπορούσε να μείνει μπερδεμένο για το τι πραγματικά εννοείτε και για το πού πραγματικά βρίσκεστε.