Saltar al contenido

Συμβουλές για τη δημιουργία του δικού σας ραδιοφωνικού προγράμματος

4 de junio de 2021

Έχετε κνησμό να μεταδώσετε τη δική σας φωνή; Σκέφτεστε να δημιουργήσετε τη δική σας ραδιοφωνική εκπομπή ή podcast; Μπορεί να φαίνεται εκφοβιστικό στην αρχή, αλλά η σύγχρονη τεχνολογία έχει καταστήσει ευκολότερη από ποτέ να καταγράφει κάποιο περιεχόμενο και να το ανεβάζει για να ακούσει ο καθένας. Αλλά από πού να ξεκινήσω;

Ξεκινήστε με κάτι που αγαπάτε

Η πρώτη σας εργασία είναι να καταλάβετε το θέμα ή το στυλ του προγράμματος που θέλετε να δημιουργήσετε. Ποιο είναι το πάθος σου; Ίσως θέλετε να μοιραστείτε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής ή ίσως θέλετε να συζητήσετε την πολιτική ή τα τοπικά αθλήματα. Αξιοποιήστε τα δικά σας ενδιαφέροντα και σκεφτείτε έξω από το κουτί, εάν είναι απαραίτητο. Κάντε κάποια έρευνα μετά την επίλυση ενός θέματος ή θέματος. Δεν χρειάζεστε σκληρό, καθιερωμένο ανταγωνισμό όταν μόλις ξεκινήσετε, οπότε αν όλοι οι ντόπιοι ακούνε ήδη το Bob’s Sports Show, θα πρέπει να κάνετε το πρόγραμμά σας διαφορετικό. Είναι σημαντικό να βρεθείτε σε κάτι που πραγματικά σας ενδιαφέρει. Οι ακροατές σας θα μπορούν να διαλέξουν αν ενδιαφέρεστε ή όχι για αυτό που μιλάτε και μπορεί να σταματήσουν να ακούνε αν δεν ακούσουν κάποιον που είναι αυθεντικός και ειλικρινής και πρόθυμος να συνεχίσει την παράσταση.

Αποφασίστε εάν θα κάνετε ροή ή ρύθμιση ενός podcast

Υπάρχουν περισσότερες επιλογές σήμερα για τη δημιουργία και τη διανομή του δικού σας ραδιοφωνικού προγράμματος από ποτέ. Οποιοσδήποτε έχει μικρό προϋπολογισμό μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό διαδικτύου και προγράμματα προσαρμοσμένου αέρα. Εναλλακτικά, δεν θα μπορούσατε να ξοδέψετε καθόλου χρήματα και να δημιουργήσετε ένα podcast. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε ποια λειτουργεί καλύτερα για τους στόχους σας και τους διαθέσιμους πόρους. Αυτό μπορεί να εξαρτάται από το συγκεκριμένο κοινό που θέλετε να προσεγγίσετε, καθώς η αγορά podcast απολαμβάνει διαφορετικά δημογραφικά στοιχεία από το ραδιόφωνο.

Συγκεντρώστε εργαλεία για να ηχογραφήσετε την εκπομπή σας

Jasper Cole / Getty Images
Θα χρειαστείτε μερικά βασικά εργαλεία για podcast ή ροή. Τουλάχιστον, θα χρειαστείτε ένα μικρόφωνο ποιότητας και μια εφαρμογή εγγραφής. Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερα ανάλογα με το πόσο περίπλοκη θα είναι η ραδιοφωνική σας εκπομπή. Θα χρησιμοποιείτε ηχητικά εφέ ή μουσική; Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για ψηφιακά αρχεία MP3, μικρόφωνα, μίξερ και άλλα εργαλεία του εμπορίου.

Μάθετε γιατί χρειάζεστε μορφές

Μπορείτε να φανταστείτε την παράστασή σας ως μια άγρια ​​βόλτα με εξωφρενικό περιεχόμενο και αυτό είναι υπέροχο. Ωστόσο, να θυμάστε ότι οι άνθρωποι είναι πλάσματα που αναζητούν τάξη – ακόμη και σε αταξία. Οι μορφές δίνουν δομή στη ραδιοφωνική εκπομπή ή το podcast σας. Είναι τα στοιχεία της μετάδοσής σας που θα ακούσουν οι ακροατές σας. Μπορούν να περιλαμβάνουν κουβέντα DJ – αυτό είναι εσείς, μιλάτε για το πάθος σας ή συνδέεστε αλλιώς με το κοινό σας – και αυτό που ονομάζεται «sweeper», που είναι μια δήλωση ή κουδούνισμα που προσδιορίζει τον σταθμό σας. Μάθετε πώς να τα χρησιμοποιείτε πιο αποτελεσματικά για να επιτρέψετε στους χρήστες σας να περιμένουν τουλάχιστον κάτι μικρό για κάθε μία από τις εκπομπές σας.

Πρωτότυπο υλικό και δικαιώματα μουσικής

Κλείστε επάνω της μουσικής φύλλων

Snap Απόφαση / Getty Images
Εάν πρόκειται να κάνετε ραδιοφωνική εκπομπή που περιλαμβάνει μουσική που έχει δημιουργηθεί από κάποιον άλλο, θα πρέπει να πληρώσετε δικαιώματα για το δικαίωμα αναπαραγωγής αυτής της μουσικής στον αέρα. Ευτυχώς, μπορείτε να μεταδώσετε μέσω τρίτου μέρους όπως το Live365.com και θα χειριστούν αυτές τις χρεώσεις – συνήθως με αμοιβή, φυσικά. Μπορείτε επίσης να κάνετε podcast πρωτότυπο υλικό ομιλίας ή μουσική δωρεάν. Ίσως θέλετε να μιλήσετε με έναν νομικό επαγγελματία πριν ξεκινήσετε τη μετάδοση, ώστε να κατανοήσετε τις νομικές συνέπειες. Δεν θέλετε να βγείτε από το έδαφος μόνο για να βρεθείτε μήνυση!

Προωθήστε το!

Αφού δημιουργήσετε τη ραδιοφωνική σας εκπομπή και την προσφέρετε στον κόσμο με τακτικό πρόγραμμα, θα θέλετε όσο το δυνατόν περισσότερους ακροατές. Μπορείτε να έχετε το καλύτερο προϊόν στον κόσμο, αλλά αν κανείς δεν ξέρει ότι είναι εκεί έξω και πού να το αποκτήσετε, δεν θα πραγματοποιήσετε πολλές πωλήσεις. Μπορεί να απαιτεί λίγο κόστος εκκίνησης, αλλά σκεφτείτε να δώσετε δωρεάν, όπως μπρελόκ, μπλουζάκια, στυλό ή σημειωματάρια σε μεγάλα εμπορικά κέντρα εάν μεταδίδετε τοπικά. Θα μπορούσατε επίσης να διαφημιστείτε δωρεάν στα κοινωνικά μέσα ή να δημιουργήσετε διαφημιστικά βίντεο στο YouTube. Κάντε κάποια έρευνα σχετικά με τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης εάν πρόκειται να είστε στο Διαδίκτυο, ώστε άτομα που ενδιαφέρονται για αυτό που προσφέρετε να βρίσκουν εύκολα την τοποθεσία της εκπομπής σας στον Ιστό.