Saltar al contenido

Πώς το Apple Watch Series 6 εστιάζει στην ευεξία

27 de mayo de 2021

Βασικές επιλογές

  • Το Apple Watch Series 6, ξεκινώντας από 399 $, στοχεύει στην υγεία και την καλή φυσική κατάσταση.
  • Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν παρακολούθηση του οξυγόνου στο αίμα και πάντα σε υψόμετρο.
  • Πολλές από τις δυνατότητες γυμναστικής της Apple Watch Series 6 διατίθενται σε φθηνότερα μοντέλα.
μήλο
Για τους φίλους της φυσικής κατάστασης που θέλουν να παρακολουθούν κάθε τελευταία μέτρηση, το νέο Apple Watch Series 6 διαθέτει μια πληθώρα επιλογών για τη μέτρηση της υγείας σας. Ωστόσο, πολλά από τα χαρακτηριστικά του διατίθενται επίσης σε έξυπνα ρολόγια χαμηλότερης τιμής, λένε οι ειδικοί. Το Apple Watch Series 6, ξεκινώντας από 399 $, ρίχνει το νεροχύτη της κουζίνας στον καρπό σας με παρακολούθηση οξυγόνου αίματος και μετρήσεις ΗΚΓ πάνω από τη συνηθισμένη παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού και τη μέτρηση των βημάτων. Είναι ένα πρωτοποριακό μείγμα που είναι μια ματιά στο μέλλον της παρακολούθησης της υγείας. Ωστόσο, όλες αυτές οι λειτουργίες ενδέχεται να είναι υπερβολικές για ορισμένα άτομα. «Είναι ένα ωραίο έξυπνο ρολόι που συλλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δεδομένων υγείας», δήλωσε ο Antti Alatalo, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του ιστότοπου αξιολόγησης Smart Watches 4 U, σε μια συνέντευξη μέσω email. «Με αυτά τα λόγια, εκτός αν έχετε πολύ συγκεκριμένες ανάγκες (δηλαδή θέλετε πραγματικά τον αισθητήρα παρακολούθησης οξυγόνου αίματος), δεν θα έλεγα ότι είναι απόλυτα απαραίτητο. Εάν θέλετε απλώς ένα έξυπνο ρολόι με βασικά ενσωματωμένα χαρακτηριστικά υγείας, το πιο προσιτό Apple Watch SE ή Series 3 θα είναι αρκετό. »

Μάθετε τον κορεσμό οξυγόνου

Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό της Σειράς 6 είναι ο νέος αισθητήρας οξυγόνου αίματος. Χρησιμοποιεί αισθητήρες στο πίσω μέρος του ρολογιού για να παρακολουθεί τον κορεσμό οξυγόνου του αίματος του χρήστη, το οποίο «μπορεί να σας δώσει ένα στιγμιότυπο της ικανότητας του σώματός σας να επεξεργάζεται οξυγόνο, το οποίο αποτελεί βασικό παράγοντα απόδοσης», σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου υγείας. Κορυφές προπόνησης. Για αθλητές που πηγαίνουν πάνω ή κάτω από βουνά, μην ψάχνετε άλλο από το τελευταίο υψόμετρο του Apple Watch για παρακολούθηση ανύψωσης σε πραγματικό χρόνο. Η Christine Wang, ιδρυτής του The Ski Girl, λέει ότι χρησιμοποιεί συνεχώς τη Σειρά 6 της για προπόνηση σκι.

«Παρακολουθώ τον καρδιακό μου ρυθμό και το οξυγόνο του αίματος ενώ ασκώ με το ρολόι και χρησιμοποιώ το GPS και το χρονόμετρο για να βοηθήσω στην ποικίλη ρουτίνα προπόνησής μου», δήλωσε ο Wang σε μια συνέντευξη μέσω email. Ωστόσο, αναφέρει ότι έχει διαλείπουσα προβλήματα με τη σύνδεση Bluetooth του ρολογιού. Ο Khunshan Ahmad, συνιδρυτής του InsideTechWorld, λέει ότι χρησιμοποιεί το Apple Watch Series 6 εξ ολοκλήρου για παρακολούθηση φυσικής κατάστασης. «Είμαι αφοσιωμένος αθλητής, οπότε το χρησιμοποιώ για να παρακολουθώ τις διαδρομές μου και να καταγράφω πόσες θερμίδες καίω σε μια μέρα», πρόσθεσε σε μια συνέντευξη μέσω email.

Fitness + σε iPhone και Apple Watch

μήλο
Η Apple προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ολόκληρο οικοσύστημα γυμναστικής με επίκεντρο τα έξυπνα ρολόγια της. Η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Fitness +, το οποίο έρχεται αργότερα φέτος, το οποίο θα παρέχει προπονήσεις που θα ενσωματωθούν στο Apple Watch. Μια δοκιμαστική συνδρομή τριών μηνών είναι δωρεάν όταν αγοράζετε το ρολόι, αλλά θα κοστίσει 10 $ ανά μήνα ή 80 $ ανά έτος μετά από αυτό.

Ονειρα γλυκά

Αλλά η υγεία είναι κάτι περισσότερο από απλή άσκηση. Νέο με το watchOS 7, η Apple διαθέτει χρονοδιακόπτη πλύσης χεριών 20 δευτερολέπτων για να βεβαιωθείτε ότι βγάζετε όλο το COVID από τα χέρια σας. Η παρακολούθηση ύπνου είναι ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό που κυκλοφόρησε κατά την έναρξη της Apple Watch Series 6. λειτουργεί επίσης σε ορισμένα προηγούμενα μοντέλα. Ενσωματώνεται με την υπάρχουσα δυνατότητα ύπνου στην εφαρμογή Ρολόι του iPhone (αυτή η λειτουργία ονομάζεται πλέον Sleep), οπότε την ενεργοποιείτε και δημιουργείτε ένα πρόγραμμα. Ο Alatalo λέει ότι χρησιμοποιεί τη λειτουργία εντοπισμού ύπνου καθημερινά. «Μπορώ να καταγράψω δεδομένα ύπνου για να διασφαλίσω ότι έχω τουλάχιστον επτά έως οκτώ ώρες και να συγκρίνω τα αποτελέσματα σε καθημερινή βάση», είπε. «Τα δεδομένα επισημαίνονται σε μια ευανάγνωστη οθόνη γραφήματος. Δεδομένου ότι πρέπει να φοράτε το ρολόι κατά τη διάρκεια του ύπνου, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φορτίσετε το ρολόι κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε.» «Είναι ένα καλό έξυπνο ρολόι που καταγράφει ένα ευρύ φάσμα δεδομένων υγείας.»

Παρόμοια χαρακτηριστικά, χαμηλότερη τιμή

Ωστόσο, δεν χρειάζονται όλοι τα κουδούνια και τα σφυρίγματα για την τελευταία επανάληψη του Apple Watch. Το νέο Apple Watch SE, ξεκινώντας από $ 279, έχει πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά με τη Σειρά 6, μείον την παρακολούθηση του οξυγόνου στο αίμα και το ΗΚΓ. Ακόμη και η τώρα ελαφρώς μακρά σειρά δοντιών 3, ξεκινώντας από 199 $, μπορεί να κάνει βασική παρακολούθηση της υγείας. Τα έξυπνα ρολόγια του Fitbit έχουν επίσης πολλά χαρακτηριστικά γυμναστικής και γενικά κοστίζουν λιγότερο. Η υγεία και η ευεξία είναι στο μυαλό όλων περισσότερο από ποτέ με την κρίση του κοροναϊού. Ο κίνδυνος σοβαρής περίπτωσης COVID-19 έχει συνδεθεί ακόμη και με την παχυσαρκία. Η Apple προσπαθεί σαφώς να επωφεληθεί από αυτήν την τάση με τη Σειρά 6, αλλά ακόμα κι αν ακολουθήσετε το τελευταίο Apple Watch, θα πρέπει ακόμα να κατεβείτε από τον καναπέ.