Saltar al contenido

Πώς το Snap με κάνει να θέλω να αγαπώ ξανά το Pokémon

11 de abril de 2021

Βασικές επιλογές

  • Νέο Snap Pokemon θα κυκλοφορήσει στις 30 Απριλίου 2021.
  • Το νέο Pokémon Snap θα προσφέρει καλύτερα γραφικά και κινούμενα σχέδια από τα προηγούμενα ΠΟΚΕΜΟΝ Παιχνίδια.
  • Θα προσφέρει επίσης απλούς μηχανικούς και ένα νέο μυστήριο για την επίλυση των παικτών.

Ένας παίκτης που παίζει ένα παιχνίδι Pokémon στο Nintendo Switch.

Chesnot / Getty Images
Μετά από 20 χρόνια, η Nintendo αναβιώνει επιτέλους το κλασικό λατρείας Pokémon Snap, κάτι το ΠΟΚΕΜΟΝ Το franchise χρειάζεται απεγνωσμένα τώρα που έχει κάνει το άλμα στο Nintendo Switch. Από την ίδρυσή του το 1996, ΠΟΚΕΜΟΝ έχει αναπτυχθεί και επεκταθεί, πυροδοτώντας έναν αριθμό μοναδικών τίτλων και ακολουθιών. Ίσως το πιο εικονικό από αυτά τα spin-off, ήταν το 1999 Pokémon Snap.

Θραύση πήρε τη φανταστική φύση του franchise και το κατάργησε εντελώς, αντί να επικεντρωθεί σε μια εμπειρία on-rails σχετικά με τη λήψη φωτογραφιών διαφορετικών Pokémon. Τώρα, με πάνω από 20 χρόνια ΠΟΚΕΜΟΝ τίτλους στην πίσω όψη, μια επιστροφή στην απλή μηχανική με τη νέα Pokémon Snap είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η σειρά για να ανανεώσει και να την προωθήσει.

Καλό

Η ιστορία της Nintendo με τις κονσόλες παιχνιδιών τα τελευταία χρόνια έχει χτυπηθεί ή χάσει, με την εταιρεία να ακολουθεί συχνά δραστικές προσεγγίσεις για να κάνει την κονσόλα της να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Με το Nintendo Switch, ο γίγαντας τυχερών παιχνιδιών έσπασε ξανά το καλούπι, προσφέροντας μια κονσόλα που θα μπορούσε να είναι μια οικιακή κονσόλα συνδεδεμένη στην τηλεόρασή σας, ενώ ήταν επίσης αρκετά μικρή για να πάει μαζί σας εν κινήσει. Πότε Σπαθί Pokémon και Pokémon Shield ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά το 2019, όλοι ήταν ενθουσιασμένοι για να δουν πώς το Nintendo Switch θα προωθούσε τη σειρά. Τα καλύτερα γραφικά και κινούμενα σχέδια ήταν ψηλά στη λίστα με τα πράγματα που περίμενε η κοινότητα και όταν κυκλοφόρησαν τα νέα παιχνίδια, οι θαυμαστές και οι κριτικοί απογοητεύτηκαν.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης από το νέο παιχνίδι Pokémon Snap στο Nintendo Switch.

Νίντο
Αντί να εκμεταλλευόμαστε πλήρως το υλικό του Nintendo Switch, Pokémon Sword and Shield προσέφερε τα ίδια απλά κινούμενα σχέδια και γραφικά με προηγούμενους τίτλους σε πολύ πιο αδύναμες συσκευές χειρός. Με Pokémon Snap, η σειρά έχει τελικά την ευκαιρία να κάνει καλές τις υποσχέσεις που περίμεναν οι θαυμαστές Ξίφος και ασπίδα. Αν και δεν αναπτύχθηκε από το Game Freak – η συνηθισμένη εταιρεία πίσω ΠΟΚΕΜΟΝ τίτλοι—Pokémon Snap θα μπορούσε να μας δείξει πόσο όμορφο μπορεί να είναι το σύμπαν του Pokémon με ένα επιπλέον χρώμα και μερικές επιπλέον βίδες. Προσφέροντας γραφικά υψηλότερης πιστότητας, ο προγραμματιστής πίσω ΘραύσηΟ Bandai Namco δίνει στους παίκτες καλύτερες κινούμενες εικόνες. Τα οπτικά στοιχεία έχουν τονιστεί έντονα κατά τη διάρκεια των πειρατών που έχουμε δει μέχρι στιγμής, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο μέλλον ΠΟΚΕΜΟΝ οι τίτλοι ξεσπούν από το κουτί στο οποίο έχει κολλήσει από τις ημέρες του Gameboy.

Ένα διαφορετικό είδος παιχνιδιού εντελώς, Pokémon Snap θα καταργήσει όλους τους μηχανικούς RPG που είναι εγγενείς στο ΠΟΚΕΜΟΝ προνόμιο.

Έχουμε Ιστορικό

Το 2002, όταν ήμουν μόλις 10 ετών, ο μπαμπάς μου εξέπληξε τον αδερφό μου και εγώ με ένα Nintendo 64. Ήταν η δεύτερη κονσόλα παιχνιδιών που είχαμε στη ζωή μου και αυτή που πραγματικά τροφοδότησε την αγάπη μου για τα βιντεοπαιχνίδια ως ένα παιδί. Είχε βρει την παλιά κονσόλα σε μια πώληση στην αυλή και κατάφερε ακόμη και να βρει μερικά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων Σούπερ Μάριο 64, The Legend of Zelda: Majora’s Mask, και Pokémon Snap. Ήταν η πρώτη φορά που άκουσα ποτέ το όνομα ΠΟΚΕΜΟΝ, και προσελκύθηκα αμέσως τις χαριτωμένες εικόνες εικονιδίων franchise όπως το Pikachu. Καθώς καθίσαμε για να δοκιμάσουμε την κονσόλα για πρώτη φορά, τους παρακάλεσα να με επιτρέψουν να δοκιμάσω Pokémon Snap. Τελικά παραχώρησαν και σύντομα έβαζα τη φωτογραφική μου μηχανή και έψαχνα για το Pokémon για να τραβήξω φωτογραφίες καθώς δούλευα για να βοηθήσω τον καθηγητή Oak να ολοκληρώσει την έρευνά του.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης από το Pokémon Snap στο Nintendo Switch.

Νίντο
Μου έδωσε αυτή την όμορφη, βαθιά βουτιά σε έναν κόσμο που δεν θα ήξερα ποτέ ότι υπήρχε. Ενώ μου αρέσει η μηχανική RPG του κύριου ΠΟΚΕΜΟΝ τίτλοι, τίποτα δεν με έχει πιάσει ποτέ Pokémon Snap. Μετά από αυτό, εξερεύνησα άλλα παιχνίδια στο franchise, ακόμη και πίσω για να βιώσω τις προηγούμενες γενιές της σειράς. Με τα χρόνια όμως, κουράστηκα από το ξέβγαλμα και την επανάληψη της ίδιας επαναλαμβανόμενης ακολουθίας σε νέες τοποθεσίες. Με τη δύναμη του διακόπτη Nintendo πίσω του, το νέο Pokémon Snap θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που ήθελα από το ΠΟΚΕΜΟΝ franchise: ένας όμορφος και εμπνευσμένος κόσμος γεμάτος υπέροχα Pokémon για να μάθετε, καθώς και ένα ενδιαφέρον μυστήριο που βοηθά στην επίλυση.