Saltar al contenido

Συμβουλές για το πώς να παίζετε παιχνίδια αγώνων και οδήγησης

22 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Τα παιχνίδια αγώνων υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, αλλά το είδος έχει αλλάξει αρκετά από τις μέρες του Θέση πόλου και Εκτέλεση. Αν θέλετε να βελτιώσετε τις οδηγικές σας ικανότητες, ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε την επόμενη φορά που θα ακολουθήσετε το ψηφιακό τιμόνι.

Τα παιχνίδια έχουν αλλάξει, αλλά η ιδέα είναι η ίδια

Καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει, εισήγαγε πραγματικά γραφικά, εξαιρετική φυσική παιχνιδιού και μια πιο ρεαλιστική παρτίδα αγώνων.

ΕΑ
Αυτές τις μέρες, υπάρχουν εκατοντάδες μεταβλητές που πρέπει να λάβετε υπόψη ενώ προσπαθείτε να αποκτήσετε το πλεονέκτημα, αλλά ένα πράγμα παρέμεινε το ίδιο. Φτάστε πρώτα στη γραμμή τερματισμού ή χτυπήστε το ρολόι για να κερδίσετε. Αυτό ισχύει για σχεδόν οποιονδήποτε δρομέα, με εξαίρεση ορισμένα παιχνίδια αγωνιστικών αγώνων όπως Μάριο Καρτ και Στριμμένο μέταλλο. Ενώ η πρώτη γραμμή τερματισμού είναι σχεδόν πάντα η λύση για νίκη σε έναν αγώνα, τα νεότερα παιχνίδια μπορεί να βαθμολογήσουν τους οδηγούς για άλλους παράγοντες όπως το στυλ, την απόδοση του αυτοκινήτου και τις τακτικές αγώνων.

Η γνώση του τρόπου χειρισμού του αυτοκινήτου σας είναι το κλειδί για τη νίκη

Το να εξοικειωθείτε με τα χειριστήρια των αγωνιστικών παιχνιδιών είναι το κλειδί για την επίτευξη νίκης. Οι κονσόλες στην αγορά έχουν παρόμοια, αλλά ελαφρώς διαφορετικά χειριστήρια. Επιπλέον, δεν υπάρχουν καθορισμένα πρότυπα σχετικά με το τι κουμπί ή σκανδάλη εκτελεί ποια ενέργεια (για παράδειγμα, αέριο, φρένο, ώθηση, τιμόνι και άλλες κινήσεις).

Στιγμιότυπο οθόνης από το Forza Horizon 4

Microsoft Game Studios
Επίσης, κάθε παιχνίδι προσφέρει ένα μοναδικό σύνολο επιλογών. Μάθετε πώς λειτουργούν αυτές οι επιλογές και πώς να προσαρμόσετε κάθε επιλογή προς όφελός σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να εξοικειωθείτε με τη ρύθμιση του ελεγκτή είναι να εξασκηθείτε στο παιχνίδι. Εάν υπάρχουν επιλογές για να αλλάξετε τη διάταξη του ελεγκτή, ορίστε το σε κάτι που σας ταιριάζει.

Ο έλεγχος είναι σημαντικός, επομένως χρησιμοποιήστε έναν άνετο ελεγκτή

Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Μερικά έχουν μικρά χέρια, ενώ άλλα έχουν μεγάλα χέρια. Μερικοί προτιμούν το κατευθυντικό επίθεμα, ενώ άλλοι προτιμούν το αναλογικό ραβδί. Μερικοί προτιμούν να απομακρύνουν τους τυπικούς ελεγκτές και χρησιμοποιούν έναν τροχό αγώνων. Το μόνο άτομο που ξέρει ποιος είναι ο καλύτερος ελεγκτής για εσάς είναι εσείς.

Ελεγκτής PlayStation DualShock4

Pixabay
Κάθε κονσόλα διαθέτει έναν τυπικό ελεγκτή, αλλά υπάρχουν διαθέσιμα αξεσουάρ κονσόλας τρίτων κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένων των χειριστηρίων. Ίσως ένα από αυτά να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας από τις προσφορές της Microsoft, της Sony και της Nintendo. Δοκιμάστε διαφορετικούς ελεγκτές ενώ βρίσκεστε στο σπίτι ενός φίλου, σε ένα κατάστημα λιανικής ηλεκτρονικής ή σε ένα κατάστημα βιντεοπαιχνιδιών όπως το GameStop.

Μάθετε τον τύπο του παιχνιδιού αγώνων που παίζετε

Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στα παιχνίδια αγώνων arcade και τα παιχνίδια αγώνων προσομοίωσης. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι ένα παιχνίδι αγώνων τύπου arcade παίζει ελεύθερα, ενώ είναι δομημένο ένα παιχνίδι αγώνων προσομοίωσης.

Στιγμιότυπο οθόνης από το Mario Kart 8 Deluxe

Νίντο
Οι περισσότεροι τίτλοι αγώνων εμπίπτουν είτε στα arcade είτε στα υπο-είδη προσομοίωσης, αλλά πολλά περιέχουν στοιχεία και των δύο, καθώς και μηχανικούς παιχνιδιών από άλλους τύπους αγώνων αγώνων. Για παράδειγμα, η σειρά Electronic Arts Need For Speed ​​θεωρείται αγωνιστής arcade, αλλά έχει επίσης στοιχεία του είδους του παιχνιδιού street racing. Η σημασία αυτού είναι διπλή. Πρώτον, δείχνει πώς εξελίσσονται τα αγωνιστικά παιχνίδια. Δεύτερον, χρησιμεύει ως πρωταρχικό παράδειγμα του εύρους των τύπων παιχνιδιού που διατίθενται σε ένα βιντεοπαιχνίδι.

Racing Lines – Κρατήστε τα καθαρά και σφιχτά

Μια γραμμή αγώνων είναι η ιδανική διαδρομή για οδήγηση σε μια πίστα και περιλαμβάνει τακτικές όπως κόβοντας στροφές και στροφή προς τα αριστερά ελαφρώς πριν από τη δεξιά στροφή για να διατηρήσετε υψηλότερες ταχύτητες. Μάθετε αυτές τις τακτικές καθώς παίζετε και εξοικειωθείτε με τα διάφορα μαθήματα, κομμάτια και διαδρομές.

Στιγμιότυπο οθόνης από το Gran Turismo 6

Sony

Το Drifting μπορεί να βοηθήσει – αλλά μπορεί επίσης να είναι σημαντική επιβράδυνση

Η ολίσθηση του πίσω άκρου του οχήματός σας σε μια γωνία θεωρείται ότι παρασύρεται. Παρόλο που μπορεί να σας κάνει λίγο πιο προσεκτική, θα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ.

Στιγμιότυπο οθόνης από το Forza Horizon 4

Microsoft Game Studios
Μερικά παιχνίδια σας απονέμουν με κάποιο τρόπο για να κάνετε drifting και η στροφή στα 140 mph είναι διασκεδαστική, αλλά τελικά θα σας επιβραδύνει.

Η σωστή πέδηση παρέχει υψηλότερες ταχύτητες

Τα φρένα προορίζονται να σας επιβραδύνουν. Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, τα φρένα σας βοηθούν να φτάσετε σε υψηλότερες ταχύτητες μέσω καμπυλών και στροφών. Τα περισσότερα αγωνιστικά παιχνίδια διαθέτουν τυπικό φρένο και ηλεκτρονικό φρένο.

Στιγμιότυπο οθόνης από την άσφαλτο 8

Gameloft
Χρησιμοποιήστε τα τυπικά φρένα όταν παίρνετε μέτριες στροφές, χωρίς φρένα κατά τη λήψη ελαφρών καμπυλών και χρησιμοποιήστε το ηλεκτρονικό φρένο όταν πηγαίνετε πολύ γρήγορα για να ολοκληρώσετε τη στροφή χωρίς να χτυπήσετε κάτι. Η χρήση του e-brake κατά τη διάρκεια μιας σκληρής στροφής έχει ως αποτέλεσμα να παρασύρεται και να σας επιβραδύνει. Όταν φρενάρετε, πετάξτε τα φρένα όπως θα κάνατε σε μια πραγματική κατάσταση. Κρατώντας το φρένο πλήρως για μικρό χρονικό διάστημα, σας επιβραδύνει. Το σωστό φρενάρισμα στα αγωνιστικά παιχνίδια σας δίνει περισσότερο έλεγχο και σας επιτρέπει να χτυπήσετε τις γραμμές αγώνων.

Η σύνταξη άλλων δρομέων αυξάνει την ταχύτητα σε ευθείες περιοχές

Δεν υποστηρίζει κάθε παιχνίδι τη σύνταξη (ακολουθώντας στενά ένα άλλο αυτοκίνητο για να αποκτήσει ταχύτητα χρησιμοποιώντας τον άνεμο που ακολουθεί). Όταν παίζετε ένα παιχνίδι που υποστηρίζει drifting, χρησιμοποιήστε το όποτε είναι δυνατόν. Είναι σαν ελεύθερο αέριο.

Στιγμιότυπο οθόνης από το Forza Motorsport 6

Microsoft Game Studios
Ο στόχος ενός καλού σχεδίου είναι να πλησιάσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο επερχόμενο αυτοκίνητο. Θα κερδίσετε ταχύτητα κάνοντας αυτό, και καθώς πλησιάζετε στο πίσω άκρο του οχήματος, περάστε το και κατευθυνθείτε προς το επόμενο θύμα.